SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A u kom mesecu se to dogodilo? Jesi li onda prestala da ispumpavas mleko ili ne? I dokle si upela da dojis sa tako uspostvljenom ravnotezom?

Mleko sam prestala da ispumpavam jos ranije, cim su prestale grudi da se prepunjavaju, mislim krajem prvog meseca, a moj sin je sikio do 18meseci, oko 6meseca a kasnije jos vise, grudi su mi delovale skroz prazne, pa sam pokusala par puta da ispumpam da vidim bas koliko ima i mleka je bilo sve vreme dok sam ispupavala, nije uposte prestajalo pa sam prestala sa ispumpavanjem kada sam napunila flasicu...tada sam znala da ga ima dovoljno nego je beban sve veci i veci pa sve porucka...kada sam prestala da ga dojim rekli su mi da ce mleko samo prestati...vraga, posle samo jenog dana tu noc sam morala da nadjem pumpicu i izbaciv visak...i tako tri dana, izmuzavnja i jos par dana prepunih grudi da bi mleko na kraju prestalo...

mame, ajde budite zlatne i dajte neku ideju za veceru. Imamo 8 i po meseci.

I da se pohvalim: od juce imamo jedan zub!

Blago vama za zubic mi jos nemamo ni jedan ali se nadam da ce skoro
Kengura sam i ja koristila negde do treceg meseca, i to Chicco od 0+ meseci tako da mu je to prijalo ali bila je zima, mislim da bi mu sad bilo toplo. Bolje je varijanta nekih laganih letnji kolica.
Inace moj mali je danas pao iz kreveta i bas sam celi dan potresena, isao mu je krv na nosic i sva sreca nije nista ozbiljno. A otisla sam samo do kupatila i mislila da je cvrsto spavao. Kako ste vi prezivljavala takve situacije, ako vam se to desavalo. Mislim da sam mozda jedina. Poludecu od nerviranja, celi dan ga nosim u rukama, ali je on veseo.

Mi idemo prekosutra na kontrolu pa cu videti koliko ima kg. Mada je za svoj uzrast koliko kapiram napredan, zino me zanima koliko je nabacio u drugom mesecu, a btw ja sam pocela i da tripujem da mi naglo opada kolicina mleka :cry::confused: jer nema onog osecaja od pocetka da ima i vise nego sto treba...

Nemoj da brines. Ja sam pisala ovdje da sam imala krizu sa mlijekom pri kraju drugog mjeseca, skoro da mi je prestalo, a na pocetku sam toliko imala mlijeka da sam morala da stojim po 15 minuta iznad kade dok je iz sika nekoliko fontana prskalo prije nego bih otisla da ga podojim. Sad otprilike imam koliko je dovoljno, ali opet tokom citavog dana kupim mlijeko za uvece jer ga tada bas malo ima. Tako sam i ja mislila da je on mrtav gladan, a on je i u drugom i u trecem mjesecu dobio po kilogram.
Uglavnom, kada sam imala tako puno mlijeka, sve sam kukala jer sam bila stalno mokra i kuca je sve bila u mlijeku, a sada zalim za tim dana.
Ne znam da li je vazno da ovo pomenem, ja nisam koristila pumpicu, vec sam se rucno izmlazavala....

Kako ste vi prezivljavala takve situacije, ako vam se to desavalo. Mislim da sam mozda jedina. Poludecu od nerviranja, celi dan ga nosim u rukama, ali je on veseo.

Хехе, ја своју млађу ћерку од 7. месеца па надаље нисам смела да водим код лекара да не помисле да је злостављано дете! :lol:

Испадала је из кревеца, из колица, са кревета... Проходала је са непуних 9 месеци и падала наглавачке где год је стизала... Увек је била пуна модрица...и ништа је није заустављало! :confused:

Имала је непуну годину када се скотрљала низ степенице наглавачке. Десило се буквално у секунди, само док сам се машила да закључам врата она се створила поред степеништа (16 степеница) и смандрљала се.
Кад је испала наглавачке из кревеца (преко подигнуте оградице), онда смо морали да спустимо ограду, па ако пада, нек пада са мање висине...:lol:

Звали смо је ''Годзила'' иако је била сва нежна и танане грађе. :lol:

Та њена прва година нам је свима била трауматична (поготово што је старија ћерка била сасвим мирна и никад није правила такве марифетлуке). Сад је видиш како једе ципеле, час пере руке у ве-це шољи, час стоји на хоклици ''без руку'' (са 10 месеци?!), час се пење на полице...

Сад, са ове дистанце, све ми је то симпатично, али онда смо, богами, стално били у приправности и фрци и болно преживљавали сваку њену модрицу и огреботину.

Blago vama za zubic mi jos nemamo ni jedan ali se nadam da ce skoro
Kengura sam i ja koristila negde do treceg meseca, i to Chicco od 0+ meseci tako da mu je to prijalo ali bila je zima, mislim da bi mu sad bilo toplo. Bolje je varijanta nekih laganih letnji kolica.
Inace moj mali je danas pao iz kreveta i bas sam celi dan potresena, isao mu je krv na nosic i sva sreca nije nista ozbiljno. A otisla sam samo do kupatila i mislila da je cvrsto spavao. Kako ste vi prezivljavala takve situacije, ako vam se to desavalo. Mislim da sam mozda jedina. Poludecu od nerviranja, celi dan ga nosim u rukama, ali je on veseo.

Majo, i moj malac je pao prije nekoliko dana sa kreveta, a toliko smo pazili i bile su dovoljne samo tri sekunde. On je presao preko prepreka, nismo ni znali da je bio u stanju da se toliko podigne i odgurne. Tacno znam kako ti je, ja sam plakala tri dana bez prestanka umiruci od krivice. On je plakao nekih 20 minuta, a posle je bio super, radostan i aktivan kao i svaki drugi dan. Samo se meni cinilo da mi se zivot skratio za 10 godina.....:cry:

Poslednja izmena:
I jos jedno pitanje...
a dali smem paracetamol da pijem?:otkacio:
paracetamol mozes sigurno da pijes
gledaj samo koje su dozvoljene doze, da ne preteras

i mozda nije losa ideja da nabavis neku literaturu u vezi sa bebama i da to citas kada imas neke probleme, mislim ok je forum, ali vidim da si dosta neobavestena, pa treba za svaki slucaj da pokrijes neke vazne elemente bebizma

Najčešće greške koje roditelji prave u od 6. do 12. meseca
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeGreskeDo12.htm?sub=sub3&insub=insub15
Stavljanje deteta u dubak
Velika prepreka ovom osamostaljivanju je korišćenje dupka i sličnih sprava za hodanje. One suzbijaju prirodnu potrebu za kretanjem, uslovljavaju pogrešne šeme i mogu da dovedu do pojave deformiteta. Deca koja su provela neko vreme u hodalici, kada prohodaju često padaju zbog gubitka ravnoteže i imaju poteškoće pri ustajanju. Ako pri tom nisu prošla kroz fazu puzanja problem će biti i savladavanje prepreka, zapinju o ivičnjake i pragove i najčešće padaju na glavu jer nisu naučila da se dočekaju na ruke.

Dete hoće da hoda

Preranim postavljanjem na noge i učenjem deteta da hoda sa držanjem za ruke takođe se remeti njegov normalan motorni razvoj. Često roditelji iz potrebe da pokažu kako je njihovo dete napredno oslanjajući ga o pod izazovu refleksni hod. Nagon da se kreće da bi stiglo do nečega tumači se detetovom željom da hoda i počinju da ga uče hodu nadajući se da će tako pre prohodati.

Da bi dete prohodalo neophodno je da neurološki sazri na šta se ne može uticati spolja pa ovo učenje može da potraje mesecima. Naviknuto na uspravan položaj, a bez iskustva puzanja najverovatnije će biti stavljeno u dubak i na taj način potpuno uskraćeno za prolazak kroz sve faze hoda, bez uspostavljene ravnoteže. Nakon prohodavanja biće nesigurno, zapinjaće o prepreke, često će padati bez oslanjanja na ruke.

Najčešće greške koje roditelji prave u od 6. do 12. meseca
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeGreskeDo12.htm?sub=sub3&insub=insub15
Stavljanje deteta u dubak
Velika prepreka ovom osamostaljivanju je korišćenje dupka i sličnih sprava za hodanje. One suzbijaju prirodnu potrebu za kretanjem, uslovljavaju pogrešne šeme i mogu da dovedu do pojave deformiteta. Deca koja su provela neko vreme u hodalici, kada prohodaju često padaju zbog gubitka ravnoteže i imaju poteškoće pri ustajanju. Ako pri tom nisu prošla kroz fazu puzanja problem će biti i savladavanje prepreka, zapinju o ivičnjake i pragove i najčešće padaju na glavu jer nisu naučila da se dočekaju na ruke.

Dete hoće da hoda

Preranim postavljanjem na noge i učenjem deteta da hoda sa držanjem za ruke takođe se remeti njegov normalan motorni razvoj. Često roditelji iz potrebe da pokažu kako je njihovo dete napredno oslanjajući ga o pod izazovu refleksni hod. Nagon da se kreće da bi stiglo do nečega tumači se detetovom željom da hoda i počinju da ga uče hodu nadajući se da će tako pre prohodati.

Da bi dete prohodalo neophodno je da neurološki sazri na šta se ne može uticati spolja pa ovo učenje može da potraje mesecima. Naviknuto na uspravan položaj, a bez iskustva puzanja najverovatnije će biti stavljeno u dubak i na taj način potpuno uskraćeno za prolazak kroz sve faze hoda, bez uspostavljene ravnoteže. Nakon prohodavanja biće nesigurno, zapinjaće o prepreke, često će padati bez oslanjanja na ruke.

Znaci dubak no no... :think:

mirabel ne znam da li ti maloj za večeru daješ slatke ili slane obroke...ja mom dajem slatko...pa onda ili pomešam neko voće sa pirinčanom kašom,ili mlevenim keksom,ili bananu pomešam sa nekim voćem,pa mu posle dajem i celu Plazmu da glođe...čestitamo za prvi zubić,sad već i ti možeš da joj daješ da glođe keks...znači možeš da mešaš tako neke stvari,možeš i palentu da joj skuvaš...kažem zavisi da li je slani ili slatki obrok...

mirabel ne znam da li ti maloj za večeru daješ slatke ili slane obroke...ja mom dajem slatko...pa onda ili pomešam neko voće sa pirinčanom kašom,ili mlevenim keksom,ili bananu pomešam sa nekim voćem,pa mu posle dajem i celu Plazmu da glođe...čestitamo za prvi zubić,sad već i ti možeš da joj daješ da glođe keks...znači možeš da mešaš tako neke stvari,možeš i palentu da joj skuvaš...kažem zavisi da li je slani ili slatki obrok...

Ijao kad moje malo bude jelo to, ja cu opet da se ugojim! E da jel dajete deci da jedu mlevenu plazmu sa mlekom?! Evo ja ovolika pa ubijam za to! :D :mrgreen: :heart:

Nemoj da brines. Ja sam pisala ovdje da sam imala krizu sa mlijekom pri kraju drugog mjeseca, skoro da mi je prestalo, a na pocetku sam toliko imala mlijeka da sam morala da stojim po 15 minuta iznad kade dok je iz sika nekoliko fontana prskalo prije nego bih otisla da ga podojim. Sad otprilike imam koliko je dovoljno, ali opet tokom citavog dana kupim mlijeko za uvece jer ga tada bas malo ima. Tako sam i ja mislila da je on mrtav gladan, a on je i u drugom i u trecem mjesecu dobio po kilogram.
Uglavnom, kada sam imala tako puno mlijeka, sve sam kukala jer sam bila stalno mokra i kuca je sve bila u mlijeku, a sada zalim za tim dana.
Ne znam da li je vazno da ovo pomenem, ja nisam koristila pumpicu, vec sam se rucno izmlazavala....

Ista prica...
Znaci tokom dana prikupljas svoje mleko da bi ga uvece dala na flasicu? A jesu ti savetovali da se i dalje izmlazas da bi stimulisala da se jos luci mleko? Ja kao tako pokusavam da povecam kolicinu makar malkice posle svakog podoja.

U principu slani - ujutru jede voce i zitarice/keks. Ponestaje mi ideja. Nece da jede kasice, to tako grozno mulja po ustima ali voli da se bori sa komadicima hrane onako izgnjecene viljuskom. Palentu bih mogla, nisam je se ni setila, jao ne podnosim palentu. Upravo je smazala bananu i breskvu, za mleko nece ni da cuje, za rucak cemo meso i povrce i opet ostaje vecera. Evo sad procitah u knjizi: pita sa sirom???????? A kako da joj dam pitu sa sirom????? :dontunderstand:

Back