SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pedijatar koji prati Nikolu mi je preporucio da ga stavljam u dubak, normalno bez ikakvog preterivanja, posto mi je mali puno aktivan i ne bih izdrzala da ga po celi dan nosim, a on je takav da nece dugo da sedi, u ogradnici se igra desetak minuta i posle mu nije interesantno.Tako da mi je setalica spas, a i njemu.Ali na netu nailazim na mnoga oprecna misljenja a smatram da su majke najmerodavnije sa svojim iskustvima.:klap:
Ja sam oba sina stavljala u dubak iz razloga sto nisam nista u kuci mogla da uradim dok su budni.
Mislim da ne valja da dete gazi celim stopalom,mogu se ostetiti kukovi i kicma,vec samo vrhovima prstiju.
Prosto da lebdi na prsticima,pa posle se moze podesavati visina.
Istina je da brze prohodaju bez dubka.Ipak pitaj pedijatra,on ce najbolje znati,nisu sva deca ista.

ni moj pedijatar nije za dubak, a nisam ni ja...toliko sam čitala o tome da kada se puno koristi dubak,jednostavno se ne razvija kako treba taj centralni deo mozga koji je zadužen za ravnotežu,pa deca koja su koristila dubak mnogo više padaju, i teže savladavaju prelaziti prepreke...a ta hranilica koja se prikači za sto..paaaaaaaaaaaaaaaa...moj ujak je to kupio sinu,i kažu da uopšte nije praktičan i na kraju jedva da su ga koristili...a hrana...moj sad ima 7,5 meseci...od 4. meseca sam počela da dajem čvrstu hranu...odnosno voće,povrće,sad već i meso i jaje...moj jogurt ni da lizne,kaže bljak...ali ja mu spremam svakakve kašice za doručak...mešam razno voće,ili neko voće razmutim sa pirinčanom ili kukuruznom kašom,ili palentu,ili neku Milupinu kašicu...imaš toliko mogućnosti da daš detetu raznovrsnu hranu...možeš stalno da menjaš....

Pa ima svacega ali moj bebac oko 6h popije flasicu mleka i onda se tek probudi u 10h. Tad mu dam da doruckuje ali sam nekako navikla da to bude slani obrok, pa onda oko 13h pije mleko i spava. Kad se probudi na redu je rucak. U 99% ja mu spremam:krompir, tikvica, karfiol, sargarepa, brokoli,grasam, zumance dva puta nedeljno, meso, skoro sam pocela supu da mu dajem i obavezno jogurt ili pavlaka. Prosto se plasim sto toliko to voli da pije. Posle mu dam samo malo cokoladnog mleka, ili nesquika i uvece jede vocnu kasu. Pre spavanja opet mleko.Nekako je tako navikao. Probala sam da zamenim dorucak sa vecerom ali to mu ne prija. Sad polako pocinjem da mu dajem i puding samo do vanile. Inace vise voli slatke stvari, voce, i tako to.Inace rucak mi je problem sve se nekako svodi na isto

ja za ručak pravim svakakve čorbice,sa mesom ili bez,sa žumancetom ili bez...baš umem da pomešam povrće,to lepo skuvam izblendam i kako njupa...jel tvoj pije iz flašice???????...ja mu svu čvrstu hranu od početka dajem na kašičicu...i lepo njupa...naravno ima dana kad nema apetit,ali ih imamo i mi..danas sam mu za ručak dala zečetinu..skuvala nama čorbu,izvadila komad mesa za njega,šargarepu,krompir,celer,i supicu,izblendala..juuuuuuuuuuuu,kako je njupao...

Нисам то никад видела. Бар у оно време тога код нас није било у продаји.

Кад се каже шеталица обично се мисли на дубак, оно где дете седи и одгурује се ногицама.

ja za ručak pravim svakakve čorbice,sa mesom ili bez,sa žumancetom ili bez...baš umem da pomešam povrće,to lepo skuvam izblendam i kako njupa...jel tvoj pije iz flašice???????...ja mu svu čvrstu hranu od početka dajem na kašičicu...i lepo njupa...naravno ima dana kad nema apetit,ali ih imamo i mi..danas sam mu za ručak dala zečetinu..skuvala nama čorbu,izvadila komad mesa za njega,šargarepu,krompir,celer,i supicu,izblendala..juuuuuuuuuuuu,kako je njupao...

I ja sam u startu sa kasicicom i tako jede. Jedino mleko i cokoladno mleko pije na flasicu, sokice i cajeve. Probala sam da mu dajem onu sa pacijim kljunom ali ne zna jos uvek da pije. Cula sam da ima one no spill flasice koje imaju silikonski pisak pa sam mislila to da mu kupim. Mada ovde kod nas i nema nekog izbora.A koliko ima tvoj mali?

Нисам то никад видела. Бар у оно време тога код нас није било у продаји.

Кад се каже шеталица обично се мисли на дубак, оно где дете седи и одгурује се ногицама.

Ja sam mislila da je to isto.
Setalica,hranilica...?Nikad cula.

I jos jedno pitanje. Ja svog sina stavljam u setalici mada vidim da su podeljena misljenja u vezi sa njenim koriscenjem. Moj mali je prosto obozava i po celi dan bi bio u njoj. Jeste li vi stavljale vasu decu u njoj?

Mi smo Acu stavili u dubak sa 6 meseci,kada nam je doktor na UZ kukova dao zeleno svetlo.Obozavao je da bude u njemu i prohodao je sa 11 meseci i 10 dana.

Sada u septembru treba da idemo na onaj pregled kukova sto se vrsi nakon mesec i po dana samostalnog hoda,jeste da kasnimo skoro 4 meseca,jer su ti pregledi sada premesteni sa decije u ambulantu za odrasle,pa kad smo otisli tamo je bila gomila odraslih,bolesnih ljudi,uzasna guzva,tako da smo se samo okrenuli,sledeci put kad smo otisli vec su poceli letnji odmori,tako da su nam rekli da dodjemo u septembru.Koliko sam videla po nasem pedijatru,ona je sasvim ravnodusna sto se tog pregleda tice,ali mi cemo ipak odvesti Acu,cisto da se otkloni i najmanja sumnja da nesto,ne daj Boze ,nije u redu.
Mame cija su deca prohodala,da li ste i vi vodile vasu decu na taj pregled?

Imoj je sedam ipo, to jest rodjen je 11.12.zato te pitam koliko ima tacno

e moj je rođen 18.12.,tek par dana mlađi od tvog...on već pije skoro 2 meseca iz onog kljuna,kupila sam Aventovu,i sokiće sam počela da mu dajem iz tog,pa posle i čaj,vodu,tako da je sad već skroz navikao,i pošto ima one drške sa strane on lepo uhvati ručicama i pije sam,stavim ga u hranilicu ili u kolica pa je taaaaaaaaaaaaako sladak dok pije...

Kockice ja ti mogu govoriti o cenama u NS,ali recimo sve ukupno sam platila oko 6oo eurića za krevetac,dušek,kolica sa sedištem za auto i orman za presvlačenje....

Krevetac, dusek, kolica i orman mi trebaju ali ne i sediste za auto jer ga ionako nemam... ja bih volela ona kolica koja su nosiljka i kolica u jednom... ako znas na sta mislim... :???: e da i taj orman za presvlacenje... kako to izgleda?! :???:

Back