SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me kako vi uspavljujete svoju bebu?Imam problem sa tim jer sam je navikla da je stalno nosam i uspavljujem uz muziku i ljuljanje u narucju.Kao mala je imala grceve,nosali smo je zbog toga,a kada su je prosli ona se naucila i nema sanse da drugacije zaspi.Sada joj je 7 mjeseci,i evo bas maloprije sam je pustila da se dobro isplace,nisam je htjela nosati...Trpila sam njenu dreku 15-ak minuta i popustila sam ponovo,ne mogu da slusam kako place.Jel' imao neko slican problem i kako ste ga rijesili?

I ja sam moje dete tako uspavljivala, a onda je on oko 11meseca odlučio da je veliki i sam je pokazao rukom na krevet, da ga spustim. I od tada se uspavljuje sam, na krevetu, i preko dana i uveče. Tako je sam izbacio drugo spavanje u toku dana. Mislim da ih treba pustiti da sami prelome kad im je vreme za neke stvari tog tipa. Bar je sa mojim tako bilo.

..ja sam moju decu od kad su pocheli da ne zaspivaju dok sike (znachi negde mesec i po - dva),
kad im je vreme za spavanje ili im se jednostavno prispava
ljuljushkala u naruchju dok se ne umire potpuno i ne pochnu da sklapaju okice,
ali sam ih onda BUDNE spushtala u kolevku, ushushkavala i odlazila..
..naravno da su se u pochetku bunili posle 10sec.. :) ..pridjesh, uzmes beku, opet sve iz pochetka..
..nekoliko dana sam to ponavljala po 5-10 puta dok na kraju ne zaspu u kolevci..
..ali onda za par dana to postane tri puta, pa jednom ponekad
i od onda se uspavljuju sami.. :)
..naravno, desi se ponekad da se razvichu i sa 5-6 meseci i sa godinu ili vishe, ali to je druga pricha.. :)
..probaj, ne koshta te nishta.. :)
..poenta je u trenutku u kom su zaspali..
..ako su bili na siki ili u rukama - normalno je da im je trauma da se probude na tren i vide da te nema.. :(
..ja nisam ostavljala da plachu, ni malo.. :sad2:
..chim se razvichu - ulazim i uzimam ih..
..sad jaksha guche i "viche" i peva kad se probudi, dok ne dodjem.. :)
..kad zna da cesh uvek odmah doci, lakshe joj je da podnese shto te nema minut-dva.. :heart:

..amplituda, evo mog iskustva..:)

Moj maleni se od prvog dana sam uspavljuje.Dobije flasicu,poljubac u celce,pokrijem ga i papa.Prica on,nekada vice,nekada i place(ako vidim da bas place dignem ga pa probamo nakon nekog vremena opet) ali zaspi sam bez ljuljuskanja,nunuskanja i ostalih metoda na koje se deca navuku pa posle mucis muke.

Moj maleni se od prvog dana sam uspavljuje.Dobije flasicu,poljubac u celce,pokrijem ga i papa.Prica on,nekada vice,nekada i place(ako vidim da bas place dignem ga pa probamo nakon nekog vremena opet) ali zaspi sam bez ljuljuskanja,nunuskanja i ostalih metoda na koje se deca navuku pa posle mucis muke.

Pocecu i sam da tripujem da si moja zena, kako su neki tvrdili. :mrgreen:
Opisujes mog sina. ;)

Pocecu i sam da tripujem da si moja zena, kako su neki tvrdili. :mrgreen:
Opisujes mog sina. ;)

:hahaha::hahaha:
Neka njih nek tripuju samo.Evo ja padam sa stolice od smeha.:zcepanje:
Ja sam moje na tom principu vaspitala jer nemam bas puno vremena da se cimkam s tim pevanjem i nosanjem(OK radimo mi i to ali u retkim situacijama,uglavnom se sami uspavljuju bez pomocnih sredstava tipa ljuljalica,gegalica itd...)

:hahaha::hahaha:
Neka njih nek tripuju samo.Evo ja padam sa stolice od smeha.:zcepanje:
Ja sam moje na tom principu vaspitala jer nemam bas puno vremena da se cimkam s tim pevanjem i nosanjem(OK radimo mi i to ali u retkim situacijama,uglavnom se sami uspavljuju bez pomocnih sredstava tipa ljuljalica,gegalica itd...)

Zeno, mojne spijuniras moje radnje na forumu, je si cula? :zcepanje::zcepanje:

Nego, sad ozbiljno. Mi smo to od pocetka i sa cerkicom, a i sad sa malim tako isto praktikovali. I nikako skakali na prvo kenjkanje ili bilo kakav zvuk. Poznajem likove, kojima deca moraju da spavaju sa svetlom, poznajem one koji ih nosaju po sat-dva da bi ih uspavali itd. itd. :roll: :dash:
Nista od te ljubavi. :cool:

A kako bebi od prvog dana daš flašicu?:mrgreen:
Moj Miloš vrlo retko zaspi posle popijenog mleka i onda ga naravno nosamo. Kao što smo i sa prvim sinom radili.
Ovaj link što je dala Marge je bio neizvodljiv za mog starijeg sina. On nije plakao duže od minuta jer mu je toliko trebalo da se ispovraća po sobi od urlanja. A naučili smo ga na ruke jer je imao grčeve jako dugo i samo tako se smirivao... ili na tatinom stomaku.
A mlađi je dojio do 9 meseci i traži da je neko pored njega. On ne voli na rukama da bude, hoće u krevetiću, ali da ga neko mazi pa je u stanju tako satima. Noću se budi urlajući jer nikoga nema pored njega. Dok pije na flašicu, ako se za milimetar pomeri, svo mleko mu iscuri iz usta.
Pa se pitam, kako bebe same piju mleko noću jer mi je to nekoliko majki reklo, ali izgleda da su moja deca najsmotanija na svetu i mogu samo da se ispolivaju mlekom u toku noći.:(

Irina nekad malo djuska i brblja ali kada hoce da spava,pocne da se zali i to je znak da treba da joj se da cucla i samo se sklupca,ja je ususkam i ona zaspi :)
Retko kada moram da je uzmem iz kreveca da je malo smirim,a i tada je budnu spustim,pa sama zaspi...
November nas je spasla sa svojom metodom :lol:
Pa smo mi malo to kombinovali sa nasim nekim forama
Uglavnom,iz ruku(isto smo je nosali zbog grceva i njene nervoze) smo je prebacili na nas krevet( i sisu),pa iz naseg kreveta u njen krevetac(i odlepili je od sise,kada treba da spava)...i sve to smo poceli kada je imala 2 meseca...trebalo nam je neko vreme da sredimo sve...pogotovo taj njen ritam koji je imala,kada je zamenila dan i noc...
Sad me jedino brine sto uglavnom zaspi uz cuclu...al bolje i tako nego....

Irina nekad malo djuska i brblja ali kada hoce da spava,pocne da se zali i to je znak da treba da joj se da cucla i samo se sklupca,ja je ususkam i ona zaspi :)
Retko kada moram da je uzmem iz kreveca da je malo smirim,a i tada je budnu spustim,pa sama zaspi...
November nas je spasla sa svojom metodom :lol:
Pa smo mi malo to kombinovali sa nasim nekim forama
Uglavnom,iz ruku(isto smo je nosali zbog grceva i njene nervoze) smo je prebacili na nas krevet( i sisu),pa iz naseg kreveta u njen krevetac(i odlepili je od sise,kada treba da spava)...i sve to smo poceli kada je imala 2 meseca...trebalo nam je neko vreme da sredimo sve...pogotovo taj njen ritam koji je imala,kada je zamenila dan i noc...
Sad me jedino brine sto uglavnom zaspi uz cuclu...al bolje i tako nego....
одвићиће се и од цуцле, не брини ;)

Moj Miloš vrlo retko zaspi posle popijenog mleka i onda ga naravno nosamo. Kao što smo i sa prvim sinom radili.
Ovaj link što je dala Marge je bio neizvodljiv za mog starijeg sina. On nije plakao duže od minuta jer mu je toliko trebalo da se ispovraća po sobi od urlanja. A naučili smo ga na ruke jer je imao grčeve jako dugo i samo tako se smirivao... ili na tatinom stomaku.
A mlađi je dojio do 9 meseci i traži da je neko pored njega. On ne voli na rukama da bude, hoće u krevetiću, ali da ga neko mazi pa je u stanju tako satima. Noću se budi urlajući jer nikoga nema pored njega. Dok pije na flašicu, ako se za milimetar pomeri, svo mleko mu iscuri iz usta.
Pa se pitam, kako bebe same piju mleko noću jer mi je to nekoliko majki reklo, ali izgleda da su moja deca najsmotanija na svetu i mogu samo da se ispolivaju mlekom u toku noći.:(

Podrazumeva se da su deca na pocetku bila pored nas i da ne moze covek da ih ostavi da zaspu sami. Ali ta faza prodje veoma brzo.
Sve je stvar navike uostalom. Ako ih naviknes na nosanje - nosaces ih. Ako ih naviknes da bez toga zaspe - tako ce biti. Ako ih naucis brzo da sami drze flasicu - ni ce to umeti. Ako od njih pravis nesposobne, razmazene osobe od pocetka - takvi ce biti. I tako dalje, i tako dalje...

U prvim danima i dva do tri prva meseca sam ga ja hranila i posle hranjenje mazenje poljubac i u krevetac uz neku laganu deciju melodiju uspava se samo tako.Posle je dobio tropf-stop flasicu to su one sto ne cure,znaci nema sanse da se ispoliva-stavim mu obe rucice na flasicu i izvoli misicu.Veruj mi da je od prvog puta funkcionisalo sve do dana danasnjeg.

Hahahaha...mali je lik. :zcepanje:
Pa onda neki kazu da ne znaju nista, da su mali itd. Znaju oni svasta, nismo ni svesni toga. Ovaj moj arambasa, kada ga izgrdim, napravi jadnu facu, sav se ojadi, svakog momenta ce zaplakati pomislis....i onda uzmem i pogolicam ga i on se odvali smejati. Glumac tatin. :cmok:

Back