Wenerica
Poznat
- Poruka
- 7.400
moja je upravo zaspala...jel jedu vaša preko noći ili se onako probude

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

..al sam zakomplikovala sad.. 
.Bilo mi je cudno jer je nije nista mucilo,vec eto samo odjednom je sebi uvela nocne podoje.To je trajalo mjesec dana,i evo sada opet spava po cijelu noc
.Problem je sto ona nikada ne zaspi prije ponoci,znaci izmedju ponoci i 2 h ujutro zaspi i spava po cijelu noc do 8-9 ujutro.Pokusavala sam da je odviknem od toga,ali bi ona bila samo nervoznija i teze bi zaspala,pa sam prihvatila njen ritam-kada joj se spava neka spava.Marge, takav je bio moj stariji sin. Oduvek je spavao jako malo. Ja sam bila očajna, mislila sam da nešto nije u redu sa mojim detetom. I toliko smo bili iscrpljeni da smo odustali od drugog deteta. Od druge godine više nismo ni pokušavali da ga teramo da spava preko dana, do tada smo mučili i njega i sebe. Otprilike u to vreme je prestao da vileni pola noći, počeo je samo da se budi na kratko po nekoliko puta i nastavi da spava. Tada smo se odvažili da imamo još jedno dete uz božju pomoć da ipak neće oba deteta biti ista. I bog nas je pogledao.Samo nama ne izbijaju zubi nego rogovi
evo 22.30 a ona jos ne spava a danas je spavala samo sat vremena...i tako iz dana u dan, sve krace i krace spava
..e, tsuy, ja sam par puta htela da napishem neshto o tome pa mi sve bilo glupo
poshto nisam bila ni sigurna kako bih to objasnila..
..ali otprilike - onog trenutka kad sama sa sobom rashchistish i sigurna si da je pravo vreme za neshto
(preskakanje podoja, izbacivanje nekog dnevnog spavanja, odvikavanje od dude, flashice,
navikavanje na noshu itd) deca to nekako osete i slede te u tome vrlo spontano..
..dok ti je zao i nisi sigurna da je vreme - nishta od posla..
..mozda zvuchi kao neka bapska pricha, ali tako nekako mu to dodje, bar kod mojih klinaca..
..zato kad neshto pokusham, a dete ne prihvata, ne nerviram se nego se preispitam
da li je njima vreme ili bih ja to zbog sebe....al sam zakomplikovala sad..
![]()

Moja beba je sa manje od dva mjeseca pocela da spava po cijelu noc,da bi u svom petom mjesecu pocela da se budi 1-2 puta u toku noci da sisa.

Evo kako moj Miloš spava, sa godinu dana:
Kupanje oko 20h i onda pije mleko na flašicu, 2dl cucla 15-20 minuta. Tu zadrema, ali čim ga stavimo u krevetac, on odmah poskoči na noge i drma ogradicu. Onda ga nosamo malo, pa kad opet zadrema spuštamo ga u krevet i čim krene da ustaje mazimo ga po glavi, pa on mazi nas, nekad leži tako u krevetiću i mazi se, nekad ustaje pa ga ostavimo da plače pa opet nosamo i uglavnom oko 21-21:30 konačno zaspi.
E onda se budi svakih 15-20 minuta, nekad na sat vremena do ponoći otprilike i moramo da ga nosamo minut-dva da bi se umirio i opet zaspao.
Onda se opet budi oko 2-3-4h, nema nikakvog pravila, da popije još mleka. Popije max 1dl i nekad odmah zaspi, a nekad bude budan oko sat vremena. Onda se ponovo budi oko 6-7h, pije mleko i tu je kraj spavanju.
I koliko je onda on uopšte spavao?![]()

Marge, samo da ti kažem, ja sam presrećna kako Miloš spava, stariji sin nas je urnisao. I mi smo njega upisali u jaslice sa 2 godine jer mi je pre toga bilo prerano, a imali smo baku da ga čuva, da bi kao uhvatio neki ritam, da spava kad sva deca spavaju. Kada su i vaspitačice kapitulirale sve mi je bilo jasno.
Što se tiče bazena, ja sam vodila starijeg sina na letovanje u Tunis kad je imao 9 i po meseci. Kupili smo mu onaj čamčić u kom beba proturi noge, to je kao neki šlauf. http://www.kaufmax.rs/assets/photos/430017/430017-11907879-original.jpg?1275463271
U njemu se kupao i u moru i u bazenčiću za bebe i bio je oduševljen.

Pa da ga volis...znas da je to najvaznijePitanjce jedno, o vi iskusni roditelji!
Vuk ima 2meseca i 10 dana. Sta ja sa njim sve treba u toku dana da radim, a sto nije klopa, kupanjac, pajkenje i menjanje pelenica? I koliko to nesto puta dnevno? On nece da lezi na stomaku, pod moranje uspem na par minuta ponekad da ga nateram da bi zavrteo glavicu levo-desno. Inace se on meni cini extra jak i glavu lepo drzi kad izviruje preko ramena ili kad ga drzim ispred sebe, kad ga uhvatim za rukice i dizem sa podloge, nesto teze. Ne bih da nesto preskocim...![]()
i da ga maziš 

), beba od 2 meseca ne može ništa specijalno da radi i ne treba ništa da forsiraš. 
A meni niko ne odgovara na moja pitanja....
Afrodita, procitajte sta pise na kutiji Aptamila koliko se daje kolicinski i na koliko vremena. Malo tovite bebu, nije ni cudo sto toliko spava. Cak i to sto pise na kutiji je previse. Nemci kao i englezi vole da natove dete pa da ga skembaju u krevetac i ne vide i ne cuju po 5h, divota.
Debelo vise ne znaci i da je zdravo.