SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo da se javim mojim najomiljenijim mamama.

mi smo sada kuc, kuc.
klinac mi je krenuo full u vrtic, poceo da spava, fino podnosi, s tom razlikom da sam juce digla ceo vrtic na noge zato shto mi je klinca izujedao drugi klinac dok su bili na noshi - 5 ujeda i sljiva of plave do tamno bordo - po guzi i donjim ledjima... popizdela sam!
ali evo, vec prolazi.

ochi mi se sklapaju, izrabljivachi mi ne daju da vam pisem sa posla, a ja bih tako rado ponekad.

ljubim vas!!!

Sta su to ljudi poceli da gaje :mrgreen:
:cmok2:

o Bože,maslachak ljubi malca,nadam se da se tako nešto više neće desiti,mada često čujem da tako neka deca grickaju drugu decu u vrtiću,verovatno roditelji ne daju im dovoljno da jedu...šala mala...verujem da te izludi kada vidiš te ugrize na svom detetu...

verovatno roditelji ne daju im dovoljno da jedu...

Ili nece da jedu, kao moje dete... On je najchudniji ujedach na svetu - prvo me ujede, pa kad ja vikem AAAA, pashto me zaboli, on se rasplache... kao nisam znao da to to boli :sad2: - Ma nemoj, pa shto onda ne ujedesh sebe? ...
Jel ima neshto pametno shto mogu da uradim da mi dete ne postane ujedach ko taj mali? Za sada mu smo govorim strogo NE kad vidim da je krenuo, ili jako jauknem i naljutim se kad uspe da me iznenadi... ko da polako odustaje, al da ne ureknem (shto nemamo smajlija shto kuca u drvo???)

Maslachak,
Stvarno da popizdis...Kakvi mali nasilnici:evil:

Lazycat,
Ako ti je za utehu, moj maleni kad je dobio zubice ujeo me par puta za bradavicu tako jako da sam vrisnula iz sve snage i onda i on u plach...tako par puta i nikad mu vise nije palo na pamet:mrgreen: Inace, stvarno bih morala da prekinem sa dojenjem...Al mnogo volE decko, pa ukapirao:zcepanje:

Eh, da kad je sika u pitanju, moj je posle jednog blagog grica o'ma ukapirao - ako ovo ponovim ona ce opet da je izvuche i nishta od mekica... i nikad vishe nije ni pokushao. Samo se desi da kad zaspi u toku sisanja pomeri jezik pa malko gricne, al nishta strshno.

Moram opet da se vratim na temu o pisici!!!Cini mi se da sam u poslednje vreme manje povlacila kozicu na pisici,jer to je postala nemoguca misija,samo se mrda i okrece...Sad pored toga sto mu se pisica zacrvenela kao da uzalud povlacim kozicu,dodje do jednog mesta i dalje nece... kao da se kozica zalepila...bas se plasim,to nije dovoljno...sta da radim:think:
Razmisljam da zovem dr da ga pogleda,a opet ne znam da li ima potrebe ili da samo povlacim...

A do kad je normalno i prihvatljivo da kozzica ne ide skroz? Mi josh nikad nismo prevukli skroz, secam se samo da sam chitala da je to dosta dugo prihvatljivo. Patronazzna mi je rekla da ga ostavljam malo golog, pa da on sam malo tegli, a secam se da sam chitala i da se to samo namesti, vukli mi ili ne... uopshte nisam pametna, na tu temu, al neshto se josh ne sekiram, samo pazim da ga dobro i redovno perem, pogotovo posle kakanja... a i on je vec skapirao da chim kaki treba da se presvuche, pa dodje sam da prijavi.

Lazy,
Odusevljava me tvoje dete, kao da ima bar 10 meseci po svemu,zar ne?:)

Za pisu su razlicita misljenja...Do dve godine ili neki kazu do 4 polako povlaciti,pa dokle moze...Nista nasilno...Kod nas moze skoro skroz vec, ali to nam laborant povukao, mi do tad nismo smeli toliko...

Lazy,
Odusevljava me tvoje dete, kao da ima bar 10 meseci po svemu,zar ne?:)

A, ne ... nije po svemu - kad je bandoglav i dere se, radi to ko da ima 22 godine :D

Prestala sam davno da ga poredim sa onim tabelama shta bi kada trebalo da radi i ne radi (necu da opterecujem ni sebe ni dete), ali pretpostavljam da je ko i sva deca, po nechemu ispred, a po nechemu iza proseka.

Mi isto nismo uspevali pišu da povučemo do kraja, ali nismo hteli da forsiramo. Kad je Luka imao otprilike 2 godine, pitali doktora da mu pogleda pišu. Doktor ga uhvatio i jednim potezom navukao do kraja. Klinja je malo plakao, ali brzo zaboravio. Posle toga je samo trebalo da mu jedno nedelju dana dezinfikujemo pišu, ali sam zaboravila čime. Znači, ništa specijalno.

Ili nece da jedu, kao moje dete... On je najchudniji ujedach na svetu - prvo me ujede, pa kad ja vikem AAAA, pashto me zaboli, on se rasplache... kao nisam znao da to to boli :sad2: - Ma nemoj, pa shto onda ne ujedesh sebe? ...
Jel ima neshto pametno shto mogu da uradim da mi dete ne postane ujedach ko taj mali? Za sada mu smo govorim strogo NE kad vidim da je krenuo, ili jako jauknem i naljutim se kad uspe da me iznenadi... ko da polako odustaje, al da ne ureknem (shto nemamo smajlija shto kuca u drvo???)

Maslachak,
Stvarno da popizdis...Kakvi mali nasilnici:evil:

Lazycat,
Ako ti je za utehu, moj maleni kad je dobio zubice ujeo me par puta za bradavicu tako jako da sam vrisnula iz sve snage i onda i on u plach...tako par puta i nikad mu vise nije palo na pamet:mrgreen: Inace, stvarno bih morala da prekinem sa dojenjem...Al mnogo volE decko, pa ukapirao:zcepanje:

Evo i ja se prijavljujem..i ovaj moj grize go blesav..Jos pre nego mu je izasao prvi zub me je par puta ujeo..Na sta sam ja vrisnula i on se jadnicak uplasio..Eee ali tu nije kraj balade...kada su mu nikli zubi poceo je namerno da gricka i na moje jaukanje se smeje..djubre malo gleda me direktno u oci i krene prema bradavici zine i ceka reakciju..
Sada vise ne grize bradavice jer sam mu ozbiljno zapretila :cool:
Sada grize ramena prste ..ma sta stigne...tati je napravio masnicu...strasan je "ujedach"
QQ... valjda ce ga proci to do vrtica..:sad2:

imam pitanjce videla sam da u sokicima hipp od 6 mesca neki sadrze ananas znaci da je to ok da se daje u sokicu cim je od 6 meseca al sad dal je neka od vas davala to ili ?tj od kog uzrasta ste davali sokice koji sadrze ananas?baba,mm mama,kupila neke hipp sokice i kasice...pa da budem sigurna ...

imam pitanjce videla sam da u sokicima hipp od 6 mesca neki sadrze ananas znaci da je to ok da se daje u sokicu cim je od 6 meseca al sad dal je neka od vas davala to ili ?tj od kog uzrasta ste davali sokice koji sadrze ananas?baba,mm mama,kupila neke hipp sokice i kasice...pa da budem sigurna ...

Jedan predlog..pitanja u vezi hrane postavljati na temi sta danas ruckamo, jer u protivnom ta tema nema smisla..a i da bi izbegli probleme oko ponavljanaja i trazenja saveta na sve strane...

Back