SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jaoo lazy..presladak je :heart: malo..i moj je tako puzao..mada i sada hoce tako da se zeza..
koliko ima mali?
E moram da vam se pohvalim drage mame..Dete mi prohodalo juce :)
Napravi 3 koraka pa padne na nos. pa onda puzi puzi pa se digne napravi 2 koraka i na dupe..mi mu vristimo...a on :heart: moje sav srecan pa samo poskakuje ...

Moje dete vec tri-cetiri dana puzi ko Her Flik - jednom nogom se odguruje kolenom a drugom stopalom, tako nekako ostane u pozi kad se spusta iz sedenja u puzanje i tako brze ustane u sedeci polozaj... prvo sam mislila da ga mrzi da se ispravlja zbog par puzo-koraka, al kako traje vec danima, nesto se pitam: a sta ako ga nesto noga zeza, mada ponekad puzi i normalno pa kontam da ga nesto boli ne bi se nikad ispravljao, a onda se pitam dal da vodim dete kod dr da kazem da cudno puzi :think: Jel i to normalna faza-zeza ili da lupam glavu? :dash:
Evo ilustracija posto mislim da nisam sjajno objasnila

Ovo je savrseno!!!!Skoro nisam videla ovako uredan motorni razvoj :)
Moze da se desi da uskoro pocne da hoda kao meda sa izpruzenim rukama i nogama i nemojte da brinete stvarno je sve u redu.
Mogu li da iskoristim ovu sliku da pokazem majkama na mom odeljenju kako izgleda faza motornog razvoja?
Pozdrav.

jaoo lazy..presladak je :heart: malo..i moj je tako puzao..mada i sada hoce tako da se zeza..
koliko ima mali?
Napravi 3 koraka pa padne na nos. pa onda puzi puzi pa se digne napravi 2 koraka i na dupe..mi mu vristimo...a on :heart: moje sav srecan pa samo poskakuje ...

čestitamo Nastasa,Alekseju na prvim koracima a mami na početak trčanja:lol::cmok2::heart:

koliko ima mali?

:super::super::super: Cestitamo malom hodachu :super::super::super: Uzzivaj dok ne protrchi, a onda kile 100% odoshe :super:

e, da ... Nik ima skoro 8 meseci.

znachi, odem ti ja u grad posle xy vremena.
dodjem kuci, dete mirno spava. doshla kuci u 23h.
u 24h se budi, kuka 45 mina bez prestanka, stomak mu tvr k`o kamen, nije kakio ceo dan.
kad prdne, i mi shto ga volimo bezzimo iz sobe. :D
u 00 i 45 mina, muzz i ja krecemo za bolnicu, dete vrishti i dalje, ja bih da sachekam josh malo, sad kad dodjesh sa detetom u bolnicu u va, a dete ima stomachnih problema, odma` te ostavljaju zbog onog sluchaja sa bebom shto je umrla.
silazimo u kola, dete krece da se cereka i smeje, prestaje da plache.
vracamo se kuci... 01h, dete razdragano trchi po kuci. 01i30 dete se iskakilo u ogromnoj kolichini. 02h, mi u krevetu, zzivi zaspali, on nece da spava dok ne popije mleko, a vec do tad popio 4 dl. do jutra popio josh dva!!!!

pitanje je: kako da odviknem dete od nocnog mleka, ima 15 meseci i vec mu je vreme da prespava noc....?
a da vam ne pricham da se do 7 ujutru budio josh 3 puta i trazio mleko, a ja op! na posao tako svezza i orna. posao mi dodje k`o praznik. :D

Poslednja izmena:
pitanje je: kako da odviknem dete od nocnog mleka, ima 15 meseci i vec mu je vreme da prespava noc....?
a da vam ne pricham da se do 7 ujutru budio josh 3 puta i trazio mleko, a ja op! na posao tako svezza i orna. posao mi dodje k`o praznik. :D

Moje iskustvo: samo strpljenje ;)
Moja devojcica ima tacno 16.5 meseci, i evo vec par dana ( da ne ureknem samo :confused: )se ne budi nocu da jede. A do sada sam probala sto stvari, i vodu, i cuclu, i uzimanje u ruke...nikakva korist. Dranje dok ne dobije mleko, kako dobije, samo se okrene na drugu stranu i zahrce :lol: I kada sam odlucila da se vise ne uzbudjujem oko toga, ona sama izbacila:ok:. Sad samo da potraje i da se ne predomisli pa pocne opet :p

Moje iskustvo: samo strpljenje ;)
Moja devojcica ima tacno 16.5 meseci, i evo vec par dana ( da ne ureknem samo :confused: )se ne budi nocu da jede. A do sada sam probala sto stvari, i vodu, i cuclu, i uzimanje u ruke...nikakva korist. Dranje dok ne dobije mleko, kako dobije, samo se okrene na drugu stranu i zahrce :lol: I kada sam odlucila da se vise ne uzbudjujem oko toga, ona sama izbacila:ok:. Sad samo da potraje i da se ne predomisli pa pocne opet :p

Ehhh moja Milica ima za par dana 21 mesec i jos uvek nocu trazi mleko.A desi se par noci da se ne budi i taman se ponadam kad ono :dash:

Kako i šta vaša deca večeraju? Ne pitam zbog recepata, već mi se čini da traže mleko zato što
su možda gladni :( Nisam pametna šta da mislim o tome, moje dete ima 16,5 meseci i poslednjih
dana jako slabo jede, i noću više puta traži mleko... Doduše, pije po malo, ali opet... treba biti
budan pa joj dati mleko.

Kako i šta vaša deca večeraju? Ne pitam zbog recepata, već mi se čini da traže mleko zato što
su možda gladni :( Nisam pametna šta da mislim o tome, moje dete ima 16,5 meseci i poslednjih
dana jako slabo jede, i noću više puta traži mleko... Doduše, pije po malo, ali opet... treba biti
budan pa joj dati mleko.

Uh, moje dete odlicno jede, sa tim nemamo problema. Ja sam se zbog toga najvise i plasila te nocne klope, da ne bude buca. Inace, imamo ovaj zapadni ritam ishrane sto znaci da je kuvani obrok za veceru, oko 6 uvece. Jede manje-vise isto sto i mi. I izmedju vecere i mleka pred spavanje uvek nesto gricka, ili pojede keksic, ili vockice ( trenutno su mandarine aktuelene, zamo zeva za njima i vice "am, am". I onda oko 9 mleko u koje dodam 2-3 supene kasike zitarica da joj bude sitije. I to je to do 8 ujutro poslednjih 5-6 dana. Do tada se budila jednom da jede, ali bez pravila, nekada i u 3 ujutro a nekada u 6.:roll:

ja se moram pohvaliti moj je ovoh dana izbacio noćno mleko...ima 22 meseca.....ništa nisam forsirala...vodila sam se mišlju kada on više ne bude imao potrebu za mlekom sam će izbaciti,tako je i bilo...ja lično mislim da im ne treba uskratiti noću mleko ako traže,ionako neće doveka da ga piju,ali zbog nečega organizam traži...da li je to samo sigurnost,ili su stvarno gladni ne znam,ali eto onj sam došao do faze da više neće i ja sam od sada mirna noću...trebalo je dočekati 22 meseca..

ja se moram pohvaliti moj je ovoh dana izbacio noćno mleko...ima 22 meseca.....ništa nisam forsirala...vodila sam se mišlju kada on više ne bude imao potrebu za mlekom sam će izbaciti,tako je i bilo...ja lično mislim da im ne treba uskratiti noću mleko ako traže,ionako neće doveka da ga piju,ali zbog nečega organizam traži...da li je to samo sigurnost,ili su stvarno gladni ne znam,ali eto onj sam došao do faze da više neće i ja sam od sada mirna noću...trebalo je dočekati 22 meseca..

Isto i ja mislim. Bilo je drvlja i kamenja po meni ali sam izdrzala i pustam mu da sam odredi kada ce to biti. Evo za sada je proslo 17 meseci i najbolje sto uspe ponekad je da ne trazi pre pet ujutru.

budan pa joj dati mleko.

Moja cerka jede toliko malo da mi je potpuno nejasno kako prezivljava....ukljucujuci i veceru sa izuzetkom slanine..:dash:
e sad nocno mleko...do skoro ga je pila oko 3-4 ujutru, pa se to pomerilo na 5...junacki sam otrpela ... i odjednom je pocela da spava ko covek bez tog divljanja nocu
znaci, nisam nista radila, sama od sebe je prestala da trazi. ako se probudi, uvalim joj malo vose kad bas insistira i iskreno, ponekad i po dva sata skace po meni dok ne zaspi ponovo
sad pije mleko uvece pred spavanje (sa zitaricama sa svaki slucaj) i popodne pred popodnevnu dremku *bez zitarica) i izgleda da je to ta prava mera

Moj Nikola vec dva meseca ne pije mleko pred spavanje ,zasto, ne znam posto mislim da ne jede dovoljno uvece...ali zato se i retko nocu budi, a kad se probudi trazi vodu ili caj, mleko nece, ujtru ne pije posto ide u vrtic..Sveli smo mleko na nista, samo mlecne proizvode..

Nije mi jasno:think: vasa decica sva piju mleko nocu...moj mali je jos beba pa on vec mesecima nepije mleko nocu mislim od 4-5meseca,i tad mu je bila zadnja flasica oko 1h,sad mu je vec tri meseca zadnja flasica oko 23h i do ujutru nema nista,ni caj ni mleko mada mene je zao pa mu poturim malo vodice pre nego sto ja legnem on kad hoce pije nebudi se al popije dobro...
Mozda je sve u navici...ili jednostavno dete samo odbije flasicu kad dodje pravo vreme..

Bonzi, cuti i uzivaj:)
Cula sam se sa jednom sestrom, a ona se cudi sto moj bebac jos trazi nocu da sisa i da drugacije nece da zaspi...Njene dve cerkice vec sa 2 meseca spavale po celu noc iako su sisale...Kaze, jednostavno nije davala nocu da se ne bi navukle...Samo stavi cuclu i zaspu...Eh kad bi tako svi mogli. Ovaj moj dok ne dobije svoje mlekce, nista od toga da ponovo zaspi...A onda to traje pola sata dok se uspava.
Najavila sam muzu da pocinjemo uskoro sa probanjem metoda za ukidanje nocnog obroka...
Pa ko prezivi, pricace,,,:sad2:

Back