SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
znachi, ja stvarno vishe ne znam shta da radim.
posle 2 nedelje kljukanja antibioticima prestao je da mu slini nos...
ali jos uvek ima neshto shto se mozze nazvati proliv - kaki dva puta dnevno, obilno i redje, svetlo zzuto, skoro pa belo... on u toku noci popije oko 4 dl mleka. kaki ujutru, chim ustane, i jednom popodne. redovno procuri na sve strane.
ne znam da li da regulishem to smanjenjem mleka il` shta?
dr mi je preporuchila enterofuril ili kako se vec zove....
shta raditi, shta?
I sa ovim nazalost imam iskustva proliv odnosno to bas i nije to jer pravi ide od 6 puta pa nadalje na dan,al ta redja stolica po dva tri puta na dan je neretke prateca pojava posle neke prehlade kada je doslo do slivanja sekreta iz nosa, posto neznam kolko je dete napisacu ti sta smo mi koristili ovo sme od 6 mes, prvo i naj bitnije par dana uvedi jogurt umesto mleka jer on pravi naj bolji balans crevne flore, pravi detetu vocni jogurt sa bananom bez dodatka secera on steze stolicu.od lekova je pozeljno ubaciti u ishranu 3 puta dnevno liobif ampule + 1 dnevno probiotik kapsulu za decu.ovo nisu pravi lekovi nego kulture bakterija koje omogucavaju brzi oporavak crevne flore.stvarno funkcionise

ali jos uvek ima neshto shto se mozze nazvati proliv - kaki dva puta dnevno, obilno i redje, svetlo zzuto, skoro pa belo... on u toku noci popije oko 4 dl mleka. kaki ujutru, chim ustane, i jednom popodne. redovno procuri na sve strane.
shta raditi, shta?

Enterofuryl je kortikosteroid,ne sme se davati više od 5 dana...a najbolje bi bilo da daješ 2x Linex u toku dana,to je probiotik,sigurno znaš...i pošto je bebac bio na antibioticima,ne čudi se da mu je kaka takva...to se često javlja kao reakcija kod dece na antibiotik...a i čisti se organizam od sekreta...sigurno nije od mleka samog,ali pokušaj malo smanjiti količinu...čisto zbog stomaka...

Tina,
U slicnoj smo situaciji...Moj bebac hoce da zaspi samo dok sisa. Tako se uvece uspava, a i danju...Ja nemam snage da ga nosam do iznemoglosti da bi zaspao...ranije smo i to radili po malo...On se sada budi dvaput nocu da sisa, a do nedavno jednom. Ima 7 meseci.Imali smo skoro i par dana jako loseg spavanja nocnog, ali je ,sva sreca, kratko trajalo. Danju spava dva puta po pola sata do sat. Ja sam citala o tome i jedini metod koji preporucuju je par dana da se ostavi da place sve duze i duze dok sam ne zaspi. Cak i u knjizi " Sta da ocekujete u prvoj godini" isto preporucuju. Ja probala par puta i ne mogu...Nemam srca, mnogo plache...Dok sisa, moze se, ali sta cu kad prestane ne znam...:roll:

Zvuci surovo al ovaj sistem stvarno pali moj mali sad ima 17 meseci i sam krece na spavanje oko 8:30.Svasta smo preziveli sa njim zubici,budjenja po 5-6 puta sisanje,itd al sa godinu dana posto sam pocela da radim ukinuli smo nocni podoj i krenuli sa navikavanjem .Prvi dan smo vrteli 3-4 ture plakanja bitno je da u cugu to nebude vise od 10-15 min da se dete nezaceni.Ako je moguce utesiti ga bez vadjenja iz krevetica to bi bila naj bolja varijanta ako ne dignete ga na 1-2 da se smiri pa opet jovo nanovo.Ovo je metoda u kojoj svi placu i beba i mama i tata tako smo mi barem ta cetiri dana i svaki dan se vreme smanjuje i bebac pre zaspi.I eto proslo je 5 meseci i dalje uspesno spavamo celu noc tako da se isplati.

Liobif je isto probiotik,ali ga više nema u prodaju,preporučuju Linex kapsule...

Sori neznam odakle si jasam iz ns i liobif ima u svim apotekam i nije ni skup oko 170 din kutija sa 10 ampula.i jeste i liobifprobiotik koji sadrzi laktobacillus al ima jos nesto u njemu sto stegne stolicu zato ga i pre pisuju u kom sa probiotik kapsulama i stvarno brzo rese stvar.
Bas sam potrazila nesto o tom leku posto me interesolvalo sta je to nije kortikosteroid vec je neka vrsta antibiotika ili tako nesto posto je napravljen tako da deluje samo u izolovanoj crevnoj regiji na bakterije koje se nalaze tu a stete crevnoj flori i prepisuje se bebama vec od 6 nedelje.Neznam dal je ovo nesto novo al sad prvi put cujem za njega ali ga bas hvale na vise mesta.

Poslednja izmena:
Hvala vam svima.

Resila sam da mu ne dajem enterofuril - vise mi je muka da mu guram spric u usta.

Mislila sam da probam sa HIPPOvim sokom od shargarepe sa orosalom za proliv i sa nekim adaptiranim mlekom za proliv - Milupinim ili cijim god - ako treba da ustajem nocu i pravim adaptirano mleko, ustajacu nocu i praviti adaptirano mleko. Ako ima neko neku preporuku za adaptirano mleko koje se daje u sluchaju proliva nek mi kazze, poshto ja adaptirano mleko NIKAD nisam koristila.

Inace, ja mu dajem pro life ampule - i danas je treci dan. Nistam primetila napredak. Mislim, znam da mu prolife ne mozze spreciti proliv, al ebi ga.

Mislim i da je kljuc u tom mleku, samo ne znam kako da ga odviknem da pije mleko nocu, nit znam sta bih mogla da mu dam nocu umesto mleka. Kad bih mogla da to napravim - da pije 2 dl uveche i 2 dl ujutu, ja bih bila prezadovoljna, ovako on popije 2 dl pred spavanje i najmanje 3 dl u toku noci. doduse, dajem mu mleko bez laktoze, al` ne vidim ni da mu to nesto preterano prija.

Moj problem je sto planiram da ga vratim u neko dogledno vreme u vrtic, a mislim da zdravstveno josh nije za to. Moj muzz je na blagom izdisaju - cuva ga vec tri nedelje. Sinoc mi je najozbiljnije rekao: "Izvini, sad znam sta si pokusavala da mi kazzesh dok si chuvala dete... sad mi je jasno..."

I sta josh da kazzem sem da sam primetila da sam u celoj poruci kucala velika slova, shto nikad ne radim inache - eto shta je poslovna rutina. :D

Maslachak Humana HN je po mom iskustvu najbolje adaptirano mleko za proliv,ja sam Gabrielu stalno to davala kada smo imali taj problem u kombinaciji sa 3x1 kapsula Linexa na dan...i naravno dijetalna hrana...nama taj Hippov sokić od šargarepe Orosal 1000 ništa nije pomogao...ako sad počneš da daješ Humanu HN stalno mu to daj dok se kaka ne stabilizuje,znači ne samo noću,nego i danju ako pije mleko,ako mu praviš kašicu sa mlekom isto pravi sa ovim adaptiranim...što se voća tiče da jede bananu i dunju...pirinač,pirinčanu vodu,dajte kašikicu na svakih sat i po vremena,kuvani krompir i šargarepa...neka takve stvari jede,slana kifla,štapić,perece...

shta raditi, shta?

pisala sam vec o ovome - moja cerka je mesecima imala uzasno tvrdu stolicu, kad smo otisli na more ja sam ponela ono NAN adaptirano mleko sa probioticima za decu 1+, i to joj je mnogo oklaksalo, pa smo nastavili da ga kupujemo
Sacekaj malo da antibiotici izadju iz sistema, 2 puta dnevno nije strasno

Resila sam da mu ne dajem enterofuril - vise mi je muka da mu guram spric u usta.

Imali smo identičnu situaciju sa antibiotikom, kada smo rekli doktorki kako reaguje, odmah ga je obustavila.
Pomogla nam je SMECTA, to je prah u kesicama, izgnječi se banana i pomeša sa tim, tako je najlakše da dete pojede, verujem da voli bananu.

Inače, kod šprica, to smo i mi radili kada je bila mala, međutim, sada kad su veliki, moje dete sve ispovraća kada joj se lek daje na špric. Tako da dajemo sirupe na kašičicu, manje se buni i sve popije bez traume.

Javljaj kako je mališa.

polomiš kod vrata ampulu i samo istreseš u malo kašikicu i daš da popije..ne treba mešati ni sa čime...možeš 3x1 ampulu na dan...
koliko dana? i to mi deluje nekako agresivno?

Imali smo identičnu situaciju sa antibiotikom, kada smo rekli doktorki kako reaguje, odmah ga je obustavila.
Pomogla nam je SMECTA, to je prah u kesicama, izgnječi se banana i pomeša sa tim, tako je najlakše da dete pojede, verujem da voli bananu.

Javljaj kako je mališa.
shta je SMECTA?

on nije loshe. ja sam ta koja je katastrofichna.

Dojenje proslo uspesno! :D Hvala :zag: Tako sam i uradila...
Kada su vama rekli da mozete prvi put okupati bebu kuci?

dosla sutra ujutru patronazna pa ju je kupala....
posle jedno nedelju dana je otpao pupak, pa smo je bez problema kupali sami
a dok ne otpadne pupak, ako se dobro secam, stavi se pelena preko stomacica, pa se beba drzi za to mesto u uspravnom polozaju pa je pirkas tako...i onda posle povidon jod na pupkic i eto...

Back