SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikolu izgleda boli stomak :sad2: Prvo tri dana nije kakio, pa je juce to sve nadoknadio :roll: i ja se ponadala da ce mu sad biti lakse, al nocas oko 4 opet poceo da se vrti, tegli i kad se tegli kako pomeri stomak tako pocne da place. I sta sad ja da radim ako ga bude boleo kad se probudi (sad spava)? Ono kad nije kakio dala sam mu shljive, ali jako malo je hteo, juce nije nista jeo ceo dan osim dve kasikica dunje i galona mleka. Caj ne voli, al probacu da mu dam onaj neki sa komoracem ili tako necim za bebe. Jel ima jos nesto sto pomaze? Onaj jogurt bifidus? Ili neka klopa?

Probudio se sa osmehom :super:, nadam se da ce tako i ostati. Doduse gornje jedinice su mu otecene vec nedelju dana i sad nesto ufffce i pufffce, jel moze to sve da ima veze sa zubima? Ufffffff, kad ce nauciti da prica, pa da lepo kaze sta mu je i sta hoce :dash:

E isto to se i kod nas desava! :aha: samo sto mala Marta voli caj pa popije i bude malo bolje tiba, ali isto sto bi ti rekla ufce i pufce i oteceni gornji kecevi... a to sto kazes kad ce najzad nauciti makar samo da kaze boli tu tu... :aha:

у, бре, бонжи... ја га мешала са шаргарепом и кромпиром, али ја увек мешам 3-4 врсте поврћа, много ми лепо ручка тако смешано :)

у, бре, бонжи... ја га мешала са шаргарепом и кромпиром, али ја увек мешам 3-4 врсте поврћа, много ми лепо ручка тако смешано :)

Ma juce sam mu dala sa sargarepom,krompirom i jagnjetinom,danas sa krompirom,tikvicom i teletinom i poruckao je sve..sutra bi trebao treci dan da rucka pa sam mislila sa necim drugim..

Izgleda neznaju:rtfm: sve bi ja to poubijala samo upropascavaju decu:dash:
Sad ga odveli kod drugog doce on kaze jeste ima mali cep ali su oba uha upaljena crvena,mislim strasno,od toga je dobilo konjuktivitis,i jos mu pisti u grudi..od lekova dobilo kapi za usi,i beli slez da pije..za antibiotik nisu culi..kakvi li su to doktori kod nas:eek:

ma ja se obradujem kad ne posegnu odmah za antibioticima, kad razmisle i traze antibiograme, kad umeju da prepoznaju sta moze a sta ne...

:zcepanje: A bas sam se trudila da reshim tu misteriju, da bude bash, bash, bash isti polozaj i tempo i sve... I ne vredi :dash:
A sad se pitam, pitam :think: kako to da ga otecene desni toliko bole da ga bude iz sna iako je premoren, a kad ga drzim u rukama ili kad lezim pored njega i zagrlim ga dok siki ondaK ga ne bole??? :think: Ili se on jadnichak vishe uplashi sta ga to sad nesto boli nego shto je bol mnogo intenzivan, pa se oseca sigurnije kad je u rukama? Al sto se onda ne oseca isto tako sigurno kad mi je u rukama kad sedim?????? E to mi nikako nije jasno...

traze kontakt sa roditeljima tj najcesce sa majkomm i to im jako puno znaci samo dodir majke!u takvim situacijama ih treba uzeti ali nakon nekog vremena spustiti na krevet i skrenuti im paznju na nesto drugo kako ne bi krenuli da placu...

taman kad sam presekla da ga vodim u vrtic, moje dete je ipak odluzhilo za sebe...
juche prepodne je prestao da jede, izashla mu je cela 4orka za jedan dan, uveche u toku noci je popio ogromnu kolichinu mleka - valjda je bio gladan - i ujutru ustao i iskakio sve to u relativno technoj formi....

ceo dan je bio fantastichne volje, s tom razlikom, shto se okrece non stop ka mojim rukama i to....
ali ga nisam poslala, necu ni sutra... :D
ja, opsesivna mama drama se radujem shto mi dete nece muchiti sutra. :D

Lazycatr,
I ja sam se bavila istom misterijom :zcepanje:
Moj maleni krene da drami kad mu dosadi sam da se igra (sto je ubrzo) i kako ga uzmem ide pobedonosni osmeh...I tako bude ponekad kenjkav,ali nosenje momentalno resi stvar. I onda kad mi kazu "muce ga zubici, meni smesno"...Isto je bilo i sa"grcevima":mrgreen:

Kruska je odlicna ako nece da kaki...Imas one kupovne, bas su retke kashice i deluju:)

Back