SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje dete od nocas slinavo. Nije to nikakva drama, ali opet nismo spavali i opet je kenjkav i stalno bre nesto :(.
Jel koristi neko od vas usni toplomer?

Користили смо ми са Ствицом али ако добро незнаш дага држиш не добијеш прави резултат и таман када смо се извештили почео нешто да брљави,док наш педијатар га стално користи али је човек вешт у томе

Ja sam ga dobila na pozajmicu kada je prosli put imao temperaturu i bas mi je znacio da mogu da merim dok dete spava a da ga ne probudim. E sad, desavalo se da pogresno izmerim, kao sto rece Mile pa sad nisam sigurna sta da radim. Ali vrlo brzo izmeri i nema onog vrpoljenja dok iscekas 5 minuta, a opet ovde kod nas svi pedijatri priznaju samo taj klasicni, stakleni pa ispod miske.

taj stakleni sto kazes je najbolje i najprecizniji ja sam imala i onu cuclu toplomer koji en da nije tacan nego date prvo treba dobro da sisa cuclu da bi dobila tacan rezuktat,zatim sam htela da kupim taj za uvo al moja rodjaka iz nemacke koja ga ima u svojoj ordinaciji kaze da ni taj nija bas tacan i precizan da je najbolje koristiti rektalno ili onaj za ispod miske ...e sad ...jeste da onaj za uvo brzinski meri ali bas iz tog razloga koliko moze to biti tacno...logika ...?!

da,ima i Hipp voćni jogurt,koji je sa adaptiranim mlekom,ja sam počela prvo to da dajem svom vragu...ali svaka intolerancija na kravlje mleko mora da se leči,odnosno reaguje brzo i pređe nazad na adaptirano mleko ili sojino mleko...ovo drugo je ovde baš skupo,ali recimo taj koji može da se kupi u DM-u je prilično dobar,ja mom dala da proba i svidelo mu se...
phenomenon i ja se mučim sa doručkom i večerom,pravim sve što su mame gore navele,pa kajganu,pa jaje na oko,ali moram da ubacim malo paprike,pavlake,jer jaje ne može da smislim,pa moču,pa griz,testo sa mlekom,topljeni sir i salamu sa hlebom,jako voli slaninu,mladi sir,punomasni sir,onako sečene na tanke šnite,to tamani...njemu je važno da on sam ručka...ili jednu kiflu,viršlu u testu,ili napravim proju,ma šta stignem,i stalno variram...ponekad želi da doručkuje recimo samo neki kompot i keks...sve zavisi od njega,a ja pokušavam biti baba Vanga i smisliti šta bi on...jogurt mu često dajem,kiselo mleko...

Adaptirano mleko je napravljeno od kravljeg mleka , nije intolerancija u pitanju ako se dete bolje ponasa sa adaptiranim nego kravljim svezim mlekom...to jednostavno stomacic nije jos spreman... dete alergicno na kravlje mleko pije i posebne formule (ako ne gresim bas od soje).I intolerancije se ne lece,samo mogu da prodju same od sebe...recimo u pubertetu. Kao sto mogu i da se pojave iznenada na namirnice koje su se pre sasvim normalno konzumirale.

Vec sam napisala pre da sam i ja se vratila na formulu jer je mala ima problema sa stolicom...evo sada sve se stabiliziralo...davacu joj jos koji mesec pa cu opet probati da vidim kako ce onda reagovati...
Sin mi je bio na kravljem od 9 meseci i nikada nije imao problema.

I mm je jeo pasulj od 5 meseci....znaci i sve ostalo...eno ga sada muci se sa 101 alergijom.

Moje dete od nocas slinavo. Nije to nikakva drama, ali opet nismo spavali i opet je kenjkav i stalno bre nesto :(.
Jel koristi neko od vas usni toplomer?

Koristim ga ja.Pokazuje više za pola stepena .U prevodu ako pokaže 38.5 temperatura je 38. Ako mu ne stavim lepo pokaže manje,tako da ponekad ponovim više puta,ali pre nego da mu dam lek uvek proverim ispod pazuha.I opet se svede na merenje ispod pazuha.Moj muž kaže bačena para,mada je ne mislim tako.Noću znači puno.Gurnem mu u uvce,vidim otprilike gde smo i mogu da odremam malo.Nema buđenja,plakanja,neću da merim i slično.
Za noć je odličan.
Pozdrav:bye:

Koristim ga ja.Pokazuje više za pola stepena .U prevodu ako pokaže 38.5 temperatura je 38. Ako mu ne stavim lepo pokaže manje,tako da ponekad ponovim više puta,ali pre nego da mu dam lek uvek proverim ispod pazuha.I opet se svede na merenje ispod pazuha.Moj muž kaže bačena para,mada je ne mislim tako.Noću znači puno.Gurnem mu u uvce,vidim otprilike gde smo i mogu da odremam malo.Nema buđenja,plakanja,neću da merim i slično.
Za noć je odličan.
Pozdrav:bye:

E bas to i ja mislim :super:

Da li vam se desavalo da beba krene da plache u sred jela koje joj se svidja?
Dakle, moj beban lepo rucki sve sto mu dam za sad (kuc u drvo), ali se povremeno desava da u sred jela odjednom pocne da plache?!:dontunderstand:
Evo danas bas ruckio pire od krompira sa blitvom i uzivao, kad odjednom pred kraj (bilo je jos malo, pojeo kroz plach) plach!
Uzela ga i malo nosala, ali plakao i dalje...Pretpostavila sam da je pomislio "a gde je tu sika" i namerno mu nisam dala da sisa jer je pojeo skoro 200g, ali na kraju poklekoh:roll: i posle 10min zaspao (ljuljuskanje nije pomoglo bez sike).
A nekad jede opusteno i ne pravi dramu ni za vreme ni posle jela...

To planiram da pitam pedijatra kad budemo isli na vakcinu, ali me do tad zaimaju vasa iskustva sa tim.

A za jogurt nama rekla isto da mozemo da mu damo vec, ali ja necu bar jos 2 meseca...

Dakle, moj beban lepo rucki sve sto mu dam za sad (kuc u drvo), ali se povremeno desava da u sred jela odjednom pocne da plache?!:dontunderstand:
Evo danas bas ruckio pire od krompira sa blitvom i uzivao, kad odjednom pred kraj (bilo je jos malo, pojeo kroz plach) plach!
Uzela ga i malo nosala, ali plakao i dalje...Pretpostavila sam da je pomislio "a gde je tu sika" i namerno mu nisam dala da sisa jer je pojeo skoro 200g, ali na kraju poklekoh:roll: i posle 10min zaspao (ljuljuskanje nije pomoglo bez sike).

To planiram da pitam pedijatra kad budemo isli na vakcinu, ali me do tad zaimaju vasa iskustva sa tim.

A za jogurt nama rekla isto da mozemo da mu damo vec, ali ja necu bar jos 2 meseca...

Angi,

ja mislim da se njemu samo prispavalo pa je zato plakao....desi se to nekad i mom bebanu...
Htela sam da te pitam...od kad imate drugi obrok...mi imamo za sada samo jedan...isprobavamo hranicu jos uvek...Nikolica je sve do sada lepo prihvatio...nisam jos davala zitarice po preporuci pedijatra...ali evo sad za nekoliko dana punimo 6 meseci pa cu poceti i sa tim...mislila sam da prvo dam pirinac od nestlea pa onda ostalo...

A zbog cega neces jos uvek da dajes jogurt?Ja sam mislila da dam...sa 6,5 meseci.Videla sam da milupa ima posebno jogurt za male bebe...mislim da ide od 6 meseci...

Jos nisam lepo formirala obroke, uhodavamo se...tek sa 5.5 smo uveli cvrstu hranu. za sada mu ujutro dajem voce kao uzinu, a rucak je kashica od povrca koje je do sada probao, da kombinujem. Ako bude rucak ranije, nekad mu popodne dam pirincano-kukuruznu kashu. Evo sad je vec bio gladan i pospan i ja mu dala da sisa i zaspao///Tako da ce danas biti 5 podoja + onaj od nocas:roll:
Imamo taj problem sa dnevnim uspavljivanjem, pa ne znma kako cu sa obrocima, jer samo na siki hoce da zaspi:roll:
Ja nisam videla ovde jogurte koji su od adaptiranog mleka...
Jel to ima, ako neko zna?
Kravlje necu da mu dajem josh...
Kako je Nikolica, kako klopa?

A jesi li probala da mu das malo vode ili soka..mozda je zedan..desava se to i nama u sred jela..malo gucne neke tecnosti i fino nastavi dalje..A i prispavalo se coveku ;)

Ja nisam cula za takve jogurte kod nas..Gledala sam po liliju i DM i u Aksi ali nema...
Probala sa obicnim jogurtom ali moje dete ne voli jogurt..jos uvek...Zato kiselo mleko , pavlaku, sir tamani..

Kravlje necu da mu dajem josh...

Zasto bi mu davala kravlje ako ga dojis..bespotrebno..Ja stavljam kravicu u zitarice koje se pripremaju sa mlekom, a samo da ga pije ili sa keksom nece, a i sto bi..Pa mamino je lepse ;)
Kapiram da bekci koji piju formulu kasnije predju na kravlje, ali ako vec imas mleka ne vidim svrhu davati mu kravlje..

Nisam mislila na kravlje mleko, nego jogurt...Tu se preporuke setaju od 6 meseci do godinu dana pa cu ja da sacekam zbognasleddjene sklonosti ka alergijama...tj.i ja i muz smo alergicari, ne na hranu, pa nam je alergolog rekao da ce nam dete biti 80% na nesto alergicno....nadam se da cemo ipak biti u onih 20%,ali necemo da izazivamo sudbinu/
Probacu sa vodom, mada on bas krene jako da plache,pa videceo je li to to

Ja kako sam shvatila,do godine treba samo izbjegavati kravlje mlijeko,jer ima proteine koji se tesko vre,i mogu izazvati alergiju.U jogurtu,kis.mlijeku,i siru ti se proteini razbiju,i dijete ih moze uzimati.U jogurtu imas toliko zdravih bakterija,idealnih za bebin stomak,da je greota ne davati mu...

ide. ne brini. mada na detetu to izgleda kao uzasno radikalna metoda
ko ce ga znati, lekari su cudo, sto oni mogu da slude to ne moze niko - mislim...umeju valjda da prepoznaju zacepljeno od upaljenog uveta :roll:

Izgleda neznaju:rtfm: sve bi ja to poubijala samo upropascavaju decu:dash:
Sad ga odveli kod drugog doce on kaze jeste ima mali cep ali su oba uha upaljena crvena,mislim strasno,od toga je dobilo konjuktivitis,i jos mu pisti u grudi..od lekova dobilo kapi za usi,i beli slez da pije..za antibiotik nisu culi..kakvi li su to doktori kod nas:eek:

ja mrzim ovaj sistem i mrzim ovu zemlju i mrzim sve shto je vezano za ovaj glupavi sistem i ovu glupavu zemlju.
shto reche moja sestra meni, kad sam joj rekla da mi nikakve riseve nismo uzimali pred odlazak u vrtic - maslachak, ti samo zzivish u mestu koje misli da je grad, u stvari je to obichna selendra!

eto.
izjadala sam se.
odo` sad da spavam ili shta god. :(

Nikolu izgleda boli stomak :sad2: Prvo tri dana nije kakio, pa je juce to sve nadoknadio :roll: i ja se ponadala da ce mu sad biti lakse, al nocas oko 4 opet poceo da se vrti, tegli i kad se tegli kako pomeri stomak tako pocne da place. I sta sad ja da radim ako ga bude boleo kad se probudi (sad spava)? Ono kad nije kakio dala sam mu shljive, ali jako malo je hteo, juce nije nista jeo ceo dan osim dve kasikica dunje i galona mleka. Caj ne voli, al probacu da mu dam onaj neki sa komoracem ili tako necim za bebe. Jel ima jos nesto sto pomaze? Onaj jogurt bifidus? Ili neka klopa?

Probudio se sa osmehom :super:, nadam se da ce tako i ostati. Doduse gornje jedinice su mu otecene vec nedelju dana i sad nesto ufffce i pufffce, jel moze to sve da ima veze sa zubima? Ufffffff, kad ce nauciti da prica, pa da lepo kaze sta mu je i sta hoce :dash:

može biti od zubića lazy...nama je pomogla puno topla pelena na stomak,i taj meda termofor koji se isto stavi na stomačić...i strpljenje naravno...čaj od komorača je dobar jel počnu da prduckaju od nje,i tako olakšaju stomak..a u krajnjem slučaju ako baš ništa od tih prirodnih fora ne pomogne i vidiš da se muči jadničak 20 kapi Espumisana i biće kao nov....

Back