SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja beba nece povrce.Sve sto nije slatko,odma odbija?
Jeste imale tih problema?
Gledam sta vasi jedu,to je super.On te povrcke ne bi jeo,samo se mrsti,ko da mu dajem ne znam sta.O,uzas.
Je li im vi to miksate?I napravi li se onako skroz glatka kashica?Ovaj,ako osjeca gromuljice,odma se mrsti,i odbija dalje da jede.Uh,gotovana toga:dash:

Koliko ima bebac..Ja sam mom( ima 9 meseci) do pre mesec ipo sve blendovala, pa sam pocela pola blendovano pola pasirano..i od skora sam pocela da pasiram..EEE onda je pocelo mrstenje :dash: i sada rucak gotovo da i ne pojede, inache bas voli povrce..Jesi li pocela sa vockicama ili sa povrcem..Mozda je navikao na slatko ...Pokusaj ovo sto je rekla november, a mozes i kuvanu jabuku da mu umuvas ona je prilicno neutralna, ja sam je mesala sa sargarepom..

Pitanje za mame koje zive u Srbiji..Koje vocne jogurte dajete deci..bebama..Moje dete nece da jede obican jogurt, a i sada vise nije sezona voca kojeg bi mogla da mesam sama..Koji kupovni su ok za klince? I uopste ti mlecni proizvodi..Gledam da je sve bez konzervansa aditiva...oci mi ispadose :eek: Danas sam se usudila i dala mu danone od kruske i breskve..Smazao je..sve kada smo dosli do voca..jedva..ali bar je pojeo jogurt...:worth:

Eh, raznih prica o tim zubicima i mukama ima...Videcemo kako cemo mi proci...
Maslachak,
Srecno sa trazenjem posla...A do tada, uzivaj sa svojim detetom koliko mozes.

A kakve su te jednokratne museme? Prvi put cujem...Gde to ima?
Mi cekamo stolicu za hranjenje da donese deda, a do tada je lezaljka umazana, a i garderobica kad rucicama krene da mlati:p

Nego kako vi operete sve to sa portikli? Meni sve fleke od breskvi isl....One postavljene ne smeju na vise od 40C:roll:

bebironche,
Jel dodas malo putera i mleka adaptiranog ili svog, da bude ukusnije? Probaj svakako i to sa banannom,,,srecno:)
Nastasa,
Moja drugarica koristi Campina jogurte...Ja jos nisam proucavala sastave...

imam mali problemcic, posto sam do sada samo kupovala kasice i imam strah da pocnem da kuvam, krenula sam od najlakseg. odlucila sam da mu skuvam palentu, i izgleda da mu nije selo posle dva sata je poceo da povraca. kako izlgeda palenta kad se skuva? dala sam mu obicnu palentu skuvala u dva deci vode dve kasike palente, i stavila malo jogurta meni je to tako gadno bilo, ja znam da sve bebe vole jogurt.

kako se inace kuva palenta?

sad imam strah da mu kuvam, jer ne znam da li ce biti dobro skuvano, jer sto citam recepte u vecini slucajeva ne pise koliko se dugo kuva nesto

imam mali problemcic, posto sam do sada samo kupovala kasice i imam strah da pocnem da kuvam, krenula sam od najlakseg. odlucila sam da mu skuvam palentu, i izgleda da mu nije selo posle dva sata je poceo da povraca. kako izlgeda palenta kad se skuva? dala sam mu obicnu palentu skuvala u dva deci vode dve kasike palente, i stavila malo jogurta meni je to tako gadno bilo, ja znam da sve bebe vole jogurt.

kako se inace kuva palenta?

sad imam strah da mu kuvam, jer ne znam da li ce biti dobro skuvano, jer sto citam recepte u vecini slucajeva ne pise koliko se dugo kuva nesto

Mila moja najvaznije ti je da budes opustena i da ne panicis.Samo polako i sve ce doci samo od sebe.
Mozda mu se nije svidelo sa jogurtom.Mojoj devojcici kuvam palentu ali je posle prelijem mlekom i naravno malo posolim (a mozes i da stavis secera) jer niko nece jesti nesto sto je bljutavo.Ako se tebi ne svidja to sto si napravila nemoj davati ni detetu.Upravo zato sam ja mojoj deci pravila sama kasice jer su meni sve te kupovne bljutave i bezukusne.

..palenta se kuva dva tri minuta najvishe..tako ti pishe i na kesi..
..ona je vec pechena i delimichno obradjena,
inache ako se kuva obichni kukuruzni griz, treba mu sigurno 20-ak minuta da bude gotov..
..ja sam jogurt dodavala kad se prohladi palenta,
pa se ne ugreje mnogo i ne izmesha sasvim..
..onda im se ne pokvari poznati ukus jogurta.. :)

..moja deca su volela i kada stavim u vodu, kad prokuva, pre palente,
kashiku krem sira ili izdrobljenog feta sira,
a posle rodjendana sam, kad bude vec skroz kuvano,
dodavala jedno jaje..dobro izmesham i kuvam josh minut..
..to se, po bosanski, zove cicvara.. :lol:

моја ана је баш прави бисер... она паленту није хтела ни у лудилу... кад сам почела да јој спремам качамак почела да га једе, не зна колико јој је доста... уз то јој дам парче младог сира и јогурт или павлаку... омлати само тако... а качамак кувам тако што у воду ставим мало маслаца и кад проври ставим пројино брашно и мешам док не постане густо... а сир и јогурт јој дајем поред - једна кашичица качамка једна кашичица сира...

dobro jutro, ja sam mom bebcu posle pirincane kupovne kasce sve sama kuvala.Tako je sve nekako ukusnije i bezbednije od tih gotovih.Ja kacamak i palentu uvek kuvam u mleku secer ni ne dodajem ukusno je samo po sebi.Jednom sam probala kacamak kuvan u vodi , mislim da nista od toga nemoze biti bljutavije.

моја ана је баш прави бисер... она паленту није хтела ни у лудилу... кад сам почела да јој спремам качамак почела да га једе, не зна колико јој је доста... уз то јој дам парче младог сира и јогурт или павлаку... омлати само тако... а качамак кувам тако што у воду ставим мало маслаца и кад проври ставим пројино брашно и мешам док не постане густо... а сир и јогурт јој дајем поред - једна кашичица качамка једна кашичица сира...

Molim te, kad budeš stigla, objasni mi u čemu je razlika između palente i kačamaka?
sve vreme detetu spremam palentu, na isti način kao ti kačamak, i svi ostali tako kažu...
sad sam se malo zbunila.

kad smo se probudili ja sam se zgranula moj mali ima sedam uboda od komarca na licu, jadnicak ko pcele da su ga izujedale, da li mogu sa necim da mazem? i da li smem da stavljam aparatic protiv komaraca u sobi gde spavamo?

Poslednja izmena:
kad smo se probudili ja sam se zgranula moj mali ima sedam uboda od komarca na licu, jadnicak ko pcele da su ga izujedale, da li mogu sa necim da mazem? i da li smem da stavljam aparatic protiv komaraca u sobi gde spavamo?

evo ja da se ubacim...dete mozes da mazes protiv komaraca ima cikova kremica, sprej, rolon zove se za-za i na njemu pise 0+, znaci od rodjenja...a ja ukljucujem i raid sa tabletama al ga ukljucim u hodniku ne bas u sobi gde spavamo...

trebalo bi da bude isto stim da je kacamak slan i sprema se uglavnom sa nekim sirom ili jogurtom a palenta je slatka.ista stvar samo drugi naziv.ovo za komarce moj mali burno reaguje na ujede ali navodno nije alergican nekoliko kremica koje je lekar prepisao izazvale su jos gore reakcije zato paznja.aparatic protiv komaraca od chica isto nije za decu ispod 2 pise na pakovanju ja sam letos htela da ga uzmem.

ja sam ovaj problem za nocno spavanje resila tako sto smo kupili mrezu za komarce ona koja se prodaje vec iskrojena za prozor i stavljemo je preko krevetica uvece.
a videla sam da graco ima te iste mrezice sa uvucenom gumom ako imate tu vrestu kreveta .

November rece da si svom sinu uz rucak davala kiselo mleko. Moj isto tako, kao da mu je obican rucak ``suv`` pa sa kiselim mlekom lakse ide. Jedino me nervira u tome sto kalcijum iz mleka onda sprecava vezivanje gvozdja iz mesa i povrca zar ne :think:?

..ne sprechava sasvim, mada smanjuje...u svakom sluchaju - bolje ishta nego nishta.. :)
..moja deca, sin narochito i dan na danas uzimaju velike kolichine mlechnih proizvoda svakodnevno,
a nisu nikada imali problema sa gvozdjem, hemoglobinom ili krvnom slikom..
..mozda sam im tokom trudnoce ostavila dobar depo gvozdja? :think:
..ne bi me chudilo, s obzirom na to kako mi je vrtoglavo padala krvna slika.. :(

Back