SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A jel mi kad kupimo flashiranu vodu u plastichnoj flashi pijemo i taj BPA sa vodom? Znam da treba temperatura da bi se oslobadjao, ali ne znam da li su te flashe skladishtene na suncu. Dzaba mi onda staklena chasha ako je voda vec zatrovana :(

ne pijemo :)
sva plasticna ambalaza ima identifikacioni kod utisnut na dnu zbog recikliranja. plasticne flase za vodu uglavnom imaju utisnutu oznaku 1, sto je PET ambalaza.
BPA se moze naci u ambalazi koja ima oznaku 7 ili 3.

sa konzervama je BPA povezan i na taj nacin sto se unutrasnjost konzervi oblaze slojem BPA koji moze da dospe u hranu pri zagrevanju ili mehanickom ostrecenju npr. grebanju.

Poshto mi flashice ne koristimo, mene interesuje u shta da sipam klopu detetu. Dobili smo neki plastichni komplet, ali ne sipa mi se sad toplo jelo i pice u to. Ajd da se unapred raspitam, pre nego shto potroshim novce, da nije neko chuo i da metalno posudje ne valja zbog necheg, poshto bi je da kupim ovako neshto???

Poshto mi flashice ne koristimo, mene interesuje u shta da sipam klopu detetu. Dobili smo neki plastichni komplet, ali ne sipa mi se sad toplo jelo i pice u to. Ajd da se unapred raspitam, pre nego shto potroshim novce, da nije neko chuo i da metalno posudje ne valja zbog necheg, poshto bi je da kupim ovako neshto???

..ovakve slichne sam ja koristila.. :) ..baci ih ako se obije emajl, makar i najmanje,
kao shto bi i veliku sherpu bacila..
..tanjirici su super jer moze da se podgreje direktno u njima, ili da se isprzi jaje ili dziga..

Koju vi vodu dajete deci? Ja Rosu iz plastichne flashe :( sad mi se vishe ne daje :(
ma daaaaaaaaaj...sta joj fali?pa koliko proizvoda je u plasticnoj ambalazi...ja dajem rosu
ja lazaru djem filtriranu vodu pa prokuvanu jos uvek
do kada ste deci prokuvavali vodu???laza ima 8 meseci dal da prokuvavam jos do godinu dana ili da prestanem?

ja sam u pocetku davala humana vodu(ona ne treba da se prokuvava),a posle sam odmah presla na rosu,imao je 8 meseci...vodu nikad nisam prokuvavala jer nema apsolutno nikakve svrhe,jedino ako prokuvavas cesmusu ali rosu ili neku fasiranu...ne

Ma i ovaj moj sve jede sem jogurta. Voli i mladi sir. Suzo,koji je to,nisam skontala,hvala ti unapred.

ако живиш у бг или негде у шумадији онда их имаш сигурно, пошто су једна младеновачка млекара а друга крагујевачка... даклем: границе - младеновац и куч - крагујевац... мада, пробај и са шабачким, он има укус као млади сир, или са суботичким, стварно су благог укуса...

Najbolje mi je da poslušam Novembar i tako ću i da uradim.
Kupiću staklene flašice iz kojih će beba da pije, a mleko ću čim izmuzem presuti iz plastične.
Valjda neće stići toliko da se zagadi. Ipak sam kupila novu flašicu, neću zagrevati u njoj, a koristiću kratko jer posle nekih mesec dana valjda već moram kupiti veću pa neće stići ni da se izgrebe...

Pa zar nisu i one plastične? I gde uopšte ima da se kupe?
Ja u životu nisam videla ni jednu drugu pumpicu osim AVENT...

ja sam imala NUK + chicco
i nisu mi se svidjale

imala sam utisak da ce mi bradavice eksplodirati

videla sam neki dan avent bpa 0% pupice
sad ih bar ima
kad se vestica rosila, svi su se pravili da je sve u redu i da bpa ne postoji

Back