SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
operem medu pua koji svira a nema deo koji se otkaci pa izvadi mehanizam nego je sve zasiveno:( videla sam kod par mama istog medu kako vi to perete????

da,to je problem i ja imam par tih igrackica sa mehanizmom i bas zbog toga se i ne igra toliko sa njima...meni jednom jedna starija komsinica rekla da se igrackice tog tipa stave u zamrzivac i tako se ubiju sve grinje :think:..nisam probala..deluje mi malo tupavo al ajd

da da,stavi se u najlon kesu,i u zamrzivač na 24 sata,tako se ubijaju sve grinje koje ne mogu da se isperu, i onda samo osušiš i dobro istreseš...hladnoća ubija grinje,a ona igračke na mehanizam se ne mogu prati...

e sad ovako kad enko ima alergiju na grinje zapravo to nije alergina na te zivuljke nego na njihov izmet! to je problem jer oni su to napravili i pre nego ih ubijemo taj izmet ce stajati...to me malo buni...al dete stavlja te igracke u usta tako da bi htela bas da operem a to za zamrzivac je super stvar nisam znala!!!probacemo i to :)

Koliko su normalne vrednosti urina kod beba?
Ovde nama pise leukociti 1000/ml,crvena krvna zrnca 1000/ml,i urino kultura nam je pozitivna:sad2:,ono ostalo je sve ok,sad mozda je doslo do bakterija kad su oni sipali iz kesice u casicu...nisam pametna..
i jer zna neko neki narodni lek za pocetni bronhitis?unapred hvala svima:heart:

Bonzi,
Ovde su drugacije jedinice...Normalno je do 3-4 leukocita i eritrocita, ne znam kako to sad 1000/ml:think: Ajde pitacu drugaricu lekara, pa ti javljam, ako zna da preracuna.
Sta znaci pozitivna Uk? Mora da pise koja je bakterija nadjena,u kojoj koncentraciji i spisak antibiotika koji reaguju na nju. Ako je konc, manja od 100.000 cfu/ml (broj kolonija bakterija po mililitru) to nije nista, ne leci se.

Kad ste pocele da dajete deci jogurte sa muslijem i zitaricama? Mislim konkretno na Aktiviu. Mislim, teba bas preciznost da se sazvace zrno zitarice, a ne znam da li mu je to grubo za creva da proguta cela zrna...Ima 5 prednjih zubica.

Isto se urin gleda kao za odrasle, nista drugacije nije za decu.
To sa UK nesto fali, mora da pise sve sto sam ti napisala...Kako bi znap dr da li je za lecenje,koji lek treba...Odnesite pedijatru,pa razjasnite.
Posto su le u granicaa, mozda je samo kontaminacija, jer ste uzeli preko kesice, to se cesto desava. Ove UK uvek traze direkt u sterilnu casicu da se piski.Kako je danas Mateo?

Srce mi se cepa kad ga gledam kako dise:(
I ja se nadam da ce mu dati neki antibiotik i za kod masera da mu izvade taj slajm..prvi dan je samo ispovratio slajm a posle nista,a cuje se da je sazreo..
Danas Matteo i Nik pune 11meseca:klap::klap: jos malo pa cela godinica:D

moj voli sve jogurte,rado ga pije,a voćne dajem isključivo home made...ti kupovni imaju želatina i svakakvih sranja unutra...a jogurt sa žitaricama mu još uvek nisam dala,mislim na musli,pokušavala sam ali pljune,radije gricka samo onako hrskavo corn flakes...

Kad smo kod jogurta,moj ne voli ni jedan i bas mi je zao. Koji ste vi davali i kako? Ja mu dajem Imlekov i Dukatov ali nece,samo pljune.

ни ана није хтела имлеков, али откако купујемо границе или куч - обожава га! имлеков је киселији, можда му зато не одговара...

Moj Luka ni dan danas neće voćni jogurt koji ima krupnije komade voća. O žitaricama da ne pričamo. Pije samo one tečne koji nemaju nikakve komadiće. Uglavnom somboled 0.33l, taj popije svaki dan posle doručka. A traži mi nekoliko puta dnevno. Samo mu ne dajem više od jednog jer ga jako zasiti pa onda dugo posle njega ne jede ništa konkretno. A i mislim da mu je jedan dnevno dovoljan.

Back