SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam stvarno kromanjonac :dash: Meni bilo najlakshe ruchno... Da nisam posle pumpicu dala drugarici ispalo bi da sam dala 4000 za dva cedjenja... dobro - vazzna dva, jer su mi se bili pojavili chvorici... ali chim sam se uhodala ruchno, pumpica otishla u zaborav... od nje su me bolele bradavice skoro kao i da beba sisa, a ruchno ni ne pipnesh bradavice, pa se bash odmore i oporave.

Joj neznam,sinoc sam ga okupala i posle 10min mu se pojavilo crveno oko jagodice,obicno kad mu je vruce pojavi se na oba obraza,al sad je samo jedno..mislila sam da ce da prodje al sad gledam prosirilo se na ceo obraz i drugi se zacrveneo..
To je crvenilo kao da se iritiralo,i kao da je hrapavo,kako da objasnim kao kad se naslonite na nestonpr na neki dzemper i onda vam to ostane na kozi,juce je jeo sve sto je i do sad nista novo...ne cese se...sta ce sve da nas snadje:(

11meseci..jer to je obicno crvenilo,jer se stvaraju ranice?ili samo crvenilo?

kod stefana se nisu stvarale ranice...onako bude crveno,hrapavo,brzo se siri,a kad se shusi izgleda ko krastica...pricam o ekcemu
a kad krenu zubici(opet nas slucaj desilo nam se sa 8 meseci)bude crvenilo na jednom ili oba obraza,malo hrapavo ali to je to...za razliku od ekcema ne peruta se i ne prelazi u krastice

Hvala ti mila..malo si me umirila..
Ovo se neperuta,samo je crveno (kao da se zarumeneo,oko jagodice i malo okolo),i cini mi se malo kao hrapavo...nadam se da cu zubici..
A ako je ekcem koliko brzo se siri,tj posle tog crvenila nastaju krastice?

Hvala ti mila..malo si me umirila..
Ovo se neperuta,samo je crveno (kao da se zarumeneo,oko jagodice i malo okolo),i cini mi se malo kao hrapavo...nadam se da cu zubici..
A ako je ekcem koliko brzo se siri,tj posle tog crvenila nastaju krastice?

i ja se nadam....sto se tice ekcema on nikad ili vrrrrlo retko se pojavljuje samo na jednom mestu...tesko da ce imati npr.samo na obrazu,uglavnom se pojavljuje na butinama,sa unutrasnje strane kolena...moj sad ima malo i na ledjima,to je dobio otprilike dve nedelje od pojavljivanja na butinama...krastice nastaju posle nekih mesec dana(nas slucaj)ali je jos uvek prisutno crvenilo,doduse slabije nego u pocetku...ja sam mazala sa mnogo kremica i one mu umanje i smire ekcem ali ga ne unishte...uglavnom se povuce sam od sebe..

Mi smo se borili sa ekcemom...sad mu se opet pojavio na potkolenici...zimi se valjda cesce javlja...u svakom slucaju imas razne stadijume, prvi je crvenilo, suva koza i blago hrapava, pa onda perutanje i pocetni simptomi i onda krastanje i svrab...mi nikada, fala bogu, nismo makli od crvenila i suvoce...

mi smo imali od pre oko mesec dana ekcem koji se već perutao na butinama i rukicama,Cefabene krema kod ovog stadijuma više nije pomagala,samo Linola Fett dodatak za kupku i krema,krema se koristi 2 puta na dan,a dodatak za kupku svaki drugi dan u količini u zavisnosti da li kupaš ili tuširaš dete,sve piše u upustvu...trebalo bi da ga ima i u Parizu pošto je nemački proizvod..

e pa da nama je dr rekla da seekcem javlja na pregibima znaci iza kolena ispod rukice uopste na prevojima moze da se pojavi ne mora biti samo na jednomm mestu a izgleda bas tako perutanje onako nije ni oerutanje nego suv deo kozice u krugovima kao pecat neki gde je koza isusena i kao da se peruta ali koza je totalno suva i hrapava na tom delu...lazar ima crvenilo na obazima recimo kada mu je toplo mnogo ili evo sad pred zubice se pojavilo al to nam je dr rekla da moze da se desi kada su zubici u pitanju,a sto se toplote tice odmah mi lazar time da znak da treba da se otvori malo da udje hladniji vazduh te tako i radim

Mom sinu je ekcem izlazio svaki put kada mu opadne imunitet,svaki put par dana pre nego da se razboli,dobije temperaturu,zimi na promenama toplo-hladno,tj kad izadjemo napolje pa udjemo u toplu prostoriju.I najgore smo prolazili preko leta,pregibi su mu bili uzasni.Nama su jedino pomagali kortikosteroidi,ostale kremice ublaze malo crvenilo, ali se ekcem ne povlaci.
Naravno,to nikako bez konsultacije sa pedijatrom.

Drage mame molim za pomoc..dali neko moze da mi objasni kakav je ekcem u pocetku?Kako izgleda,i dali se beba cese na tom mestu?
Plasim se da ga moj mali dobio sinoc:sad2:

Na zalost mi muku mucimo sa ekcemom od 2. meseca.
I ja u pocetku nisam pojma imala da je to. Uglavnom, kod nas ekcem izgleda kao crvena povrsina i ima sitne crvene tackice na tom delu, hrapavo pod rukom, onako bas se oseti neka struktura nije nezna koza.
Kod moje cerkice se nije perutalo, ali je strasno cesala kao mala. Spas su nam Mustelini proizvodi, cela linija za atopicnu kozu. Sada joj se ekcem pojavlju samo na malim povrsinama i uglavnom brzo nestane, ali joj je koza dosta suva i moram stalno da je mazem.

Ako je ekcem vazno je da ne mazes nikako masne kreme, vec samno one koje hidriraju.
Od masnih bude jos gore ( ja u pocetku mazala sa pavlovicevom, posle mi rekose da je to bila velika greska :( )

Hvala svima neizmerno sam vam zahvalana :heart: Divne ste...
Ovako nismo danas isli kod pedijatra jer je na odmoru,u utorak kad sam zvala glupaca nije rekla da nece biti tu cele nedelje. a nemaju ni jednog drugog ko ga zamenjuje...po.pizd.ela sam.sad cekam muza pa cemo ga najverovatnije voditi na hitno,a to se satima ceka..nisam pametna..malo mu je bolje,al danas zavrsava sirup,a jos uvek kaslje i ima slajma,i kijavicu,mora da dobije drugu terapiju...a i ovo crvenilo jos uvek je tu..
Mada primetila sam da se na trenutak malo smanji crvenilo,ima i dalje al je manje blago crveno nekako i ima kad naidje bas crveno..jer je moguce to kod ekcema?I dalje je suva koza,hrapava..mada necesse se...i nema na druga mesta..

Ma idemo sigurno,mada nebi da ga vodim kod svakog vidis da proslog puta su mu dati pogresni lekovi zato je stigao do bronhitisa..i .nije od vrucine,to sto kazes da lazaru se desava,tako je bilo i kod mog malog,kad mu je vruce zacrveni se oko jagodice al prodje posle par min cim se malo ohladi prostorija..al ovo neprolazi...

Drage moje samo da vam se javnem..bili smo kod doce,(u hitnoj,strasno,neverovatno nikako nerade svoj posao,pukla sam,necu da vam pisem jer cu opet sizeti)jeste ekcem:( al pocetni,kazu nije opasan..prevescu vam sutra kako se zove...isli smo kod dvoje dr,i razlicicto misljenje,al iste kreme dali..vodicu ga ipak u utorak kod naseg pediajtra..
Sto se tice bronhitisa,dali su nam uput za drenazu,jedan je protiv da se daje sirup bebi znaci samo drenaza,dok drugi produzio jos dva dana sirup za iskasljavanje i posle ako ima jos samo ce da prodje ..mislim strasno...
Dobio je jos neke lekove..posto danas je nedelja,neverujem da neki maser radi,tako da nastavili smo sirup i sutra ga vodim na drenazu..

Back