SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nasla resenje za jogurt-samo mu dam na kasikicu,a ne iz flasice. Eto. Sta ste davale za uzinu bebi sa punih 7meseci?
nidzolina,a sto si mu davala jogurt na flasicu?Ja sam Nikoli kad sam uvela jogurt odmah dala iz solje,jeste da ne zna da pije i da se sav umaze,ali treba od pocetka da uci da se jogurt pije iz solje...a sto se tice uzine mozes vocni jogurt ili neku vocnu kasicu...ja sam to davala,a kad je napunio osam meseci sam uvela u vocnu kasicu malo mlevenog keksa,i sad to jede za uzinu.

pa da i lazar pije jogurt od starta iz solje a uzina pa nemamo mi neke uzine nekako se pridrzavam obroka imamo ih 5 u toku dana i to je to ...a sa jogurtom pomesamo svasta i palentu i hleb voce i cak sam jogurt popije a ubacim nekad jogurt i u obrok kako kad mislim u povrce i meso :)

Probala i uspela,ali mi trebalo da se setim. I bas nije vise beba,neki dan mi ustao u krevetcu,i sve porusio sa police pored. I ladno me gleda i smeje mi se. A ja u soku sto stoji sa 7meseci. Bas mi je proletelo. A jeste davali razene pahuljice sa jogurtom?

hihihi,iznenadićeš se ti još mila...ajde pređi na temu Sve i svašta,tamo je naše kafanče mama,načitaćeš se svega...a što se jogurta tiče ja sam sve stavljala u jogurt,i sve je super primio,mada verovatno moj vrag nije merodavan,jer on ni na jednu klopu nije rekao da je fuj,nije pljuvao napolje,i dan danas pojede ono što staviš ispred njega,voli sve....

znachi bili smo kod ushnog i osim shto je rekao da moj klinac ima uvecan 3ci krajnik, ali je mali za operaciju i da dodjemo na kontrolu za 2 meseca, rekao mi je i da stavljamo 3% hidrogen u ushi, zato shto ima dosta ceruma u ushima.
e sad, poshto je moj muzz ishao sam sa klincem - nishta nije pitao!!!
i ja sad ne zna mshta da radim - nit znam kako se to stavlja, nit dal uopshte da stavljam, ni koliko kapi, ni koliko chesto, ni dal` hidrogen zapravo sluzzi za to NISHTA NE ZNAM!!!
el zna neko? :D

Mi bili juce kod naseg pedijatra,nemate pojima koliko mi je laknulo,nema ekcem,i nikakve kreme ni lekovi da se stavljaju,srecom stavljala sam samo neku za suvu kozu,posle su mi dali na bazi kortizona,sva sreca sto nisam stavljala detetu da upropaste lice..mamicu im njihovu kako rade posao...sve to treba poubijati..
Kaze sve su to simptomi za zubice,crvenilo obraza,crvenilo guze koje ima,i bali puno,od sinoc ima temperaturu(pregledao ga je sve je u redu) i bronhitis je prosao:klap:
Kameron mila bila si u pravu:heart:

Mi bili juce kod naseg pedijatra,nemate pojima koliko mi je laknulo,nema ekcem,i nikakve kreme ni lekovi da se stavljaju,srecom stavljala sam samo neku za suvu kozu,posle su mi dali na bazi kortizona,sva sreca sto nisam stavljala detetu da upropaste lice..mamicu im njihovu kako rade posao...sve to treba poubijati..
Kaze sve su to simptomi za zubice,crvenilo obraza,crvenilo guze koje ima,i bali puno,od sinoc ima temperaturu(pregledao ga je sve je u redu) i bronhitis je prosao:klap:
Kameron mila bila si u pravu:heart:

bas mi je drago da ste super...:klap:
a to crvenilo ce brzo proci...videces..:heart:

Ćao drage mamice! Evo i ja konačno da se malo premestim sa kutka za trudnice. Imam bebca od mesec dana i nosić mu je zapušen bukvalno od kad smo stigli kući. Bila nam je doktorica u poseti i rekla da je od suvog vazduha i da koristimo za početak bebisol, pa posle da pređem na fiziološki, ali da pumpicu još ne koristim ( to je bilo otprilike 10 dan njegovog života). Sad mu je sve gore, nosić mu je pun, bebisol ništa ne pomaže, smeta mu naravno i kad jede i kad spava i ja razmišljam da upotrebim ovu pumpicu, jer ne vidim drugi način kako tako maloj bebi izvući slince iz nosa. Kad ste vi počele da koristite pumpicu i da li neko ima slična iskustva?:cmok:

Bambi, ne mogu ti pomoci oko pumpice i kapi, poshto nemam iskustva (:worth: hvala, hvala majci prirodi i dragom Bogu :worth: i chinjenici da je Nik rodjen po lepom prolecnom vremenu :worth:), ali ako je dr rekla da je problem u suvom vazduhu, probaj da sredish vazduh, pa ce se nosic namestiti i bez kapi i pumpice - ushushkaj bebu pa otvori prozor vishe puta na dan, i stavi puno isparivacha sa vodom na radijatore, ako treba ubaci i mali resho u sobu i na ringlu stavi sherpicu sa vodom da kljucha i pari vazduh (ne blizu bebe, samo u toj sobi).

Bambi, ne mogu ti pomoci oko pumpice i kapi, poshto nemam iskustva (:worth: hvala, hvala majci prirodi i dragom Bogu :worth: i chinjenici da je Nik rodjen po lepom prolecnom vremenu :worth:), ali ako je dr rekla da je problem u suvom vazduhu, probaj da sredish vazduh, pa ce se nosic namestiti i bez kapi i pumpice - ushushkaj bebu pa otvori prozor vishe puta na dan, i stavi puno isparivacha sa vodom na radijatore, ako treba ubaci i mali resho u sobu i na ringlu stavi sherpicu sa vodom da kljucha i pari vazduh (ne blizu bebe, samo u toj sobi).
Nama je Nikola kasljucao i dr rekla od suvog vazduha,pa smo kupili ovlazivac vazduha,a sad kad mu je zapusen nosic,u taj ovlazivac nakapam malo kapi eukaliptusa i bude mu bolje.

Ma ja non stop provetravam, po radijatorima silni osveživači, svaki dan skuvam kamilicu da prostruiji prostorijom, ali njemu je sve gore, bojim se da mu ne ode na pluća:( U utorak idemo na prvi pregled kod pedijatra, probaću do tad da izdržim bez pumpice, a sve mi ga žao jadničko tako mali a ne može da diše:(

Ćao drage mamice! Evo i ja konačno da se malo premestim sa kutka za trudnice. Imam bebca od mesec dana i nosić mu je zapušen bukvalno od kad smo stigli kući. Bila nam je doktorica u poseti i rekla da je od suvog vazduha i da koristimo za početak bebisol, pa posle da pređem na fiziološki, ali da pumpicu još ne koristim ( to je bilo otprilike 10 dan njegovog života). Sad mu je sve gore, nosić mu je pun, bebisol ništa ne pomaže, smeta mu naravno i kad jede i kad spava i ja razmišljam da upotrebim ovu pumpicu, jer ne vidim drugi način kako tako maloj bebi izvući slince iz nosa. Kad ste vi počele da koristite pumpicu i da li neko ima slična iskustva?:cmok:

zar bebisol nije fizioloski?:eek:

ja sam pumpicu(onu chicco)pocela da koristim odmah,mozda posle dve nedelje od porodjaja..a vakuum aspirator sam pocela od treceg meseca-nema nista bolje...bar u nasem slucaju

a kakav je to vakuum aspirator? ja sam jedino chiccovu pumpicu sa crevcetom koristila, je l' to to?

@bambi, i mom malom je nosic bio zapusen sa mesec dana i pedijatar (sestra mm) nam je rekla da mozemo da mu stavimo 1x dnevno Operil kapi za nos 5 dana za redom... ja sam mu stavila samo jednom, mada mi je ona rekla da smem, ali na uputstvu pise da nije za decu mladju od 1god...:confused: ali odmah mu je pomoglo, jer bukvalno nije mogao da dise na nosic:sad2:

a kakav je to vakuum aspirator? ja sam jedino chiccovu pumpicu sa crevcetom koristila, je l' to to?

@bambi, i mom malom je nosic bio zapusen sa mesec dana i pedijatar (sestra mm) nam je rekla da mozemo da mu stavimo 1x dnevno Operil kapi za nos 5 dana za redom... ja sam mu stavila samo jednom, mada mi je ona rekla da smem, ali na uputstvu pise da nije za decu mladju od 1god...:confused: ali odmah mu je pomoglo, jer bukvalno nije mogao da dise na nosic:sad2:

nije...

ovo ide na usisivac..

Back