SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ljudi moja cerka ima linea negru :eek: soknula sam se skroz. nije je imala, sigurna sam. primetila sam pre jedno 4 dana. ima 10 meseci, kako moze sad da joj se pojavi? bili smo kod doce pre npr 10 dana i sigurno tada nije bilo nista a i ona je bas detaljno pregleda, primetila bi..

Dobro jutro! Ovo je interesantno jos nisam cula tako nesto, predpostavljam da bebica nije trudna;) Linea negra nastaje od prekoernog lucenja hormona trudnoce u obliku hiperpigmentacije od pubicne kosti do pupka.Odkud to kod bebice? Jesi sigurna da e nisu maljice samo pojacele u toj regiji pa da deluju samo kao line negra?

mame, da vas priupitam nesto...od koliko meseci moze gluten?...ja kupila one milupine zitarice od 6.meseci i na njima pise da sadrze gluten, a meni se cini da gluten ne sme do 8.meseci...kako bese?

Nama je pedijatar preporucio ne pre 10 meseci ali zato sto je bebac imao vec u sestoj nedelji neki atipicni dermatitis koji uglavnom povezuju sa alergiskom reakcijom.Tako da sam ispostovala da do 10 nedam nista sa glutenom a to su kase od pirinca,kukuruza,heljde.Inace nas pedijatar ostalim preporucuje do 8 meseca.Sto se tice kupovnih kasica budi oprezna jer deklaracije na srpskom nisu bas identicne sa originalnm mi mo lose prosli sa hipp kasico za laku noc kupila sam je u merkatoru na deklaraciji je pisalo o 6 meseca ,bez glutena , pirinac i organska jabuka.Mali mi je dobio proliv koji smo jedva zaustavili.Posto sam kutiju odnela pedijatru on je odlepio deklaraciju a ispod je na nemackom stojalo ovsena kasa sa jabukom, oprez sadrzi gluten .Podnela sam prijavu protiv uvoznika pa su samo prelepili deklaraciju i to je bilo to.

ljudi moja cerka ima linea negru :eek: soknula sam se skroz. nije je imala, sigurna sam. primetila sam pre jedno 4 dana. ima 10 meseci, kako moze sad da joj se pojavi? bili smo kod doce pre npr 10 dana i sigurno tada nije bilo nista a i ona je bas detaljno pregleda, primetila bi..

Moracete ponovo kod pedijatra,a ako se potvrdi vasa konstatacija mozda cete morati kod endokrinologa.
Nemojte da brinete,ovo je protokol koji je uobicajen.Pozdrav

hvala vam, hocu, odvescu je, samo je problem sto se zakazuje pa dok dobijem termin mozda se i povuce.bas sam se uplasila. nije mi jasno odakle joj.. jedino objasnjenje moze da mi bude sledece, a vi sad recite da li je to moguce - elem, ja sam nju do pre 2 dana dojila, ne sad bas ozbiljno, vise je to igranje ali je sikila neko mleko. a ja sam trudna... pocetak trudnoce. da li je moguce da su joj putem mleka presli hormoni i zbog toga da se pojavila? nije jaka ali je ima. ja nemam jos nista, sa njom sam imala. prestala sam da je dojim :( mnogo mi je zao zbog toga..

hvala vam, hocu, odvescu je, samo je problem sto se zakazuje pa dok dobijem termin mozda se i povuce.bas sam se uplasila. nije mi jasno odakle joj.. jedino objasnjenje moze da mi bude sledece, a vi sad recite da li je to moguce - elem, ja sam nju do pre 2 dana dojila, ne sad bas ozbiljno, vise je to igranje ali je sikila neko mleko. a ja sam trudna... pocetak trudnoce. da li je moguce da su joj putem mleka presli hormoni i zbog toga da se pojavila? nije jaka ali je ima. ja nemam jos nista, sa njom sam imala. prestala sam da je dojim :( mnogo mi je zao zbog toga..

..chestitam za novu bebu.. :klap:
..a linea negra je moguca zbog toga, po mom mishljenju..
..imaju je i novorodjenchad chesto, u pochetku, zbog hormona od mame..posle izbledi...
..u svakom sluchaju, posmatraj je nekoliko dana, nedelja, ako izbledi nikom nishta,
ako ostane - posavetuj se sa lekarom.. :)

imam dva pitanja, pa molim mame da mi pomognu oko toga, naša bebica ima 2meseca i jednu nedelju, pa nam se malo osula po licu, i nešto je nervozna u zadnja dva tri dana, jel to možda od toga na lilcu ili šta već neznam. Nekad koliko je nervozna neće ni da ručka kako treba . . .

nevoza može biti od mnogo čega...možda je boli stomačić,možda se zubići spuštaju u kanal,možda je samo meteoropata,i reaguje na vremenske promene....možda ste i vi u kući malo nervozni pa ona to oseti,a može biti i od osipa na licu,mada nešto ne verujem...budite smireni i strpljivi sa njom,moguće da je samo razdražljiva...posmatrajte bebicu i slušajte je...za osip bi najbolje bilo pitati lekara,ne mažite na svoju ruku bilo čime...ima raznih preparata,kremica,ali najbolje pitati za savet pedijatra o kojoj vrsti osipa se radi...ne treba ih navikavati na svakakve preparate...a što priroda daje,blagi čaj od kamilice,umočite tupfer i blago time operete lice,to možete i 3-4 puta na dan...

ništa veliki osip, samo sa desne strane obraza ima osip, i par kao bubuljice tačaka sa leve strane.

Moj ti je savet da ne mazes nista na svoju ruku,osim kamilice,neko iznad je to vec pomenuo. Tako je mom klincu krenulo sa nepunih mesec dana malo tackica po obrazima,pa sve vise i vise i na kraju je bio ekcem i imao je infekciju stafilokok aureus.Doktorka u Tirsovoj je uzela bris cisto da nesto ne promakne jer je bila ubedjena da infekcije nema,nije bila jako izrazena.Sacekaj jos malo,pa ako se ne povlaci bebu kod lekara.I ne brini nije nista strasno,uz adekvatne masti nestane za par dana.:bye: i srecno

ne ništa preterano, trudimo se da održavamo stalno oko 22-23 c, i isto tako kad se kupamo oko 25-27c. a ima jedan sloj više odeće nego mi.

Dragi tata, bebici je vruce...u kuci mu treba obuci jedan sloj odece manje..Pri citanju prvog posta sam predpostavila da ste pretoplili bebicu...Istu gresku sam i ja napravila i identicno to sto ste opisali se desilo i mojoj bebi..sad ga manje oblacim..NJima je toplije nego nama..
U svakom slucju posavetujte se sa pedijatrom..nama su preporucili jekoderm i pantenol mast..jekoderm mu nije pomogao pantenol nista posebno...Kamilica je odlicna sto rece Mici!!
Da li joj stavljate pelenu ispod glavice..moguce da je i od toga, vruce joj je..nesto je muci i trlja glavicom o tu pelenu i dodatno iritira neznu kozu.. srecno !! :bye:

CESTITAAAM!!!! Ala ce da bude bebaaaa jupiiiiiiii
A kada je ceri rodjendan..nasi klinci su izglda u istom mesecu rodjeni!!! Mi sutra punimo 10 meseci..LJubac za bebu i "veliku" seku :cmok2:

november child hvala! :heart: to sam i ja mislila, sacekacu malo jer mi se cini da bledi kad sam prestala da dojim a malo mi cudno da se bas sad pojavila, od kad sam ja trudna..

nastasa, ne mogu da verujem, i moja cerka sutra puni 10 meseci!! :) :) hit! ja sam nju rodila skoro pred 31, hehe, nije se dala ;) ljubac i od nas za vas! :) i da, hvala! :heart:

november, jesam ja nesto istripovala ili si i ti trudna?

ja sam nameravla da ne otkrivam jos ali eto, samo doslo na to :) imala sam spontani pre cerke pa sam malo frcna oko toga..

treba mi vas savet, kako vase bebe spavaju, tj. kako ih stavljate uvece na spavanje?

pokusam da ga ostavim da place u kreveticu, ali jako place sav se iskida tako da mi ta varijanta otpada. stavim ga da legne, ali i to nece, nema sanse sam da legne, sto puta ga spustim on ustaje, cim okrenem ledja da izadjem iz sobe on pocinje da place. kako da postignem da spava sam?

cak i preko dana slabo spava, dva puta po pola sata, dize se i pocinje da place. nocu se non stop budi

Tina,
U slicnoj smo situaciji...Moj bebac hoce da zaspi samo dok sisa. Tako se uvece uspava, a i danju...Ja nemam snage da ga nosam do iznemoglosti da bi zaspao...ranije smo i to radili po malo...On se sada budi dvaput nocu da sisa, a do nedavno jednom. Ima 7 meseci.Imali smo skoro i par dana jako loseg spavanja nocnog, ali je ,sva sreca, kratko trajalo. Danju spava dva puta po pola sata do sat. Ja sam citala o tome i jedini metod koji preporucuju je par dana da se ostavi da place sve duze i duze dok sam ne zaspi. Cak i u knjizi " Sta da ocekujete u prvoj godini" isto preporucuju. Ja probala par puta i ne mogu...Nemam srca, mnogo plache...Dok sisa, moze se, ali sta cu kad prestane ne znam...:roll:

Ista prica za sisanje + budio se sto puta u toku noci dok mu nisu izbili gornji kechevi, sto je trajalo minimum mesec dana, sad se to budjenje proredilo, ali pokvarila sam mu naviku da spava sam u krevecu, posto stvarno nisam imala snage da po celu noc podizem i spustam 12 kg, prebacila sam ga u svoj krevet i sad cemo ispocetka da se navikavamo na krevetac.
Inace sistem koji sam koristila prvi put je mislim isto iz knjige Sta da ocekujete... super je radio onda, a sad cemo videti jel pali kad je stariji. Treba ga skoro sasvim uspavati dok sisa, i dok mu san nije sasvim cvrst nezno ga prebaciti u krevetac. On naravno krece da place, pustis ga 1 min, ili i manje (bitno je da se ne rasani skroz) i uzmes ga, on se smiri i nosash ga tako 1-2 min i taman kad pocne da tone u san ti ga polako spustish, on opet place, ti ga opet malo pustis pa uzmesh... Bitno je da se ovo radi kad je stvarno umoran i spava mu se. Ledja otpadaju, ali mi smo dve noci po 3 puta ponovili krug i upalilo je kad je imao mozda 4-5 meseci, nadam se da ce i sad samo nesto nemam snage da pocnem, chekam da se malo ustali to ne budjenje po sto puta i da se navikne na ovo pomeranje sata .... i da rodi limuuuun....

Poslednja izmena:
znachi, ja stvarno vishe ne znam shta da radim.
posle 2 nedelje kljukanja antibioticima prestao je da mu slini nos...
ali jos uvek ima neshto shto se mozze nazvati proliv - kaki dva puta dnevno, obilno i redje, svetlo zzuto, skoro pa belo... on u toku noci popije oko 4 dl mleka. kaki ujutru, chim ustane, i jednom popodne. redovno procuri na sve strane.
ne znam da li da regulishem to smanjenjem mleka il` shta?
dr mi je preporuchila enterofuril ili kako se vec zove....
shta raditi, shta?

znachi, ja stvarno vishe ne znam shta da radim.
posle 2 nedelje kljukanja antibioticima prestao je da mu slini nos...
ali jos uvek ima neshto shto se mozze nazvati proliv - kaki dva puta dnevno, obilno i redje, svetlo zzuto, skoro pa belo... on u toku noci popije oko 4 dl mleka. kaki ujutru, chim ustane, i jednom popodne. redovno procuri na sve strane.
ne znam da li da regulishem to smanjenjem mleka il` shta?
dr mi je preporuchila enterofuril ili kako se vec zove....
shta raditi, shta?

Mom se detetu redovno desava da kad pije antibiotike ima i proliv.Jednom kad smo pili Hemomicin nedelju dana, svih sedam dana je imao 2-3 kasaste stolice.Doktorka nam je preporucila da mu dajemo Probiotik i sad cim dobije antibiotike,Probiotik mu dajem obavezno i poslednji put nam je bilo bolje.Eto mozda sam te malio smirila.I smanji mu malo mleko,u zamenu mu daj jogurt ili kiselo mleko mnogo je bolje za stomak.

Back