SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam prestala sa svadjama jer s nekim ljudima nemoze drugacije, oni sve najbolje znaju. Ali jedno da kazem: to sto nas pojedini stalno salju na net po informacije je takva glupost. To toliko moze da zbuni ljude koji nisu dovoljno upuceni u neke stvari da prosto mogu da puknu od muke. Na netu se pise sve i svasta, svako svasta potpisuje i za to ne odgovara. Sve su to strucnjaci i nazovi strucnjaci koji nikome od nas uglavnom nisu poznati kao ni onim lekarima kod kojih redovno idemo na kontrole. I cemu cete verovati kada ima toliko oprecnih stavova??? :-?Vec sam rekla da sam ja kod svog lekara isla, ona me je belo gledala kada sam joj rekla zbog kakvih prica sam dosla i rekla mi je da ne citam svakakve gluposti, a onda da panicim. Opet pitam: koga da slusam; lekara ili nekoga cije kvalifikacije mi nisu poznate. Racunam da svi ti lekari idu na ista savetovanja, iste seminare......ista usavrsavanja...ili mozda gresim???????
@terapeut bez uvrede kod lekara smo isli, a slala nas je na UZ kukova, koji je uredan. Kao sto sam rekla, ja neznam tvoje kvalifikacije, gde radis i sta radis, koliko dugo radis i da li je sve sto govoris tacno. Cinjenica je da nasi lekari veoma povrsno gledaju na ono sto nas majke muci. Neznam da li je to zato sto im je plata mala ili zato sto jednostavno nisu zainteresovani, ali mi u ovom trenutku mozemo na njih da se oslonimo, a sve ostale informacije samo da razmotrimo i eventualno se svim silama potrudimo da ih nateramo da malo dublje udju u nas problem, ako zaista osetimo da nesto nije u redu. Nekako mi je doktorka ipak delovala sigurno kada je rekla da se moje dete normalno razvija, a mozda sam ja samo htela u to da verujem. Inace ja Luku stvarno ni na sta nisam forsirala, sve je sam radio, ja za rad s njim imam zaista jako malo vremena, nazalost:-(, pa ga u rukama jako, jako retko drzimo, opet kazem nazalost:-(. Ono zbog cega je tako brzo napredovao je njegov brat za kim se on stalno okrece i mi se cesto salimo da on zuri da ga stigne:). Od mesec dana sam pocela da ga stavljam na pod, na cebe, jer se okretao pa je postojala opasnost od pada s kreveta i tako je on jako rano poceo da se podize na ruke, pa i da puzi. Niko ga nije forsirao. To isto sam ispricala i doktorki, ona ga je pogledala, pipkala ga, vukla za rukice, za nogice, stavljala ga da sedi, kao posmatrala ga :-? i na kraju mi je rekla ono sto sam vec napisala. Zaista neznam sta bi sada ja trebala da uradim???

Drage moje!NIsam htela da pokrenem svađu, nije mi to bila namera!Samo sam kao prvorotka zabrinuta za svoje dete, da radim sve ispravno i najbolje za njega.Mislim da ovi forumi i treba da postoje da bismo razmenjivale svoja iskustva i gledišta, ali kako sam već napomenula svako dete je individualac, i reaguje na nadražaje drugačije.Ja mogu govoriti samo o svom sinu, i rado prihvatam svaki predlog, rado razgovaram o tome, ali to ne znači da ću sve i uraditi kako mi neko predloži.Sve to zavisi od reakcija mog deteta.Na primer, juče je Gabrielu bila gnojava vakcina, danas ujutro to je već nestalo, verovatno će imati krastu neko vreme dok to ne otpadne, ali sad u ovom stanju nema smisla išta raditi sa tom ranicom kad samo od sebe zaceljuje.Ja sam se zabrinula jer niko od sestara ni pedijatar nisu mi napomenuli, da čak i posle 6 nedelja dobijanja bcg vakcine može da dođe do takve reakcije.Ono što ne znam zabrine me, ono što ne znam podstiče me da se raspitam.Pošto u savetovalište idemo tek 2o. Februara kad napuni 2 meseca, a među bolesne dece samo da bih videla našeg pedijatra neću da ga vodim, jedino mi ostaje internet i ovakvi forumi da se malo više informišem.Ali naglašavam, iako nam se stavovi ne poklapaju uvek, ne treba da se vređamo.Razmena informacija je dobrodošla,ali na lep način, sve smo žene, hajde da se ponašamo tako, pozitivno, šarmantno, kulturno.Ja i ubuduće očekujem sve najbolje od ovog foruma.
I pitanje za Happy-ca:kupila sam NAN 1 bez glutena, da li je to bila dobra odluka, uzevši u obzir količnost mog sina?
Naravno očekujem odgovore i drugih, koji mogu nešto da mi pomognu!!!!!!
Pozdrav

:) ti koko mnogo verujes medicini
Ne kazem da treba biti neverni toma, nego jednostavno: trazi vise misljenja, razmisli dobro o svemu sto cujes, pa ubaci u jednacinu svog deteta (ipak ga ti najbolje poznajes, nadam se) i onda sama donesi zakljucak. Doktori pricaju o statistikama, njima je rizik od par procenata prihvatljiv, meni nije na primer.

Nedavno mi je dete bilo bolesno, promenila sam tri pedijatra dok nisam nasla pravog. Ne smem ni da mislim kako bih se prevarila da sam sam stala kod prvog. Prepisao mu je neke jako teske lekove. Na kraju, moj sin je ozdravio bez icega, samo sam ga mazila i pazila par dana. I doktora ima svakakvih, nisu vazne kvalifikacije koliko njihova praksa i generalan stav prema zdravlju, coveku i prirodi. Ima mnogo glupih doktora, mnogo arogantnih... ma svasta ima, videla sam neverovatne karaktere da se bave lecenjem, tj. mucenjem u njihovom slucaju, dece. Eh, pa ne i mog deteta!

Inace, ovi doktori i terapeuti koji sistematski zaobilaze psiholoske uticaje su mi na najcrnjoj od svih lista. Pogotovo kada na primer, u slucaju kada im odgovara kazu da je bitan faktor mentalna spremnost za akciju (hodanje), a onda opet kada im odgovara potpuno zanemare te mentalne faktore. Meni je to cista manipulacija i nista ne verujem tim "strucnjacima". Ima ljudi koji dolaze na forum, predstavljaju se kao benevolentni strucnjaci, a u stvari su dosli da upecaju klijenta i zarade neki dinar. Mislim, nema nista lose u tome, nego prosto treba biti iskren i pomagati samo ljudima kojima treba pomoc, a ne odmagati roditeljima koji imaju zdravu decu.

Nemam vise vremena da pisem...

Ajde sad jedna nova tema.Ja imam neiscrpan fond pitanja.Muž mi krajem marta putuje u Kairo na 2o dana.Sin i ja putujemo sa njim.On će tada imati punih 3 meseca.Da li neka od vas iskustva putovati sa malom bebom?Da li neko od vas zna mogu li se kolica staviti u prtljažnik aviona sa koferima?To znam da sedište za decu može da se nosi gore,ali onda treba da se plati karta za bebu.Možda neka od vas radi u turističkoj agenciji pa zna više o tome.

izvini molim te
ali ignorisati misljenja tri pedijatra
i leciti dete mazenjem i pazenjem
ne samo da je glupo
vec i opasno
mislim
to je moje misljenje
a ti me razapni
na kolac ili gdegod
nevazno.
jao, pa ti ne umes ni da citas
Vrlo jasno je iz teksta da sam pedijatra poslusala, ali tek treceg!
Mislim da se blamiras ovako, ako hoces nekog da unizis na forumu, kao sto si mene pokusala pokazi bar dovoljno postovanja pa nadji nesto za kritiku, a ne moju majcinsku savesnost da stavljas na stub srama. Naravno da cu traziti misljenja lekara dok ne budem bila zadovoljna, ako imam para, mogu da idem kod 20 pedijatara ako mi se tako hoce...

Moje je dete, pa imam prava da trazim najbolje za njega. Sticajem okolnosti, virusi koji je zadesio moje dete se lece LEZANJEM. Ma koliko nesklona citanju, pretpostavljam da si nekad cula da se neko lecio na taj nacin.

Drage moje!NIsam htela da pokrenem svađu, nije mi to bila namera!Samo sam kao prvorotka zabrinuta za svoje dete, da radim sve ispravno i najbolje za njega.Mislim da ovi forumi i treba da postoje da bismo razmenjivale svoja iskustva i gledišta, ali kako sam već napomenula svako dete je individualac, i reaguje na nadražaje drugačije.Ja mogu govoriti samo o svom sinu, i rado prihvatam svaki predlog, rado razgovaram o tome, ali to ne znači da ću sve i uraditi kako mi neko predloži.Sve to zavisi od reakcija mog deteta.Na primer, juče je Gabrielu bila gnojava vakcina, danas ujutro to je već nestalo, verovatno će imati krastu neko vreme dok to ne otpadne, ali sad u ovom stanju nema smisla išta raditi sa tom ranicom kad samo od sebe zaceljuje.Ja sam se zabrinula jer niko od sestara ni pedijatar nisu mi napomenuli, da čak i posle 6 nedelja dobijanja bcg vakcine može da dođe do takve reakcije.Ono što ne znam zabrine me, ono što ne znam podstiče me da se raspitam.Pošto u savetovalište idemo tek 2o. Februara kad napuni 2 meseca, a među bolesne dece samo da bih videla našeg pedijatra neću da ga vodim, jedino mi ostaje internet i ovakvi forumi da se malo više informišem.Ali naglašavam, iako nam se stavovi ne poklapaju uvek, ne treba da se vređamo.Razmena informacija je dobrodošla,ali na lep način, sve smo žene, hajde da se ponašamo tako, pozitivno, šarmantno, kulturno.Ja i ubuduće očekujem sve najbolje od ovog foruma.
I pitanje za Happy-ca:kupila sam NAN 1 bez glutena, da li je to bila dobra odluka, uzevši u obzir količnost mog sina?
Naravno očekujem odgovore i drugih, koji mogu nešto da mi pomognu!!!!!!
Pozdrav

Imam bebu od 2.5 meseca. Vakcina joj je sto tako bila gnojava,ali joj osim toga nije zadavala neke vece probleme. Vise je moj muz bio u fazonu "jao sta je to,jel normalno...". TO JE SASVIM NORMALNA REAKCIJA I NEMOJ KORISTITI NIKAKVE NARODNE LEKOVE,A AKO SI U NEDOUMICI, NAJBOLJE JE DA ODVEDES DETE KOD LEKARA. Mojoj bebi je jos uvek vakcina crvena, ali je taj plik sam od sebe nestao.

drage moje, sad smo se vratile od pedijatra.Gabriela je opet uhvatio stravičan stomačni bol, urlao je, oznojao se.Odvela sam ga kod našeg pedijatra, čak ušla i bez čekanja reda, bebice imaju prednost što je super.Doktorka ga temeljno pregledala, videla ga u ovakvom stanju i rekla da se smirim,ona ovakve bebe vidi svaki dan.Nama izgleda veoma bolno njegov plač, ali nažalost ima veoma osetljiv stomačić.Preporučila da sa Aptamila predjemo na Novalac AC za količne bebe, i da mu dajemo probiotik.Sutra idemo na vadjenje krvi i urina, da isključi i druge mogućnosti.To je sve za sada.Posle dugog urlanja napokon je jeo i zaspao na neko vreme.

Zaista ne nzam.ja sam Aci davala obican NAN,a kasnije je taj obicni obogacen bifidusom.Pio ga je do 6-og meseca kad je poceo da odbija adaptirano mleko,pa smo presli na kravlje.
Nego vidim da ti je pedijatar preporucio Novalac,pa probaj sa njim.Ma brzo ce i ti grcevi proci.Srecno:-D

E nisam se hvalila,Aca je pre neki dan progovorio,rekao je tata,i sada stalno ide po kuci i doziva tatu,preslatko ga je slusati.E sad mi svi govore da ce i drugo dete biti sin,jer je prvo rekao tata,a ja bih bas htela jednu cerkicu za par godina :).Hehe,to je bas zanimljivo,od mnogo ljudi sam cula da ako dete prvo kaze tata=opet sin,a mama=cerka.Ja licno ne vidim kakve to veze ima,ali bas mnogo ljudi mi je to reklo.Sta vi mislite o tome?

Мојој старијој ћерци је права реч била ''окока'', то јест оловка....па сам после родила женско...:roll:
Другој је права реч, то јест одмах реченица, била ''не дам!''...тако да после тога нисам смела да ризикујем...ко зна шта би било треће!:?

(Шалим се, наравно! :D)

Moj stariji sin je prvo rekao "mama", a "tata" je odbijao da kaze mesecima, pa se moj muz ljutio kao uvredjeno dete, a drugo dete mi je sin. Nema to nikakve veze, samo neka su zivi i zdravi i nemirni "ljubi ih majka"!!!

@zia grcevi ce prestati tako brzo da ces i zaboraviti da ih je i imao. Ja sam pisala dnevnik prvih par meseci Matijinog zivota, pa sam ga citala kada mi se rodio drugi sin i nisam mogla da verujem da sam prosto zaboravila da je recimo imao grceve nocu i ponekad po ceo dan. Ljudima sam pricala kako je on grceve imao samo ujutru do cetvrtog meseca.

Iskreno se nadam da će grčevi uskoro nestati.Inače je jako živahna bebica,radi rukicama i nogicama,guguče stvarno jako puno,neverovatno dobro reaguje na nadražaje.Da nije tih grčeva on bi bio sasvim drugo dete,veoma raspoloženo i srećno.Svi mi kažu da će to proći, i ja to isto znam, ali verovatno svi vi se slažete sa mnom da je jako teško gledati svoje dete kad se muči.Ni jedan roditelj ne voli kad njegovo dete plače.Danas idemo na vađenje krvi(odakle vade bebi krv, is prtića?????????),nosimo i urin, pa ćemo videti rezultate.To je ispisao pedijatar samo da bi isključila infekcije, bakterije i slično,da budemo sto posto sigurni da je to kolika.U šest sati ću morati da mu stavim tu sterilnu kesicu za urin, i to će nam biti prvi put. Ma osećam se ponekad ko prava šeprtlja.A juče kad je imao taj napad osećala sam se ko najlošiji roditelj na svetu.Da li je to normalno?

Inače i ja vodim dnevnik za Gabriela,sve je zapisano od kake do grčeva, od prvog osmeha do gugutanja, sve sve sve.Iskreno prelistavanje dnevnika mi mnogo puta pomogne da razgonetnem njegove reakcije na neke stvari a i biće lepa uspomena kad bude stariji.

potpuno te razumem...od prekjuče smo prešli na Novalac AC1 formulu za količne bebe i ne prepoznajem svog sina...on se smeje ceo dan, jedino se malo rasplače kad je gladan da bi dao znak,ma ne mogu da verujem!!!!!!!!...valjda će sad već ostati ovako..sva sam srećna

niko mi se nije javio u vezi putovanja!!!!!!!!!!!!...to znači da niko nije putovao sa malom bebom????????????????????????????

zia, kada bude opet poceo da place ti mu lupi cusku, pa da zna ko je gazda :twisted: (kao sto kazu kolege forumasi na susednoj temi o prebijanju dece)

Salim se... drago mi je sto ti je dete sada mirno. Sto se tice putovanja, razmisli o bolestima, putovanju avionom i opet bolestima i sezoni gripa, pa onda zamisli da od tih silnih promena tvoj sin ponovo krene u plakacke akcije, a ti zaboravila varjacu kod kuce. Sta ces onda?

zia, kada bude opet poceo da place ti mu lupi cusku, pa da zna ko je gazda :twisted: (kao sto kazu kolege forumasi na susednoj temi o prebijanju dece)

Salim se... drago mi je sto ti je dete sada mirno. Sto se tice putovanja, razmisli o bolestima, putovanju avionom i opet bolestima i sezoni gripa, pa onda zamisli da od tih silnih promena tvoj sin ponovo krene u plakacke akcije, a ti zaboravila varjacu kod kuce. Sta ces onda?

looda zena...ahahha...

Back