SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mom sinu su grcevi prestali cim smo presli na NAN,pa ti to savetujem.Kupi,imas u svakoj prodavnici bebi opreme Baby termofor, kosta oko 350 dinara,to je onaj u kome se nalazi metalna plocica koju malo presavijes,stavis termofor na ravnu povrsinu,i tecnost koja je u termoforu pocinje momentalno da se kristalizuje i zagreva.Tako zagrejan termofor umotas u pamucnu pelenu i stavi bebi na stomacic,ali preko benkice,nikad na golu kozu jer je dosta vruce.Nama je i to dosta pomoglo.

Baby termofor imam od prve nedelje, i koristimo ga stalno, ali ne pomaže.On ima toliko jake grčeve, da ja mislim, i odraslu osobu bi nokautiralo.Takodje i masiram stomačić,radimo neke vežbice, ma sve živo što može da se smisli.A ja sam pitala doktora, da li da promenimo formulu, i ona je rekla da ostanemo na Aptamilu, pa stvarno više ne mogu da budem pametna.O NAN-u sam mnogo čula.Jedino se plašim da će promena kod njega opet izazvati šok u stomačiću.Pošto smo sad u toku 48 sati koristili Aptamil pa Humana HN zbog proliva, pa sad opet Aptamil,bojim se, ako sad odmah pokušamo sa NAN-om, da će to već biti previše promena u roku od jako malo vremena.

Pa ne znam...samo ti savetujem da sto pre predjes na NAN,nisu samo mojoj bebi prestali grcevi od njega,ali opet to sve zavisi od deteta do deteta.Nista te ne kosta da probas.Ali budi istrajana,ako odlucis da mu das NAN,nemoj da odustanes vec posle samo jednog dana,ukoliko ne pokaze rezultate tako brzo.

Hvala Happy-ca na savetu.Stvarno sam čula mnogo poztivnog on NAN-u, ali kažem jedino me zabrinjava da sad odmah pokušam, jer zadnjih 48 sati jeo je 3 različite vrste formule, pa mu je izgleda stomačić u velikom šoku trenutno, pa bih da prođe par dana, pre nego što počnem sa NAN-om.Nadam se da ne grešim.Prvorotka sam, i puna raznih dilema.Mada sam mnogo čitala i u školici smo mnog pričale i pripremale se za bebu, dok ne počneš dan za danom da budeš sa svojom bebom, teorija ništa ne vredi.U praksi stvari su mnogo mnogo drugačije.A i lekari su mi ponekad čudni.I u savetovalište sam išla sa listom pitanja, ali nisam na sve dobila adekvatan odgovor.Pa mi zabrinutost raste.Mada ovako bebica izgleda sasvim okej, kad nema grčeve, mnogo je živahan, smeje se glasno, guguče, znači reakcije su mu ok, ali kad počnu grčevi, to je neko sasvim drugo dete.Inače prvi mesec ugojio se 1o1o gr i 4.5 cm,što je super.Bio je mala beba, rodio se sa 291o gr i 48 cm.Pokušaću NAN za par dana, samo da se smiri malo od šoka raznim ukusa čime smo ga bombardovali za ova 2 dana.

Puno mi znači ovakva podrška.Mama je tu samnom, ali ipak, davno je to bilo kad se ona porodila, a ni ja ni moj brat nikad nismo imali grčeve, ona se nije suočavala sa ovim problemom, pa je to novo i za nju, uči zajedno samnom.A pošto je ovo prvi unuk i previše je nervozna, uspaničena kad beba i samo malo plače.Velika je pomoć ovako oko kuće i sve to, ali što se ove druge strane tiče, bolje je pitati nekoga ko je u istim cipelama kao ja.Moram se pohvaliti sa njim, sinoć je jeo malo posle 9, plakao do pola 11, i kad je zaspao napokon spavao je do pola 4 ujutro.Izgleda nadoknadio je nespavanje za ceo jučerašnji dan.Posla obroka odmah je opet zaspao pa se probudio sad u 6 nasmejan, jako veseo,raspričao se.U pola 7 dala obrok,i on opet zaspao.Totalno je izmoren od jučerašnjeg dana.Samo da ga više ne boli stomačić.Rasplakala sam se kad sam ga videla ovako nasmejanog.

Ja samimala problema sa prvim detotom, ona je imala jedno dva meseca jake grčeve. Tada samo došli na sledeću ideju, sašili smo od pamučnih torbi za pijac (ili kuhinjska krpa) vrećicu malo veću od bebinog stomaka, pa u nju sipali mekinje (može i kuhinjska morska so).To se stavi u rernu na 50C jedno 20 minuta i onda oreko pelene na bebin stomačić. Bolje je po meni odtermofora jer celim stomačićem ravnomerno prijanja i dugo drži željenu temperaturu, a može i beba da kadase uspava da se sa tom vrećicom ostavi, neće je žuljati. važno je da se vrećica ne prepuni i da se mekinje ravnomerno rasporede (2cm debljine da bude vrećica). Posle je šetala i kroz komšiluk,a ja sam sa drugim detetom kupila Nuk-ov termofor, ali smo se vratili na vrećicu.
Inače, što se tiče engleskog sirupa Nurse Harveys, uticao je na stolicu mog deteta, te samo ga izbacili.
Probaj isastarinskom metodom, barem ne škodi (ako vam ne pomogne)- kada prokuvaš bebi vodu,ubaci kada skloniš sa šporeta jedno-dva zrnca kima, pa izvadi kroz minut i kadaseohladi daj bebi po kašičicu-dve.
Puno sreće!

neću da preduhitrim dešavanja, ali danas je super!!!!!!!!!!!...jeo, spavao, malo plakao zbog gasova,ali ga je brzo prošlo, svi smo se odmorili, ali što je najvažnije on je danas sretna beba....u svakom slučaju danas sam kupila NAN 1 Premium bez glutena, pa za koji dan počeću da mu dajem,pa ćemo videti dali će pomoći...ja samo želim da on bude sretna beba, bez tih bolova...ma sve bih dala za njega...ne kažu za džabe da je roditelj najsretniji kad je dete sretno...ima nešto u tome...a za Nurse Harveys toliko njih od mojih prijatelja se kleo da je super i pomaže oko grčeva..pa naše iskustvo je sasvim drugačije...jeste da tera gasove, ali kod grčeva ne pomaže...mora da je jako individualno...u koliko decilitar vode se ubacuje tih 2 zrnca kima ljupče???????...

U 2 dl...
Inače, nama je engleski sirup u početku pomogao oko grčeva, ali nakon nekoliko dana, pri čemusmo se strogo pridržavali ograničenjaiz uputstva, jeprestao da pomaže,a u međuvremenu je došlo do poremećaja stolice, pa smo batalili.Inače, to je bilo 2000-te, samo što se pojavio natržištu i preporučio nam ga je pedijatar. Da,tada nijebilo termofora dase kupe, te smo smislili vrećicu- nužda zakon menja

uverena sam da je jako individualno šta podnosi stomačić bebice, barem to dokazuje ovo moje jako kratko iskustvo roditelja...svakako ću probati ovo sa kimom, hvala za taj savet...a što se termofora tiče,to mu pomogne da zaspi, kad mu se greje stomak...videću, možda mama sašije tu vrećicu ako se bolovi ne smanje,pa da probamo i to..inače i ja sam primetila da Nurse Harveys posle izvesnog vremena ne pomaže, i mi smo se striktno pridržavali uputsva, pa sam i prestala da ga koristim...

A imam još jedno pitanje.Sad sam primetila pri kupanju, da mu je mesto prve vakcine koju je još dobio u porodilištu GNOJAVO!!!!!!!!!!Da li je to normalno??????????Tu vakcinu je dobio pre 6 nedelja.Kakva je sad to reakcija?

E cuj sad ovaj 100% funkcionalan lek iz naroda.Ja isprobala na Aci,ma milina kako mu je pomoglo.Nadjes neku malu glavicu luka i odseces jedan kolutic,al mali,tek da prekrije vakcinu.Zapeces taj kolutic na ringli,da pocrni,ostavis da se ohladi i onda tu crnu stranu stavis na vakcinu i fiksiras.Ja sam to Aci drzala oko tri sata(proviris malo,pa ako je gnoj iscurio,ti izvadis) i gnoj lepo iscuri,a otok se smanji.Posle par dana moguce da se opet zagnoji,Aci jeste,ali ti opet isto uradi.

E cuj sad ovaj 100% funkcionalan lek iz naroda.Ja isprobala na Aci,ma milina kako mu je pomoglo.Nadjes neku malu glavicu luka i odseces jedan kolutic,al mali,tek da prekrije vakcinu.Zapeces taj kolutic na ringli,da pocrni,ostavis da se ohladi i onda tu crnu stranu stavis na vakcinu i fiksiras.Ja sam to Aci drzala oko tri sata(proviris malo,pa ako je gnoj iscurio,ti izvadis) i gnoj lepo iscuri,a otok se smanji.Posle par dana moguce da se opet zagnoji,Aci jeste,ali ti opet isto uradi.

Najlepse Vas molim da vise nikom ne dajete savete!!! :shock:
Vas treba uhapsiti!!
Na BSG vakcinu Vi stavljate luk.Sa koje planine ste sisli? :roll:

@Zia

Ako sam dobro shvatila vakcina koju je Vase dete dobilo u porodilistu se zagnojila?
To je sasvim normalna reakcija i nemojte je ni slucajno dirati.Proci ce sama od sebe i sve dok krasta sama ne otpadne nemojte je dirati.Jedino ovako mozete biti sigurni da je vakcina odradila svoje i da je dete steklo imunitet protiv TUBERKULOZE!!!!!

Dala si tri linka,od toga je jedan uopsteno o tuberkulozi,na znam zbog cega si taj dala,al ajd.A dva su forumi,isti kao sto je i ovaj ovde.Ne vidim da si igde predocila medicinske cinjenice da je narodni lek koji sam ja preporucila pogresan.To sto tebi deluje nelogicno,samo govori da se ocigledno ne razumes u medicinu(ukljucujuci i alternativnu),stoga se nemoj petljati u nesto u sta se ne razumes,a google umesto za forume,bolje iskoristi za kupovinu nekih medicinskih knjiga,kako bi malo obogatila znanje.

Dala si tri linka,od toga je jedan uopsteno o tuberkulozi,na znam zbog cega si taj dala,al ajd.A dva su forumi,isti kao sto je i ovaj ovde.Ne vidim da si igde predocila medicinske cinjenice da je narodni lek koji sam ja preporucila pogresan.To sto tebi deluje nelogicno,samo govori da se ocigledno ne razumes u medicinu(ukljucujuci i alternativnu),stoga se nemoj petljati u nesto u sta se ne razumes,a google umesto za forume,bolje iskoristi za kupovinu nekih medicinskih knjiga,kako bi malo obogatila znanje.

Da li se igde u literaturi pominje crni luka kao lek za gnojnicu izazvanu bsg-om?
Necu ti predocavati cinjenice jer ih nema iz prostog razloga sto niko normalan nije ni uzeo u razmatranje tvog recepta!!
A,medicinske knjige imam ih dovoljno draga,sto se za tebe ..........! :roll:

Provereno i deluje.Mom detetu je pomoglo,i svima koje poznajem,a da su imali takav problem sa bebama.Isto tako uspesno deluje i protiv svih upalnih procesa na kozi.Misli sad sta hoces,ali ti savetujem da taj recept upamtis,jer dug je zivot i ne daj Boze ,mozda ce ti zatrebati.

Zagnojena bsg vakcina je sama po sebi dokaz da se vakcina primila,stoga dete ne treba izlagati nekim drugim infekcijama kojima ta zagnojena rana predstavlja ulazna vrata.Ne znam ko je lud da detetu drzi dva meseca zagnojenu ranu koja iritira,boli i cini dete nervoznim,ukoliko to moze bezbolno da se resi za samo par sati.Uostalom ako Zia,i svi ostali sa takvim problemom,hoce da probaju,nek probaju,ako nece,od volje im.Rasprava zavrsena!Od sada si na mojoj licnoj ignore listi.

Back