SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ej faaaaaaaaaaaaaala ti na savetu sestro,što se varjače tiče,ostaće kod kuće,neće mi stati u kofer od silnih marama...a ćušku će da dobije tata,što je nasledio stomačne tegobe od njega!!!!!!!!!!!!!!!

što se tiče putovanja moramo ići, tata nam tamo radi magistraturu,pa ga pratimo, a moramo i neku dokumentaciju srediti,pošto smo se tamo venčali...ma komplikovano je...

al tata će svakako da dobije svoje

e a sad kad smo razčistili da sam ja gazda u kući(hahaha),stvarvo imati li neki savet za put?da li znate mogu li kolica da se prevoze avionom?dosad sam morala da brinem samo o svojim torbama,a sad ovo malo slatko stvorenje dise mi umiljato u krilu

Нисам у току где путујете, али моја рођака је са бебом од три месеца пропутовала са једног краја Америке на други (аутом) и није имала никаквих проблема, а летос су долазили за Србију - беба је имала десет месеци и чак смо ишли и на море у ЦГ. Све је било у најбољем реду....

Срећан пут:-P:-P:-P

e a sad kad smo razčistili da sam ja gazda u kući(hahaha),stvarvo imati li neki savet za put?da li znate mogu li kolica da se prevoze avionom?dosad sam morala da brinem samo o svojim torbama,a sad ovo malo slatko stvorenje dise mi umiljato u krilu[/QUOTE
heheh...za put savet...khm...kolica mozes...sklopljena i posle ih na aerodromu upakujes...u kabinu mozes da uneses bebu sa njenom korpom tj sedistem...i to je to..

Da, kolica mogu, a oni ih upakuju na aerodromu. Verovatno moras da prijavis da imas kolica kada budes rezervisala kartu.
To za korpu ne znam, nisam nikada nikoga videla da unosi dete u korpi u avion, moguce da je razlog sto onda mora da se plati karta (valjda). Mala deca sede uglavnom u maminom krilu, pitas stjuardesu za ekstra pojas. I znam da dve male bebe ne mogu da sede u istom redu zbog maski sa kiseonikom, secam se da je prosli put kada sam putovala ispao problem jer su dve zene sa bebama dobile mesto jedna pored druge.

super, baš sam srećna zbog toga!!!!!!!!!!!!!!!!!!jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,putujemo....Mirka putovaćemo za Kairo, tada će bebac imati 3 meseca, a put će trajati oko 14-15 sati, zavisi kakav aranžman nađemo, u svakom slučaju biće let sa presedanjem iz Beča ili Milana, pošto nema direktnog leta već 2 godine(eh ta stara dobra vremena)...a pošto i kolica mogu da nosim, čak i korpu, sva sam zadovoljna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ma biće žurka celo vreme, a ako plače, bar će "zabavljati" ostale putnike(hehehe)...

to zasigurno znam da kad se korpa nosi gore, onda se mora platiti karta i za bebicu, inače se ne plaća...pa to je nešto što se mora, ako želiš mirno putovati...mislim da nije adekvatno satima držati bebicu u krilu,a moram nekad i da ga nahranim, pa ako su mi ruke pune, to neće ići...ne putujemo zajedno sa mužem, pa ću ići sama sa bebicom, a on stiže za Kairo iz Saudijske Arabije

po mom mišljenju na detetu se ne štedi,treba mu pružiti sve najbolje...razumem ja da nisu svi u mogućnosti...pošto ne dojim, moraću da mu pripremam formulu u avionu, za to su mi potrebne 2 ruke...jeste da vodu mogu da stavim u termos, ali formulu mogu da ubacim tek pre obroka...sve će biti lakše sa korpom gore, on pored mene, meni ruke slobodne, ako želim mogu i da ga držim u krilu, a ako zaspi, mogu i da ga stavim u korpu..idealno...a kako si rekla, mogu i do WC-a da odem(važna stvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)...na psihološkoj bazi baš puno idem na WC

da,to je bio JAT-ov let,direktan, ali taj vec više od 2 godine ne postoji!!!!!!!!!!!!!!!...možeš jedino presedanjem preko Milana,Beča,Frankfurta ili Atine...2 sata pre poletanja moraš biti na aerodromu,iz Novog Sada treba da krenem još sat i po ranije,pa ona letiš oko1-2 do gore spomenutih gradova,tamo čekaš na presedanje od 4o minuta i do 2 sata,zavisi preko koje konekcije ideš,pa još otprilike 4,5-5 sati traje let do Kaira,pa tamo još čekaš red za vizu, pa red za izlazak,pa torbe...ja godišnje 3-4 puta idem ovom destinacijom,da se ubiješ...ovo će mi biti prvi put sa detetom...pa me zanimaju sve privilegije koje mogu da dobijem...

da,to je bio JAT-ov let,direktan, ali taj vec više od 2 godine ne postoji!!!!!!!!!!!!!!!...možeš jedino presedanjem preko Milana,Beča,Frankfurta ili Atine...2 sata pre poletanja moraš biti na aerodromu,iz Novog Sada treba da krenem još sat i po ranije,pa ona letiš oko1-2 do gore spomenutih gradova,tamo čekaš na presedanje od 4o minuta i do 2 sata,zavisi preko koje konekcije ideš,pa još otprilike 4,5-5 sati traje let do Kaira,pa tamo još čekaš red za vizu, pa red za izlazak,pa torbe...ja godišnje 3-4 puta idem ovom destinacijom,da se ubiješ...ovo će mi biti prvi put sa detetom...pa me zanimaju sve privilegije koje mogu da dobijem...

a sto ne gledas neki direktan let...maltretiranje sa detetom 14 sati...nece ni tebi biti ni docega a kamo li detetu koje stalno menja okolinu i uspava se na jednom mestu probudi se na drugom...ako nemate para pa se bar ti sa detetom organizuj da ides direktno...ne preporucujem ti maltretiranje bebe...i mora da ima neki direktan let...

uopšte se ne ljutim, samo pokušavam da objasnim, da sam već sve moguće informacije sakupila...čarter let u Egiptu postoji samo do Hurgade i Šarm el šejka(na žalost)...za Kairo jedina mogućnost je sa presedanjem(na žalost)
da objasnim, ja sam tražila savet, pa ne bi imalo smisla da se sad ljutim, ako sam ikako ostavila takav utisak, iskreno se izvinjavam!

Da se pohvalim, prošle godine smo dobili letovanje u Grčkoj ali autobusom. Mene je uhvatila takva panika da ne znam kako da vam opišem. Šta raditi sa detetom od godinu i po 12 sati puta???
Medjutim, na iznenadjenje svih nas, Vanja je bio super, igrao se, malo gledao Nodija (o da bez laptopa i bar 30 epizoda nismo smeli da krenemo). Probudio se sat pre nego što smo stigli, milina. A kad smo se vraćali to je tek bio hit. Odmah kada smo ušli u bus on je počeo da plače iz sveg glasa, i to je trajalo i trajalo i trajalo, bez prestanka oko pola sata. Užasno, ali i smešno jer je plakao za morem. :) Potom je zaspao i to je to. Probudio se u bubanj potoku.:lol:
Imali smo sreće da je autobus bio polu pun pa smo se izvalili na zadnja sedišta nas troje velikih i Vanja.

Back