SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam pocela negde sa petnaest meseci..tj. nisam ja, vec muz...kad je ostajao da cuva andriju, nije znao sta da mu da za dorucak, pa mu mazao pastetu... :D
Dete je super to prihvatilo, samo se ja trudim uvek uz virslice ili pastetu da mu dam i neko povrce ili punomasni sir, npr. abc ili zdenka ili tako nesto slicno...i jogurt, neizostavno, posto ga obozava... :)

Pisale ste dosta o.. da kazem ne zdravoj hrani...tj. virslama,pasteti i ostalim gluparijama koje daju deci u vrticima...pa me interesuje kad se pocele da uvodite virsle tj. da navikavate bebce????

Mi isto rano krenuli s tim, praška šunkica 7. mesec... ili osmi.

Kad kupuješ viršle POSEBNO obrati pažnju na datum + da li se kad stisneš pakovanje viršle pomeraju, znači moraju da su čvrsto vakumirane i da nemaju tečnost s mehurićima koja se pojavi kad ih pritisneš malo - u tom slučaju čak i da je datum ok, viršle ne davati detetu :ok:

pašteta nasuprot njima ne sme da bude tvrdo ispupčena gore, znači treba da se čuje kvrckanje kad je pritisneš

Nadam se da sam janso napisala pošto je važno...

e vidite ja imam taj problem sto moj mali uopste nece ni abc sir,ni zdenku,ni kiselo mleko ni pavlaku i uglavnom odbija sve mlecne namaze,jogurt pogotovo,juce je pojeo za divno cudo malo tvrdog sira,neznam sta da mu dajem posto mu ja uglavnom dam pileca prsa ili prasku sunku i nesto slicno,virsle i pastete izbegavam ali moram priznati da sam probala da mu dam i jako mu se svidelo

Moja mala nije kačamak htela da pomiriše godinu i po dana i onda od jednom ,,mačak mama, kuvaj mačak" i svaki dan bi jela kačamak :lol:

Klinci su to... ne obeshrabruj se, sutra opet probaj, pa preksutra opet... pa za mesec dana opet... nikad ne znaš šta će da im dune :lol:

Ja sam pocela negde sa petnaest meseci..tj. nisam ja, vec muz...kad je ostajao da cuva andriju, nije znao sta da mu da za dorucak, pa mu mazao pastetu... :D
Dete je super to prihvatilo, samo se ja trudim uvek uz virslice ili pastetu da mu dam i neko povrce ili punomasni sir, npr. abc ili zdenka ili tako nesto slicno...i jogurt, neizostavno, posto ga obozava... :)

hehe ja i dan danas jedem pastetu samo ako imam jogurt, pa tako i moja deca lol

Moja mala nije kačamak htela da pomiriše godinu i po dana i onda od jednom ,,mačak mama, kuvaj mačak" i svaki dan bi jela kačamak :lol:

Klinci su to... ne obeshrabruj se, sutra opet probaj, pa preksutra opet... pa za mesec dana opet... nikad ne znaš šta će da im dune :lol:

evo ja sam klincu svom skuvala jutros prvi put palenticu za doruchak i sad je ja jedem. nije hteo da okusi, samo plazi jezik kao da ce da povrati. :D a pre neki dan sam mu kuvala poparu, to je djene djene i pojeo.

shto su ti ove moderne generacije samo hoce instant.

evo ja sam klincu svom skuvala jutros prvi put palenticu za doruchak i sad je ja jedem. nije hteo da okusi, samo plazi jezik kao da ce da povrati. :D a pre neki dan sam mu kuvala poparu, to je djene djene i pojeo.

shto su ti ove moderne generacije samo hoce instant.

kako si napravila palentu?dodaj malo jogurta,kiselog mleka,rendanog sira ili pavlake...videćeš kako će jesti...

moj je u pocetku jeo palentu naravno sa pavlakom,sad nema sanse da je pojede ma ni da pogleda,neznam vise sta da mu dam,nece ni pitu sa sirom,ma nista sto ima sir i jogurt ni pavlaku vise nece,jaje isto odbija,prvi put kad sam mu dala belance-to je bilo pre nedelju dana jako mu se svidelo ali evo sad uopte nece,a to sa pavlakom i ostalim mlecnim proizvodima vec traje duze vreme

Moja beba 8 meseci, nece uopste flašicu, dajemo joj ponekad sokić na kašiku ali to je mučenje.

Mislim da bi beba trebala da pije vode ali jednostavno neće iz flašice i sada ne znam šta da radim a ide toplije vreme. Inače, dobro napreduje, sisa redovno i jede sve što joj damo.

Moja beba 8 meseci, nece uopste flašicu, dajemo joj ponekad sokić na kašiku ali to je mučenje.

Mislim da bi beba trebala da pije vode ali jednostavno neće iz flašice i sada ne znam šta da radim a ide toplije vreme. Inače, dobro napreduje, sisa redovno i jede sve što joj damo.

Ni moja beba neće da pije vodu iz flašice, pa sam kupila čašu sa kljunom, onu što ima tri, četiri rupice, pa mu stavim u usta i nagnem a on hteo ne hteo mora da popije.

ma napravila sa maslacem, mlekom i pavlakom. ja se razvalila posle... ma jok. nishta.

sad sam mu uzela rezultate krvi. hemoglobin mu je 108. malo je nisko. bzvz.

pokušaj da mu napraviš sa vodom...samo skuvaj palentu,i onda dodaš jogurt ili kiselo mleko,ali da bude skroz penasto....možda mu se ne sviđa jer je suvo...ni moj nije jeo dok je bilo onako uobičajeno napravljeno...ali od kada skuvano palentu dobro razredim sa gore navedenim,jede kao najbolju klopu na svetu...

ma moj doručkuje oko 10...nikad ranije...pošto mleko popije oko 7-8,nema šanse da doručkuje pre 10,a i dok ne kaki,on ne može da jede...tako da to kod nas baš nešto i ne funkcioniše za sada...

i kod mene isto ovako,ujutro mlijeko pa mora da kaki pa tek
onda doručak oko 10 ili 11:D,doduše kod mene još uvjek pije flašicu mlijeka ujutro i naveče,
ja neznam dokad to tako, valjda će sam on izbaciti kad nebude htio mlijeko jutarnje:cmok:

Back