SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...ok mame...jedno pitanje...

mozda sam dosadna....ali koju bi hranu trebala da uzimam a da bebica ne dobije alergiju od toga preko mog mleka...ili da barem malo smanjimo grcice?

Jadnicak ne moze da se uspava od stomaka...samo kad ga uzmem on tada bi da spava...ali ne bih da ga ucim od sad pa u ruke...inace beban je 20 dana star....

Uf bas sam lose srocila svoje pitanje...al ce se razume valjda....
Hvala.....

..i kupus, grozdje i cvekla..
..mada ja mislim da to nema nikakve veze.. :)
..moje dvoje dece su bili potpuno razlichiti
devojchica nije imala uopshte grcheve, niti sam ja pazila shta jedem,
a sin je imao od 10-og dana do 2 puna meseca, svakodnevno i nishta nije pomagalo.. :(

..grejte stomachic termoforom, daj mu kapi ili sirup protiv grcheva,
chaj sa kimom i za tebe i za njega.. i chekaj da prodje.. :) ..:heart:

mozda sam dosadna....ali koju bi hranu trebala da uzimam a da bebica ne dobije alergiju od toga preko mog mleka...ili da barem malo smanjimo grcice?

Jadnicak ne moze da se uspava od stomaka...samo kad ga uzmem on tada bi da spava...ali ne bih da ga ucim od sad pa u ruke...inace beban je 20 dana star....

Hvala.....

moj je imao grčiće skoro 3 mjeseca i baš sam se zdravo hranila,
a on nije plakao jedino kad je spavao, tako da sve zavisi od bebe do bebe,
pokušaj piti čaj od kamilice-to smiruje bebu:cmok:

Hvala.....
Moj sin nije imao one prave grčeve, ali sam primetila da mu je smetalo kad ja jedem grašak, jer bi tad baš plakao kao da ga boli stomak.

@wcludnica
...ja sam izbegavala i pasulj, mahunarke - grashak, boraniju, kupus, beli luk obavezno izbegavati, mleko, kafu (moje dete nije volelo da ja pijem kafu)... i eto.
sve u svemu, jela sam samo meso krompir i shargarepu, plus testo. posle porodjaja sam se ugojila josh dva kg samo da bih odrzzala mleko (mada ne znam dal` mi je to pomoglo ishta...)... a sad sam nikad mrshavija. izvukao je sve iz mene. :D

ja sam iskreno mislila nocni podoj da izbacim poslednji... videcu. meni zzao tog podoja pred spavanje, iskreno. tad se on toliko odushevi sisi kad je vidi.... pa se smeje i raduje i pruzza ruke i sve.
Nisam mislila na taj podoj za uspavljivanje, taj se zaista i poslednji izbaci nego ono u sred noci posto si pominjala da neces da ustajes vise od jedanput da spremas flasicu. Pa ako to izbacis onda neces ni ustajati do ujutru.

Drage mame, dajte neke ideje za dorucak ili veceru. Mi kao ucimo da zvacemo i ono sto mi je cudno je da hleb bas lepo hoce da zvace ili recimo pitu, ali gnjeceno povrce iz rucka samo pljuje dok se ne izmiksira :roll:. E sad, posto lepo zvace hleb pokusavam da to bude cesto dorucak ali polako gubim ideje sta da mazem ili kako da ga dajem jer za sada samo mazemo krem sir, a suhomesnato jos ne zelim da mu dajem. Kakvi ste vi za ove obroke?

prisecam se... za dorucak proja i jogurt, ili hleb i puter i jogurt, griz sa pavlakom i zumancetom, poparu sa sirom i puterom, najbolje su prolazili suvi lebac i jogurt , pa onda cokolino, medolino .... pa slatki griz, ponekad palenta i eto....

Komadici - probaj da sve bude seckano i odvojeno na tanjiru pa mu pravi zalogajcice - nama je samo tako islo, i to prstima

Mame, kada ste jednom uvele meso bebama koliko često ste im posle davale, da li svaki dan ili ne, i posle koliko vremena ste im davale žumance i džigericu?

Meso svaki dan, ali ne zajedno sa zumancetom. Zumance sa nesto vise od 6 meseci, dve nedelje recimo posle mesa. Sa dzigom smo imali problema, jer je ne voli, pokusali smo jednom nedeljno, ali ne ide....

prisecam se... za dorucak proja i jogurt, ili hleb i puter i jogurt, griz sa pavlakom i zumancetom, poparu sa sirom i puterom, najbolje su prolazili suvi lebac i jogurt , pa onda cokolino, medolino .... pa slatki griz, ponekad palenta i eto....

Komadici - probaj da sve bude seckano i odvojeno na tanjiru pa mu pravi zalogajcice - nama je samo tako islo, i to prstima

ovaj moj nevoli jogurt,a ni kiselo mleko a evo od skoro se mesti i na pavlaku a prsticima jede odavno mada ni meni nije jasno kako sve to zvace s obzirom da ima svega 3 zuba :dash:

joj jeste grozna,ali je uvek dajes s necim bar ja tako,inace kod mene je varijanta jednom nedeljno riba,jednom dzigerica,jednom zumance a ostala 4 dana dajem neko meso tipa curetina,piletina,teletina......

Od kad je napunila godinicu dana, jede sve sto i mi, vise se ne opterecujem toliko njenom ishranom, tj. ne vise nego nasom. Dobro, mi ne jedemo mi masno, ni slano, ni ljuto, mislim nista od toga preterano, sve po malo.

Njoj je za sad favorit juneca supa, pa joj uvaljujem sa supom svasta, ukljucujuci i meso, koje ne voli i tacka.

Sa ribom nemamo problema.

ovaj moj nevoli jogurt,a ni kiselo mleko a evo od skoro se mesti i na pavlaku a prsticima jede odavno mada ni meni nije jasno kako sve to zvace s obzirom da ima svega 3 zuba :dash:
nema veze koliko zubica ima njima su jake desni...Mi imamo dva zubica pa grickamo plazmu kao matori....ni mi nismo voleli jogurt ali smo voleli flasicu pa je mama pokusala da sipa jogurt u flasicu i dala mi u rukicu...od tad ruckam jogurt...Jedino bas i nevolimo piletinu mada je nekako pojedemo...ostalo sve ruckam

drage mamice,novije koje ovde pišete,vidim neke imate problema sa ishranom bebica,odnosno isti problem kao što smo i mi imali kada smo uvodili hranu...postoji tema Šta ručkamo danas i tamo ima mnogo dobrih recepata i fora kako uvaliti neku klopu bebanu...pogledajte tamo,i naravno dopišite svoja iskustva po ovom pitanju...evo sad ću da podignem temu...

Back