SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cemu ljutnja!!!!!! :otkacio: Valjda ste tu da pomognete! I nije Pele nego Sladja supruga,koja onako sludjena posle cele te nove stvari i srecnog dogadjaja nije ispratila Peleta bas sasvim. Ne treba da odgovorite ako smara!!!! Hvala svakako!

nemoj tako Slađo,navikle smo da razkovaramo sa Peletom,pa pošto je već pre mesec dana pitao sve ovo o vodi,verovatno Espi mislila da je zaboravio...ma naravno da ćemo pomoći...ja sam svoj sinu davala Humana vodu do 7.meseca,pošto je bio količna beba,i tako su nam preporučili u savetovalištu...sada već koristimo Rosu ili Vodavodu,i sve je sasvim okej,ali i stomačna flora mu je ojačala...samo ti slušaj malog Petra kako reaguje na stvari,i biće sve okej...i naravno slobodno pitaj šta god ti treba,pa zato smo tu...mnogo puta se ponavlja ista tema isto pitanje,pošto mame sa malim bebama nemaju vremena za čitanje svih stranica,što je i logično...a sad ljubi slatkiša i no sikiriki...:heart:

Da li neko moze da mi kaze koliko je stetna vlaga u spavacoj sobi sestomesecne bebe?Uzasno sam zabrinuta.

ufffffffffffffffff,itekako može da naškodi bebici vlaga u sobi..kao što i odraslima škodi,zamisli bebanu od 6. meseci...obavezno poduzmite nešto pod tim pitanjem,jer može da dođe do jakih alergija kasnije,čak i do oštećenja pluća...ne zezajte se sa vlagom mooooooooooooooooolim vas...:worth::worth::worth:

Ej,nemoj da se nerviraš. Ja razumem da mama sa bebom od 2,5 meseca nema vremena da čita 150 strana. Koga nervira da odgovara i ne mora. Ljubi ti svoju bebicu i pitaj šta god te zanima,a logično je da ćeš nailaziti na različita mišljenja jer smo mi sve različite.

Pozdravcic od Petra i mame!! Zaista mi nije bila namera da smaram!!!

:
nemoj tako Slađo,navikle smo da razkovaramo sa Peletom,pa pošto je već pre mesec dana pitao sve ovo o vodi,verovatno Espi mislila da je zaboravio...ma naravno da ćemo pomoći...ja sam svoj sinu davala Humana vodu do 7.meseca,pošto je bio količna beba,i tako su nam preporučili u savetovalištu...sada već koristimo Rosu ili Vodavodu,i sve je sasvim okej,ali i stomačna flora mu je ojačala...samo ti slušaj malog Petra kako reaguje na stvari,i biće sve okej...i naravno slobodno pitaj šta god ti treba,pa zato smo tu...mnogo puta se ponavlja ista tema isto pitanje,pošto mame sa malim bebama nemaju vremena za čitanje svih stranica,što je i logično...a sad ljubi slatkiša i no sikiriki...:heart:

Hvala !!! Pozdrav od mame!!!! :think: I ipak cu tati prepustiti sve ovo!!

Cemu ljutnja!!!!!! :otkacio: Valjda ste tu da pomognete! I nije Pele nego Sladja supruga,koja onako sludjena posle cele te nove stvari i srecnog dogadjaja nije ispratila Peleta bas sasvim. Ne treba da odgovorite ako smara!!!! Hvala svakako!
Ups,Sladjo izvini:kiss:,mislila sam da je tvoj muz.Mi smo njemu nekoliko puta objasnjavale pa mi je bilo cudno sto to isto pita po stoti put pa je vec pocelo da me smara da mu sto puta pricamo jedno isto:dash:a i bila sam malo pod tenzijom zbog onih glupih Kineza sto ne putise Kockicu da dodje kuci:cry:
Nemoj da odustajes,slobodno kuckaj i kazi da si ti sledeci put ili otvori svoj nik.Malo je bezveze da pises sa muzevljevog,pa da nikad ne znamoko pise:roll:
Nadam se da smo izgladile nesporazum. poz:bye:

evo šta smo mi danas ručkali
jedna manja šargarepica
jedan krompir manji
cvet karfiola
3 koluta peršuna
prstohvat iseckanog peršunovog lista
belo meso piletine
i malo maslaca
kada je sve skuvano izblenda se sa supicom doda malo maslaca i od toga postaje onako vazdušast,penast,lako za svarenje...
Gabriel ga obožava

Jel koristio neko one ogrlice od ćilibara za zubiće i kakva su iskustva?

Nisam ih koristila, suvise mi je bilo frka da se ne zadavi ako je slucajno povuce ili se zakaci...Medjtim, zabrinula sam se kada sam cula da cilibar smanjuje funkciju stitne zlezde, da te cilibarske ogrlice nose nose ljudi koji imaju pojacan rad stitne zlezde...ne znam dobro se raspitajte...:rtfm:

Ni mi jok - nosila sam je, mazila i tešila - i mazala onu kremicu u ljubičastoj tubi... I nisam htela da mi kupe tu ogrlicu i ako su me smarali njegovi s time...
Ne verujem u to - izgleda glupo - a ona se vrckala non stop pa sam se plašila da se u snu ne zadavi, da joj se ne zakači za posteljinu ili nešto... zahebi, da je ona meni živa i zdrava - a zubi... tja - neminovna pojava, prirodna sasvim : )))

... a što se vode tiče - mojoj ćerki ništa nije bilo od česmovače obične, kupim joj ponekad rosu ili janu onu malu ako je savatam, u glavnom kad smo napolju...
Zato što se baš trudim da ne pije iz flašice klasične - eventualno mleko uveče kad je već premorena za bilo šta drugo, nego mi kod kuće pije vodu iz čaše, napolju iz tih flašica, sokove joj kupujem ,,na slamčicu" batalili smo odavno hipp, nestle i sl... nego joj uzimam nekst, moć prirode, bravo... ono što i ja volim i s tim slamčicama se već fenomenalno snalazi...

Beki,tvoja cera moze da pije cesmovacu jer je velika i ove sokice koji su za decu do godinu dana NE prihvatljivi. Naravno da prokuvanoj cesmovaci nista ne fali osim sto ima preterano mnogo kamenca pa je bolje bebanima kupovati Rosu bar do godinu dana.

Da li neko moze da mi kaze koliko je stetna vlaga u spavacoj sobi sestomesecne bebe?Uzasno. sam zabrinuta.

Veoma je štetno. Ako trenutno niste u mogućnosti da se preselite obavezno prekrečite stan ili sobu u kojoj je vlaga. Sad imaju specijalne podloge za vlagu,bar će privremeno smanjiti problem. I uzmite neki apsorber vlage. To je sve privremeno rešenje.

Da espi... one je veeeika - 15 meseci smo napunili : )))

...Al ja joj ne prokuvavam česmovaču - iz česme sipam u čašu i ona tako pije vodu
ma naravno,cesmovaca se prokuvava samo bebama do godinu dana:D
nego kako ste se proveli na odmoru?
posto si ti vec mama veteran napisi nam neke omiljene recepte na onoj mojoj temici o ruckanju:D
nesto ove danasnje mame slabo kuvaju deci ili su sve otisle sa bebironima na odmor a ostale ove sa decicom koja jos uvek ruckaju sargarepicu i krompir:p

Ups,Sladjo izvini:kiss:,mislila sam da je tvoj muz.Mi smo njemu nekoliko puta objasnjavale pa mi je bilo cudno sto to isto pita po stoti put pa je vec pocelo da me smara da mu sto puta pricamo jedno isto:dash:a i bila sam malo pod tenzijom zbog onih glupih Kineza sto ne putise Kockicu da dodje kuci:cry:
Nemoj da odustajes,slobodno kuckaj i kazi da si ti sledeci put ili otvori svoj nik.Malo je bezveze da pises sa muzevljevog,pa da nikad ne znamoko pise:roll:
Nadam se da smo izgladile nesporazum. poz:bye:

Ajoooj sorry... :sad2: nije mi bila namera da stvaram tenziju! :sad2:

nesto ove danasnje mame slabo kuvaju deci ili su sve otisle sa bebironima na odmor a ostale ove sa decicom koja jos uvek ruckaju sargarepicu i krompir:p

That will be me :mrgreen: Ali, dobro, probali smo i blitvu. Ma nekako ovako sporo ide, ima jos toliko stvari da se proba. Znam da ima i dana za probanje, ali meni zao sto ce mozda neke vrste voca i povrca nestati dok nam dodju na red :(

ma naravno,cesmovaca se prokuvava samo bebama do godinu dana:D
nego kako ste se proveli na odmoru?
posto si ti vec mama veteran napisi nam neke omiljene recepte na onoj mojoj temici o ruckanju:D

Espi iyvini ja nesto trayilaali ne mogu da nadjem tu rvoju temu gde je tacno. Hvala unapred. Pozdrav

That will be me :mrgreen: Ali, dobro, probali smo i blitvu. Ma nekako ovako sporo ide, ima jos toliko stvari da se proba. Znam da ima i dana za probanje, ali meni zao sto ce mozda neke vrste voca i povrca nestati dok nam dodju na red :(

samo opušteno,i ne moraju oni odmah sve da ručkaju kao mi,naravno neće im se sve ni dopasti,to sve ide polagano...Ogi je veoma napredan dečko za svoj uzrast,i jedino što treba je zbog alergija da paziš na 3 dana probnog vremena za svaki novi ukus,a sve ostalo ćeš već videti,zavisi kako on reaguje...a što će neke voćke već nestati,pa zato postoje one teglicama,i onda njima dopuniš ono što nisi stigla da mu daš sveže...roso opušteno,sve će biti okej...sada bi posle blitve mogla da mu uvedeš karfiol...samo cvetove,i obavezno kuvaj bez poklopca da ga ne boli stomačić..malo šargarepice i blitva i malo maslaca...sve to izblendaš i dobićeš ubitačno dobar penast obrok,sigurno će mu se svideti...umesto maslaca možeš i kašičicu pavlake,ali meni je sa maslacem bolje,moj sin tako više voli...

Back