SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A jel ste probale posle dnevnog spavanja da pokusate da ih dojite? Ima dana kad Lenka nece da sisa, ali je obavezno uhvatim dok je jos bunovna i tad prihvata bez problema.

Ognjen je odbijao jedno vrijeme da siki samo uvece, danju nije bilo problema. Ali posto sam ja bila tvrdoglava i nisam htjela da mu dam flasicu dok prvo ne izvuce iz sika, predao se i sada se vise ne buni.

Ognjen je odbijao jedno vrijeme da siki samo uvece, danju nije bilo problema. Ali posto sam ja bila tvrdoglava i nisam htjela da mu dam flasicu dok prvo ne izvuce iz sika, predao se i sada se vise ne buni.

Koliko kapiram, tvoj Ognjen je oko 6meseci...to se i meni desavalo u tom periodu...kada pocnu da jedu cvstu hranu, valjda dok im se stomacic ne navikne, mnogo manje sisaju, valjda ne mogu da ogladne...posle nekog vremena, ne secam se tacno, 2-3nedelje ponovo je poceo normalno da siki:lol:

e drage mame,ja više stvarno ne razumem...juče sam pisala kako je Gabrielu bilo loše,curio mu nos celi dan ko vodopad,popodne je dobio temperaturu...stalno sam mu čistila nosić,kupala ga u kadici,inhalirala,dala Fenergal,kad eto uveče kao da se ništa nije desilo bio je kao nov...šta je ovo bilo uopšte ne shvatam...mislim super je što je ovako brzo prošlo,ali hm...znači ne razumem...super je spavao noćas,i probudio se sav happy,nasmejan,bučan sa smehom od uveta do uveta kao i ranije...

e drage mame,ja više stvarno ne razumem...juče sam pisala kako je Gabrielu bilo loše,curio mu nos celi dan ko vodopad,popodne je dobio temperaturu...stalno sam mu čistila nosić,kupala ga u kadici,inhalirala,dala Fenergal,kad eto uveče kao da se ništa nije desilo bio je kao nov...šta je ovo bilo uopšte ne shvatam...mislim super je što je ovako brzo prošlo,ali hm...znači ne razumem...super je spavao noćas,i probudio se sav happy,nasmejan,bučan sa smehom od uveta do uveta kao i ranije...

Da nije bila neka alergiska reakcija...tako su moju sestru lecili antibijoticima od "prehlade" celo jedno leto kada se na kraju ispostavilo da je postala alergicna na prasinu:think:...

Da nije bila neka alergiska reakcija...tako su moju sestru lecili antibijoticima od "prehlade" celo jedno leto kada se na kraju ispostavilo da je postala alergicna na prasinu:think:...

nisam o tome razmišljala...ali uopšte nismo ništa radili van rutine kao ranije,i ništa novo nismo uvodili,nije bilo ni manje ni više prašine,jer isto čistim...pojma nemam...u suštini uhvatilo ga je juče u ponoć i uveče juče je već bilo super...ne kažem još uvek ima sekreta u nosiću,ali jedva,to štapićem može za čas posla da se očisti...

Dobro je kad je tako brzo proslo, sad na spavanje :D

Poprilicno skuvano. I kod nas je 40 stepeni, ali je Ogi uglavnom dobro raspolozen, ponekad malo zakenjkavi, ali mozda su i zubici poceli da ga muce, ne znam....

Inace, poceo je da se budi po noći. On je prije ovih vrucina spavao po 9, 10 sati, onda je poceo da se budi od vrucine, popije vode i odmah se smiri. A posljednjih nekoliko dana se totalno probudi, podigne glavu, pocne da place, i nista ne pomaze, ni voda, ni ljuljanje, ni uspavanka, do.....FENA!!!!! Zivio fen!!!! Upalimo ga po 5 minuta i on se ponovo uspava. Znam da zvuci blesavo, ali radi :mrgreen:

Poprilicno skuvano. I kod nas je 40 stepeni, ali je Ogi uglavnom dobro raspolozen, ponekad malo zakenjkavi, ali mozda su i zubici poceli da ga muce, ne znam....

Inace, poceo je da se budi po noći. On je prije ovih vrucina spavao po 9, 10 sati, onda je poceo da se budi od vrucine, popije vode i odmah se smiri. A posljednjih nekoliko dana se totalno probudi, podigne glavu, pocne da place, i nista ne pomaze, ni voda, ni ljuljanje, ni uspavanka, do.....FENA!!!!! Zivio fen!!!! Upalimo ga po 5 minuta i on se ponovo uspava. Znam da zvuci blesavo, ali radi :mrgreen:

morala bih i ja da probam. I mojse probudi negde oko ponoci i luduje po sat vremena nista ne pomaze, a uspava se oko 23h.Ko zna mozda je to jedna od njihovih faza.Sad nije toliko budan ali se budi po3-4 puta da pije caj, vodu i poije skora 200ml,to nikad nije radio.I ja sve pripisujem zubicima ali od njih ni traga ni glasa..:dontunderstand: zasto

Ja sam Valentinu upravo uspavala depilatorom, ipak je mnogo vruće za fen, ha, ha.:D
Inače ja ustajem 1000000000 puta u toku noći jer se ona stalno budi da li zbog vrućine ili od gladi. Probudi se, okrene na stomak i podigne na ruke a ne zna da se vrati na leđa pa onda počne da plače, ili lupa nogama u ogradicu od kreveta, ili nogama pusti muziku i vrtešku iznad kreveca. Noćas se probudila negde između 4 i 5 raspoložena za igru i priču.

Nismo hteli da je forsiramo nešto rano da sedi. Kad smo išli na snimanje kukova rekli su nam da može pa je mi povremeno stavljamo u kolicima da sedi ali i dalje više leži. Mada se ona ponekad sama podiže kao da hoće da sedi.
A Ogi?

Kada ga uhvatimo za ruke, on se sav napne i hoce da se digne, ali jos ne moze. I nama je rekla doktorka da ga od 6 mjeseca pocnemo uciti, da ga prislonimo i zagradimo jastucima, pa cemo pomalo. A treba jadnicak i da podigne svojih skoro 9 kg!

Kada ga uhvatimo za ruke, on se sav napne i hoce da se digne, ali jos ne moze. I nama je rekla doktorka da ga od 6 mjeseca pocnemo uciti, da ga prislonimo i zagradimo jastucima, pa cemo pomalo. A treba jadnicak i da podigne svojih skoro 9 kg!

Da li je on dovoljno dugačak u odnosu na svoju težinu? Moja ćerka je u 6-tom mesecu bila na dijeti (naravno, po savetu lekara), tj. ukinuli smo joj žumance, jer je lekar ocenio da je preteška, a imala je 7 kg. Doduše, dečaci se rađaju krupniji, moja je pri rođanju bila teška 3,25 kg.

Da li je on dovoljno dugačak u odnosu na svoju težinu? Moja ćerka je u 6-tom mesecu bila na dijeti (naravno, po savetu lekara), tj. ukinuli smo joj žumance, jer je lekar ocenio da je preteška, a imala je 7 kg. Doduše, dečaci se rađaju krupniji, moja je pri rođanju bila teška 3,25 kg.

Ima 8.700 gr i 70,5 cm, meni bar izgleda podugacak :D, a inace je imao 4.560 kad se rodio.

Ima 8.700 gr i 70,5 cm, meni bar izgleda podugacak :D, a inace je imao 4.560 kad se rodio.

Ma tvoj Ogi je super i sasvim normalno napreduje a i boga mi je visok. On je primer knjiskog,kako bi rekli napredovanja, posto sa 6 meseci treba da udvostruci, a sa 12 da utrostruci tezinu. nemoj da zuris sa sedenjem i sam ogi ima da pokaze interesovanje kad njemu odgovara. On je vec verovatno do sada bio u polusedecem polozaju a polako ces da ga stavljas na krevetu sa jastucima ali ne skroz u sedecem polozaju.Moj je malo pozurio, pa je u sestom mesecu i sedeo i krajem sestog bio u dubku, ali takvo je dete.Kao guma, kad ga stavim da legne on se izvrne i kao da pravi most. Strasno imam osecaj da ce vrat da polomi.

Mirabel,lepo se provedite na odmoru:D:bye:

E sad jedan savet za mame cija deca treba da krenu da sede.Radite sa malisanima vezbe.

1. Dok leze na krevetu ili pultu za presvlacenje uzmite ih za rucice i polako odizite na gore.To radite prvi dan 3x, drugi dan 2x3,treci dan 3x3. To su odlicne vezbice za ledja i stomacic.Ima ih u brosurama koje su delile babice.
2. Savijte im noge u kolenima i kruzite tri puta u jednu stranu i tri puta u drugu. To su vezbice za kukice.Serije mozete ponavljati kao i one za ustajanje.
3. Mozete saviti detetu kolenca i pokretati ih prema stomacicu i ispravljati prema sebi.Odlicna vezba za razgibavanje nozica, kao i za lepo praznjenje:ok:

PLZ? Petar ima 2 i po meseca i kupujemo aqua vivu,kada prestati sa prokuvavanjem vode? inace je na formuli. Znaci ne za pice vec za pripremanje klope.

Ja sam za formulu kuvala vodu do sestog meseca kad sam i prestala da mu dajem Humanu i prsla na kravicu. Mada kazu da te flasirane vode i ne treb kuvati ali moj ti je savet da je bolje prokuvas:p

Back