SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam posle krompira uvela sargarepu, pa mesala sa pireom...ali da budem iskrena nisam se pridrzavala tih odrednica "po tri dana"...sta znam...andrija je hvala bogu sve odlicno podnosio...

ja sam danas nama spremala djuvec, pa sam onda i njemu to dala...

znaci: puno mrkvice, graska, boranije, dva do tri cela paradajza(manja), luk, paprika...sve to narezati na sitno, kada prodinstate meso, onda dodate povrce pa sve to jos malo prodinstate i nalijete vodom...ostaviti na blagoj vatri da kuva dok se meso ne raskuva...onda sam odvadila corbicu, meso i povrce za dete (pre nego sam nama dodala zacine)...povrce stavila u blender sa dve tri kasikice corbe i mesom i sve izmiksala...i eto ga...;)

Opet mi!!!!!! Ajde sad ko ima iskustva sa malim decacima i malim pisicama!!!
Moj veliki problem je kozica na istom i njeno tretiranje. P. nam je rekla povlacenje kozice samo u smislu higijene i samo kada se kupamo,naime kuma mi juce rece koja ima klinca od 2 g. da su oni to radili prilikom svakog menjanja pelena. E sad me zanima da li raditi kao kuma ili po preporuci pedijatra? Mada mene je uveliko strah raditi uopste to i nikad ne znam dokle smem da idem i da li ga to boli . I JOS nesto /// kad treba da se pojavi to sto je ispod,u kom periodu i kad se uopste prestaje sa tim i :worth: sto priroda nije poradila na tome kao na svemu ostalom!!!! UNAPRED HVALA!!!:dontunderstand:

Ja sam vec uvela sargarepu i mijesala krompir sa njom, ali sad sam jos u fazi isprobavanja i davanja jednog po jednog, u sustini znam da bih mogla da dam blitvu i tikvicu, ali ne znam sta smijem da dodam u to da bude makar malo ukusnije. (Ognjen puni za nedjelju dana 6 mjeseci.)

jaoj Pele i ja imam isti problem sa mojim...njemu neće da se odvoji kožica,suviše je uzak taj deo...i nama su rekli jednom na dan,posle kupanja da se povuče i očisti taj sekret ispod kožice,jer bi inače moglo doći do inspekcije...u suštini do 2 godine ima vremena da se ta kožica lepo odvoji...ako se to dotle ne desi,onda savetuju malu intervenciju...mi iskreno razmišljamo o obrezivanju,pošto mom sinu ta kožica jedva se povuče,jaaaaaaaaaaaaako malo,i ako malo jače povučem već prokrvari,pa se meni od muke da ga boli odmah povraća...

Ja sam vec uvela sargarepu i mijesala krompir sa njom, ali sad sam jos u fazi isprobavanja i davanja jednog po jednog, u sustini znam da bih mogla da dam blitvu i tikvicu, ali ne znam sta smijem da dodam u to da bude makar malo ukusnije. (Ognjen puni za nedjelju dana 6 mjeseci.)

rosi možeš i blitvu i spanać i tikvice...slobodno mešaj sa krompirom,to je dobra podloga,pa dodaš malo maslaca da bude penastije,i evo ti jedan fin i dobar obrok za malog...

Opet mi!!!!!! Ajde sad ko ima iskustva sa malim decacima i malim pisicama!!!
Moj veliki problem je kozica na istom i njeno tretiranje. P. nam je rekla povlacenje kozice samo u smislu higijene i samo kada se kupamo,naime kuma mi juce rece koja ima klinca od 2 g. da su oni to radili prilikom svakog menjanja pelena. E sad me zanima da li raditi kao kuma ili po preporuci pedijatra? Mada mene je uveliko strah raditi uopste to i nikad ne znam dokle smem da idem i da li ga to boli . I JOS nesto /// kad treba da se pojavi to sto je ispod,u kom periodu i kad se uopste prestaje sa tim i :worth: sto priroda nije poradila na tome kao na svemu ostalom!!!! UNAPRED HVALA!!!:dontunderstand:

U sustini to se radi tokom kupanja, tako su nama bar pokazali i dolazila nam je babica koja ga je kupala dve nedelje pa sam videla od nje kako ona radi.U toku kupanja krenes da povlacis polako taj deo malo po malo, ono sad bez veze zvuci ali i njima se se zaegne i onda u toj fazi se povuce dokle kozica dozvoljavai ne vise. Mada to treba raditi dok je jos voda "cista" dok jos nismo upotrebili sampone i kupke, i samo se rokom punom vode to opere bez pipanja. Tako bar mi radimo i ok je. Mada kad god smo ovde isli na kontrolu kod pedijatra i on je na taj nacin povlacio da vidi nije li mozda "upraljano". Eto tako mi to radimo sa Nikolom i do sada nikad nije plakao.

Na nekom sajtu sam čitala 6 grešaka koje roditelji prave do 6 meseci i od 6 do 12 meseci. Tamo upravo piše da ne treba forsirati bebe da sede ili hodaju. Kada dr kaže da su kukovi u redu i da beba može da sedi to ne znači da tog trenutka beba treba da sedne, već treba pratiti njihove potrebe.

Rosarium, Ogi je baš visok dečko.

Ja nisam i pravo da ti kazem, uopste ne vjerujem da tako sta moze da pomogne. Jesu li poceli Tinu da muce zubici? Ogi stalno trpa u usta svasta na sta naidje, glodalice, svoje prste, moje prste i puno balavi, mozemo i bastu da zalivamo :D

Tako je i sa nama ali za sada od zubića ništa. Ponekad, kao večeras, počne da se nervira i trpa sve što joj padne pod ruku u usta i vrti glavom. Prija joj kada joj glodalicom ili cuclom masiramo desni.

Pitanje sam postavila za svaki slučaj da bih se pripremila pošto nas grčevi nisu zaobišli pa se bojim da će biti problema i prilikom nicanja zubića.

Jel koristio neko one ogrlice od ćilibara za zubiće i kakva su iskustva?

Ako si videla na slici moj Nikola ima tu ogrlicu i mogu ti reci da sam ja zadovoljna. Naime i on balavi i sve stavlja u usta ali nije uopste nervozan i spava celu noc(obicno do 10h) sem zadnjih nekoliko noci ali ipak mislim da je to od vrucine. U sustini mi tu ogrlicu imamo nekoliko meseci e sad a da li je to zbog toga ili je takvo dete ne znam, mada nekoliko zena ovde je to koristilo i zadovoljne su.

Znam samo da kod nas ima onih jeftinijih koje su negde oko 2000 i nešto i one su od veštačkog ćilibara i one koje su oko 4000 od prirodnog ćilibara. Pretpostavljam da ne treba da kupujem ovu jeftiniju. Kako znati koja je ona prava? Mislila sam da joj kupimo za svaki slučaj jer kažu da poboljšavaju opšte stanje organizma.

PLZ? Petar ima 2 i po meseca i kupujemo aqua vivu,kada prestati sa prokuvavanjem vode? inace je na formuli. Znaci ne za pice vec za pripremanje klope.

Ne znam kakva ti je finansijska situacija ali moj savet ti je da ne uzimaš nikakvu flaširanu vodu još par meseci jer ona ima previše minerala za tako malu bebu kojoj su bubrezi tek u razvoju,a prokuvavanjem uništavaš samo bakterije a ne i višak minerala,nego uzmi Humaninu vodu za bebe u tetra pak ambalaži od 1.5l. Kupuje se u apoteci ili u mega marketima na policama sa dečijom hranom. Cena je kako gde a kreće se oko 150 din.Nema potrebe da je prokuvavaš nego samo podgreješ. Koristi se i za klopu i za piće.

Mi piemo Rosu vec 9 meseci i sve je ok.Nema potrebe da se kupuje Humanina voda jer je to luksuz a i nakon otvaranja mora da se popije za valjda 2-3 dana. Akva viva nije losa,al ima kalcijuma -to su ti one bele tackice koje se pojave kad prokuvas vodu.Kod Rose toga nema.
Nego Pele,mi smo ti to sve na pocetku lepo rekle al ti izgleda da ili ne citas ili volis da nas sto puta pitas jedno isto.Tako je bilo i sa Aptamilom.Stvarno pocinje da smara:dontunderstand:

BORANIJA
malo sveze ili zamrznute boranije
parce mesa
parce paradajza bez kozice
parcence sargarepe i pesuna
jedan krompiric
dve kockice luka ili 2 kotura praziluka
Povrce i meso obariti izblendirati zajedno sa vodicom u kojoj se kuvalo meso.
prijatno

Znam samo da kod nas ima onih jeftinijih koje su negde oko 2000 i nešto i one su od veštačkog ćilibara i one koje su oko 4000 od prirodnog ćilibara. Pretpostavljam da ne treba da kupujem ovu jeftiniju. Kako znati koja je ona prava? Mislila sam da joj kupimo za svaki slučaj jer kažu da poboljšavaju opšte stanje organizma.

Pa i ja sam je najvise zbog toga kupila, a iskreno da ti kazem neznam kako se proverava. Mi smo dobili iz inostranstva i imalo je kao neki sertifakat, asto se ticecene znam da je ovd toliko. Tamo kad nahvatas snizenja sve je upola jeftinije. Recimo mi smo uzeli stolicu za hranjenje koja se posle transformise u stocic i stolicu za samo 20 eura, pampers je tako 13 evra, a kvalitet neuporedivo bolji,pampers vlazne maramice 4 komada 6 evra...I da ne pisem vise..

Ja nesto imam averziju da bilo sta stavljam bebi oko vrata.Sa tim ogrlicama moze nedaj Boze da se ugusi. I na onim cuvarima za cucle - lancicima pise da se ne stavljaju dok beba spava upravo zbog toga. Ima desetine razlicitih glodalica i cucli pa nek trlja zubice.Lance moze da dobije kad odraste

Mi piemo Rosu vec 9 meseci i sve je ok.Nema potrebe da se kupuje Humanina voda jer je to luksuz a i nakon otvaranja mora da se popije za valjda 2-3 dana. Akva viva nije losa,al ima kalcijuma -to su ti one bele tackice koje se pojave kad prokuvas vodu.Kod Rose toga nema.
Nego Pele,mi smo ti to sve na pocetku lepo rekle al ti izgleda da ili ne citas ili volis da nas sto puta pitas jedno isto.Tako je bilo i sa Aptamilom.Stvarno pocinje da smara:dontunderstand:

Cemu ljutnja!!!!!! :otkacio: Valjda ste tu da pomognete! I nije Pele nego Sladja supruga,koja onako sludjena posle cele te nove stvari i srecnog dogadjaja nije ispratila Peleta bas sasvim. Ne treba da odgovorite ako smara!!!! Hvala svakako!

Cemu ljutnja!!!!!! :otkacio: Valjda ste tu da pomognete! I nije Pele nego Sladja supruga,koja onako sludjena posle cele te nove stvari i srecnog dogadjaja nije ispratila Peleta bas sasvim. Ne treba da odgovorite ako smara!!!! Hvala svakako!

Ej,nemoj da se nerviraš. Ja razumem da mama sa bebom od 2,5 meseca nema vremena da čita 150 strana. Koga nervira da odgovara i ne mora. Ljubi ti svoju bebicu i pitaj šta god te zanima,a logično je da ćeš nailaziti na različita mišljenja jer smo mi sve različite.

Back