Lena je volela da jede ,,pravu hranu" uvek : ))
A ja sam u međuvremenu zavolela da kuvam tako da je sve to, na početku kul prošlo : )))
Prošli smo bez skupih teglica...
Evo nešto što je kao bebac volela da jede - sad jede isto što i mi : )
Tikvice punjene dva puta mlevenim mesom (tražiš da ti samelju dva puta u radnji zbog bebe), rendanom šargarepom i pirinčem... ja sam joj u dinstanje svega toga uvek dodavala i malo crnog luka, zdrav je a ne smeta bebama tako malo prodinstan.
Musaka - isto juneće, dva put mleveno, šargarepa, paškanać, celer - i na početku sam prelivala samo žumancetom i mlekom
Špagete - iseckane posle kuvanja na sitnije delove sa pavlakom, kuvanim žumancetom i praškom šunkom za doručak ili večeru idealno... posle 8. meseca prašku šunkicu je ok dati detetu - a ova kombinacija je vrh
Proja - obožava da jede proju... vidiš to bi mogla danas da joj spremim za večeru : ))
Nezaobilazne u odrastanju - kačamak i popara : )))
Palačinke punjene spanaćem - i jaoooooo to je hit bebeći : ))
Ako neće da jede spanać, desetak palačinaka (koje mogu da se naprave i bez belanaca - premazati malo gušćim spanaćem, uviti, preliti mlekom i jajima i zapeći, malo pavlakice odozgo prilikom serviranja i bebac ima da se rasturi od klope
Napravite bebcu pitu s mesom... ali VI KOD KUĆE - pažljivo odabrani sastojci, znate šta beba voli i sme - pažljivo sa začinima - tu sam počela svinjsko meso da joj dajem, ono pola-pola mleveno meso, dinstan luk i povrće, preko kora pa preliveno jogurtom, mlekom i jajima - poslužite joj pitu s kiselim mlekom VOLEĆE VAS : )))
Pečeno pile u rerni s krompirićima isto svaka beba sme da jede... ne mora baš uvek da se pravi supa
Kuvani brokoli s prelivom od dinstanog praziluka i pavlake - mmmmmmmm : ))
Stari hleb isecite na kriške, postavite ga po plehu, preko njega pileće belo meso, malo šunkice pa preliv od mleka i jaja, i na kraju narendanog kačkavalja - bude onako obilno, natopi se lebac - a i bude ručka za sve nas - uz to paradajz iseckan na sitne kockice, oljušten da bi beba mogla da ga jede
Ne znam... setiću se još nečega što voli : )))