mirabel
Iskusan
- Poruka
- 5.543
Znaci, mogu vec sada breskvu, kajsiju, nektarinu? Sa cim da pocnem od povrca? Mislila sam prvo krompir, pa da ga zamutim sa mlijekom da bude tecniji. I jos nesto, kad pocnem sa povrcem, smijem li tog dana da dajem i voce? Ako ne, koliko vremena mora da prodje prije nego pocnem da mu dajem dva razlicita obroka, vocni i povrcni, u isti dan?
@Majo_r, Ognjenu je pet mjeseci i 10 dana. Mozda je trebalo da sacekam da napuni 6 mjeseci, ali ja sam se nekako ipak odlucila da krenem malo ranije. On takooooo zeljno gleda kad mi jedemo i pijemo. Pripazicu sa bananom, a on je tako voli, samo grakce i otvara usta siroko kad mu se kasicica priblizava, a kad proguta, smije se![]()
Mozes, samo pocni jako pazljivo, po malo pa prati da li ima alergiju. Sto se povrca tice, ja sam prvo uvela krompir sa sargarepom, pa onda karfiol, blitvu, tikvicu. Kad napuni 6 meseci ozes polako da pocnes sa mesom, a u medjuvremenu sa mesnom supom. Kad se bude navikao na meso, pocni sa zumancetom, (nedelju dana po 1/4, nedelju 1/2, nedelju 3/4 pa onda svaki drugi dan celo umesto mesa), u medjuvremenu dodas i celer, persun, itd. Ne brini nisi poranila, vecina nas je pocela vec u 4-om mesecu

tkacio: a lepo sam je prosli put pitala da li mozemo da idemo i dobila saglasnost. Ko je ono bese putovao avionom sa malom bebom, kakva su bila iskustva 
Vodili smo beku na kontrolu prvog meseca, tada je imala 4600... rodila se sa 3900 a iz porodilišta smo izašli sa 3680.. doktorka nam je rekla da je zadovoljavajuće napredovala, jer je računala porođajnu težinu koju je beba dostigla, kaže da je mogla i više