SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i mene devojkeeeeee...bas nas briga, pre dva dana smo se otisnuli nasim krajem sa sve bebironom..i nauzivao se i naspavao kao pravi..a kao samo smo otisli do Maxija i zavrsili voznjom po celom kraju..
Ali su nam ipak poceli grcici, i to malo jaceg intenziteta.. :cry: Pera mali, da kucnem u drvo ne place puno ali sada ga ovo izgleda stvarno muci..provalili smo da ga muce uvece i ujutru i to posle jela! Kakvi tu samo zvuci dopiru iz stomaka..pre klope mu dajemo onih 25 kapi espumisana..i prducka bas cesto, pretpostavljamo da je od njih. Medjutim malo se muci kada kaki..prvo dok izadje to malo tvrdje, a onda postane podnosljivije. E sad da li je to zbog formule ili caja od kamilice koji mu dajemo? I detetu se svidja taj caj i nase pitanje je - koliko sme da ga pije? Na 2dl vode samo par puta umocimo kesicu, znaci nije jak. A sada cemo mu ubaciti i kim..mozda mu malo olaksamo..

Evo i mene devojkeeeeee...bas nas briga, pre dva dana smo se otisnuli nasim krajem sa sve bebironom..i nauzivao se i naspavao kao pravi..a kao samo smo otisli do Maxija i zavrsili voznjom po celom kraju..
Ali su nam ipak poceli grcici, i to malo jaceg intenziteta.. :cry: Pera mali, da kucnem u drvo ne place puno ali sada ga ovo izgleda stvarno muci..provalili smo da ga muce uvece i ujutru i to posle jela! Kakvi tu samo zvuci dopiru iz stomaka..pre klope mu dajemo onih 25 kapi espumisana..i prducka bas cesto, pretpostavljamo da je od njih. Medjutim malo se muci kada kaki..prvo dok izadje to malo tvrdje, a onda postane podnosljivije. E sad da li je to zbog formule ili caja od kamilice koji mu dajemo? I detetu se svidja taj caj i nase pitanje je - koliko sme da ga pije? Na 2dl vode samo par puta umocimo kesicu, znaci nije jak. A sada cemo mu ubaciti i kim..mozda mu malo olaksamo..

Preporuka je 50 ml dnevno, ja sam davala vise, ali bas bas blagog caja. Kad malo poraste mozes slobodno i vise.

e sad fora je u tome,pošto sad već znate kad počinju grčići pre obroka dati Espumisan kapi,i svi ste mirni...a čaja za sada nemojte davati više od 50ml nikako,za poćetak je to sasvim dovoljno...pošto je na formuli,pored tog čaja nudite ga i vodom obavezno...suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper mali Petar se prošetao...jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...:klap::super:

Dobro, dobro, nismo ni mislili da damo vise caja od tako nekih 50ml..nego smo eto provalili da mu se svidja..eto da kucnem u drvo, sinoc je pio tog cajica u koji smo ubacili i kim i...nista!! Nije plakao, nije bolelo..samo da se tako nastavi i svi srecni i zadovoljni..
O da..frajer se prosetao i jedva cekam veceras kada zadje sunce i eventualno padne temperatura malo pa u ferari kolica i napoljeeeeeee..

Dobro, dobro, nismo ni mislili da damo vise caja od tako nekih 50ml..nego smo eto provalili da mu se svidja..eto da kucnem u drvo, sinoc je pio tog cajica u koji smo ubacili i kim i...nista!! Nije plakao, nije bolelo..samo da se tako nastavi i svi srecni i zadovoljni..
O da..frajer se prosetao i jedva cekam veceras kada zadje sunce i eventualno padne temperatura malo pa u ferari kolica i napoljeeeeeee..

Daleko od toga da kazem da ne treba misliti pozitivno, ali ipak samo da vas podsjetim da morate biti spremni na različite scenarije. Ako mu date caj ponovo, a bebica ipak bude imala grceve, nemojte se razočarati i pitati odakle sada ovo. Ponekad kod beba jedan dan vazi jedna stvar, drugi dan druga stvar, i svaki dan cete nesto novo nauciti o njenom ponasanju i potrebama. Samo strpljenja, meni je prvih dva mjeseca bilo stresno, a jos nasa bebica i nije imala puno grceva, a sada ima 4 mjeseca i sve je mnogo, mnogo opustenije.

Mame jedno pitanje za vas.
Valentina, mm i ja se spremamo za letovanje pa me interesuje šta sve poneti od lekova, kremica i sl. za svaki slučaj, kako je dojiti na plaži kada si slan od kupanja u moru a nema tuševa na plaži, da li sunce smeta stvaranju mleka i sve drugo što vam padne na pamet a mogao bi da nam bude koristan savet. Tina će tada imati punih 5 meseci. Hvala

Valentina, mm i ja se spremamo za letovanje pa me interesuje šta sve poneti od lekova, kremica i sl. za svaki slučaj, kako je dojiti na plaži kada si slan od kupanja u moru a nema tuševa na plaži, da li sunce smeta stvaranju mleka i sve drugo što vam padne na pamet a mogao bi da nam bude koristan savet. Tina će tada imati punih 5 meseci. Hvala

evo ovako...ja sam sa sinom išla u Kairo kada je imao 4 meseca...od lekova sam nosila Calgel za zubiće,Daktanol mast,Hidrociklin mast,Paracetamol i Liobif(koji sam stavila u termu torbu,jer se inače drži u frižideru)...obaveznu nosi najveći faktor krema za sunce za bebe,mada se savetuje korišćenje istih tek sa napunjenih 6 meseci...a da Jekoderm....bebicu nikako nemoj voditi na sunce,samo u veeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku hladovinu,između 9-18 sati sunce je strašno jako,pazi bebicu od toga...a što se dojenja tiče,i onako ćeš imati vodu koju piješ,pa nemoj nositi mineralnu,nego onu izvornu,time namočiš pelenu,prebrišeš grudi i eto nek sisa...prekriješ se laganom velikom maramom pa neka ručka...a za mleko ne bi trebalo da utiče promena klime...oblači bebicu lagano,dovoljan je u hladovini samo jedan bodić i pelena da prekriješ bebu ako zaspi....hm...ako se setim još nečega pisaću....

Zene, moze li da se vjezba dok se doji? Znam da je hodanje uvijek dobro, ali po ovim vrucincinama ne, vec me dva puta ubila suncanica. Mogu li samo podne vjezbe ili nesto vise? Imam sobno biciklo, a voljela bih i da radim aerobik ili tae bo uz video ili da preskacem konopac. Prosla su 4 mjeseca.....

Nas bebac ima 18 dana. Kupujemo Pampers newborn, ali moze i bilo koje druge pelene valjda. Nista sirok povez i sl. sistemi, samo pampers.
Bilo bi super da dojis, nemoj da odustanes, u pocetku ce da te bole bradavice dok ne nauci da stavlja ceo taman deo dojke u usta (nikako ne dozvoli da sisa samo vrh, odnosno samo bradavicu), ako ne uspe iz prve, stavis svoj mali prst u ugao bebinih usta, izvadis bradavicu, pa pokusas opet. Naucice za jedno nedelju dana sigurno, i ako nije prirodni talenat :)
Ne treba joj nista drugo sem mleka.
Od kozmetike samo sampon (njime joj perem i telo i kosicu) i to mrvica, i losion, isto vrlo malo. Nista Pavloviceva i slicne kreme, ni puder. Samo je bitno da pre stavljanja nove pelene guza bude cista i totalno suva.
Eto, to je nama rekao pedijatar, a ovo o dojenju na casovima za trudnice, toga se pridrzavamo i super nam je!
Srecno!!
obavezno sirok povoj,imem iskustvo da 2 dece.dojila ili ne,bebi treba ivida,isto kao i nama.pavloviceva krema se jos uvek stavlja,koliko ja znam,a puder samo na pregibima.svake godine izmisljaju neke nove gluposti.najbolje radi po svom osecaju,to je tvoje dete.STVARNO NE RAZUMEM RODITELJE KOJIMA SU POTREBNI CASOVI DIJENJA,ILI NEGE O BEBI!opusti se i uzivaj u svojoj bebi,ja sam oba sina dojila do 2,5 god. pa im nista ne fali.

Devojke, potpuno smo u konfuziji. Evo sta se desava.. Prva kutija Humane 1 koju sam kupio dok su Sladja i bebac jos bili u bolnici je bila ona mala od 300gr. Naravno, pojma nemam kako to treba da izgleda jer je vidim prvi put u zivotu. Bila je kao u nekim sitnim sitnim granulicama. Uz nju je isla merica (bila je u kutiji). Primetio sam da kada sinovac popije mlekce na flasici kada je ispiram vrucom vodom po zidovima ima kao tackica od mleka pa to mora doooobro da se ispere. E onda odlazim u Tempo gde je klopa extra jeftinija i uzimam duple kutije od 800gr. I onda zbunitis. U kutiji skoro duplo manja merica od one koja je bila u prvoj kutiji. Plus hrana je mnogo sitnija i finija, ma kao brasno. I u potpunoj smo konfuziji koja je sada merica prava. Sada sam merio na vagici i izvagao da je manja merica, kada je puna i presecena nozem da se izravna - za 3gr laksa. I sta sada? Pa da li smo mi onom vecom mericom do sada urnisali dete kolicinom formule ili cemo ako koristimo ovu manju detetu uskratiti nekoliko grama prave merice? Sta da radimo? Inace da napomenem da su formule u Tempu u okviru datuma proizvodnje i isteka, sve je ok po tom pitanju. I gde drzite vi mleko? Mi ga drzimo u konzervi koju smo dobili u porodilistu i stoji u kuhinji. Medjutim, imam utisak da se ovo novo finije mleko nekako ovlazilo ili sta znam posto uredno ostane na zidovima merice kada se presipa dok kod onog prvog to nije bio slucaj. Mislim uzas!!! Nista nam tek sad nije jasno!! Jel drzati u frizideru tu konzervu kada je ovakva vrucina? I koju mericu koristiti?????? :sad2: Izvinjavam se na raspisivanju ali me drzi nervoza u potpunosti.. Kakva su vasa iskustva?

Devojke, potpuno smo u konfuziji. Evo sta se desava.. Prva kutija Humane 1 koju sam kupio dok su Sladja i bebac jos bili u bolnici je bila ona mala od 300gr. Naravno, pojma nemam kako to treba da izgleda jer je vidim prvi put u zivotu. Bila je kao u nekim sitnim sitnim granulicama. Uz nju je isla merica (bila je u kutiji). Primetio sam da kada sinovac popije mlekce na flasici kada je ispiram vrucom vodom po zidovima ima kao tackica od mleka pa to mora doooobro da se ispere. E onda odlazim u Tempo gde je klopa extra jeftinija i uzimam duple kutije od 800gr. I onda zbunitis. U kutiji skoro duplo manja merica od one koja je bila u prvoj kutiji. Plus hrana je mnogo sitnija i finija, ma kao brasno. I u potpunoj smo konfuziji koja je sada merica prava. Sada sam merio na vagici i izvagao da je manja merica, kada je puna i presecena nozem da se izravna - za 3gr laksa. I sta sada? Pa da li smo mi onom vecom mericom do sada urnisali dete kolicinom formule ili cemo ako koristimo ovu manju detetu uskratiti nekoliko grama prave merice? Sta da radimo? Inace da napomenem da su formule u Tempu u okviru datuma proizvodnje i isteka, sve je ok po tom pitanju. I gde drzite vi mleko? Mi ga drzimo u konzervi koju smo dobili u porodilistu i stoji u kuhinji. Medjutim, imam utisak da se ovo novo finije mleko nekako ovlazilo ili sta znam posto uredno ostane na zidovima merice kada se presipa dok kod onog prvog to nije bio slucaj. Mislim uzas!!! Nista nam tek sad nije jasno!! Jel drzati u frizideru tu konzervu kada je ovakva vrucina? I koju mericu koristiti?????? :sad2: Izvinjavam se na raspisivanju ali me drzi nervoza u potpunosti.. Kakva su vasa iskustva?

Ne znam o Humani nista, ali: Aptamil isto ponekad ostane ne zidovima - kristalcici koji se nisu rastopili u vodi. Posto se skoro sva ta mleka umesaju u mlaku vodu, da ne bi pobio probiotike, onda pali i da ga malo duze "muckas". Ne verujem da se "ovlazilo", ona sva jesu pomalo lepljiva a vazduh je jako vlazan. Samo ga drzi dobro zatvorenog, pridrzavaj se BUKVALNO svih uputstava sa kutije.

Koje sokiće im kupujete?

Kupujem Juvitanu (sad ce drvlje i kamenje, ima malo secera u njoj) ili Frutek. HIPP kupim kad ne nadjem gore pomenute. Mada, sve cesce ih, kao Zia, pravim sama, pa procedim da moze da prodje kroz cuclu. Razlog - pricale smo negde ranije o tome - bas vodim racuna da je sva hrana koju joj dajem (izuzev formule) iz ili priblizno iz lokalnih izvora.

Eh, za dojenje konkretno ne znam, ali u svakom slucaju ces veci deo dana biti prinudjena da bezis sa plaze. Ponesi vodu u flasi pa isperi grudi i bebu obavezno ako se kupa u slanoj vodi. Taman ce se fino ugrejati na suncu.

Faktor 50, i stalno je mackaj, Febricet sirup za temperaturu, zavisi gde ides, na mnogim mestima moze sve da se kupi. Fizioloski rastvor obavezno, za nosic. Njenu kozmetiku koju koristis kod kuce isto obavezno ponesi, mozes i da kupis bebece apres soleil kremice.

Pre nego sto krenete - obavezno se konsultuj sa pedijatrom.

http://forum.krstarica.com/threads/214311&highlight=prvi+put+zajedno+na+more - pisali smo o tome, pa mozda ti nesto od toga pomogne. Sad mi voise nista ne pada na pamet

obavezno sirok povoj,imem iskustvo da 2 dece.dojila ili ne,bebi treba ivida,isto kao i nama.pavloviceva krema se jos uvek stavlja,koliko ja znam,a puder samo na pregibima.svake godine izmisljaju neke nove gluposti.najbolje radi po svom osecaju,to je tvoje dete.STVARNO NE RAZUMEM RODITELJE KOJIMA SU POTREBNI CASOVI DIJENJA,ILI NEGE O BEBI!opusti se i uzivaj u svojoj bebi,ja sam oba sina dojila do 2,5 god. pa im nista ne fali.

Gde ovo iskopa, moje dete prekosutra puni godinu dana. Inace, zdrava je, prava i vesela, dojila sam je do pre dva meseca, dok je iskljucivo samo dojila nije pila vodu, nisam joj nikad stavila nista na guzu i NIKAD nije imala ojed, i nikad joj nisam stavila sirok povoj. Ima normalne kukove. Imala je jednom upalu uveta, i to je sve, nije cak bila ni prehladjena. Casovi su nam jako pomogli.
I ja sam radila kako mislim da treba, opusteno i sa uzivanjem. Svaka mama i tata ce znati sami sta njihovom detetu treba i prija.
Ljubim sve roditelje i bepce! :cmok:

Gde ovo iskopa, moje dete prekosutra puni godinu dana. Inace, zdrava je, prava i vesela, dojila sam je do pre dva meseca, dok je iskljucivo samo dojila nije pila vodu, nisam joj nikad stavila nista na guzu i NIKAD nije imala ojed, i nikad joj nisam stavila sirok povoj. Ima normalne kukove. Imala je jednom upalu uveta, i to je sve, nije cak bila ni prehladjena. Casovi su nam jako pomogli.
I ja sam radila kako mislim da treba, opusteno i sa uzivanjem. Svaka mama i tata ce znati sami sta njihovom detetu treba i prija.
Ljubim sve roditelje i bepce! :cmok:

Evo da vam se i ja pridruzim:bye:
I da se odmah slozim sa ManjaAtinom.
Sirok povoj je potreban samo kada beba ima problem sa kukovima, o tome mozes da nadjes dosta tekstova na netu,
Voda ti ne treba, dok ne pocne da jede cvrstu hranu, a tada probaj ako hoce i naravno nista ne stavljaj u nju,
Ja sam pristalica svih tipova edukacije, to ne moze da steti, znaci sve skolice dolaze u obzir.
Meni je jako pomogla u pocetku knjiga "dr Spok" i naravno u svakom trenutku, 24 sata "Halo beba" tel 0113237357.

Zene, moze li da se vjezba dok se doji? Znam da je hodanje uvijek dobro, ali po ovim vrucincinama ne, vec me dva puta ubila suncanica. Mogu li samo podne vjezbe ili nesto vise? Imam sobno biciklo, a voljela bih i da radim aerobik ili tae bo uz video ili da preskacem konopac. Prosla su 4 mjeseca.....

Ja dojim dete, kad je napunila 6 meseci krenula sam u teretanu, jer je previse vruce da bih hodala napolju. Tamo samo brzo hodam po traci i koristim orbitrek i jako mi prija. Gledam da doji pre nego sto krenem i uvek je ostavljam sa tatom, pa sam mirna.

Devojke, ufrkili smo se potpuno i mozda cemo ici kod lekara i pre prvog pregleda..
Naime, malisa je kakio po prvi put a da nije bilo potpuno zuto, vec je samo na jednom mestu bilo malo zelenkasto. Medjutim, promenimo pelene kad on, eto ti ga ponovo stenje. E sad smo vec imali sta da vidimo - ovaj put je vec sarenije zuto-zeleno ali sa nekom sluzi i imamo utisak da smo videli cak i obrise krvi!!!!!!!!!! Ne znam sta da mislimo uopste..pa rekoh prvo vama da se obratimo..inace mu ne dajemo nista sto do sada nismo..jedino uz formulu taj caj od kamilice sa kimom..i espumisan kapi pre svakog obroka..

Devojke, ufrkili smo se potpuno i mozda cemo ici kod lekara i pre prvog pregleda..
Naime, malisa je kakio po prvi put a da nije bilo potpuno zuto, vec je samo na jednom mestu bilo malo zelenkasto. Medjutim, promenimo pelene kad on, eto ti ga ponovo stenje. E sad smo vec imali sta da vidimo - ovaj put je vec sarenije zuto-zeleno ali sa nekom sluzi i imamo utisak da smo videli cak i obrise krvi!!!!!!!!!! Ne znam sta da mislimo uopste..pa rekoh prvo vama da se obratimo..inace mu ne dajemo nista sto do sada nismo..jedino uz formulu taj caj od kamilice sa kimom..i espumisan kapi pre svakog obroka..

samo polako pele,znam da je teško uzdržati se,ali budite smireni...to što se boja kake malko promenila još nije za frku...možda se po ovoj vrućini oznojao,i malo ga produvao vetar tokom šetnje,a inače bebci mogu da reaguju i na vremenske promene na taj način...e sad kažeš da ste videli obrise krvi...ni to još nije razlog za paniku...moguće da je kaka bila neko vreme tvrđa,i to malo oguli bebicama anus,odatle krv...znači sačekajte da kaki još jedanputa pa ćete videti,kakva će tada biti kaka...
a što se Humane tiče,uopšte nemojte da paničiti...razlog što su merice različite a i granule je u pakovanju...znači uvek koristiš mericu koja je spakovana u kutiju,i ne menjaj mericu nikako...u jednoj su granule veće u drugoj manje,zato je i merica veća ili manja...ali na kraju uvek dobiješ istu smesu...nije nikakav razlog za uznemirenost...uvek se pridržavajte upustva i to je to....a što se malo vlaži,pa to je tačno,ali sa svakom formulom je tako...ja spajalicom ili štipaljkom zatvorim taj alufolični deo,i vratim u kutiju...važno je da bude na suvom...čula sam da neke mame stavljaju i u frižider...ja lično ne stavljam,ali to je po izboru...moj je već veliki,pa on za čas posla popije jednu kutiju...

Back