SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jao Stefan je imao strava foru u takvim situacijama:lol: Kad se setim, oduševim se - skupi šake, obe, i podmetne ih svaku pod jedan obraz, i ima taman toliko mesta da mu nosić baš nije na podlozi. Kao male kuce, onako kad su kao tužni, eto takav je bio. Presladak.

A vežbali smo; staviš ispred njega (dok leži na stomaku) nešto šareno, zvečku, igračku, ili ogledalo (obožavaju); pa se on trudi da dohvati, da se podiže, pa kad podigne glavicu šetaš levo-desno da oklreće glavicu za tim...

Divan je Ognjen i prelepo mu je ime:)

Hvala! A koliko će mi otprilike trebati vremena za to?
Da vam se pohvalim, juce sam prvi put spavao na stomaku :D

bravo Ognjene,navijamo za tebe!...ti samo jačaj svoje mišiće,što više se kotrljaj sa leđa na stomak i tako vežbaj,pa probaj da dohvatiš igračkice,koje tvoja mama stavi ispred tebe....videćeš kako je to super igrica,i onda ćeš početi i dupence da podižeš i glavu u isto vreme,a malo kasnije kad ti ojačaju ruke biće ti suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper...zabavljaj se...pozdravlja te tvoj drug Gabriel:super:

Vidi ti samo Ognjena pravi momak za moju Valentinu. Mi se još uvek ne okrećemo sami i sve se plašim da u nekim stvarima zaostajemo za drugom decom zato što je previše mazimo i pazimo i onda ona nema potrebe da nauči sama da se bori.

Vidi ti samo Ognjena pravi momak za moju Valentinu. Mi se još uvek ne okrećemo sami i sve se plašim da u nekim stvarima zaostajemo za drugom decom zato što je previše mazimo i pazimo i onda ona nema potrebe da nauči sama da se bori.

Ma to ims toliko veze koliko je i samo dete spretno...moj sin je kasno naucio da se okrece na stmak, kasno je prohodao i sada nece da trci ukoliko ga ja ne drzim za rucicu(za razliku od njegovih vrsnjaka i cak i mladje dece koju roditelji ne mogu da uhvate), al zato znam da nece se popeti tamo gde ne moze, da se nece popeti ili sici niz stepeniste ako nije siguran da to moze bez padanja...deca su razlicita, sve ima svoje prednosti i nedostatke:bye:

Pokusaj da je ostavis u ogradjenom prostoru sa cvrstom podlogom (ogradica je idealna) i da samo izdaleka gledas sta radi. Sto se vezbi tice, tu ti ne mogu nista pametno reci, osim kad ti sedi u krilu da je drzis samo za kukove i na pocetku svojih kolena kako bi jacala i noge i ledja. I koliko je bese Valentina stara?

Hvala puno svima!

Tamarice, kako ste? Ima li mlijeka? Posalji nam slikicu Valentine, bas bih voljela da je vidim.

Za sve, stavljate li nesto protiv komaraca, tablete ili tecnost? Je li opasno to za bebe?

I jos nesto, da nije neko kupovao onu stvarcicu sto je ujedno i krevet i ogradica? Razmisljamo da kupimo pa reko' da provjerim da li valja.

Valentina ima 4.5 meseca. Po malo je stavljamo na stomak ali to uspeva samo kada je raspoložena jer u protivnom plače. To nam je inače neurofizijatar rekao da radimo zato što za svoj uzrast nije dobro držala glavu podignutu kada je na stomaku. Sada je podiže ali u tom položaju ostaje samo nekoliko minuta. U stvari sada gura ruku u usta pa zbog toga ne drži uspravno glavu. Nismo je stavljali da spava na stomaku jer ona u tom položaju ne ume da spusti glavu na jastuk. Kad je držimo u krilu počela je sama da se diže kao da hoće da sedi. Inače je jako aktivna, stalno mlatara rukama i nogama.

Imam jedno pitanje, jes da nije za ovu temu al ajde... Dojila sam Lenu svega mesec dana i gotovo - ni kap mleka... i nešto me bole grudi i juče, pritisnem levu da vidim koji joj je što me tako zateže - kad ono MLEKO :shock:

Posle godinu dana :shock:

Šta je to sa mnom? :(

Mleka ima nedovoljno da ceo dan bude sita. Jednom ili dva puta dnevno je dohranjujem, obično pred spavanje da bi duže spavala. Veći deo dana samo sisa.

Ovo je Valentina. Kad budem mogla da smanjim sličice pokazaću vam još.

Prilozi

• 119.jpg
    119.jpg
    26 KB · Pregleda: 16
Napravili smo caj od kamilice..jel treba da bude mlak kada se daje? I kada da se daje, pre ili posle obroka? I koliko je inace trajanje grceva? Jel istina da traju neverovatna 3 meseca?
I da li neka od vas dama ima problema sa hemoroidima posle porodjaja i kako ih se resiti?

Napravili smo caj od kamilice..jel treba da bude mlak kada se daje? I kada da se daje, pre ili posle obroka? I koliko je inace trajanje grceva? Jel istina da traju neverovatna 3 meseca?
I da li neka od vas dama ima problema sa hemoroidima posle porodjaja i kako ih se resiti?

Pele, ja nisam toliko pazila kad dajem caj - davala sam ga kad ima grceve. Ali mozda ne zelis mene da slusas, ja sam malo previse liberalna u nekim stvarima a u nekima previse kruta....:)
Grcevi mogu da traju i mnogo duze od 3 meseca, ali nemoj se brinuti, kad se creva razviju i on poraste malo bice mnogo lakse. Spremi se za prva dva meseca, a onda kako bude.

Hemoroidi: kupi zeni mast u apoteci, zove se Faktu, nek maze i bice joj mnogo lakse. Imala sam i ja taj problem.

Hvala puno svima!

Tamarice, kako ste? Ima li mlijeka? Posalji nam slikicu Valentine, bas bih voljela da je vidim.

Za sve, stavljate li nesto protiv komaraca, tablete ili tecnost? Je li opasno to za bebe?

I jos nesto, da nije neko kupovao onu stvarcicu sto je ujedno i krevet i ogradica? Razmisljamo da kupimo pa reko' da provjerim da li valja.

Mi kupili nesto slicno, ali ga jos nismo raspakovali :rumenko:

Ogradica sama po sebi nam je super, bas je ojacala u njoj

Nama su grcevi trajali do 4-tog meseca, al nemojte da se uplasite, nije tako strasno jer nisu istog intenziteta i ne traju toliko dugo...npr. nama su od 14dana do 2 meseca bili bas onako jaki, dan-noc nosanje, prosto nisam verovala da tako mala beba moze tako malo da spava, medjutim psle 2.meseca su poceli da se smanjuju i proredjuju da bi do 4.meseca potpuno prestali...sve ovo kod vas ne mora da bude slucaj, moj sin je bio izrazito kolicna beba(pedijatar nam je rekao da bude otprilike pet takvih beba u generaciji i mi smo bili bas te srece:roll:), obicno bebama prestanu grcevi posle 40dana:ok:

Pele, ja nisam toliko pazila kad dajem caj - davala sam ga kad ima grceve. Ali mozda ne zelis mene da slusas, ja sam malo previse liberalna u nekim stvarima a u nekima previse kruta....:)
Grcevi mogu da traju i mnogo duze od 3 meseca, ali nemoj se brinuti, kad se creva razviju i on poraste malo bice mnogo lakse. Spremi se za prva dva meseca, a onda kako bude.

Hemoroidi: kupi zeni mast u apoteci, zove se Faktu, nek maze i bice joj mnogo lakse. Imala sam i ja taj problem.
Meni Faktu mast nikad nije pomogla.To je definitivno zastarela mast.Ako doji,kupi Fitorektal jer je on napravljen samo od bilja i odlican je da se koristi i u trudnoci i postporodjano. Ja sam ga koristila (a imam 3 stepen hemoroida i vec su me jednom podvezivali - strasno). Ako od toga ne prodje, i ako ne doji vise nek kupi Delmeson mast za suljeve.To je odlicna mast.Mene je spasla,a i sve ljude kojima sam je preporucila.
Nek pokusa da ne jede cokoladu,previse slano i kiselo i mnogo mesa.I naravno nek pije AB jogurt sa probioticima.Odlican je.

Meni Faktu mast nikad nije pomogla.To je definitivno zastarela mast.Ako doji,kupi Fitorektal jer je on napravljen samo od bilja i odlican je da se koristi i u trudnoci i postporodjano. Ja sam ga koristila (a imam 3 stepen hemoroida i vec su me jednom podvezivali - strasno). Ako od toga ne prodje, i ako ne doji vise nek kupi Delmeson mast za suljeve.To je odlicna mast.Mene je spasla,a i sve ljude kojima sam je preporucila.
Nek pokusa da ne jede cokoladu,previse slano i kiselo i mnogo mesa.I naravno nek pije AB jogurt sa probioticima.Odlican je.

Ok, meni je Faktu pomogao...

Back