Becky Thatcher
Domaćin
- Poruka
- 3.587
Hoće da bude zelenkasta stolica od kamilice, nije strašno : )))
I mi smo bebani davali čaj između svakog obroka
I mi smo bebani davali čaj između svakog obroka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Devojke, ufrkili smo se potpuno i mozda cemo ici kod lekara i pre prvog pregleda..
Naime, malisa je kakio po prvi put a da nije bilo potpuno zuto, vec je samo na jednom mestu bilo malo zelenkasto. Medjutim, promenimo pelene kad on, eto ti ga ponovo stenje. E sad smo vec imali sta da vidimo - ovaj put je vec sarenije zuto-zeleno ali sa nekom sluzi i imamo utisak da smo videli cak i obrise krvi!!!!!!!!!! Ne znam sta da mislimo uopste..pa rekoh prvo vama da se obratimo..inace mu ne dajemo nista sto do sada nismo..jedino uz formulu taj caj od kamilice sa kimom..i espumisan kapi pre svakog obroka..
Kupujem Juvitanu (sad ce drvlje i kamenje, ima malo secera u njoj) ili Frutek. HIPP kupim kad ne nadjem gore pomenute. Mada, sve cesce ih, kao Zia, pravim sama, pa procedim da moze da prodje kroz cuclu. Razlog - pricale smo negde ranije o tome - bas vodim racuna da je sva hrana koju joj dajem (izuzev formule) iz ili priblizno iz lokalnih izvora.
poceo je nekako... da kada jako place, onako bude sav crven i prestane da dise... ali nekako se trgne iz tog stanja... desilo mi se to par putaŠta napisa etotako? :shock:
poceo je nekako... da kada jako place, onako bude sav crven i prestane da dise... ali nekako se trgne iz tog stanja... desilo mi se to par puta
jednom kada sam mu stavila cepic u guzu, za visoku temperaturu, nije ocekivao, skroz se shokirao i tako ... onda neki put kada sam mu prala kosu, jako se plasi pranja kose...
i tako pre desetak dana, pao sa kreveta, pa poceo tako da place... medjutim, to nedisanje se nastavilo i covek mi se ukocio, posiveo, masirala sam ga da pocne ponovo da dise
on je OK, sutra dan je prohodao i tako... ni tog dana nije mirovao, malo je spavao posle incidenta i nastavio po starom
Ima skoro 15 meseci
Devojke, ufrkili smo se potpuno i mozda cemo ici kod lekara i pre prvog pregleda..
Naime, malisa je kakio po prvi put a da nije bilo potpuno zuto, vec je samo na jednom mestu bilo malo zelenkasto. Medjutim, promenimo pelene kad on, eto ti ga ponovo stenje. E sad smo vec imali sta da vidimo - ovaj put je vec sarenije zuto-zeleno ali sa nekom sluzi i imamo utisak da smo videli cak i obrise krvi!!!!!!!!!! Ne znam sta da mislimo uopste..pa rekoh prvo vama da se obratimo..inace mu ne dajemo nista sto do sada nismo..jedino uz formulu taj caj od kamilice sa kimom..i espumisan kapi pre svakog obroka..
Stvarno nemam pojma, prvi put je bilo tako tragicno...
to mi se desilo u NOvom Sadu, bili smo u decjoj bolnici, snimili su mu glavicu, pregledalo ga je nekoliko pedijatara
svakom sam ispricala, ali mi niko nista nije rekao za taj prestanak disanja, kao da ih to uopste nije iznenadilo
ici cu kod nase lokalne pedijatrice, pa cu je ispitati za to... ovi su me skroz iskulirali, a pitala sam... svakog, pa nekoliko puta, ali mi ne rekose
Pele,kad je tvrda stolica bebe nekad kake koncice krvi jer im se unutrasnjost rekktalnog dela iziritira zbog tvrde stolice.To nije nista strasno osim ako pocne stvarno jace krvarenje.Poji dete sa sto vise vode i nece imati tvrdu stolicu.Moguce je da mu je stolica tvrdja ako tvoja zena jede puno slatkisa,tj cokolade.Od toga hoce stolica kod beba da bude cvrsca.Devojke, ufrkili smo se potpuno i mozda cemo ici kod lekara i pre prvog pregleda..
to mi se desilo u NOvom Sadu, bili smo u decjoj bolnici, snimili su mu glavicu, pregledalo ga je nekoliko pedijatara
svakom sam ispricala, ali mi niko nista nije rekao za taj prestanak disanja, kao da ih to uopste nije iznenadilo
ici cu kod nase lokalne pedijatrice, pa cu je ispitati za to... ovi su me skroz iskulirali, a pitala sam... svakog, pa nekoliko puta, ali mi ne rekose
Prati ga, uvek kad se tako nesto dogadja zovi halo bebu. Stolica moze da bude zelena od kamilice, a sluz sa tragovima iz mnogo razloga. ZOVI HALO BEBU
Nije svaka zelena stolica alarmantna, SAMO ONA KAO ZABOKRECINA, KOJA JE BEZ SADRZAJA
Pele,kad je tvrda stolica bebe nekad kake koncice krvi jer im se unutrasnjost rekktalnog dela iziritira zbog tvrde stolice.To nije nista strasno osim ako pocne stvarno jace krvarenje.Poji dete sa sto vise vode i nece imati tvrdu stolicu.Moguce je da mu je stolica tvrdja ako tvoja zena jede puno slatkisa,tj cokolade.Od toga hoce stolica kod beba da bude cvrsca.
Sto se tice zelene boje - sunsko zelena moze da bude kad stolica stoji malo duze u debelom crevu pa oksidise i dobije zelenu boju.
Kasicicu tj mericu koju si dobio sa hranom obavezno koristi za tu hranu.Kristalcici koje pominjes na flasici se stvaraju JER NE RAZMUTIS dovoljno mleko.Moras energicno da muckas i tek kad se sve lepo sjedinilo da das malisi da pije. Ne valja kad to ostaje jer onda beba popije manje mleka ili joj prodje kroz cuclu to nedovoljno razmuceno mleko koje se tesko vari i izbacuje u izmetu umesto da ode u krv.
I jos nesto NE stavljaj detetu kapicu,bez obzira sto je mali.Uparice se po vrucini,a i bice ti posle jako osetljiv.Ja mom nisam stavljala ni zimus kad je rodjen,a kamo li sad. Samo sesiric da ne dobije suncanicu. Mozes eventualno da je stavis samo 15min posle kupanja i ODMAH skidaj. To sam ti vec napisala kad se mali rodio.
poz![]()
Znam, Esperanca, napravili smo haos sa tom mericom jer smo i pored dobijene male koristili vecu i mozda smo detetu sokirali organizam pa je i zato dobio proliv..mislim uzas, znam, priznajemo!!!! Pa kad nikada nigde nisam procitao niti naisao da postoji mogucnost dobijanja razlicitih merica u hrani. A jeste ova nova hrana sa manjom mericom potpuno drugacija od one sa vecom mericom..i sada mu mutimo sa manjom mericom i deluje redje,a i lakse ga popije.