Šatori ispred Skupštine

ćacilend se širi malo im je pionirski park a i buljousti je na onom fijasko skupu gde je delio pljeskavice izneo i neke šizofrene zahteve tako da kada ispuni te zahteve samom sebi tada će da ukloni i te šatore otprilike

Jel neko zna zasto su razapeti oni satori ispred skupstine?

Iz nekoliko razloga. Jedan je pokazao da je Pionirski park (aka Ćacilend) jako loš u celosti tj. PR katastrofa i da bukvalno ostavlja utisak nekakvog rezervata pored kojeg ljudi prolaze i stalno mu se smeju. Zavučen je, iza drveća i uopšte nije u centru pažnje. Širenjem na kolovoz tj. blokadom Bulevara kralja Aleksandra, ubacuje se u centar pažnje kao nešto nezaobilazno, ispred parlamenta (pored tih šatora se mora proći ako pešačiš), a ne onako zavučeno, prema Predsedništvu.

I drugo, ljudi koji su plaćeni da odrađuju smene u Rim šatorima na ulici dolaze da skandiraju ljudima koji izlaze iz parlamenta. Npr. treba da viču uaaaa kada dolazi Đilas, a kada izlazi neki naprednjak da tapšu, deru se Aco, Srbine i slično, i da tim aktivnostima malkice više skrenu fokus sa studenata na političare i narodne poslanike.

Poslednja izmena:
kad rece rezervat..stvarno...par puta sama zasto je ograda oko pionirskog parka?

Ograde su podignute nakon onoga što su priređivao Nemanja Šarović nakon što se šetala Žaklina Tatalović, ekipa FDU (snimili su i dokumentarac) i nekoliko stvari još. Sada su opasane i dodatno namazane uljem da se obeshrabri bilo kakvo preskakanje. Imaju privatno obezbeđenje koje samo povremeno otvori ogradu da može da se prođe i koje kontroliše svakoga ko ulazi i izlazi.

To je postavljeno da bi se onemogućo ulazak građani koji nisu da spiskova, da se ne desi da nešto snimaju, čuju i slično. Ulazak u Pionirski park je, suštinski, zabranjen za javnost (kao i snimanje).

kad rece rezervat..stvarno...a zasto je ograda oko pionirskog parka?

У дефанзиви је, па се забарикадирао.

У ствари, границе његовог вилајета су управо ту, границе Ћациленда.

Некада је од целе Србије правио Ћациленд, а сада се народ ослободио, кренуо народ у контраофанзиву, а он је у тешкој дефанзиви и забарикадирао се на малом парчету земље које се зове Ћациленд.

Ту, отприлике, и има реалну власт.

@tab503 ako pitaš za neko PR obrazloženje kao i dugoročnu poentu, to su ljudi koji su tu da „brane zgradu zakonodavne institucije“. Oni glume one tzv. „lojaliste“.

Ukoliko „obojena revolucija“ krene, oni prvi sprečavaju neki upad u zgradu Narodne skupštine.

Pošto pumpanje još uvek uveliko traje, a prostor ispred parlamenta je najbolje mesto u Beogradu za održavanje skupova, svojom okupacijom tog prostora oni oduzimaju bilo kome drugome mogućnost da tu najavi i priredi bilo kakav miting.

Pošto se šuškalo da se možda svašta očekuje za prvomajske praznike od studenata i srednjoškolaca, vlasti su strahovale od potencijalno nekakvog ponavljanja 15. marta. Prisustvo ljudi u Pionirskom parku je potpuno beznačajno. Prisustvo ove grupacije koja blokira sam bulevar, sasvim definitivno osigurava da studenti neće najavljivati do daljnjeg bukvalno ništa ispred Narodne skupštine (dok god su oni tu).

Poslednja izmena:
@tab503 ako pitaš za neko PR obrazloženje kao i dugoročnu poentu, to su ljudi koji su tu da 'brane parlament'. Oni glume one tzv. 'lojaliste'.

Ukoliko 'obojena revolucija' krene, oni prvi sprečavaju neki upad u zgradu Narodne skupštine.

Pošto pumpanje još uvek uveliko traje, a prostor ispred parlamenta je najbolje mesto u Beogradu za održavanje skupova, svojom okupacijom tog prostora oni oduzimaju bilo kome drugome mogućnost da tu najavi i priredi bilo kakav miting.

Pošto se šuškalo da se možda svašta očekuje za prvomajske praznike od studenata i srednjoškolaca, vlasti su strahovale od potencijalno nekakvog ponavljanja 15. marta. Prisustvo ljudi u Pionirskom parku je potpuno beznačajno. Prisustvo ove grupacije koja blokira sam bulevar, sasvim definitivno osigurava da studenti neće najavljivali do daljnjeg bukvalno ništa ispred Narodne skupštine (dok god su oni tu).
inace ovaj odgovor bas ima smisla.

uvek postoji trg republike. nekad su tu bile demonstracije
a sloba je imao miting na uscu..tamo je veliki prostor.

Trg republike je zapravo jako mali prostor, kada uporediš. On je odličan za simuliranje masovnosti. Tj. ako imaš solidnu brojku ljudi, ali opet ništa glomazno, savršen je da tako nešto tu org. efekta radi. Kao npr. doček Šešelja iz Haga. Ali nije to to.

Podrzavam svaki sebicluk srba, samo da nije po mojoj grbaci , ipak sam ja rodjen i ziveo u Srbiji svo vreme pa znam sta je gen...
Tako da podrzavam svakog ko se snasao da bude u satoru za 200e po danu...ja nisam, ali ko jeste, alal mu..
Preko puta , iza skupstine su prodavci knjiga tako da moze da se svrati i tamo , a odmah u blizini je i dobar obucar, a i kozni tasner, za aktovke i ostalu koznu galanteriju...malo nize je vip house, za racunare i svu racunarsku opremu na malo...
Na cosku su grickalice, , a tu je i astra nekretnine, vrlo jaka agencija sa enormno skupom ponudom za sportase politicare, vi kazete trst oni kazu rio...i svi srecni...

Tu je i najbolja i najbrza fotografska radnja , sve stize odmah za 5min, svaka digitala....a tu su i religijski alati , tako da kome vera opadne, tu je da se podigne...
Hotel je odmah iza ugla, krenete ka nnizbrdici i tu je hotel, menjao je imena, u ulici djackog doma...a ko voli balerine, one su samo sledeca ulica, veliki izbor buducih nada nase pink estrade...

Lopovluk LLC ne podrzavam...

Poslednja izmena:
Kopirano iz Kijeva
1745511500378.png

Back