Saradnja četnika sa ustašama

Milorad Dodik o saradnji četnika s ustašama i njihovim zločinima nad srpskim narodom na Kozari

Шта би требало по теби да овај прилог покаже ? Да су деца из подкозарја одрањивана не партизанској причи ? То су чињенице да је Козара била већим делом за партизане коју нико не спори. Али се данас у Републици Српској и подижу споменици и обелажавју догађаји који су везани за четнике и поред овако изнетог става Додика, који је искрено одговорио на чему је одрастао. Шта ти то говори ?

Шта би требало по теби да овај прилог покаже ? Да су деца из подкозарја одрањивана не партизанској причи ? То су чињенице да је Козара била већим делом за партизане коју нико не спори. Али се данас у Републици Српској и подижу споменици и обелажавју догађаји који су везани за четнике и поред овако изнетог става Додика, који је искрено одговорио на чему је одрастао. Шта ти то говори ?
Сада један политичар може да дође у обзир као доказ нечега а публициста који је написао тоне књига о том рату не може.
Наравно код проке је све то небитно, битно је да се пљује по четницима и Србима.
Иначе о овој његовој изјави смо дискутовали већ.

Сада један политичар може да дође у обзир као доказ нечега а публициста који је написао тоне књига о том рату не може.
Наравно код проке је све то небитно, битно је да се пљује по четницима и Србима.
Иначе о овој његовој изјави смо дискутовали већ.

Тачно јер имамо саговорнике који користе овај форум по принципу " Србомрзци на окуп" без обзира у које обланде се завијали.

Тачно Проко, али српство има на четнике :rtfm:
opet netačno

srpstvo ima eskluzivno pravo na partizane pobednike nad četnicima ;)

današnja srbija i ceo antifašistički svet baštini pobede partizana, crvenoarmejaca, amerikanaca i britanaca
velika parada pobede odigrava se svake godine u moskvi gde su svake godine prisutne i partizanske ratne zastave sa petokrakom !!!

eto već 76 godina niko ne zove četnike, valjda čekaju sudsku presudu da ih rusi moraju primiti na pradu pobede

pozdravljam te zvaničnim pozdravom sa parade pobede MI SMO POBEDILI

možda je baš i to razlog što nigde nema četnika, jer su četnici i njihova braća ustaše IZGUBILI, bili pobedjeni u ww2

opet netačno

srpstvo ima eskluzivno pravo na partizane pobednike nad četnicima ;)

današnja srbija i ceo antifašistički svet baštini pobede partizana, crvenoarmejaca, amerikanaca i britanaca
velika parada pobede odigrava se svake godine u moskvi gde su svake godine prisutne i partizanske ratne zastave sa petokrakom !!!

eto već 76 godina niko ne zove četnike, valjda čekaju sudsku presudu da ih rusi moraju primiti na pradu pobede

pozdravljam te zvaničnim pozdravom sa parade pobede MI SMO POBEDILI

možda je baš i to razlog što nigde nema četnika, jer su četnici i njihova braća ustaše IZGUBILI, bili pobedjeni u ww2

Ја сам говорио о српству , ат опет покушаваш да се вадиш "светом" и парадом у Москви. У тој Мосви је Проко одлучено само пар година г
касније да вас испујдају из своје Интернационале, то си заборавио и да у то време нисте имали приступа тој паради.
Данас је на паради војска државе Србије и то си " заборавио" да поменеш, а о засатавама и да не говоримо.
Не можете да се довека китити стално туђим перјем, Проко и сакривати се из великих и моћних.
И ја тебе поздрављам и поручујем ти да запамтиш : ДОК ЈЕ СРБА БИЋЕ И ЧЕТНИКА.

Смешан је Проко покушај вас данашњих наследника " југославенског" титоизма када покушавате да српство вежете за партизане.За разлику од српских титоиста који су се трудили нацинално, српско избаце из свести "новога човјека" , хрватски комунисти се свога национално осећања нису никада одрекли.Управо зато је још пре Другог рата била могућа сарадња са хрватским националним покретима ( укључујући и усташки) са " југославенским" комунистима код којих су Хрвати заправо имали главну реч, јер су за разлику од Срба имали своју партијску организацију која је била доминантна у односу на нехрватске комунисте.Српски комунисти су своју партијску организацију добили тек на крају рата и она је основана на Вису, који колико знамо географију није и нема езе са Србијом и Србима.
Вама је неопходно да фабрикујете некаве приче о сарадњи ЈВуО и усташа из других, опет искључиво политичких, а не историјских разлога, како би уздизали себе као једно исправне у периоду Другог рата.

Смешан је Проко покушај вас данашњих наследника " југославенског" титоизма када покушавате да српство вежете за партизане.За разлику од српских титоиста који су се трудили нацинално, српско избаце из свести "новога човјека" , хрватски комунисти се свога национално осећања нису никада одрекли.Управо зато је још пре Другог рата била могућа сарадња са хрватским националним покретима ( укључујући и усташки) са " југославенским" комунистима код којих су Хрвати заправо имали главну реч, јер су за разлику од Срба имали своју партијску организацију која је била доминантна у односу на нехрватске комунисте.Српски комунисти су своју партијску организацију добили тек на крају рата и она је основана на Вису, који колико знамо географију није и нема езе са Србијом и Србима.
Вама је неопходно да фабрикујете некаве приче о сарадњи ЈВуО и усташа из других, опет искључиво политичких, а не историјских разлога, како би уздизали себе као једно исправне у периоду Другог рата.
ko mi kaže :D

pa sam draža je uvek pa čak i onda kad je bio razvlašćen, tvrdio da je general JUGOSLOVENSKE vojske i otadžbini, zar ne?

dalje, ti takodje si navodio ovde da je u četnicima bilo i hrvata i slovenaca i muslimana, zar ne?

dakle, eskluzivno pravo na četnike nemaju samo srbi nego i muslimani i hrvati i slovenci ;)

sve kako si ti sam ovde navodio i još jedan posetilac sličan tebi

dakle, saradnja u okviru četničkog pokreta sa ustašama tj hrvatima je sasvim logičan sled svega navedenog :D

Није он то само тврдио, него је то био. У ЈВуО јесу били припадници сва три југословенска народа , као и других југословенских грађана ( муслимана, јевреја итд.)
То нема везе са четницима чија је историја везана за Србе још од времена ослобађања од Турака.
Из тога никако не произилази оно што би ти да подмећеш.ЈВуО је државна и државотворна војска важеће државе под окупацијом за разлику од антидржавних војски као што је ваша и усташка и хрватска НДХ војска, шиптарски балисти итд.

Није он то само тврдио, него је то био. У ЈВуО јесу били припадници сва три југословенска народа , као и других југословенских грађана ( муслимана, јевреја итд.)
dakle, pa da je i tako, ali oprem dobro, po tebi onda eskluzivno pravo na jvuo imaju i hrvati i muslimani :D

ako, ako si nam rekao :D

ništa lepše nisi mogao d akažeš nam na ovoj temi, eto priznao si samom tim da je saradnja četnika i ustaša bila sasvim logična

ili si rekao da jvuo nije saradjivala sa ustašama za razliku od četnika koji jesu?

Ја сам изнео историјске факте.
Твоје " тумачење" је беспредметно и наравно лажно и злонамерно што је непримерено овим разговорима.
ti nisi izneo nikakve "istorijske fakte"
to su samo jalova opravdanja gubitnika i ništa drugo

a moje tumačenje je samo u svrsi dokaza kako se sami upetljavate u svoje laži
te eskluzivno srpsko a posle sami tvrdite kako je bilo i hrvata i muslimana u četnicima a draža je sve vreme rata tvrdio da je jugoslovenski genreral
dakle jugoslovenski general ima eskluzivno pravo na srpstvo :hahaha: :hahaha:

a opet, drago mi je jer time ne sporite saradnju sa ustašama

Када научиш да разликујеш појмове можда ћемо моћи да разговарамо, овако не.
Бараташ појмовима чије значење не знаш , сем да понављаш вашу идеолошку дефиницију.
За тебе реч четник има негативну конотацију што је нетачно, а до недавно нисте чак ни призвали ни постојање ЈВуО, што је глупст и лаж.

Усташе у Другом рату нису никакав покрет ,него део војних јединица НДХ, по узору на СС јединице код Немаца.
Прво и основно је да нису све четничке јединице биле под командом ЈВуО и ђенерала Михаиловића у току рата.

Poslednja izmena od moderatora:
Када научиш да разликујеш појмове можда ћемо моћи да разговарамо, овако не.
Бараташ појмовима чије значење не знаш , сем да понављаш вашу идеолошку дефиницију.
За тебе реч четник има негативну конотацију што је нетачно, а до недавно нисте чак ни призвали ни постојање ЈВуО, што је глупст и лаж.
dakle po tebi, četnici i jvuo nije jedno te isto
naravno kad je komandant jvuo bio jugoslovenski orjentisan draža

a ko je bio komandant četnika koji su potpisali lojalnost ndh, ustašama?

ЈВуО и четники одреди под њеном командом.
У Србији чатничи одреди под командом Косте Пећанца легализовани четнички одреди
На територији НДХ је било сијасет локалних четничких одреда чији команданти нису хтели централизовану команду него су инсистирали на својој аутномној команди, без обзира што су признавали Чичу за команданта. Управо се то показало као највећа слабост читавог покрета и о томе имаш депеше и извештаје Дражиних официра који слани у те јединице.
Што се тиче потписивања лојалности НДХ то су, као што ви тврдите за мајске преоговоре, тактички потези, с тим што нико одњих није нудио савез са Немцима у случају искрцавања савезника као ваши представници титовог штаба .
Нико није никада потписивао никакву лојалност усташама, то си измислио.

1616349938216.png

jel ima veće sramote?

Back