Saradnja četnika sa ustašama

1.Rekla kazala nisu istorijske cinjenice
2. Samardica citiram kada dokazujem njegove falsifikate. Ja sam postavljao i americke,britanske, jevrejske ..istoricare i za svakog si se trudio da izmislis nesto, da kao dokazes da nemaju pojma i da su falsifikatori.
Kod tebe je imas price od samrdzica i listove cetnicke emigracije i to je to,ko kaze drukcije proglasis ga za ustaskog apologetu.
1.Када то кажу сами учесници онда јесу чињенице, а када то каже неко ко није учествовао у том догађају на часну партијску онда наравно да нису.
2.Слабо ти иде.

Sam samardzic daje dokaze o ustaskoj - cetnickoj saradnji, ali daje nebulozna opravdanja zasto se to desavalo....
. Na sedmoj stranici pise predgovor i pocinje u ratu i ljubavi sve je dozovoljeno
Ustase su saradjivale sa cetnicima, sta kaze Samardzic u svojoj knjizi na 7. stranici drugi pasus od dole
- medjutim nije bilo po volji sto se u potpisanom sporazumu formalno priznaje Nezavisna Drzava Hrvatska.
-8. strana treci pasus sporazumi su korisceni za nabavku oruzija od Ndh...
https://fr.calameo.com/read/0007418...TqcNUw7nEL5rqyFpnUs9-kgdfvRSTDPSe2sIKC_9Jhf7Q

Sam samardzic daje dokaze o ustaskoj - cetnickoj saradnji, ali daje nebulozna opravdanja zasto se to desavalo....
. Na sedmoj stranici pise predgovor i pocinje u ratu i ljubavi sve je dozovoljeno
Ustase su saradjivale sa cetnicima, sta kaze Samardzic u svojoj knjizi na 7. stranici drugi pasus od dole
- medjutim nije bilo po volji sto se u potpisanom sporazumu formalno priznaje Nezavisna Drzava Hrvatska.
-8. strana treci pasus sporazumi su korisceni za nabavku oruzija od Ndh...
https://fr.calameo.com/read/0007418...TqcNUw7nEL5rqyFpnUs9-kgdfvRSTDPSe2sIKC_9Jhf7Q
Ја не знам да ли си ти нормалан уопште, не знам како другачије да те опишем.
Тврдиш за Самарџића да пише о сарадњи четника и усташа, који тврди да су четници највећи борци против нациста и усташа и који је дао многобројне доказе о сарадњи комуниста са усташама. Четнички писац пише о сарадњи четника и усташа........ бисер над бисерима.

Samardzidzeva knjiga saradnja strana broj 7 Cetnici priznaju NDH ustasku drzavu ''formalno '' ( predzadnji pasus od dole ), a partizani nikada nisu prizanli NDH ni formalno
Samo da nadjem Samardzicev snimak sa BalkanInfa, kad prica o saradnji ustasa i cetnika bas sto je pisao ovde.
2.jpg

Sam Samardzic prizanje da je bilo saradnje izmedju cetnika i ustasa, ali daje vrlo nebulozna opravdanja.

= Partizani napadnu cetnike, onda cetnici traze pomoc od ustasa, i potpisali su sporazume sa NDH o saradnji. Prva stavka tih sporazuma da cetnici priznaju NDH, a za uzvrat ustase ce prestai da salju Srbe u Jasenovac. Samardzci nastavlja ""saradnja sa neprijateljom je krivicno delo, ali ako sa jednim od neprijatelja potpisete da se ne ubijaju civili, onda to nije krivicno delo....', i to se sve desilo dok ti bosanski cetnici nisu bili pod drazom.

Cetnici su priznali NDH ( Partizani nikada nisu priznali NDH ) , da bi na taj nacin ''spasili Srbe da ih ustase ne salju u logor Jasenovac '' i zato to nije ''saradnja sa neprijateljom''
- Da li su stase posle tih sporazuma stvarno prestali da ubijau Srbe i da ih salju u Logor Jasenovac ? Nisu
Inace kada su ovi cetnici dosli pod Drazinu komandandu, e tek onda je krenula saradnja i sa Nemcima, Italijanima, i nastavlja se sa ustasam.
Sam Samardzic prica i o saradnja cetnika sa Nemcima.
8 (2).jpg

Cetnici iz Bosne i pre nego su bili pod Drazinom komandom su saradjivali sa ustasama, i to je krivicno delo, i nema nikavog opravdanja.
Pocinje ta prica 11.40

Sam samrdzci kaze da je krivicno delo, samo sto je on izmislio ''ako se pri toj saradnji spasavaju civili onda nije krivicno delo''
Не знам ја шта Самарџић каже, али међународни закони указују на супротно.

Зашто покушаваш да одстраниш кривични моменат из кривичног дела? Сарадња са нечиме није довољан елемент да се нешто кривично одреди.

Муштерија или запослени у банци може слободно да сарађује са пљачкашима и да ради све што му се каже, и не чини тиме кривично дело. Кривично дело врши ако уради неко конкретно кривично дело невезано са тиме да ли му је то речено да уради, а не зато што сарађује са криминалцима. А судија ће после да се бави тиме под каквим околностим је кривично дело извршено.

Па и држава сарађује са криминалцима и убицама, даје им личне карте, наплаћује порез, лечи их бесплатно, па не врши кривично дело.

Девојка може потпуно да сарађује са силоватељем и да ради све што јој се каже, па тиме не врши кривично дело заједно са њим. Шта би то било? Нешто као сарадник у силовању над самом собом 😅 Дакле, прекинимо да се завитлавамо...

Не знам ја шта Самарџић каже, али међународни закони указују на супротно.

Зашто покушаваш да одстраниш кривични моменат из кривичног дела? Сарадња са нечиме није довољан елемент да се нешто кривично одреди.

Муштерија или запослени у банци може слободно да сарађује са пљачкашима и да ради све што му се каже, и не чини тиме кривично дело. Кривично дело врши ако уради неко конкретно кривично дело невезано са тиме да ли му је то речено да уради, а не зато што сарађује са криминалцима. А судија ће после да се бави тиме под каквим околностим је кривично дело извршено.

Па и држава сарађује са криминалцима и убицама, даје им личне карте, наплаћује порез, лечи их бесплатно, па не врши кривично дело.

Девојка може потпуно да сарађује са силоватељем и да ради све што јој се каже, па тиме не врши кривично дело заједно са њим. Шта би то било? Нешто као сарадник у силовању над самом собом 😅 Дакле, прекинимо да се завитлавамо...
Imas konkretan primer cetnici prizanju NDH, potpisuju sa njim sporazume i imaju zajednicke akcije sa njima, da li je to saradnja ?

Imas konkretan primer cetnici prizanju NDH, potpisuju sa njim sporazume i imaju zajednicke akcije sa njima, da li je to saradnja ?
Опет наводиш на странпутицу. Небитно је да ли је или није сарадња, јер сарадња, сама по себи није кривично дело.

Са друге стране, не мора да буде никакве сарадње ни са ким да би се вршило кривично дело. Ти и ја не морамо да сарађујемо ни са усташама, ни са четницима, ни са партизанима, и можемо да организујемо јединицу која ће да врши злочине над цивилима и над припадницима све те три војне формације заједно. И све то без сарадње са Немцима или Италијанима.

Опет наводиш на странпутицу. Небитно је да ли је или није сарадња, јер сарадња, сама по себи није кривично дело.

Са друге стране, не мора да буде никакве сарадње ни са ким да би се вршило кривично дело. Ти и ја не морамо да сарађујемо ни са усташама, ни са четницима, ни са партизанима, и можемо да организујемо јединицу која ће да врши злочине над цивилима и над припадницима све те три војне формације заједно. И све то без сарадње са Немцима или Италијанима.
Ali ako napravis jedinicu koja saradjuje sa okupatoromi primas naredjenja od njih i ucestvujes u zajednickim akcijama, da li je to onda krivicno delo ?

Ali ako napravis jedinicu koja saradjuje sa okupatoromi primas naredjenja od njih i ucestvujes u zajednickim akcijama, da li je to onda krivicno delo ?
Није. Кривично дело је ако вршиш конкретна кривична дела. Ту зависи о каквим врстама акција је реч. Ако је сарадња у акцији чишћења терена од мина, онда није кривично дело. Ако је прикупљање и стрељање цивила који се презивају на Б, онда јесте кривично дело.

Па чак и онда закон успоставља категорију forced criminal activity и декриминализује злочине који су извршени под присилом, ако јој се није могло одупрети. Значи, ако 5 људи упадне у твој стан, убије ти жену, упери пиштољ ћерки у главу и каже ти да запалиш зграду и ти то урадиш, то није аутоматски кривично дело са твоје стране.

Није. Кривично дело је ако вршиш конкретна кривична дела. Ту зависи о каквим врстама акција је реч. Ако је сарадња у акцији чишћења терена од мина, онда није кривично дело. Ако је прикупљање и стрељање цивила који се презивају на Б, онда јесте кривично дело.

Па чак и онда закон успоставља категорију forced criminal activity и декриминализује злочине који су извршени под присилом, ако јој се није могло одупрети. Значи, ако 5 људи упадне у твој стан, убије ти жену, упери пиштољ ћерки у главу и каже ти да запалиш зграду и ти то урадиш, то није аутоматски кривично дело са твоје стране.
Ako sam te dobro razumeo, martovski sporazum kada su partizani razmenjivali sa Nemcima zarobljenike, i nisu pucali na njih, to nije krivicno delo saradnje ?

Cetnicima bi bilo po zakonu kraljevine, a partizanima po zakonu fnrj
Када је држава окупирана важе међународни закони који уређују окупацију.

Не можеш ти да забраниш законом људима да купују хлеб, струју, храну од окупатора, да му плаћају порез, пријављују кривична дела, иду у школу, лече се, итд. Сарадња мора да постоји.

Када је држава окупирана важе међународни закони који уређују окупацију.

Не можеш ти да забраниш законом људима да купују хлеб, струју, храну од окупатора, да му плаћају порез, пријављују кривична дела, иду у школу, лече се, итд. Сарадња мора да постоји.
Kako ako se ne priznaje okupacija ?

Streljanje civila u Kragujevcu 1941, saradnja sa okupatorom.
Cetnici_sprovode_narod_na_streljanje.jpg

Који је почео да важи тек у ФНРЈ.
Sudjenja za saradnju sa okupatorom su bila sirom Evrope posle Drugog svetskog rata.
Vojni sud osudio me je na Cetinju 9. maja 1945. godine na 15 godina robije i gubitak časnih prava, a istovremeno konfiskovao je ovu moju penziju. Ali što je najgore on me je proglasio izdajnikom i neprijateljem moga naroda zato što sam sarađivao sa okupatorom. Istina je da sam sarađivao sa okupatorom, ali postoji saradnja i „saradnja“.
http://www.maticacrnogorska.me/files/69/24 novak adzic.pdf

Back