.
makaze i vešte ruke???
ajde analizaraj nam tu sliku pa da tvoja zapažanja pošaljemo muzeju istorije jugoslavije u beogradu, jel može?
znas kako, ja i onako vec dovoljno vremena gubim zamajavajuci se sa vama exxxpertima

za sve i svasta , pa onda ajd nek ide jos par minuta i na tebe...
ukratko,
za pocetak cemo da zanemarimo da se zimi nose zimske uniforme a ne razdrljene letnje bluze ili kratki jeleci i slicno ,
da su na zimu 1941 izdate prve poternice za drazom,
da je pokusano sa njegovim hapsenjem sto je rezultiralo streljanjem misica i fegla,
te da su u to vreme pecencevi cetnici saradjivali sa svabama protiv drazinih cetnika.
povremeno se cuju neke zaverenicke teorije o tome da postoji ne samo jedno kako danasnja nauka tvrdi nego cak nekoliko hiljada vasionskih tela koje osvetljavaju nasu zemljinu kuglu
ali kako to nije jos naucno dokazano ostaje nam da verujemo da ipak i za sada od tih vasionskih tela postoji samo sunce koje ima mogucnost da osvetli zemlju i da zahvaljujuci tome u nekim odredjenim momentima neko drugo telo ostavi senke iza sebe na zemljinoj povrsini ili drugim telima .
e sad ako se i dalje pridrzavamo naucno dokazane i prihvacene teorije o jednom suncu onda moramo da prihvatimo i da neki fiksan objekat na zemljinoj povrsini moze da ostavi samo jednu senku iza sebe i to po pravilu uvek pod istim uglom , tj sve dok se ne pomeri ili telo ili zemlja tj sunce i tako dobije drugi ugao osvetljenja.
tom logikom, ako na fotografiji imamo vise objekata u ovom slucaju subjekata koji su mirni u sekundi kad se fotografisu logicno bi bilo da su senke koje ti subjekti ostavljaju uvek pod istim uglom ili smerom.
nazalost po njih ali na srecu po istinu crveni falsifikatori u pokusaju kao nevesti revizionisti istorije ovde su kao i mnogo puta pre i kasnije opet pokazali sve svoje slabosti.
na to najbolje ukazuje to sto
prvi sa leve strane nemac u uniformi i njegova senka idu ostro pod uglom s leva na desno,
dok par metara dalje , prvi sa desne strane "cetnik" koji cuci i drzi pusku odaje senku koja ide u kontra smeru tj s desna na levo.
e sad , moj zakljucak ili da je nauka pogresila tvrdeci to sto tvrdi ili da su ovi cetnici neki nadljudi i mogu da upravljaju i suncem i senkom i ko zna cime jos
i mislim da ako se priklonimo toj verziji dogadjaja onda je stvarno sreca da postoje ovakve fotografije koje dokazuju sve one price o cetnicima superherojima
prokane , nadam se da si zadovoljan analizom fotografije , te da ces me se setiti kad budes prvi put opstio sa kustosom muzeja