И где ти је сарадња овде?
Немачки захтеви:
"У односу на Вашу намеру да поштедите српску крв и имовину овлашћен сам да Вам означим једини пут, а то је: обустављање борбе и безусловна предаја.У то спада: предаја свег оружја, као и целокупне муниције и опреме; ослобађање немачких заробљеника који су ухваћени од стране Ваших група или се налазе на Вашем подручју.Вама, господине пуковниче, неће бити лако да донесете одлуку о капитулацији.Уколико Ви, господине пуковниче, не прихватите услове које сам навео, борба против Ваших четника наставиће се у истој форми као што је против комунистичких банди већ почела.При том, ми смо имали два непријатеља: пуковника Михаиловића и комунизам.Потпук. Когард је констатовао да су сувишни даљи разговори."
ЈВуО захтеви:
"У супротном случају, то јест, ако се муниција не испоручи, комунисти би поново завладали подручјем и успоставили везу са Црном Гором и Рашком (Санџаком).Не видим никаквог разлога што ми је упућен позив за овај сусрет ако се хтело да ми се ово саопшти. То ми се могло поручити и преко посредника.Моја једина намера је да спречим терор који је исто толико ужасан као и немачки. Народ је тренутно изложен двема терористичким акцијама, а невин је!"
Дакле јасно је да Когард тражи обустављање борбе и безусловну предају док Дража тражи обустављање репресалија над становништвом и муницију од Немаца, и наравно да ни од једног ни од другог није било ништа.
Двоструке критеријуме имаш.