Saobraćajne nesreće!

ЦГ је ове године пукла као звечка и тога су врло свесни и сад се циганишу за 20еур!!! Ево баш ових дана сводим рачуне са Словенском плажом из Будве где је било преко 1000 људи и ето... запело је за 20еур :neutral: За годину или две ЦГ ће поново бити популарна јер ће имати празне и мирне плаже :lol:

ЦГ је ове године пукла као звечка и тога су врло свесни и сад се циганишу за 20еур!!! Ево баш ових дана сводим рачуне са Словенском плажом из Будве где је било преко 1000 људи и ето... запело је за 20еур :neutral: За годину или две ЦГ ће поново бити популарна јер ће имати празне и мирне плаже :lol:

Aj se kladimo da ce i ova sezona bit' ka i svaka prethodna...

Aj se kladimo da ce i ova sezona bit' ka i svaka prethodna...

Па искрено скоро па бих и смео да се кладим с тобом... Словенска плажа тражи 500еур по особи за 10 дана полупансиона у оном кршу од смештаја... нисам смео ни да погледам цене других и озбиљнијих хотела и заиста немам идеју КО је толико луд да ону катастрофу плати 500еур... :neutral: А друго, статистика о броју продатих аранжмана говори каква ће бити сезона, а то је управо оно што сам написао... катастрофа. Није скоро ништа продато, а гледајући прошлу годину требало је да буде већ одавно распродато све...

Такође, ми нисмо још свесни размера економске кризе... нисмо свесни јер још није стигла потпуно до наших руку, џепова итд... веруј ми да се људи увелико стискају и не планирају летовања или планирају нешто ситно типа викенди на Сребрном језеру, Палићу, Златибору, Тари итд... једино ко ће доћи у ЦГ ове сезоне биће људи који доле имају куће, а од туриста ћете се слабо овајдити ове сезоне... нарочито странаца.... ;)

Vlado znam ja onih 5% Srba... Em im ne pada napamet da vade pasose, em im ne pad napamet da vade vize, em im ne pad napamet da slusaju tursku muziku jer su navikli na zvuke rodnog kraja, em su navikli na Leskovacki rostilj kod gazde iz Banja Luke... Jos mLogo je razloga zbog kojih ce nam Srbi doc... ;)

Sjeti se price iz 2006 kad je umrla SCG, ista je prica bila kao i danas pa nama sezona bi najbolja u istoriji... :cool:

Vaistinu old-mne ...

Ova sezona će nadaleko biti bolja od prošle. Isto tako mogu da se kladim.

Samo prvi razlog je što je ovde sunce počelo da greje još početkom maja, a prošle godine tek krajem juna ;)
Kad ugreje po vojvodini po njivama, i po beogradskom asfaltu ... eto ovde ljudi ;)

Većina ljudi je snizilo cene apartmana, ja ove godine planiram da opremim kuću za izdavanje, i da izdajem po 10€ krevet... još je kod mene kuća stara samo 2 godine i relativno je blizu mora.

Ima naravno nekih manijaka, eto npr u Budvi, kod bungee-a, jedan raspali kafić, rupa od trske, kruna se zove, čovek prodaje 10 ćevapa 5 €, a ćevapi su ko mali prst :roll: A konobara moraš telefonom da zoveš ...

Ali zato ima Parma.... gde ćevape ne možeš da pojedeš, a i jeftiniji su ;)

Ovo je taman ta sezona gde će takvi manijaci da istraju, a oni pravi sa pravim cenama i uslugom će doći na svoje mesto ;)

Немојте ме погрешно разумети да вам желим лоше, већ само говорим према економским параметрима којима тренутно располажем. Слажем се да постоји известан број људи које ће мрзети да ваде пасоше и визе искрено, ја сам први међу њима, слажем се и са тим да ви прилагођавате цене и услуге, али верујте да људи НЕМАЈУ пара! Може се догодити да ипак дође очекивани или жељени број људи, али ће ванпансионска потрошња бити умногоме мања и то ће се сигурно осетити... Такође, идеје са нплатама свега живог и мртвог ће вам доћи главе... путарине, трајекти, паркинзи, лежаљке, плаже... са тим ценама нећете далеко... моји студенти су били у Шпанији половином априла и цене нису ништа ниже него код вас, али ни ви нисте Шпанија, да се не лажемо ;)

Е и да :lol: ако ја будем ишао игде на летовање ове године то ће 90% бити ЦГ, а познато је да где ја одем то пропада :D :lol: Тако да се молите да ја не идем нигде на летовање :mrgreen:

Kakve veze imaju sve ove priče sa saobraćajnim nezgodama ? :D

P.S. Naziv teme treba preimenovati,jer se u skladu sa saobraćajnim rečnikom ne kaže "nesreća",već "nezgoda" . ;)

Da se pridružim razgovoru:

Dakle,ne znam o kakvom uspehu letnje sezone se ovde priča,kada je prošla letnja sezona za Crnogorce bila neupešna do samog dna - http://www.mail-archive.com/sim@antic.org/msg41463.html

A ove godine,letovanje u Crnoj Gori niže je za 30% - http://www.blic.rs/ekonomija.php?id=90480
To je verovatno zato što misle da će i ove godine pokupiti ogroman broj turista,kao i prošle.:D

Što se mene tiče,u CG na letovanje ne bih otišao ni da mi neko pokloni bukvalno 10.000 EUR.;)
Ne zato što sam ljut na njih (nemam razloga,svako je zarad svojih interesa spreman na sve i svašta),već zato što ne želim da iko od mene pravi "svetskog bezmozgaša" i uvaljuje mi vodu koja je neprimereno prljava,smeštaj koji košta 20 puta više,nego što vredi,cene ostalih usluga i hrane koje su daleko više nego što bi trebalo ...

Nije nikakav problem u tome što će me letovanje u CG ispasti 500 EUR.Stvar je u tome što ne želim da dam ni jedan jedini cent više,ako za to nema razloga.
Ove godine idem na letovanje koje je sedam ili osam puta više udaljeno od CG i na kojem ću potrošiti nekoliko hiljada evra,ali za taj novac dobiću ono što treba da se dobije.
Plus što će oko mene svi trčkarati kao oko boga ... Dok u Crnogorskom kafiću moram bar desetak puta da zamolim konobara da dodje i da me usluži,kao da on meni plaća,a ne ja njemu.;)

Prema tome,dok se nivo opšte Balkanske kulture u CG ne poveća,kao turiste sem Srba (kojih će doduše biti manje nego ranije) nikoga drugog ne treba očekivati.
Turizam je posao kao i svi ostali,a ne pljačka turista.;)

Poslednja izmena:
Vlado znam ja onih 5% Srba... Em im ne pada napamet da vade pasose, em im ne pad napamet da vade vize, em im ne pad napamet da slusaju tursku muziku jer su navikli na zvuke rodnog kraja, em su navikli na Leskovacki rostilj kod gazde iz Banja Luke... Jos mLogo je razloga zbog kojih ce nam Srbi doc... ;)

У Грчкој нема турске музике и где год се окренеш дају ти попусте јер си Србин и осећаш се као међу својима. У ЦГ се осећам као међу ...., да сад не пишем како све, само не као међу својима. Према томе, у ЦГ сам ишао 1990. са своје 2 године и моји су рекли "никад више". Кад је 2001. било с.ање у Македонији отишли смо у ЦГ и тада је дефинитивно пала одлука - НИКАД ВИШЕ! Радије идем у Хрватску на море ако већ немам избора - барем се не купам у фекалијама. А и јефтиније ми је да одем у Грчку него у ЦГ - пре 2 године сам за 100-120 евра 10 дана јео у ресторану + власник нам стално давао дезерт муфте јер смо били стални гости, смештај је био 13 евра дневно а море је чисто као суза. И ове године идем у исто место али у јулу (пре 2 сам био у септембру), и због кризе за 10 дана ми треба 167 евра, са трошковима бензина, визе, зел. карте, међународне возачке, путарине и сл. изађе тачно 270 евра. За оних 230 евра до границе од 500 могу да радим шта 'оћу, а сигурни их нећу све потрошити.

:) a lol ;)
elem... moji godinama navatavaju
lakoverne strance da im iznajme stan ili oba dole u kutji
u tivtu :) ... josh stranci budu i zadovoljni .. a preko kodine
zive neke uchiteljice ... tako da ono ... kutja je vetj vidjena
kao vlasistvo nekih rusa i slichno :")

cela ova prica o turizmu, nije da branim crnogorce, nego je to stvar ovog naseg mentaliteta, jer i ovde je tako. ista ta balkanska poslovna etika - npr na aeromitingu zavrnu vodu na aerodromu ono upeklo sunce a jedino ispod busena trave da nadjes hlad, i prodaju ti pola litre vode za po 100din. to je ono plati mi ili crkni, a platices mi jer znam da ti treba zato i mogu i hocu da ti naplatim perverzno.
isto kao u Novom Sadu na poljoprivrednom sajmu koji je ovde bio dogadjaj proleca, ulaznice pocele da kostaju astronomskih 500 dinara, a u sajmu, pljeskavice kostaju 300 dinara. a prekoputa sajma je 120. covek se navikne na tu pljacku, i ja sad kada sam u kantini vojne akademije cokoladno mleko 0,25, sok 0,2 i voduvodu0,5 platio 82 dinara meni sve nesto nije jasno kako.

Back