Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako mi uopshte mozemo da raspravljamo o tome? Ne mozemo nikako. Nikad nismo bili u tako teskoj situaciji (skoro svi). Mnogi od nas nisu ni prebrodili ono najteze. Svako neka radi sa svojim zivotom shta mu je drago. Onaj koji se ubije nikako ne sme da bude proglashen sebichnim. To je glupost. Neko nije dovoljno jak i gotovo. Isto kao kad bi prichali o depresivnim ljudima. Gluposti... :roll:

UrosWasHere:
Citam poslednje dve strane i neverujuci se ceskam se po glavi...
Nekoliko puta sam proverio da li sam na pravoj temi...

Znaci samoubistvo je za hrabre ljude, koji su jaki, i koji ostvajuju neko PRAVO u svom zivotu... Sta je jos bilo.... A da neko ga je napravi da zvuci kao post. Tipa odrices se nekih sitnih zadovoljstava u zivotu ili slicne gluposti....

Ne razumem...

Ajmo svi na krov zgrade da skocimo da pokazemo koliko smo hrabri!
e,o tome ja pokusavam da pricam...

a ono kao:mislis na ljude koje ti volis,koji te vole,bla,bla...to je obicna glupost...pa ti da nisi razocaran u ceo svet i da verujes da te iko bar malo voli i razume ne bi ni pomisljao da se ubijes...i namerno to radis njima iz inata i to ti daje snagu!!!

i sad ako neko kaze da je to hrabrost...pa roknucu i njega i sebe,babe mi moje...

miss:
UrosWasHere:
Citam poslednje dve strane i neverujuci se ceskam se po glavi...
Nekoliko puta sam proverio da li sam na pravoj temi...

Znaci samoubistvo je za hrabre ljude, koji su jaki, i koji ostvajuju neko PRAVO u svom zivotu... Sta je jos bilo.... A da neko ga je napravi da zvuci kao post. Tipa odrices se nekih sitnih zadovoljstava u zivotu ili slicne gluposti....

Ne razumem...

Ajmo svi na krov zgrade da skocimo da pokazemo koliko smo hrabri!
e,o tome ja pokusavam da pricam...

a ono kao:mislis na ljude koje ti volis,koji te vole,bla,bla...to je obicna glupost...pa ti da nisi razocaran u ceo svet i da verujes da te iko bar malo voli i razume ne bi ni pomisljao da se ubijes...i namerno to radis njima iz inata i to ti daje snagu!!!

i sad ako neko kaze da je to hrabrost...pa roknucu i njega i sebe,babe mi moje...

Evo ja kazem da je hrabrost.....aj sad idi pa se rokni,mozda prekines da lupas gluposti.
A za mene ne brini....roknucu se sama :roll:

spring_storm:
Tinar:
spring_storm:
Mislim onaj ko je dosao u situaciju da se ubije, za sta je uopste i ziveo do sada ? :roll:

To su kukavice, psihicki slabe i bolesne osobe koje misle da jedino tako mogu da izadju iz problema.
O boze... :roll:

sta to toliko nije u redu :?:

A da li ponekad mozda pomislite da je to sto nemaju zasta da zive mozda i razlog samoubistva.
Jer iskreno,ja dok imam za sta da zivim ja cu se boriti,ali npr ja sam osoba koja mora imati cilj u zivotu da bih u istom videla smisao.
Ja da shvatim da moj zivot nema smisla,da sam se izgubila na svom putu ja bih se ubila.
O moj boze,pa ja sam bolesna,ne ne ja sam kukavica....
TI nemas pravo da kazes tako nesto.Ti ne znas sta se desava u njihovim glavama.
I opet,kako to da ljudi koji najmanje znaju uvek budu najglasniji na ovakvim temama....
To se odnosi na tebe,Miss,Mastera itd.....
Gluposti....
Ajde vratite se na zemlju malo :roll:

znaci nemamo pravo da kazemo nase misljenje nego treba da se slazemo s ostatkom grupe iako govorimo mozda pogresno?Ja licno mislim da je to kukavicluk isto kao i da je biti gay bolest i da abort moze da bira majka deteta a ne okolina!!

Master_Chief:
znaci nemamo pravo da kazemo nase misljenje nego treba da se slazemo s ostatkom grupe iako govorimo mozda pogresno?Ja licno mislim da je to kukavicluk isto kao i da je biti gay bolest i da abort moze da bira majka deteta a ne okolina!!
slazem se...i napustam temu...smorila je,i ja sam rekla sta sam imala pa se sad vi svi poubijajte ako mislite da je to izlaz...

i na kraju master i ja zavladamo svetom kao jedini preziveli...wooooow.... 8)

miss:
Master_Chief:
slazem se...i napustam temu...smorila je,i ja sam rekla sta sam imala pa se sad vi svi poubijajte ako mislite da je to izlaz...

i na kraju master i ja zavladamo svetom kao jedini preziveli...wooooow.... 8)
I can hear a great idea here!

wild_child:
spring_storm:
Tinar:
spring_storm:
Mislim onaj ko je dosao u situaciju da se ubije, za sta je uopste i ziveo do sada ? :roll:

To su kukavice, psihicki slabe i bolesne osobe koje misle da jedino tako mogu da izadju iz problema.
O boze... :roll:

sta to toliko nije u redu :?:

A da li ponekad mozda pomislite da je to sto nemaju zasta da zive mozda i razlog samoubistva.
Jer iskreno,ja dok imam za sta da zivim ja cu se boriti,ali npr ja sam osoba koja mora imati cilj u zivotu da bih u istom videla smisao.
Ja da shvatim da moj zivot nema smisla,da sam se izgubila na svom putu ja bih se ubila.
O moj boze,pa ja sam bolesna,ne ne ja sam kukavica....
TI nemas pravo da kazes tako nesto.Ti ne znas sta se desava u njihovim glavama.
I opet,kako to da ljudi koji najmanje znaju uvek budu najglasniji na ovakvim temama....
To se odnosi na tebe,Miss,Mastera itd.....
Gluposti....
Ajde vratite se na zemlju malo :roll:

Bilo sta da se nekome desava u glavi i bilo kakve probleme da ima, nije ni malo normalno da ih resava samoubistvom.
Sta ? Nekom kome je zivot bez cilja i smisla bolje mu je da se ubije, nego da proba da resi probleme ili da se pomiri sa njima ?

Shta ti mislish da su svi oni odma' pobegli od problema? Nisu se potrudili ni najmanje da ih reshe? Nisu svi problemi reshivi, niti svako moze da reshi bilo koji problem. To je stvar koja ubija nekad i najjacu volju. Volja ti direktno zavisi od toga shto si izgubio npr. i ti krenesh svesno iz sve snage da problem reshish, medjutim nisi u stanju, ili josh gore resnje zahteva da uradish nesto sto se kosi sa nekim tvojim drugim principima ili da se stvari vrate na mesto al' da neki odnos zauvek ostane drugaciji... i sl. Kad naletish na takav zid, cas posla ostajes bez imalo volje. Neke vishe sile koje ne mozes ni pobediti ni zaobici ni pomiriti se sa njima. Zacharan krug iz koga se malo ko izvuche.
Nije to tako simple ko sto neki od vas gledaju, kao qukavichluk itd. Nekad za nekog izlaza mozda nema.

To veoma demagoski zvuci... Mislim jeste to u neku ruku tacno, ali koje su to tako ekstremne stvari kada nema ama bas nikakvog resenja?
Slazem se da u glavama tih osoba taj krug izgleda zacaran ondosno da iz njega nema izlaska, ali takve osobe koje pomisljaju na samoubistvo gotovo nikada nisu u stanju da pravilno rasudjuju.
Po novinama najcesce pise da su se ljudi ubili zbog dugova. Pa ako je veliki dug tako ne resiv problem onda stvarno...

Master_Chief:

Niko od tebe ne trazi Master,ja pokusavam da ti obrazlozim svoje vidjenje stvari.........
Dobro i ja ponekaad umem da budem netakticna ali valjda si do sada vec naucio moj stil :lol:

Drugo,ono pitanje koje ti vec postavih.Dakle mislis da zena treba da ima pravo da abortira,jer to je njen zivot,njeno dete i njen izbor.
Samoubica onda takodje ima pravo da se ubije,njegov je zivot,sam je sebi presudio.
I izmedju ova dva slucaja nema razlike.
Vi priccate o npr ljudima koji ostaju iza samoubice i kako on ne misli o njihovim osecanjima i zato ga nazivate sebicnim.
Sta je sa devojkom koja izabere abortus,a ima momka koji je voli,koji zeli dete sa njom.....sta je sa njegovim osecanjima.
I zena i samoubica su sebicni,ali zeni se tolerise?????Zasto??
Drugo,zar abortus sam po sebi nije kukavicluk?
Budi realan,treba biti hrabar pa roditi dete,iako je devojka mozda premlada,ili nema para.....ali ti nigde npr nisi nazvao takve devojke kukavicama.....a samoubice jesi,mada ne znas kakvi su njihovi problemi....

I kad kazem problem,ne mislim tipa: sutnuo me decko,pao sam razred,niko me ne voli,dugujem pare....
jer nije sve u tome....
Zacarani krug koji cine nas um i strahovi je jak......i ponekad u trenutku....covek pozeli da ode...da ne ustaje sa suzama u ocima svaki dan,da ima nesto cemu ce se radovati i sto ce zivotu dati smisao.....i on ceka....ceka....vremenom cekanje i sanjarenje dosadi....onda se potrudi sam i padne,razocara se........i kraj je veoma blizu.

Sve u svemu ja ....vise nemam sta da dodam.....povlacim se sa teme....a vi i dalje zivite u sretjnoj iluziji.

hm,sad bih ja kao trebao nesto pametno da kazem...
Svi razmisljaju kako hoce,ja razmisljam ovako,za mene je to kukavicluk i tacka.Abortus i samoubistvo nisu ista stvar...donkele jesu ali im se pocinju razdvajati putevi kad se dodje do principa...onaj sto hoce da se ubije znaci da se predao i da nema vise nade,dosta ih je uzelo zivot zbog nekih da ne kazem gluposti,kad kazem gluposti to se odnosi na neke stvari koje su teske ali koju su resive,onaj ko hoce da se samoubije je u najvecem procentu mentalno slab i pri tom on lako poklekne problemima koji ga okruzuju.A devojka koja ce da uzme abortus verovatno misli na buducnost,a kakva je buducnost onoga sto se ubio?
(ovo je moj zadnji post na ovu temu ne zelim vise da se raspravljam) :)

Vi ni ne znate o chemu prichate. :roll: Kad dodjete u tu situaciju, vishe ne razmishljate svojom glavom. Desi se neshto u vama. Isto kao kad se zaljubite. Ne mozete to da kontrolishete. Ljudi koji se ubiju su najceshce depresivci. Depresija je jako teshka bolest. Ako poznajete nekoga ko se ubio, pogledajte njegov zivot... Ne povrshinu, nego stvarno ono shto se dogadjalo u njemu...

Tinar:
Vi ni ne znate o chemu prichate. :roll: Kad dodjete u tu situaciju, vishe ne razmishljate svojom glavom. Desi se neshto u vama. Isto kao kad se zaljubite. Ne mozete to da kontrolishete. Ljudi koji se ubiju su najceshce depresivci. Depresija je jako teshka bolest. Ako poznajete nekoga ko se ubio, pogledajte njegov zivot... Ne povrshinu, nego stvarno ono shto se dogadjalo u njemu...

Ti pricas ko da si dozivela....Jel jesi?

inspirion:
Tinar:

Ti pricas ko da si dozivela....Jel jesi?
Dozivela nisam, ali znam neke koji su to sebi uradili. Jel ocesh josh da kopash, ili ti je dovoljno?

Ne povlachi se niko, samo necemo ko deca: e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije, e jeste - e nije... :roll:

pomislila sam na samoubojstvo par puta....ali ipak :
1. za sve postoji resneje(sem za neke bolesti tipa sida,rak,invaliditet....i tada je po meni samoubistvo resenje jer zasto bi se covek mucio?)
2.i tako i tako zivot je nesto konacno tako da kada umremo ispada svejedno sta je bilo dok smo ziveli...ali ipak brate treba se covek truditi da ucini sebi zivot sto boljim dok je ziv :P
don't become just another slave of suicide 8)

Back