Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Ambiciozan sadrzaj koji je kanda bio prevelik zalogaj za tebe kao dizajnera (ako si ti radio "dizajn").

Meniji na sve strane... elementi blinkuju i mrdaju se gde god pogledash... socijalni header... neukusna kolichina stock fotografija i ostale grafike (losheg kvaliteta pritom)... posebna stavka u meniju samo za logo... logo je promashaj sam za sebe...

Ukratko: sajt se raspada i funkcionalno i vizuelno.

PS
Sad sam malo zavirio i u kod... Majko mila...

Manje-vishe, isto shto sam napisao u prethodnom postu.

Header je, narodski recheno, ruzhan. Slichice iznad linkova za albume, pribore, itd su socijalne. Pokupljene sa googla. Ako hocesh da ostavish utisak ozbiljnosti (a sajt MORA da izgleda ozbiljno ako nameravas da privuces ljude da ostave neke pare) - potrudi se oko toga.

Odluchi se gde ce ti biti meni a onda grupishi bitnije od manje bitnih linkova. Ja vidim 6 menija sa linkovima koji su duplirani i utrostrucheni (CENOVNIK na 4 mesta)!

Ukratko - nemoj sam, vec prepusti posao web designe-a nekom struchnijem.

Hvala na kritici LePiaf,
Volim pošten odgovor, a što se tiče one zadnje rečenice, da imam novca svakako bih poverio izradu sajta nekom web dizajneru, ovako... šta da kažem, želim nešto da stvorim i to radim.
Već sam izbacio neke viškove sa sajta, a potrudiću se i oko sličica.
Ako nije problem, javiću se ponovo kada izvršim popravke.

Pozdrav

Već sam na ovoj temu postavljao postove o komentarima na moju web stranicu.

Sad sam je doradio ... link svaki radi ,dodao više servisa ,2 moja programa za download ,nekoliko vrsta dizajna u jednoj stranici (kao ponuda ljudima koji žele da ima radim webmastering).Sve sam sam radio ,bez ijednog template-a ili nekog drugog pomagala.

www.vladix.co.sr ili www.vladix.co.nr

imam i forum koji za 2 mjeseca rada ima oko 300 članova. (možete ga pregledati isto preko ovih gore linkova jer se nalazi u sklopu index strane).

KOMENTARI,SUGESTIJE,KRITIKE !

Stoperka, "naći će" se piše odvojeno. :)
http://www.goca-trzan.net/download.htm

U ovom tekstu ( http://www.goca-trzan.net/biografija.htm ) isto tako imaš mnogo ozbiljnih grešaka...mešanje ć i č, pišeš ime ulice pod navodnicima...?! Poradi na tome. Ako hoćeš, pomoći ću ti, ja sam filolog koji je nekim čudom završio kao dizajner.

Inače, meni je tvoj sajt što se tiče spoljašnjosti više nego OK, ali treba da probaš da naučiš PHP, kako bi ti bilo lakše da menjaš neke stvari i kako bi, recimo, mogla da imaš neki CMS sa blogom, galerijom i slično. Kao osoba koja vodi verovatno najveći fan sajt za bilo koga u zemlji, iz iskustva, mogu samo da kažem da ne vredi trošiti vreme na izmenu nekih komplikovanijih stvari ručno, ako možeš da koristiš sve ono što ti serveri danas pružaju...dobro, većina servera:)

Header mi se MNOGO dopada. Urađen je profesionalno i sa mnogo ukusa. Fan sajtovi treba da imaju kitnjaste headere, to je sasvim normalno. Sad, ja ne bih stavila onaj video plejer sa strane i generalno, dizajn svega ispod headera bih malo pojednostavila, jer je bitniji sam sadržaj nego izgled, a verovatno je malo i "teško" za ljude na dial-up konekciji.

Što se tehničke strane tiče, postoji mnogo problema, sajt ti ne podržava današnje standarde i Le Piaf je s te strane u pravu, ali je pogrešio što te je tako napao, pošto sajt uopšte nije loš!

Vidim da je sajt rađen u FrontPage 5.0. To je dobro, ali ja preporučujem da naučiš HTML i CSS, ne toliko da bi išla okolo i vikala da si veliki dizajner nego, opet, da bi ti bilo lakše da menjaš stvari kad je to potrebno.

Dakle, svi stilovi bi trebalo da se nalaze u fajlu koji se zove, recimo, style.css i poziva se ovako

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

Ovde imaš veoma dobar tutorial o tome kako da naučiš CSS:
http://www.w3schools.com/css/default.asp

Dakle, ukratko...sajt je svakako nešto u šta si uložila mnogo ljubavi i posvećenosti Goci i njenoj muzici, spolja je veoma lep, ali iznutra bi mogao da bude odrađen tako da ti bude mnogo lakše da ga održavaš! :) Ukoliko ti treba neki savet u vezi s ovim, slobodno pitaj.

dbbane-software:
Već sam na ovoj temu postavljao postove o komentarima na moju web stranicu.

Sad sam je doradio ... link svaki radi ,dodao više servisa ,2 moja programa za download ,nekoliko vrsta dizajna u jednoj stranici (kao ponuda ljudima koji žele da ima radim webmastering).Sve sam sam radio ,bez ijednog template-a ili nekog drugog pomagala.

www.vladix.co.sr ili www.vladix.co.nr

imam i forum koji za 2 mjeseca rada ima oko 300 članova. (možete ga pregledati isto preko ovih gore linkova jer se nalazi u sklopu index strane).

KOMENTARI,SUGESTIJE,KRITIKE !

Namere su ti odlične, ali dizajn moraš malo da usavršiš, stvari su se ovako radile pre mnogo, mnogo godina. Molim te, pročitaj šta sam rekla stoperki. Nadam se da će ti pomoći.

LePiaf, pošto si perfekcionista, šta misliš o mojim sajtovima?

http://www.invisible-movement.net

http://www.squirrelism.net

Prvi sajt je isuviše velik da bi mogao da se prevede, a i ovako i onako mu je ciljna grupa ceo svet.. na njemu imam par nedovršenih stranica (do kojih i nema linkova) i neke IDjeve za video i audio fajlove treba da menjam (kod audio fajlova sam slučajno izbrisala fajl sa podacima, kod onih video fajlova jednostavno nisam prilagodila sve novoj skripti), ali sam veoma, veoma umorna i nikako sve to da stignem. Skripta koju koristim za galeriju ima jedan VEOMA NEZGODAN problem, šta god uradila, ne mogu da otvaram slike u novim prozorima, tako da mi uništavaju layout.

Inače, sam sajt je posetilo skoro 500 000 ljudi i niko na svetu nema tako veliki sajt o dotičnoj personi. Ja sam ponosna, ali bih da menjam izgled sajta, ovakav je predugo, a znam da mogu mnogo bolje.

Što se drugog tiče, on je lični sajt. Nema neku neverovatnu svrhu. I njega prevodim na sprski.

Trudim se da sve radim po web 2.0. standarima, kao CMS koristim WordPress, sve layout-ove izrađujem sama. Tu i tamo mi neki plugin nabije 300 kila JavaScript-a u <head>, ali šta je, tu je... :roll:

Pa shto se dizajnerskog dela posla tiche, Frusciante-ov sajt je no-design. Mogla bi da se jos malo potrudis oko izgleda. Ove liste u bochnim kolonama su ti pobegle udesno. Koliko vidim, sadrzaja ti ne nedostaje, shto je valjda i najbitnije za fan-site.

Tvoj licni sajt je isto jednostavan. Iako je dizajnerski bolje resen od prethodnog, look mu je vrlo "blogast", shto ne mora da znachi da je loshe, ali tako ni na koji nachin ne iskache od hiljada blogova koji se mogu naci. Kreni od header-a, posto deluje nekako nedovrseno. Ako zelis takav dechiji crtezh - OK, ali posto ti je naslov vec u rasterskom obliku, nema potrebe da bude u Verdani(?), postoji toliko sjajnih fontova out there. Text bi mogao biti za nijansu tamniji, tj chitljiviji. Obrati paznju na padding i margine, na par mesta ti se text zalepio za ivicu ili sliku.

I pitala sam za prvi dizajn, jer sam baš, baš nezadovoljna. Postavila sam ga u maju 2006. kao privremeni dizajn, onda su Peppersi krenuli na svetsku turneju a ja sam se zaposlila i od dodavanja silnih drugih stvari nije bilo vremena da radim na estetici.Što se drugog sajta tiče, stavila sam Verdanu kako bi akcenat bio na mojoj žvrljotini, a ne na fontu. Uvek imam problema da uklopim font sa crtežom, a da onda font ne ode u prvi plan.

Sad, oba sajta su, što se tiče margina itd izgledala dobro dok se nisu pojavili IE7 i FF2. To je najinteresantnije u vezi sa svim ovim.

Što se jednostavnosti tiče, ja samo jednostavne stvari i volim. 5 godina sam bila na dial-up-u i znam kakve glavobolje ljudi imaju ako je sajt preterano kompleksan. Mogu da seckam slike, radim iframe-ove, eksperimentišem sa komplikovanom navigacijom, ali to uglavnom čuvam za sajtove koje radim na poslu.

Može li neko da mi preporuči sistem za galeriju bolji od Singapore-a, a da taj sistem može da grana kategorije do besvesti i, što je meni posebno važno, da ne pravi sliku srednje veličine? Već mesecima se mučim to da nađem, pošto tim koji pravi Singapore neće da mi izađe u susret i preradi kod kako bih mogla da otvaram slike u novom prozoru, kao sav normalan svet.

@Desecration Smile
Pozdrav i hvala na komentaru!
Potpuno si upravu za CSS, radim trenutno na tome, a dok ne savladam sve kako treba, sajt stoji tako kako jeste... fakultet mi bas ne daje puno vremena za ovo, ali...
Sajt nije bas skoro pravljen, tek sad sam ga stavila na ocenu, ne znam zasto :) valjda me zanimalo sta profesionalci misle, posto je "obicnim ljudima" uglavnom sve super i neverovatno i sl. :)
Header se i meni najvise svidja na celom site-u, mada mi ni ostatak ne deluje mnogo lose :) ali nikad se ne zna...
Volim dobronamerne kritike i valjda je ovo sto si ti gore napisala ono sto sam zelela da cujem.
Zanima me koji je to najveci fan sajt koji si radila :D ako je onaj na koji mislim, svaka cast! :)

Pravopisne greske (konkretno "naci ce") su slucajne, mnogo stvari previdim, jer sve radim sama, pa ne mogu bas sve da vidim. Ispravicu to. Kao i navodnike za ulicu :) (omg!)

Sada sajtove radim u DreamWeaver-u, a HTML prilicno dobro znam. Ucim PHP i JAVA-u... tako da ce sledeci sajtovi sigurno biti po "danasnjim standardima" ;)

Do tada, evo jos jedan sajtic na cherechenje :) 8)

www.baneopacic.com

Moj sajt je na prethodnoj strani, Invisible Movement. Nije o domaćoj poznatoj ličnosti, ali opet je ogroman i već su me neki ljudi kontaktirali povodom nastupajućeg VELIKOG događaja u ovoj zemlji, valjda sam im zanimljiva.

U pravu se isto piše odvojeno. Mislim da postoji programski paket RAS koji rešava ovakve nedoumice i pomaže ti da središ tekst kad nešto pišeš. Preporučujem ga:)

Banetov sajt ću pogledati večeras (sad jurim negde) pa ću ti reći šta mislim.

Drago mi je što ti ne smeta moja kritika, nije me mrzelo da napišem za šta mislim da je u redu, a za šta da nije, nema smisla blatiti, pa ni hvaliti, bez osnova.

Back