PlayStation 5 i detektor za termalno očitovanje konduktivnosti gasa

Sekhem

Zainteresovan član
Poruka
240
Razlog zbog čega ne može očitavati kopiju igre sa BlueRay Diska ili externog USB 3.0 SSD Diska nije neka licenca u vidu ključa jer vaš uređaj već očitaje kopiju koja se prebaci sa BlueRay na M.10 SSD koji je termalno izolirani medij i ne ispušta gas poput BlueRay ili SATA USB 3.0 SSD. Vaš PlayStation 5 dolazi sa ugrađenim Termalnim Detektorom očitavanje konduktivnosti gasa pa bi svaka pržena kopija igre na BlueRay bila detektovana putem tog uređaja i spriječena da se učitaje i igra. Sony koristi tehnologiju Detektora Termalne provodljivosti vješto ugrađenu da se ne može lako spoznati, njegovo isključenje ili onesposobljenje bi omogućilo da konzole očitaju kopiju BlueRay Diska ili kopiju igre sa eksternog izvora memorije.

Uspio sam danas očitati kopiju igre koju sam prethodno kupio sa eksternog izvora radi se o USB sticku SSD USB 3.2 SanDisc 512 Gb memorije pomoću jednog trika kojeg sam se sjetio neutralisao sam miris USB sticka koji se oslobodio dok sam pravio kopiju. Radi se o kopiji igre The Crew 2 tako sam uštedio 86 Gb prostora na unutrašnjoj memoriji SSD Diska PlayStation 5 Slim modela sa Disk čitačem za BluRay. Igra se očitava bez problema ikakvih sa mog USB sticka iz kopije.

Probati ću ovih dana napraviti kopiju BluRay Diska putem BulRay pisača pa ću vidjeti da li će ovaj jednostavan način uspjeti da pokrene instalaciju sa kopije.

Back