крсташ
Veoma poznat
- Poruka
- 10.645
Не мешај се у нашу причу.ko je bre prso? kakva ti je to argumentacija za bilo šta?
Ako imaš šta pametno napiši, a ne vređaj
Зна лик шта му причам.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не мешај се у нашу причу.ko je bre prso? kakva ti je to argumentacija za bilo šta?
Ako imaš šta pametno napiši, a ne vređaj
I bez obzira na sve to, narod pamti šta je ko radio. Ne verujem da neko voli Nemce iz tog perioda ali je bilo i straha od Rusa iz tog perioda. Ne znam zašto se odmah poteže Jasenovac il konc logori, jer niko ne upoređuje ničije žrtve a zlodela su zlodela ko god ih činio. Staljin je pobio milione Rusa, uz pomoć pristalica, i to je ogroman zločin sa kojim je srpski narod upoznat takođe...kakvi spinovi.....
pa ne mogu Rusi da budu gori od Nemaca u WW2......
pod jedan sve vojske u ratovima prave zločine nad civilima to je jednostavno tako a
jedni su imali koncetracione logore na našem prostoru a i šire u koijma su masovno ubijali sve živo, žene, decu , starce - Srbe , Jevreje i Rome uglavnom,
a pre streljanja i klanja su ih silovali.....
a drugi koji su nas oslobodili od nacista su imali par trulih jabuka koji su napravili x silovanja.
Idealno o ljudima i kulturi, naravno ne može se izbeći politika ...
Ne protiv rusije već protiv staljina. Velika je to razlika.Како коментаришеш чланове СКЈ и носиоце споменице које говоре против Русије?
Da li viđaš naše ljude sa njima i koliko često?U centru grada ih ima dosta, poneki su zanimljivo obučeni, mlađi, mada viđam razne po centru, juče neke koreanke mislim? 5 devojaka obučenih potpuno čudno i fensi čekaju bus... Ko to još gleda i kod koga postoji rusofobija to je vrlo teška reč
Pa koliko smo mi zapravo okrenuti Rusiji kada se sve sabere? Ovi naši na vlasti laprdaju o tome, ali koliko je tu zapravo saradnje?Postoje ljudi koje nervira okrenutost Srbije kao države Rusiji i žele da budemo tamo gde geografski pripadamo, sa ostalim narodima recimo u EU... ali daleko je to od rusofobije.
Не бих се заклео. Говоре против Русије и дан данас, као и њихови потомци. Величају запад.Ne protiv rusije već protiv staljina. Velika je to razlika.
Svaštara mi je meh ... Psihologija - mislim da tema nije za nju (mada bila bi da se zove fobije od drugih naroda) tako da sam je ovde pokrenuoAli ti si i otvorio temu na politici, zar ne? Nisi na svaštari ili psihologiji...
Ima neku političku prirodu, odnosi/doživljaji između nacija/naroda imaju i taj politički momenat. Tipa kao ovo što je Lagerta pomenula za Rusko nedelovanje 1999.jer misliš da je stvr politička. tu ti je i odgovor. Dakle, ljudi se ne slažu sa time da budemo pod Ruskim uticajem. Čista politika. Nema veze sa rusima koji su nam došli ovde ili žive gde god
Све је то супер, али никако да нам се објасни како то да још увек нико није начео русофобе, који се изјашњавају као антифашисти и левичари?Naši ljudi vole da vide krivce u dugima, to je omiljeni mehanizam odbrane od sopstvenbe nesposobnosti.
Sad, da li če to biti Nemci iz ww2 ili će to biti Englezi koji rovare tajnim kanalima, ili će to nekad biti Bugari, često Hrvati, pa Vatikan i katolici itd.. omiljena zanimacija naroda. Na toj mržnji jašu loši nacionalisti, to nisu prave patriote, na toj emociji jaše i ovaj predsednik, kod nas ljudi vole da mrze jače od sebe i sve one koji bi na nas da utiču, gle čuda, nego treba da nas cene kao da smo ravni njima, jer u našim glavama smo mi velika nacija /to je sadpreuveličavanje/, tako da smo pojedinaca bilo bi materijala za ozbiljan psihijatrijski rad
Nisam ni rekla da nam je loše jer su nam pomogli, samo ukazujem na to da je normalno da neka država vodi računa o svojim potrebama, dok mi umišljamo da će neka druga država na svoju štetu povući neki potez da nama pomogne. Moj zaključak je da se uvek treba uzdati samo u svoj narod i svoju državu a sa ostalim državama negovati korektne odnose, koliko je to moguće.To sa političkog aspekta ima smisla, ali ima i protiv-teža koja mora da se uračuna. Koliko su takve akcije pomoći štetne državama kojima se pomaže?
Ne bi verovao koliko ga ima među pojedinim ostacima komunističkih predaka. Oči su im uprte i dalje u Rusiju koju gledaju kao jedini bastion postkomunizma na planeti..Tipa nije isto kada ti Amerika, Rusija, Kina pomažu? Za očekivati je da će ti tražiti nešto zauzvrat i u dobroj si situaciji ako ostaneš na pozitivnoj nuli, što se Amera tiče kome su oni pomagali ti su baš dobro prošli ...
Pa nema ga, kontam da se to prenosi kao "folklore" i spada u onu grupu nacionalnih mitova. Moguće je da kod nas neka ekipa nije bila zadovoljna Titom ili nekim režimom i da su priželjkivali nešto bolje pa je nastalo to sa Rusima.Ta ekipa je malo veća nego što misliš jer se mržnja na komunizam prenela s kolena na koleno. Mnogo zla je učinjeno u ime komunizma na ovim prostorima.
Ako nismo naučili dokle nas je dovelo ''bratstvo i jedinstvo'' pa se okrenuli drugoj braći, onda smo mnogo čudan narod, da ne kažem neku težu reč..Pa bilo je dosta kontroverzi sa tim. Šta znam možda nas je i "bratstvo i jednisntvo" navelo da tražimo bolju braću?
Џаба све када Руси не желе због нас да ратују...
Liku verujem vazda! Voli te likЛиче
лик је прс'о и смара.
Веруј лику.
Стаљин је спасио Русију, и све словенске народе од истребљења, и зато је његов лик и дело трн у оку западних империјалиста и њихових домаћих сарадника у Србији.Првобитни план западних капиталиста је био да помогну Хитлеру да направи највећу војну машинерију у људској историји, и да онда он поубија Русе и већину Словена или да их протера у Сибир.Но, то није успело због "човека од челика" који је осујетио тај план, па се сада проглашава највећим злочинцем у људској историји.Ne protiv rusije već protiv staljina. Velika je to razlika.
Pomenuo si nosioce spomenica oni su davno pomrli i odgovorio sam ti.Не бих се заклео. Говоре против Русије и дан данас, као и њихови потомци. Величају запад.
Da, ali sve to posle 90. kada se već znalo šta će se dešavati..Ни то није било искључено, али за одбрану од унутрашњег непријатеља прво треба да раде органи јавне и државне безбедности, а тек на крају ЈНА: Прича да ЈНА није била обучена и спремна за борбу против унутрашњег непријатеља је лажна. Напад споља креће у синхронизацији са петом колоном.
Од средине 1992. године имаш поморску блокаду на Јадрану, а за њом иде и зона забрањеног лета изнад БиХ. НАТО довлачи дронове и др. ваздухоплове у околне земље. Крећу летове изнад СРЈ. Авакси круже около и снимају нас.
Ма чекај, бре.Pomenuo si nosioce spomenica oni su davno pomrli i odgovorio sam ti.
Ovi danas to su obično pohlepni ljudi zatrovani jeftinom propagandom.
Broj Rusa ubijenih pod Staljinom je teško utvrditi, ali procene se kreću od miliona do više od 20 miliona, uključujući žrtve čistki, Gulaga, prisilne kolektivizacije i gladi kao što je Holodomor. U ovim periodima, procene o broju žrtava variraju zavisno od izvora, metodologije i uključivanja različitih kategorija smrti.Стаљин је спасио Русију, и све словенске народе од истребљења, и зато је његов лик и дело трн у оку западних империјалиста и њихових домаћих сарадника у Србији.Првобитни план западних капиталиста је био да помогну Хитлеру да направи највећу војну машинерију у људској историји, и да онда он поубија Русе и већину Словена или да их протера у Сибир.Но, то није успело због "човека од челика" који је осујетио тај план, па се сада проглашава највећим злочинцем у људској историји.
И раније су постојале назнаке о нападу. Немој да мислиш да је Југославија била 100% сигурна од агресије и да нико није планирао да је прегази.Da, ali sve to posle 90. kada se već znalo šta će se dešavati..
Naravno da nema. Nikad nisamo ni imali problem da prihvatimo bilo koga ovde u Srbiji dokle god poštuju narod zemlje u kojoj žive.Ali ti si i otvorio temu na politici, zar ne? Nisi na svaštari ili psihologiji... jer misliš da je stvr politička. tu ti je i odgovor. Dakle, ljudi se ne slažu sa time da budemo pod Ruskim uticajem. Čista politika. Nema veze sa rusima koji su nam došli ovde ili žive gde god
Svaštara mi je meh ... Psihologija - mislim da tema nije za nju (mada bila bi da se zove fobije od drugih naroda) tako da sam je ovde pokrenuo
Ima neku političku prirodu, odnosi/doživljaji između nacija/naroda imaju i taj politički momenat. Tipa kao ovo što je Lagerta pomenula za Rusko nedelovanje 1999.
Све је то лепо, само је питање да ли је могуће имати коректне односе са државама које активно подржавају сецесију дела територије Републике Србије, наоружавају и праве војску сецесионистима, и терају нас да признамо ту сецесију.Nisam ni rekla da nam je loše jer su nam pomogli, samo ukazujem na to da je normalno da neka država vodi računa o svojim potrebama, dok mi umišljamo da će neka druga država na svoju štetu povući neki potez da nama pomogne. Moj zaključak je da se uvek treba uzdati samo u svoj narod i svoju državu a sa ostalim državama negovati korektne odnose, koliko je to moguće.
Naravno da su postojale, zato i kažem da su politički pismeniji to morali da imaju u vidu, iz kog razloga nisu, možemo samo da nagađamo..И раније су постојале назнаке о нападу. Немој да мислиш да је Југославија била 100% сигурна од агресије и да нико није планирао да је прегази.
Je l to pričaš i o Ukrajini, recimo koja ne podržava secesioniste? Čitam o tome na onoj temi gde ne ulazim jer mi je muka od podržavanja ubijanja ljudi, bilo kome da pripadaju... i da dodam, al znam da je besmisleno tebi to reći, najveća krivica je i dalje naša za naš deo države.Све је то лепо, само је питање да ли је могуће имати коректне односе са државама које активно подржавају сецесију дела територије Републике Србије, наоружавају и праве војску сецесионистима, и терају нас да признамо ту сецесију.