Русофилија и њене штетне последице

Problem je u tome sto su ti postavke i logicki zakljucci pogresni.
Najbolja odbrana od manipulacije je vratiti se logici razuma.
Silogizam se bazira na dva cinjenicna iskaza iz kojih izvlacimo logican zakljucak.

Iskaz 1: Neprijatelj je onaj koji te je napao u ratu
Iskaz2: Amerika nas je napala u ratu, ubijala nam nevine ljude i decu, okupirala nam teritoriju itd
Zakljucak: Amerika nam je neprijatelj
Stoga biti Zapadofil (Natofil) je isto sto i Kvinsling.
Zdrav razum i iskustvo kaze da je bolje je saradjivati sa onim ko ti nije neprijatelj nego sa neprijateljem

I konacno sta to Srbija ima da ponudi Rusiji da bi je Rusila branila po svaku cenu?
Da li je to mozda Ruska vojna baza, specijalni ugovor o saradnji kao sa Severnom Korejom itd?
Nista slicno tome a Rusija ti nije mama da da te stiti od tvojih sopstvenih gluposti
i zapadom korumpiranih i ucenjenih vodja poput Fahmije Juniora i njegove mafije.
Neka ti Amerika prvo oslobodi okupirano Kosovo pa tek onda kaze da ti je prijatelj.
Pre bi se moglo reci da naslov teme treba da bude: Rusofobija i njene negativne posledice

"Uvek me je impresionirala cinjenica da su uglavnom Rusofobi oni koji nisu mrdnuli
iz svojih balkanskih vukojebina sanjajuci o zapadu koji ne postoji"

:D
Ах судбино клета, увек су космополите и они који прођоше свет одушевљени Русијом 😆

Kako da ne svaljujemo na Rusiju kad nam je otela NIS i sad pošto je njihov mi imamo problema zbog toga?
Niko Ruse nije terao da izvrše zločinačku agresiju.
Коштуница је продао НИС. Нико нам га није отео. Ја се сећам једино НАТО-агресије, коју је предводила Америка, а због тога што је увела санкције Русији ми имамо проблем. Не секирај се. Вероватно ће и НИС отићи Америкацнима и биће идила у Србији.

U zadnjem talasu zatvaranja preduzeća na jugu Srbije otpušteno je 5 hiljada radnika , a kako smo saznali od zapadnih izvora N1 iz rafinerije će biti otpušteno hiljadu ipo radnika to jest kako vole da patetišu bez hleba će ostati 4 000 duša. Znači cc 4 ili 3 prema jedan . U slučaju rafinerije dramoseranje , tragedija gigantskih razmena a drugi slučaj se jedva pominje.
No vratimo se uzrocima a oni su prihvatanje narativna sa zapada jedno utucavanje u glavu da su strane investicije spas i da sve moramo prodati naročito monopolska profitna preduzeća jer bez toga nema razvoja države .
I upravo oni koji su najveći zagovornici takve opcije danas kukaju na prodaju NISa , kukaju i na to što smo Kinezima prodali rudnike ali sve drugo je super pa makar to bile i državne funkcije, bankarski sistem, strategiski sektori bez trunke ulaganja a bilo bi dobro da se NIS i rudnici sad prodaju zapadnjacima. Njima ne smeta sama prodaja već što je to prodato Rusima i Kinezima. Kmetski mentalitet.
:tick:

Nis je u problemu zbog politike Srbije koja je na amaterskom nivou. Niko ziv ne bi prodao Gazpromu firmu koja je od nacionalnog znacaja ne samo sto je Ruska nego sto je vecinski vlasnik Gazproma drzava i moze da ga koristi u politicke svhre kad god zeli.Da li je to Rusija ili bilo ko drugi ,niko ne daje firme od nacionalnog znacaja drugoj drzavi u ruke.
Promoter unitarne BejHa bi i da određuje šta je srpski nacionalni interes.

Коштуница је продао НИС. Нико нам га није отео. Ја се сећам једино НАТО-агресије, коју је предводила Америка, а због тога што је увела санкције Русији ми имамо проблем. Не секирај се. Вероватно ће и НИС отићи Америкацнима и биће идила у Србији.
И ја се сећам да нису хтели да нам продају С-300 али су нам слали "снажну моралну подршку", другим речима, баш их је болела она ствар за нас ...а што се санкција тиче, па ако нису они нама уводили не би требали ни ми њима јел тако? А НАТО агресија јесте и остаће агресија и грубо кршење међународног права али смо се сами довели у ту ситуацију бирањем савезника..Русија напусти сваког "савезника", ено питај Јермене или Асада.

nema amigo nista sigurno u zivotu... eno ti ona mlada ukrajinka lepa ko slika, puna love, otisla u usa daleko od rata, nasla posao, stvorila krug prijatelja i u podzemnoj je zaklao neki ludak.

ima davno napisano predskazanje ne samo za balkan ili istok, vec generalno, da svi koji beze od nekog zla a ne surpostave mu se na nacin na koji to mogu, kad tad vecinu to zlo stigne
Možemo da se frljamo anegdotalnim slučajevima, uvek ima izuzetaka ovakvih ili onakvih, ali ispravan rezon je taj da ti je sigurnije tamo gde nema rata nego tamo gde ga ima.

Nisam siguran za ovo bežanje, eto na primer neko ko je pobegao u Kanadu 90ih zbog rata vrlo verovatno će celi život proživeti tamo a da ga nikakvo zlo neće sustići.

И ја се сећам да нису хтели да нам продају С-300 али су нам слали "снажну моралну подршку", другим речима, баш их је болела она ствар за нас ...а што се санкција тиче, па ако нису они нама уводили не би требали ни ми њима јел тако? А НАТО агресија јесте и остаће агресија и грубо кршење међународног права али смо се сами довели у ту ситуацију бирањем савезника..Русија напусти сваког "савезника", ено питај Јермене или Асада.
Rezime tvoje poruke bi otprilike glasio ovako: Sami smo krivi što su nas bombardovali,inače oni to nebi uradili jer oni nisu takvi.
I naravno,ni reč kritike na račun tih zemalja,osim zaključka da to jeste bila agresija,ali si zato iskoristio priliku da pljuneš po Rusiji.

Rezime tvoje poruke bi otprilike glasio ovako: Sami smo krivi što su nas bombardovali,inače oni to nebi uradili jer oni nisu takvi.
I naravno,ni reč kritike na račun tih zemalja,osim zaključka da to jeste bila agresija,ali si zato iskoristio priliku da pljuneš po Rusiji.
А шта да кажем друго, агресија и кршење међународног права и то им је белег који ће дуго да траје.Па и Косово су признали кад је продат тај НИС ..Сад или да се конфронтирамо са њима и даље зарад неког ко нас сигурно неће заштити и служићемо као корисни идиоти, или да се коначно дозовемо памети и реално сагледамо геополитичку ситуацију. Критикујем ја и запад за разлику од теби сличних који не видите ниједну грешку Русије у опхођењу према нама, а ту и где има нечег увек смо ми сами криви јер им нисмо довољно дали или шта већ.

А шта да кажем друго, агресија и кршење међународног права и то им је белег који ће дуго да траје.Па и Косово су признали кад је продат тај НИС ..Сад или да се конфронтирамо са њима и даље зарад неког ко нас сигурно неће заштити и служићемо као корисни идиоти, или да се коначно дозовемо памети и реално сагледамо геополитичку ситуацију. Критикујем ја и запад за разлику од теби сличних који не видите ниједну грешку Русије у опхођењу према нама, а ту и где има нечег увек смо ми сами криви јер им нисмо довољно дали или шта већ.
Jel ti vidiš da nas taj zapad stalno nešto kinji,ucenjiva,koči?A šta ti vidiš kao grešku Rusije prema Srbiji?

Jel ti vidiš da nas taj zapad stalno nešto kinji,ucenjiva,koči?A šta ti vidiš kao grešku Rusije prema Srbiji?
Јер виде да играмо двоструку игру, би ли ти веровао неком који у исто време иде код твог такмаца или да кажем непријатеља?Не би. Запад је лицемеран као и Русија, у игри великих нема места за нас и увек има да служимо за поткусуривање..А по свему зависимо од Европе и тог запада и са Русијом,и пре рата у Украјини, нисмо ни имали неку спољнотрговинску размену као са ЕУ. Прича се о тој "пријатељској цени" гаса а Мађари и Хрвати имају исту цену. Да не спомињем да је та иста Русија одликовала и Туђмана и Месића за "антифастичке заслуге" ..њима смо ми исто и нема те занесености Србијом као овде Русијом.Био сам у Русији, уверио се и сам.

O kakvoj prodaji bilo čega potpuno opkoljenoj zemlji je moglo biti reči, sve i da na vlasti nije bila pijandura Jeljcin?

Јер виде да играмо двоструку игру, би ли ти веровао неком који у исто време иде код твог такмаца или да кажем непријатеља?Не би. Запад је лицемеран као и Русија, у игри великих нема места за нас и увек има да служимо за поткусуривање..А по свему зависимо од Европе и тог запада и са Русијом,и пре рата у Украјини, нисмо ни имали неку спољнотрговинску размену као са ЕУ. Прича се о тој "пријатељској цени" гаса а Мађари и Хрвати имају исту цену. Да не спомињем да је та иста Русија одликовала и Туђмана и Месића за "антифастичке заслуге" ..њима смо ми исто и нема те занесености Србијом као овде Русијом.Био сам у Русији, уверио се и сам.
a) Jeljcin ≠ Rusija.

b) Koja je to zapadna sila ikada bila raspoložena da se zbog nas sukobi sa Nemcima?

Samo toliko.

Kako si se uverio kad sam lično slušao Ruse kako besne protiv Jeljcina zbog njehovog ponašanja ‘99., i to više od 10 godina posle toga?

Билое је ситуације да се национализује нешто?

Од Амера смо купили Сартид за 1 ојро.

Требали смо да им тражимо да они нама дају тај 1 ојро.
Амери су продали Сартрид јер им више није био потребан.

Nemoj izjednačavati zapad i Rusiju nikako.Nama ta Rusija ama baš nikakvog zla nije nanela,što se za drugu stranu ne može reći.Ja ne vidim da zavisimo od EU.Mi sa Rusijom imamo potpisan sporazum o slobodnoj trgovini koji se slabo koristi iz meni nepoznatog razloga.A ogromno su tržište,ogromno.Čak se i EU proizvođači guraju na njega,USA takođe.Što se cene gasa tiče,nisam upoređivao,a i teško da ti možeš znati po kojoj ceni ga kupuju Hrvati i Mađari jer su oni u lažljivoj EU,tako da im ne verujem ni da je svanulo.Ta odlikovanja su bila diplomatski gest.

IMG_20251205_101458.jpg

Back