Русофилија и њене штетне последице

'Clint'

Iskusan
Poruka
5.992
Ево ових дана актуелно око НИС-а и да због братске нам Русије морамо себи пуцати у ногу.Питам се само зашто неко ко се издаје за Србина и патриоту ставља интерес једне далеке земље испред интереса своје? Уз то се увек игнорише чињеница да је тај исти НИС изграђен америчким кредитима и да Амери од нас траже да учинимо услугу пре свега себи и повратимо власништво над стратешки важним ресурсом. Увек буде најјачи аргумент како нас Руси нису бомбардовали..тачно, нису ал су нас увек пустали низ вц шољу кад им је било у интересу за шта им ја не замерам, радили шта је најбоље за њих..али зашто ми никад не радимо шта је најбоље за нас?

Ево ових дана актуелно око НИС-а и да због братске нам Русије морамо себи пуцати у ногу.Питам се само зашто неко ко се издаје за Србина и патриоту ставља интерес једне далеке земље испред интереса своје? Уз то се увек игнорише чињеница да је тај исти НИС изграђен америчким кредитима и да Амери од нас траже да учинимо услугу пре свега себи и повратимо власништво над стратешки важним ресурсом. Увек буде најјачи аргумент како нас Руси нису бомбардовали..тачно, нису ал су нас увек пустали низ вц шољу кад им је било у интересу за шта им ја не замерам, радили шта је најбоље за њих..али зашто ми никад не радимо шта је најбоље за нас?
Pa mi upravo postupamo u skladu sa američkom filozofijom - da je privatno vlasnitšvo svetinja.
Zato ne možemo oteti od vlasnika ono što je njegovo, makar taj vlasnik bio Rus.

Najveći paradoks cijele priče oko NIS-a je što se u Srbiji i dalje prodaje narativ da je “patriotizam” držati Rusiji svijeću dok ti gori kuća. A činjenice su krajnje neugodne, NIS NIJE ruska investicija, nego američki kredit koji ste VI vraćali, a onda ste tuđim novcem poklonili strateški energetski sustav zemlji koja, kad god je trebalo, nije birala hoće li vas ostaviti na cjedilu.

I to nije mržnja, to je realnost, Rusija vodi svoju politiku, a ne i vašu. Problem nastaje tek kad Srbija odluči voditi tuđu.

Najjači dio “patriotskog” argumenta je uvijek isto, "Rusi nas nisu bombardovali.”

Naravno da nisu, jer nisu morali.
Dovoljno je bilo da vas drže u osjećaju da ste im braća, a vi ste zauzvrat prodali resurse, energiju, političku samostalnost i pola vanjske politike. Besplatno.

I onda kad Amerika kaže da vratite vlasništvo nad vlastitom kompanijom koju ste izgradili njihovim novcem, to odjednom zvuči kao izdaja.
A izdaja je kad strateški energetski sustav prodate s popustom “bratskoj zemlji” koja je na međunarodnom tržištu prema vama uvijek igrala kao prema bilo kome drugom.

Već 30 godina ono što je dobro za vas zamijenjujete s dobrim za nekoga drugog.. samo ga uviješ u zastavu, dodaš malo mita o pravoslavnoj braći i sve postane emotivno umjesto racionalno.

I tako se vrti krug, emocije umjesto interesa, mitovi umjesto politike, NIS umjesto suverenosti.

a onda ste tuđim novcem poklonili strateški energetski sustav zemlji koja, kad god je trebalo, nije birala hoće li vas ostaviti na cjedilu.

Помощь Святого царя Николая (Сербская песня) (Небојша Мастиловић - Помоћ светог цара Николаја)​

Помощь Святого царя Николая (Сербская песня) (Небојша Мастиловић - Помоћ светог цара Николаја)​

Ponovit ću ti i baš si eto dao super primjer:
Emocije umjesto interesa, mitovi umjesto politike, NIS umjesto suverenosti.

Pa mi upravo postupamo u skladu sa američkom filozofijom - da je privatno vlasnitšvo svetinja.

За нас није приватно власништво светиња, већ је руско власништво светиња.

Ponovit ću ti i baš si eto dao super primjer:
Emocije umjesto interesa, mitovi umjesto politike, NIS umjesto suverenosti.
Komentari ispod videa:
Я Русский и низкий поклон и безграничное уважение Сербскому народу!!! Братья на всегда!!!
Спасибо братьям и сестрам, Сербии! Что помните, Историю! Низкий Вам, поклон!
Сербы,братский наш народ,мы всегда были и будем с вами
Спасибо вам, благодарный народ!!! Храни Бог Сербию! Прекрасная песня, очень красивый язык!!
Сербб гордость славянского народа.простите христа ради
(Srbin, ponos slovenskog naroda! - kad je to neko rekao za Hrvate, osim admirala DDL? :lol: )
Единственный братский народ не забывший поддержку и не продавшийся западу

Наши односи са Русијом, још од 12 века су пријатељски. Русија је свакако блиа од Америке Највећи квалитет Русије је то што Русија није политички запад, и нама практично ништа нажао није учинила. Управо супротно. Али пре свега, Русија није запад и то је ненадхебиви аргумент.

Па ми хоћемо да купимо али Рус неће нама да прода.Изгубили су Бугаре које су увек форсирали науштрб нас па сад само нас могу да држе за моода , братски онако.

U Americi kad ti neko udje na posed možeš odmah da pucaš u njega.
Nema veze ni ako je demokrata.

Komentari ispod videa:
Я Русский и низкий поклон и безграничное уважение Сербскому народу!!! Братья на всегда!!!
Спасибо братьям и сестрам, Сербии! Что помните, Историю! Низкий Вам, поклон!
Сербы,братский наш народ,мы всегда были и будем с вами
Спасибо вам, благодарный народ!!! Храни Бог Сербию! Прекрасная песня, очень красивый язык!!
Сербб гордость славянского народа.простите христа ради
(Srbin, ponos slovenskog naroda! - kad je to neko rekao za Hrvate, osim admirala DDL? :lol: )
Единственный братский народ не забывший поддержку и не продавшийся западу
Da, jer komentari ispod YT videa su dokaz svega 🤣
Jao inteligencije..

Baš ste ruska gubernija

Американци су нам увели санкције, а не Руси.

Jesmo li to nacionalizovali nešto američko, evropsko, kinesko, a samo rusko nećemo?
Билое је ситуације да се национализује нешто?

Од Амера смо купили Сартид за 1 ојро.

Требали смо да им тражимо да они нама дају тај 1 ојро.

Наши односи са Русијом, још од 12 века су пријатељски. Русија је свакако блиа од Америке Највећи квалитет Русије је то што Русија није политички запад, и нама практично ништа нажао није учинила. Управо супротно. Али пре свега, Русија није запад и то је ненадхебиви аргумент.
Mene naročito raduje što Rusi vole kada pamtimo njihovog/našeg svetog cara Nikolaja Drugog.
Znači da im komunizam nije isprao mozgovo skroz. :ok:

Zamenama teza zaradili ste obrok za danas - kupus sa kolenicom njam njam

1764754622573.jpeg

Американци су нам увели санкције, а не Руси.
Nisu vama uveli sankcije nego rusima. Nis su ruski agenti prodali rusima,sećaš se? Rusi su ti prvi uveli sankcije 1992. Kad smo kod toga. Dosta laži i Kremljo propagande.

Нема српског родољуба, а да се неким другим народима у окружењу не чини да је русофил. То није само ствар сродности и припадања истом цивлизаицијском кругу, што је несумњиво. Једноставно нам се интереџси чето преклапају. Српски и Руски. С њима рачунамо у будућности. И онда дођу неки " признајем југословени", српског порекла, про ЕУ помодари, и остали хрвати, и оптужују нас за емотивну русофилију.

Da, jer komentari ispod YT videa su dokaz svega 🤣
Jao inteligencije..

Baš ste ruska gubernija
YT komentari su način da se predoče živa čuvstva koja postoje između Srba i Rusa.

Vi Hrvati to ne razumete, jer se držite filozofije guzice, a ne težite nebeskim osećanjima i stanjima.

To se vama više ne događa,
ni kad svadbujete, ni kad vam se rađa!

Kaže Dobrica Erić.

Mene naročito raduje što Rusi vole kada pamtimo njihovog/našeg svetog cara Nikolaja Drugog.
Znači da im komunizam nije isprao mozgovo skroz. :ok:
Као ни ми, ни они се нису у птпуности ослободили. Тежак је то вирус. Адаптибилни. Но свакако хоће. И оони и ми. Какве су то пралелел међу нама, човек да не поверује-

U startu si zanemario Amere kao krivce za sadašnje stanje,a naravno,okrivio Ruse.
NIS je ruska imovina,oni neće da igraju po američkom diktatu i neće da se povuku iz vlasničke strukture NIS.A i zašto bi?Dosta je više američke tiranije.Evo,ti kao predlagač ideje da uradimo najbolje za nas(mada nisi iz Srbije,smem da potpišem) bi mogao da pokreneš neku akciju ispred ambasade SAD i da im transparentom poručiš da se otkače više od Srbije,dosta su nam zla naneli.

Nije stvar u bratskoj ili neprijateljskoj Rusiji
Stvar je u ekonomiji
A zašto, npr EU ne prestane da kupuje Ruski gas?
Iako su gasovod "nepoznati počinioci" dizali u vazduh?
Ukrajina uzimala koliko je htela, za tranzit

Back