Rupa VII

trenutno najveci problem NS osim u par delova grada je parking mesto :(
u Modene kopaju ALI kad zavrse ce opet biti cveca i zeleni pojas a ispod garaza :D
Ma nek rade pod zemljom sta hoce,al nek mi ne diraju cvecke iznad.😀
Laknulo mi je sad.Rekoh nije valjda kakvoj budali palo na um da pravi onde kakvu skalameriju od garaze.🙂
Kod nas nedavno srusili upravnu zgradu starog mlina koja je kao bila pod zastitom drzave...i nikom nista.
A zgrada bila bas lijepa,kitnjasta i mogla se renovirati i imati neku namjenu.

E, moram da vam ispričan..stigla nova tura migranata, svi kao afroameri, pun grad u petak i juče..i sad, odem do firme u Skadarliji, i kao, ajmo poslom časkom do Čika Ljubine...a, oni svi sede na trotoaru.
I sad, prolazimo, pored njih, a kolega me pita....je l ovo neko kulturno-umetničko društvo?
Hahahaha..jeste.... KUD Migranti.
To su oni što stoje ispred muzičke škole u subotici, vidiš da su kulturno umetnički nastrojeni

Ne znam da li sam ja postala bezosjecajna,ali meni ove babe sto je prodavala otrovne gljive na pijaci,uopste nije žao.
Citam u komentarima svi je brane,te stara,te nema od cega da zivi,te nije namjerno htjela nikog da otruje...
Meni je zao ovih otrovanih,iako su djelimicno i sami krivi jer su kupovali neprovjereno.
Ali to nije razlog da se babino ponasanje opravdava.Ako ne znas koje su gljive jestive,a cak i da si dobar poznavalac,a kamoli ako nisi,da li se zapitas da li ti to ipak smijes prodavati drugima i da li ces eventualno nekog otrovati?
Da li je samo bitna grabezljivost za novcem?
Nikakve savjesti i odgovornosti.
Ako je bila senilna i nije znala sta radi,zasto je porodica nije upozorila i vodila brigu?

Ne znam da li sam ja postala bezosjecajna,ali meni ove babe sto je prodavala otrovne gljive na pijaci,uopste nije žao.
Citam u komentarima svi je brane,te stara,te nema od cega da zivi,te nije namjerno htjela nikog da otruje...
Meni je zao ovih otrovanih,iako su djelimicno i sami krivi jer su kupovali neprovjereno.
Ali to nije razlog da se babino ponasanje opravdava.Ako ne znas koje su gljive jestive,a cak i da si dobar poznavalac,a kamoli ako nisi,da li se zapitas da li ti to ipak smijes prodavati drugima i da li ces eventualno nekog otrovati?
Da li je samo bitna grabezljivost za novcem?
Nikakve savjesti i odgovornosti.
Ako je bila senilna i nije znala sta radi,zasto je porodica nije upozorila i vodila brigu?
Delimično se slažem, a delimično i ne. To koliko se porodice staraju o svojim starim članovima je posebna teška priča. Vecinom se niko ne stara ni o kome, i u mnogo slučajeva je to ona tužna priča (umiri baba da nasledimo/prodamo) sta god. Tuga tužna. Drugo da se država stara o svojim starim građanima ne bi ona morala pod starost da čuči ispred pijace i prodaje bilo šta da bi imala za hleb ili lek. Strasno, ne daj boze nikom.
Opet ovi sto su se otrovali, jesu li razmišljali da im se to može desiti, jer je baka stara i ne razume se bas najbolje ili su išli logikom kod babe je jeftinije pa da udare koji dinar. Poznato je kakav smo narod.
Meni su pečurke sem šampinjona sve skupe na pijaci, a I neverujem im nešto, pa i ne kupujem, a kome je misije pat dinara od života, taj će uvek kupiti od nekog ispred pijace ili bilo gde već.

Delimično se slažem, a delimično i ne. To koliko se porodice staraju o svojim starim članovima je posebna teška priča. Vecinom se niko ne stara ni o kome, i u mnogo slučajeva je to ona tužna priča (umiri baba da nasledimo/prodamo) sta god. Tuga tužna. Drugo da se država stara o svojim starim građanima ne bi ona morala pod starost da čuči ispred pijace i prodaje bilo šta da bi imala za hleb ili lek. Strasno, ne daj boze nikom.
Opet ovi sto su se otrovali, jesu li razmišljali da im se to može desiti, jer je baka stara i ne razume se bas najbolje ili su išli logikom kod babe je jeftinije pa da udare koji dinar. Poznato je kakav smo narod.
Meni su pečurke sem šampinjona sve skupe na pijaci, a I neverujem im nešto, pa i ne kupujem, a kome je misije pat dinara od života, taj će uvek kupiti od nekog ispred pijace ili bilo gde već.
U novinama pise,ako je vjerovati,da baba ne zivi u neimastini i da ima djecu koja se brinu o njoj.
Ali eto,htjela je da dopuni kucni budzet,valjda.
Ali mogla je da bere nesto drugo,sto nije potencijalno opasno i da prodaje.
Sa gljivama je uvijek upitno i to bi neko sa toliko godina trebao da zna.
Ako se ovoliko ljudi otrovalo,onda tu nije bila jedna slucajno zalutala otrovna gljiva,nego vise njih.. sto znaci da nije bila nikakav poznavalac,ali se nije libila da ih bere i prodaje.
Sta ce biti sa onim koji pojedu,nije je zanimalo,kao sto ni vecinu ne zanima.
Mozda su bas ti koji su kupili od nje i kupili "iz sazaljenja",da i ona nesto zaradi.
Drzava u mnogo cemu ne valja,ali to ne iskljucuje licnu odgovornost i savjest.

Moja majka je isto od onih koji kupuju gljive na pijaci,iako sam joj sto puta govorila da to ne radi.
Ali ona sve vjeruje da to mora biti uvijek ispravno i da ona zna koje su dobre,iako realno nije neki veliki poznavalac.
Sad se malo zamislila posle ovog slucaja.
A pribliznih je godina kao ova baka.Znaci,i za nju bi trebalo biti opravdanje,ne zna sta radi.🙂

Znam tog nekog lika, veliki nacionalist, mrzi zapad jer su opljackali kolonije. Istovremeno njegovi roditelji su milioneri vlasnici najvece pekare u gradu koja radnicima placa minimalac, kum mu je sns-ovac konsultant u opstini, drugar je diler, supruga radi u sudu jer su joj roditelji radili u sudu. I on, moralna gromada kakva jeste, sudi zapadnjacima jer su pre 300 godina kolonizovali afriku, smrdljivi degenerik.

Jeste, ali ni tad se nije povukla.
Kad vidiš da iz nekog buja energija života., na žalost, otkazali su joj bubrezi.....na kraju.
Vujošević ima ozbiljan šećer odavno i bori se, s tim da je i dovoljno situiran recimo da može da plaća dijalize i sve. Strašne su te bolesti.

1665153988991.png

Back