Rupa VII

Baksuz...
Odnesem joj domaću supu roštilj, mimoza salatu i kolače a ona uzme da jede paradajz čorbu od juče.
Paradajz čorba je Xtra, nemoj tako....kod nas važi pravilo nek jede ko šta hoće, samo kažem...

Inače sam pao sa elektro bajsa za sneg....pošto uvek idem gde niko ne ide, ništa guza, ništa glava, dobroe... : )

Govorio sam ja sebi da se držim motornih sanki.....al sve moram da probam, ko da sam mačka.

Ја сам на парадајз чорби 3. дан. Детокс. Са пуно першуна да више и пишким :lol:
Ови моју на послу пију неке сокиће који мењају оброке. Лично ми је боља опција чорбица.

Taj elektro bajs ko praćka, za to bi trebalo da se polaže i da postoji starosna granica donja i gornja. U našem kraju ovi klinci od 11, 12 godina to vozaju i u vidu bajsova i u vidu trotineta, luduju kao divljaci, a da bi uštedeli struju isključe svetlo i noću.
Dok babe i dede u osmoj deceniji ladno piče , naleću na pešake, kola, ma strašno, a refleksi su im nula, kao i vid i sluh.

Taj elektro bajs ko praćka, za to bi trebalo da se polaže i da postoji starosna granica donja i gornja. U našem kraju ovi klinci od 11, 12 godina to vozaju i u vidu bajsova i u vidu trotineta, luduju kao divljaci, a da bi uštedeli struju isključe svetlo i noću.
Dok babe i dede u osmoj deceniji ladno piče , naleću na pešake, kola, ma strašno, a refleksi su im nula, kao i vid i sluh.
Nije taj bajs.......Ma ne bi mi drumski bio prob.vozio sam motore, imam i skuterčić. Ovo je el Bajs za sneg.
Leti na sve strane i još ja aj da vidim šta je tamo, a ono, medo je tamo...lol
Da, bre, nije sve za svakoga.

Kako me savladao umor, a od petka pijem gvožđe i svasta nesto...pa sta bi bilo tek da nisam to pila, i jutros sam bila ok, koji je đavo sad, a ujutro moram da dam krv zbog terapije....kako cu da odem evo ne znam...bas me oborilo...

Otišla Nemica sa detetom tamo kod lekara i on joj prepiše antibiotik za dete.
Ode potom u apoteku - mooošaaa, nema..kaže joj apotekar ne da nema antibiotika, nego ih više tamo neće ni biti. Gecrkt.

Otišla Nemica sa detetom tamo kod lekara i on joj prepiše antibiotik za dete.
Ode potom u apoteku - mooošaaa, nema..kaže joj apotekar ne da nema antibiotika, nego ih više tamo neće ni biti. Gecrkt.
Kod nas je nestasica cefaleksina.Ja nisam ni znala sto mi apotekarka u jdnoj apoteci kaze da nema,a druga ide iza nje i nosi kutiju.Ova joj znacajno rece da nemaju i brze bolje je vrati.
Odem u drugu apoteku i rekose mi da je velika nestasica i da ga nema nigdje.
Ovi su, znaci, imali,ali samo za odabrane.

Nocas 38,7...a evo opet pocinje.
Tacno me nijedan virus ne moze zaobici.
Virus je uvek zajednicka zurka...ja za Novu godinu obarala temperaturu po kuci (39,2 i 38,3) trci na dve strane, vec sam mislila u Hitnoj cemo docek, sreca spalo...za nekih 3 sata, i posle malo rasla, ali do 38 je ok da se i ne obara.
Tusiranje mlakom vodom, proluftati gde se boravi, nikakvo utopljavanje i sto vise tecnosti, cajeva i limunade/cedjene narandze. Ako bas ne spada-sirce na stopala.
Paracetamol, brufen-taj tip leka, i C vitamin onaj obicni-na tablu sto se prodaje.
I posto je gratis bio i jak suvi kasalj, to smo sredili sirupom od lovora. 10-15 listova u 3dl vode, 15 min da kuva, kad se malo prohladi, doda se sok 2 limuna i meda koju kasiku. Pijucka se po potrebi. Moze i sirup od anisa, isto se pravi, lepse i mirise, na bronhi bombone. :)
Supa od luka je zakon za prehlade. Moze i pileca u koju se doda vise luka.
(Pre me svake sezone spuca prehlada min.2-3 puta, a sad zadnjih 9 godina, lekara po tom pitanju videla nisam. U kontaktu sa zarazenim budem i nece me vise... Meni su antibiotici unistili imunitet, nista novo, treba jacati imunitet preventivom.)
Brz oporavak zelim i da te mimoilaze ubuduce. :)

Virus je uvek zajednicka zurka...ja za Novu godinu obarala temperaturu po kuci (39,2 i 38,3) trci na dve strane, vec sam mislila u Hitnoj cemo docek, sreca spalo...za nekih 3 sata, i posle malo rasla, ali do 38 je ok da se i ne obara.
Tusiranje mlakom vodom, proluftati gde se boravi, nikakvo utopljavanje i sto vise tecnosti, cajeva i limunade/cedjene narandze. Ako bas ne spada-sirce na stopala.
Paracetamol, brufen-taj tip leka, i C vitamin onaj obicni-na tablu sto se prodaje.
I posto je gratis bio i jak suvi kasalj, to smo sredili sirupom od lovora. 10-15 listova u 3dl vode, 15 min da kuva, kad se malo prohladi, doda se sok 2 limuna i meda koju kasiku. Pijucka se po potrebi. Moze i sirup od anisa, isto se pravi, lepse i mirise, na bronhi bombone. :)
Supa od luka je zakon za prehlade. Moze i pileca u koju se doda vise luka.
(Pre me svake sezone spuca prehlada min.2-3 puta, a sad zadnjih 9 godina, lekara po tom pitanju videla nisam. U kontaktu sa zarazenim budem i nece me vise... Meni su antibiotici unistili imunitet, nista novo, treba jacati imunitet preventivom.)
Brz oporavak zelim i da te mimoilaze ubuduce. :)
Hvala.Sve to koristim,ali mi spadne temperatura samo dok djeluje brufen.Inace me nista ne boli,osim malo glava.Ne boli me ni grlo,ne curi ni nos,ni bol u misicima,a za divno cudo i ne kasljem...samo temperatura i malaksalost.
Prvo me uhvati zima,da mi dva jorgana nisu dovoljna.Posle brufena vrucina i preznojavanje
A problem mi je proluftirati jer ulazi dim,a ne svjez vazduh,nazalost.Nije cudo sto mi je slab imunitet,stalno sam pod stresom.
Nadam se samo da nije korona po treci put.

Hvala.Sve to koristim,ali mi spadne temperatura samo dok djeluje brufen.Inace me nista ne boli,osim malo glava.Ne boli me ni grlo,ne curi ni nos,ni bol u misicima,a za divno cudo i ne kasljem...samo temperatura i malaksalost.
Prvo me uhvati zima,da mi dva jorgana nisu dovoljna.Posle brufena vrucina i preznojavanje
A problem mi je proluftirati jer ulazi dim,a ne svjez vazduh,nazalost.Nije cudo sto mi je slab imunitet,stalno sam pod stresom.
Tebi je imunitet skroz loš. Probaj neke prirodne preparate da ga popraviš.

Iste reakcije uz brufen, samo ja ne dam 2 jorgana iako traze, tanji prekrivac i vruc caj, oyvorim i prozor na kant, i naravno presvlacenje odmah posle. Jeste mucenje, ali deluje...
Da, glava obicno puca uz to sve. Zaboravih mg, i to im pojacam, bas zbog glavobolje. (ne sumece, nego bas tablete)
(I ja mg uzimam skoro svaki dan, doktorka mi rekla da je sad tesko sve uneti kroz hranu, jer jedemo sve losiju, pa mora suplement.)
I ukljucim probiotike, jer imunitet je prakticno u crevima, a svi lekovi poremete prirodni balans.
Kod mene je uzas od vazduha zimi, pa luftam ranom zorom dok jos ne pocne lozenje, kad je iole cistije.
Stres sve pogorsa, tim vise pojacas neki prirodni doping...treba vremena da pocne da radi, ali dugorocno koristi. (npr.kefir/probiotski napici, maticna mlec, alge, bobicasto voce, omege kroz hladno cedjena ulja/semenke, beli luk...i sl.)
Ako je korona, po treci put, trebalo bi da lakse preguras, ali valjda nije.
Udavih, nije mi bila namera, nego instiktivno skacem, znam kako izmrcvari... (a malo malo neko prehladjen, juce u dm-u, prodavacica kad se nije onesvestila, zakaslja se, suv kasalj, oci vodnjikave, vidi se da je lomi temp., jos druga kaze-ajde sad kuci, ne mozes vise, zamenicu te. Toplo vreme, taman da se sire virusi...)

Taman me prosla novogodisnja prehlada sa curenjem nosa,grloboljom i bez temperature,na nogama...A danas temperatura,glavobolja,suvi kasalj...jedino sto me ne boli grlo i ne curi nos.🙂
Da li bas svi virusi moraju na mene da se nakace?

Nemoj brinuti, skacu na sve unaokolo.
Traju dugo i idu sa bas, bas visokom temperaturom.

Sinu je skocila temperatura u ponedeljak i do sada nije spala. Cetiri dana je imao 40C.
Ne skoro 40 vec 40, buncao je, delirantan, nece da spadne i po dva sata nakon brufena, dolazila doktorica kuci, upala usiju kao komplikacija virusa. Prepisala je antibiotik a ja sam dala isti iako nikada ne dajem ali nisam mogla da izdrzim. Verovatno sam dala za dzabe.
Grlo i nos cisti.

Meni je pre dve nedelje izasao herpes na kozi a ne na sluzokozi, kao posledica virusa, i jos uvek traje. Stalno sam prehladjena.
Propao nam je odmor ali to je najmanje bitno. Kada je propao kazala sam sebi, dobro idemo februara a sada nisam sigurna da cemo se oporaviti i za februar!

Jos treba da se leti avionom a njemu upala usiju. Karte smo vec kupili. To mnogo boli tokom sletanja. Bas mnogo. Odrasla pa sam htela da vristim.
Nego, dan po dan...drzi se i ne brini, moze da traje i deset dana, makar su meni tako kazali.

Kako se leči upala ušiju, ako ne antibiotikom? Ozbiljno pitam.
Ja nemam problem da dam detetu antibiotik ako je upala ušiju ili upala grla. Ionako se dešavalo retko, jednom u dve godine, ako i toliko.

Back