Rupa VII

Kako se leči upala ušiju, ako ne antibiotikom? Ozbiljno pitam.
Ja nemam problem da dam detetu antibiotik ako je upala ušiju ili upala grla. Ionako se dešavalo retko, jednom u dve godine, ako i toliko.
rascisti se nekad sama, al to je lutrija
nekad su dosta i antibiotske kapi
npr meni su dosta
ja ih ljeti cesto imam i vec znam za jadac
s djecom...ne bih se zezala odma dr i kako nam kazu

Setih se Divke... Upravo sam saznala da je neko iz Bg oduzeo čoveku lokaciju koju je uzeo u zakup od države na 99 godina, tj, kupio je pre par decenija na taj način.
I sve je više takvih događaja na Paliću, neko ozbiljno stavlja šapu na ono što nije njegovo.
Prošlo i suđenje i ispada da čovek nema nikakva prava. U stvari jedna jako lepa lokacija na kojoj bi se moglo zaraditi puno para da se namontira neka plutajuća skalamerija. A do sad je bilo mesto okupljanja pecaroša, sportista, rekreativaca, dece...

Ja nemam problem da dam detetu antibiotik ako je upala ušiju ili upala grla. Ionako se dešavalo retko, jednom u dve godine, ako i toliko.
Млаким уљем.
Загреје се и капне у слушни канал да дође до бубне опне, да је греје.

Ja ne znam zašto ljudi beže od antibiotika. Ja nisam bila bolešljiva, nisu ni moja deca, ali kada god je trebalo da pijemo antibiotike, pili smo. Sećam se Alise iz NS koja je bila protivnik bilo kakvih lekova, koja je sve moguće lečila nekim alternativnim sredstvima. Ja lično nisam za to, jer da sve može da se leči oblozima i travama, ne bi lekove ni izmišljali. Valjda. Ali isto kao što ne verujem oblozima i travama, tako ne verujem ni čudotvornim lekovima sa Himalaja, iz Rusije i ne znam sve odakle, koji uništavaju ćelije raka, podižu imunitet, i rade ko zna šta. Isto kao i čudotvornim čajevima i kapsulama, koji tope masne naslage, skidaju kilograme, i ne daju im da se vrate. Svi znamo kako se mršavi, a to nije pomoću ćiribu ćiriba travki.

Pre Božića počne da me boli palac na desnoj ruci, sa bočne strane, celom dužinom nokta. Nije to prvi put, uglavnom kad god operem ruke ispolivam to mesto hidrogenom, i ono prođe posle dan, dva. Međutim, sada ne prolazi. Palac mi otekao, duplo deblji od ovog na levoj ruci, topao, pulsira, a boli što bi se reklo k'o u oko. Proguglam ja šta bi moglo biti, piše da bi uzročnik mogle biti gljivice, imam neotvoren kansen, počnem da mažem, ono ništa bolje. Kaže komšinica da pomešam sirće i mleko, pa da namažem, probam, ne pomaže. Druga komšinica kaže da nakapam propolis. Kapala, nokat požuteo, ali otok, crvenilo i bol isti.Treba da idem na korekciju noktiju, zakažem, odem, kažem joj da mi sa njega samo skine stari gel, i da ga ostavi takvog, jer moram nešto preduzeti. Odem u apoteku, pokažem apotekarki,ona kaže da je to neka upala, i da palac držim par minuta u mlakoj, slanoj vodi, pa onda da namažem flogocid. Poslušam i nju, tri dana mažem flogocid, ništa. Pozli mom svekru preksinoć, muž i ja ga odvedemo u hitnu, i dok smo čekali da dođe lekar, ja pokažem medicinskoj sestri moj palac, i pitam da li treba da se javim lekaru zbog toga. Ona baci pogled, i kao iz topa kaže: "Paronihija. Morate ići kod lekara, da Vam prepiše antibiotike, pa kada se smiri upala, možda će Vas poslati i kod hirurga." Ja juče odem od lekara, on pogleda, kaže: "Pićete ove antibiotike 2x dnevno sedam dana, i mazati gentamicinom. Ako ne prođe (a proći će) za sedam dana, dođite ponovo." Ja sinoć popila tabletu (prvi put čujem za taj lek), namazala. Jutros popila, namazala. Otok se smanjio, a bol skoro sasvim nestao posle dve tablete. Trebalo je da trpim bol, istražujući alternativne načine lečenja, jer budala nije htela odmah da ide kod lekara. U fazonu - proći će

Pitaj lekara, najbolje.
Meni nije jasno kako su se nekada antibiotici pili bez probiotika. Kažem, nisam često pila, nisu ni moja deca, ali pili smo ih bez probiotika. Sada prepišu antibiotik, i kažu da obavezno kupiš probiotik. A onii, bogu hvala, na ceni. :sad2:
Meni juče doktor prepisao antibiotik, ja u apoteku, ona kaže 500 i neki dinar. Plus gentamicin, plus probiotik, više od 1500 dinara. Pa bar bi taj antibiotik trebalo da se dobije besplatno, jer propagiraju da ne sme da se prodaje bez recepta. Zašto onda nije na pozitivnoj listi?

Pitaj lekara, najbolje.
Meni nije jasno kako su se nekada antibiotici pili bez probiotika. Kažem, nisam često pila, nisu ni moja deca, ali pili smo ih bez probiotika. Sada prepišu antibiotik, i kažu da obavezno kupiš probiotik. A onii, bogu hvala, na ceni. :sad2:
Meni juče doktor prepisao antibiotik, ja u apoteku, ona kaže 500 i neki dinar. Plus gentamicin, plus probiotik, više od 1500 dinara. Pa bar bi taj antibiotik trebalo da se dobije besplatno, jer propagiraju da ne sme da se prodaje bez recepta. Zašto onda nije na pozitivnoj listi?
Idi u socijalno i oslobodi se participacije, bice ti puno jeftinije.
Probiotik ne moras da kupiš, uzmi jogurt umesto njega.

kad ima ceste upale kao j kada je bio mali tipa jednom mesecno ne daju se ab uvek
Msm u dz su mu davali bukvalno mesecno i urnisali imunitet
dok nismo dosli do dr na institutu i ona je ukinula
Davala je ako je jaka upala, tek tada i bukvalno se resio upala usiju
Inace je bilo jezivo

Evo ne znam, ja ne plaćam nista bas.
Nemam pojma, ne znam kako to funkcioniše, i ne želim da se bavim time. Ne plaćam onih 50 dinara za lekarski pregled, ni u laboratoriji, ni pri podizanju lekova koji idu na recept. A recimo, plaćam pun iznos za eutiroks, što je recimo apsurdno, jer ja bez tog leka ne bih mogla da živim. I dijagnoza po kojoj sam oslobođena plaćanja participacije je u direktnoj vezi sa tim lekom. Nije neka cifra, ali je svakako budalasto.
Moji sveki & sveki su takođe oslobođeni plaćanja participacije zbog niskih penzija, ali plaćaju deo cene nekih lekova koje dobijaju na recept.

Nemam pojma, ne znam kako to funkcioniše, i ne želim da se bavim time. Ne plaćam onih 50 dinara za lekarski pregled, ni u laboratoriji, ni pri podizanju lekova koji idu na recept. A recimo, plaćam pun iznos za eutiroks, što je recimo apsurdno, jer ja bez tog leka ne bih mogla da živim. I dijagnoza po kojoj sam oslobođena plaćanja participacije je u direktnoj vezi sa tim lekom. Nije neka cifra, ali je svakako budalasto.
Moji sveki & sveki su takođe oslobođeni plaćanja participacije zbog niskih penzija, ali plaćaju deo cene nekih lekova koje dobijaju na recept.
Ne znam ja Eutirox pijem godinama i dobijam ga na recept. Vise i ne znam sta neki plaćaju jer ja ne plaćam nista od toga.
Traži od tvog lekara da ti prepise Eutirox zašto bi plaćala nesto sto ne moraš.

Pitaj lekara, najbolje.
pa i jogurt je probiotik
i kiseli kupus i tursija
lijepo ti kaze ljekar popij i jogurt dok pijes ab i eto

kad ima ceste upale kao j kada je bio mali tipa jednom mesecno ne daju se ab uvek
Msm u dz su mu davali bukvalno mesecno i urnisali imunitet
dok nismo dosli do dr na institutu i ona je ukinula
Davala je ako je jaka upala, tek tada i bukvalno se resio upala usiju
Inace je bilo jezivo
meni dr dala kapi za ushi
al vukla sam neko sranje sigurno dvije sezone
i onda je jedna doza otol h kapi sve sredila
prije toga sam imala reakciju na neke kapi koje mi je propisala jer u cro nema nista osim tih valjda
i fino mi otekli usni kanali, iritacija, uzas jedan...onda me stavila na ab
to je bila grozota
i proslo ljeto se sjetim da ponesem otol h
i kad me zabolilo pitam nju jel moze to
kaze moze
ispicima jednu dozu i evo drugu sezonu sam mirna
sta god da je zivilo u tom uvu te kapi su ga roknule 😄

Back