Rupa VII

E te životinje su odlična stvar za pranje novca. Malo malo pa neka kao pojede mladunče ili se međusobno pojedu i sl. A u stvari, najverovatnije ih dobro prodaju.
Tako letos mama lavica pojela svoja dva lavića... Baš svi verujemo.
A zmija nedavno pobegla i udavila majmuna...
Daaaaa...tako je Borka pala u nemilost kod VB u Beo Zoo kad je otkrila malverzacije i koja je on bio lopuža.
Borka je, inače, bila super volonterka. Čuvala je i šimpanze po kući....

Dakle, imamo kamere u ulazu.
Kantu za ostavljanje letaka i sitnog papira i tome sl
I usnimili nekiu babu. Stavili fotku na vrata, ona bacila kesu sa đubretom u kantu buahahaha...
Uhvaćena na delu!
Ja sam protiv stigmatizacije babe, moji kažu ako, tako treba...da se nauče redu.

Isla da se malo prošetam jer znam da moram pa kako mi je da mi je, jer ako budem provodila vreme samo u kuci, tek sam nadrljala. Znam da moram pa koliko god. Uzas kamo nemam snage i kako nisam ni za sta :sad2:
Šetaj koliko god možeš, zbog održavanja kakvog takvog tonusa mišića.
Moja svekrva je primila neke injekcije u oči, i uvrtela sebi u glavu da ne sme da izlazi napolje.
Ona se inače sporo i teško kreće zbog polineuropatije. Brzinom puža, a 100m razdaljine maksimalno. Od kako neće da izlazi napolje, sve sporije i kraće može da hoda.

Šetaj koliko god možeš, zbog održavanja kakvog takvog tonusa mišića.
Moja svekrva je primila neke injekcije u oči, i uvrtela sebi u glavu da ne sme da izlazi napolje.
Ona se inače sporo i teško kreće zbog polineuropatije. Brzinom puža, a 100m razdaljine maksimalno. Od kako neće da izlazi napolje, sve sporije i kraće može da hoda.
Боли је та неуропатија сигурно и веома јако.
Тако да није чудно што не може да шета.
Иначе, људе који имају озбиљнију форму дијабетеса, који је већ резултовао компликацијама као код твоје свекрве, требамо мало више толерисати. Њима трпи буквално цео организам због оштећења крвних судова па ни промена личности није реткост.
Само апстраховати изречено јер је болест ту засигурно узела данак.

Joj sofija, veruj mi, njoj se maksimalno toleriše. To kako je ona nebrigom uspela da upropasti sebe, to je za priču. Nju je upropastio dijabetes, ali zahvaljujući njenom ponašanju. Ona je tipičan primer onog da dijabetes ne boli, a razara svaku ćeliju u organizmu.
Koliko godina joj je šećer bio iznad 15 jedinica, i koliko godina je internista insistirao na insulinu, a ona odbijala, izlišno je pričati. Kod oftalmologa nije htela, jer joj zaboga širi zenice. A zašto širi - da bi pregledao očno dno. Bila dva puta, pre 15 godina, i nije htela više da ide. Sada očno dno propalo, jedna doktorka joj rekla da je školski primer propadanja očnog dna. Druga joj rekla da je pet godina zakasnila sa primenom terapije da ne dođe do oštećenja.
Ona teško hoda usled neuropatije, ona slabo vidi (20 - 30%), a cela porodica trpi zbog njenog nemara. Što finansijski, što fizički, što psihički.
Da je htela da primeni samo deo onoga što su joj savetovali lekari i ubeđivali je mi u kući, danas bi nam svima bilo lakše.

Back