Rupa VI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne, ja sam imala dilemu da li da odgledam, da li da napisem, ne delim ovde niti bilo gde crne hronike
Ali ovo pa ovo je za streljanje
Hbm ti ludilo
Uopste ne citam crnu hroniku i ovo nije vest tog tipa
Ovo je sistemski propust ovog ludila koji dovodi do jezive tragedije i na takve stvari ne mogu da zmurim, ne mogu da okrenem kanal i da se pravim da se ne desava

Gledam prilog o trudnici koju u 35.nedelji sa blizansckom trudnocom i 6 dana temp 39 i koronom nisu hteli da prime ni u front i nu dragisu
suprug navodi da su u frontu molili da je prime jer je osecala da nesto nije ok, uz to je gorela 6 dana, oduvali su ih kao poslednje, nije njihova nadleznost i sve je ok
Sutradan je zeni krenuo porodjaj, kada su stigli u bolnicu jedna beba je preminula, jednoj se bore za zivot a mama je sa teskom upalom pluca prebacena u kbc dragise misovic

ja ne znam, evo ne znam koliko jos ludila treba da prodje ali ovo sve postaje prestrasno
Posle se cude kad se pojavi njen muz sa pistoljem i pobije pola osoblja sa sve lekarima, duznim i neduznim... jer je sigurno u stanju rastrojstva... nervnog...
Ne smem da zamislim da se to meni desi sta bi mm uradio... ju :(

Gledam prilog o trudnici koju u 35.nedelji sa blizansckom trudnocom i 6 dana temp 39 i koronom nisu hteli da prime ni u front i nu dragisu
suprug navodi da su u frontu molili da je prime jer je osecala da nesto nije ok, uz to je gorela 6 dana, oduvali su ih kao poslednje, nije njihova nadleznost i sve je ok
Sutradan je zeni krenuo porodjaj, kada su stigli u bolnicu jedna beba je preminula, jednoj se bore za zivot a mama je sa teskom upalom pluca prebacena u kbc dragise misovic

ja ne znam, evo ne znam koliko jos ludila treba da prodje ali ovo sve postaje prestrasno
Мени је жао што ће народ, да би схватио лудило целокупне ситуације, морати да доживи много гадне ствари.
Ево, и моја болница је од понедељка ЦЕЛА ковид. И лечићемо опет мамлазе са температуром 37.5 и позитивним пцр-ом, док ће људи умирати од свега осталог.

Pa ne, ja sam imala dilemu da li da odgledam, da li da napisem, ne delim ovde niti bilo gde crne hronike
Ali ovo pa ovo je za streljanje
Hbm ti ludilo
Uopste ne citam crnu hroniku i ovo nije vest tog tipa
Ovo je sistemski propust ovog ludila koji dovodi do jezive tragedije i na takve stvari ne mogu da zmurim, ne mogu da okrenem kanal i da se pravim da se ne desava
Treba uvesti prinudni dozivotni rad za takve, sve nadlezne i odgovorne bih strpala u vagon pa u radni logor, da vade krompir rukama! Dok ne crknu
ionako nam je poljoprivreda u kurrcu, taman da je malo pridignemo novom radnom snagom koja bi pritisaza non stop jer se takvih genetskih skartova namnozilo tone

Ja sam sebe odavno maknula od takvih vesti, zajebi, nije zdravo

Мени је жао што ће народ, да би схватио лудило целокупне ситуације, морати да доживи много гадне ствари.
Ево, и моја болница је од понедељка ЦЕЛА ковид. И лечићемо опет мамлазе са температуром 37.5 и позитивним пцр-ом, док ће људи умирати од свега осталог.
Zasto se lekari ne pobune?

To su uzasne greske u samom sistemu.Za takve moze da se organizuje kasarna, hotel, sportska sala...za teze slucajeve jedan deo bolnice.Ovako imamo pored bolesnih i umrlih uz pomoc korone,jos minimum toliko onih koji ce umreti zayo sto moraju da idu 100km do bolnice.

Mozda je i do politike kakva jeste.
Imam dva primera gde nije bilo tako. Sestrina deca su bila u karantinu, pominjala sam. Nemci su zatvorili na dve nedelje vrtic i školu. Jutros je svim djacima rađen test i svi negativni kreću u ponedeljak u školu najnormalnije.
Sestra ima grlobolju, istog dana je urađen test i čeka samo do sutra u podne a uveče je dežurstvo njeno sa pacijentima koji nisu kovid.
Na žalost, poznanica, majka četvoro beba je dobila kancer štitne, operacija je u Irskoj ovog meseca. Stvarno ne mora da bude tako da se blokira svet do poslednje žilice. Mislim da je dosta do politike.

Zasto se lekari ne pobune?
Како? Па зар не видиш да нико нема прођу до медија?
Дају отказе масовно. Болнице су се десетковале. Нама се распала неурологија, гинекологија, анестезија...а да се не лажемо, пуно је и ментола који не баратају елементарним знањем.

Pa videla si u Novom Pazaru,kad je ono brnaba dosao/la u posetu,svi okrenuli ledja.
Cim se smirilo,pocelo sikaniranje i otkazi.
Strasno je koliko su se infiltrirali svuda
Postajemo bukvalno severna koreja
Uopste se ne radi samo o lekarima, potpuno je pitanje zasto se lekari ne bune pogresno, pitanje je je zasto se narod ne buni, onaj mali procenat koji smo ostali da se nismo upleli u celu papazjaniju
Meni se bukvalno povraca od svega u ovoj zemlji

Sto se konkretno ove teme koju je tara pomenula sa tim slucajem tice, uopste nije samo u srb tako, ovo je sada globalan problem, cela eu ima problem sada sa zdravstvenim sistemom, i ispastece narod svuda zbog cele.papazjanije
Jedva cekam vakcina kad krene pa kad krene masiranje mozgova sa time, samo cekaj tad da vidis sou program
Proucavace nas za sto god kao sjajan istoriski primer kako je masa poludela zbog gluposti, kao sto mi sada proucavamo kako su svabe pale pod hitlerov uticaj i siebali celu evropu, potpuno se ista stvar sad desava al globalno, ispiranje mozga

Imam dva primera gde nije bilo tako. Sestrina deca su bila u karantinu, pominjala sam. Nemci su zatvorili na dve nedelje vrtic i školu. Jutros je svim djacima rađen test i svi negativni kreću u ponedeljak u školu najnormalnije.
Sestra ima grlobolju, istog dana je urađen test i čeka samo do sutra u podne a uveče je dežurstvo njeno sa pacijentima koji nisu kovid.
Na žalost, poznanica, majka četvoro beba je dobila kancer štitne, operacija je u Irskoj ovog meseca. Stvarno ne mora da bude tako da se blokira svet do poslednje žilice. Mislim da je dosta do politike.
Поптпуно је политика.
Короне се нећемо решити док се не имунизујемо, природно или вакцином. А већ смо имунизовани масовно. Ово сад ће грип да хара, али народ нико не тестира на грип, само на корону непоузданим тестовима. И ко да им верује?
Народ не може да се сачува од заразе. А видимо да велика већина има благе кл. слике.
Немци су објавили у августу да око 10% захтева болнички третман. Па зар због 10% заражених да се блокира све?
АЛи ја не могу више да се нервирам, ј6г, морам да мислим на своје здравље. Мисију сам извршила, бар сам моје на одељењу натерала да се подсете заборављеног да не може нико да им продаје му6а за бубреге.

ZAsto dozvoljavaju da im se zdrava deca testiraju?
Дају отказе масовно. Болнице су се десетковале. Нама се распала неурологија, гинекологија, анестезија...а да се не лажемо, пуно је и ментола који не баратају елементарним знањем.
Ne znam kako.
Verujem da ja imam ideal intelektualaca i zdravorazumskih osoba u kolektivima bolnica.

A ko ce da menja te kojima daju otkaze?

Kako mislis raspala?

Mentola ima svuda.

Prestanite da se vadite na politiku. Do ljudi je. Tacka.

Sve sami izgovori.

Pa videla si u Novom Pazaru,kad je ono brnaba dosao/la u posetu,svi okrenuli ledja.
Cim se smirilo,pocelo sikaniranje i otkazi.
У Пазару се десило то да је директор болнице направио огроман пропуст. Није заменио штекере за респираторе јер нису наши, класични, већ као амерички, кинески, па кад је кренуло падање, није имао спремну интензивну.
Из неког разлога то није дошло до јавности. Значи, грешка на локалном нивоу која је приписана власти.
ја их стварно не волим и сви који ме знају, знају да сам мишљења да огавније нисмо имали, али ово им заиста не може на душу.
У Пазару су политички ветрови јако гадни.

ZAsto dozvoljavaju da im se zdrava deca testiraju?

Ne znam kako.
Verujem da ja imam ideal intelektualaca i zdravorazumskih osoba u kolektivima bolnica.

A ko ce da menja te kojima daju otkaze?

Kako mislis raspala?

Mentola ima svuda.
Распала, лепо, специјалисти дали отказе, на одељењима остало недовољно кадра.
Што би се један интервенстни кардиолог смарао са короном? Боли га уво, неће да буде део шараде.

Поптпуно је политика.
Короне се нећемо решити док се не имунизујемо, природно или вакцином. А већ смо имунизовани масовно. Ово сад ће грип да хара, али народ нико не тестира на грип, само на корону непоузданим тестовима. И ко да им верује?
Народ не може да се сачува од заразе. А видимо да велика већина има благе кл. слике.
Немци су објавили у августу да око 10% захтева болнички третман. Па зар због 10% заражених да се блокира све?
АЛи ја не могу више да се нервирам, ј6г, морам да мислим на своје здравље. Мисију сам извршила, бар сам моје на одељењу натерала да се подсете заборављеног да не може нико да им продаје му6а за бубреге.
Ovo poslednje sto si napisala treba svako od nas da uradi.
S kim god da sam se videla i sela, iznela sam svoj stav. Naravno ne skacem u oci ali iznesem argumente i vidim da je svako na istoj strani... svima je dopizdelo, svima je smesno... i mislim da se samo ceka ko ce da krene u pobunu. Narod se umorio malo protesta ali ako bude i jednog okidaca evo sviJu na ulicama... zato i ovi sa vlasti sada idu polako, nema vs, nema zatvaranja skole, nema... vide i oni koliko je sati

У Пазару се десило то да је директор болнице направио огроман пропуст. Није заменио штекере за респираторе јер нису наши, класични, већ као амерички, кинески, па кад је кренуло падање, није имао спремну интензивну.
Из неког разлога то није дошло до јавности. Значи, грешка на локалном нивоу која је приписана власти.
ја их стварно не волим и сви који ме знају, знају да сам мишљења да огавније нисмо имали, али ово им заиста не може на душу.
У Пазару су политички ветрови јако гадни.
Znam to,drugo sam naveo.
Pobuna se resila automatski sikaniranjem i otkazima.Pricam o desavanjima posle toga...

Mislis da je cela bolnica sns?
Ne verujem. Nadam se da nije.

Mislim da ljudi nisu svesni svoje moci.
Lekari i zaposleni su moc bolnice.
Ako su oni udruzeni, mogu da traze svoja prava, da zavrse ovu ludnicu.
I da... ja ovo idealisticki... :aha:
Ja ti ne mogu opisati horore koji se sada desavaju sa radnim.mestima po domovima zdravlja, skolama, sudovima i sl drzavnim institucijama, medijima, velikim agencijama itd....
U slobino vreme nije bilo ovako gadno kao sto je sada
Ne zajebavam se kad kad kazem da idemo putem severne koreje

Hvala sv kravi sto sam kod malog privatnika, ja evo iskreno ne znam sta bih radila da sam negde gde mi se produzetak ugovora odredjuje na osnovu botovanja, uopste nemam predstavu da li bih mogla da se oduprem ili bih zbog egzistencije morala da se i ja prodam
Jer su scenariji strasni u kojima se ti ljudi nalaze

Распала, лепо, специјалисти дали отказе, на одељењима остало недовољно кадра.
Што би се један интервенстни кардиолог смарао са короном? Боли га уво, неће да буде део шараде.
Meni je nejasno da neko ko je medicinski radnik smatra da je ovo sarada.
Nama je sistem los,truo, ostao iz titovog vremena, i dalje vecina zaposlenih po bolnicama je zaposljeno po rodbinskim i politickim vezama.A da se ceo sistem menja treba vreme,novac, i dobra volja.
I da bar neko ostane ko ce mlade uciti poslu.

Ja ti ne mogu opisati horore koji se sada desavaju sa radnim.mestima po domovima zdravlja, skolama, sudovima i sl drzavnim institucijama, medijima, velikim agencijama itd....

Hvala sv kravi sto sam kod malog privatnika, ja evo iskreno ne znam sta bih radila da sam negde gde mi se produzetak ugovora odredjuje na osnovu botovanja, uopste nemam predstavu da li bih mogla da se oduprem ili bih zbog egzistencije morala da se i ja prodam
Ja sam ispljuvao rodjaka koji je privatio mesto nacelnika ali uz clansku kartu.Realno ga je zasluzio ali je to bio uslov.
Tek posle kada mi je rekao sta se sve radi i kako pritiskaju ljude da cute...zgrozio sam se.
Ide se tacno do S Koreje ili Staljina...

Ma znam... drugarica posle 9 godina u skoli dobila otkaz a neke guzicarke koje su tek dosle ostale... jbg napredne su... :roll: i direktorica napredna...

Ja sam ispljuvao rodjaka koji je privatio mesto nacelnika ali uz clansku kartu.Realno ga je zasluzio ali je to bio uslov.
Tek posle kada mi je rekao sta se sve radi i kako pritiskaju lkide da cute...zgrozio sam se.
Ide se tacno do S Koreje ili Staljina...
Pa bas tako, ljudi pljuju po njima jer ne znaji sta je iza toga, ti ljudi prolaze psihicku torturu i jak mobing, a na tacni im se klati egzistencija
Izvini ali malo je ljudi koji mogu tako lako sebi da dozvole da budu par meseci ili godina nezaposleni, vecina ne moze, i to je strasno sta im se radi
U manjini su oni sto su se prodali jer oce tako ljigavci, vecina trpi teror, uopste to nisu slucajevi da ih pljunes, meni ih je zao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back