Rupa VI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa bas tako, ljudi pljuju po njima jer ne znaji sta je iza toga, ti ljudi prolaze psihicku torturu i jak mobing, a na tacni im se klati egzistencija
Izvini ali malo je ljudi koji mogu tako lako sebi da dozvole da budu par meseci ili godina nezaposleni, vecina ne moze, i to je strasno sta im se radi
U manjini su oni sto su se prodali jer oce tako ljigavci, vecina trpi teror, uopste to nisu slucajevi da ih pljunes, meni ih je zao
Znam,na zalost je tako.Ali od njega se nisam nadao,izuzetan lekar, profesionalac, usavrsava se i uci konstantno,radi to zato sto voli.
Njemu ne bi mogli da napakuju otkaz,ali...
Samo sam ga pitao zasto ne uci nemacki ili engleski.Sa svojim navikama i znanjem moze svuda da uspe.Oboje su u zdravstvu, studirali na BU dok je jos bio zestok u prosejavanju studenata...
I onda trpi da mu bude nadredjen kreten koji umesto slepog creva moze da odradi barmicvu.

Pa bas tako, ljudi pljuju po njima jer ne znaji sta je iza toga, ti ljudi prolaze psihicku torturu i jak mobing, a na tacni im se klati egzistencija
Izvini ali malo je ljudi koji mogu tako lako sebi da dozvole da budu par meseci ili godina nezaposleni, vecina ne moze, i to je strasno sta im se radi
U manjini su oni sto su se prodali jer oce tako ljigavci, vecina trpi teror, uopste to nisu slucajevi da ih pljunes, meni ih je zao
Izgovori.
To ti je kao ona cuvena “ostajem u braku zbog dece” kako da ne

Znam,na zalost je tako.Ali od njega se nisam nadao,izuzetan lekar, profesionalac, usavrsava se i uci konstantno,radi to zato sto voli.
Njemu ne bi mogli da napakuju otkaz,ali...
Samo sam ga pitao zasto ne uci nemacki ili engleski.Sa svojim navikama i znanjem moze svuda da uspe.Oboje su u zdravstvu, studirali na BU dok je jos bio zestok u prosejavanju studenata...
I onda trpi da mu bude nadredjen kreten koji umesto slepog creva moze da odradi barmicvu.
Nije ni odlazak vani picckin dim za neke ljude, zavisi od karaktera i zivotnih zelja.... jednostavno ne mogu svuda da budu, zele da su ovde.... to je ok, nismo svi za sve...
Takvim ljudima je tesko da kazu ok mrs svi odoh odavde, pre ce ostati ovde da probaju da prezive situaciju....

Izgovori.
Cicak,ti i dalje ne mozes da shvatis da ima ljudi koji zive iskljucivo od svojih plata? I ako jedno od njih ostane bez posla ne mogu ni dva meseca da se protegnu,a takvih je previse u Srbiji.
Pobuna bi ala smisla samo da krene na svim nivoima i u svim takbum mestima u isto vreme.A ne zaboravi da ima brdo ljudi koji su prezadovoljni svojim poslom...Lekari na stranu, ovi dovode nesposobnjakovice samo zato sto su takvi svesni da nemaju gde i moraju da grebu i grizu za vlast...Tesko cemo se mi otresti ovih.

Nije ni odlazak vani picckin dim za neke ljude, zavisi od karaktera i zivotnih zelja.... jednostavno ne mogu svuda da budu, zele da su ovde.... to je ok, nismo svi za sve...
Takvim ljudima je tesko da kazu ok mrs svi odoh odavde, pre ce ostati ovde da probaju da prezive situaciju....
Znam.Video sam ih i previse takvih koji su probali,pa jedva izdrzavali 3 meseca i tutanj nazad.

Izgovori.
Cile pitanje egzistencije nije tako kako ti zamisljas, nemoj se mlatiti time, nije crno belo...pusti....mnogo gadno vreme i trajace jos pa ko ziv ko mrtav

Ja licno sam misljenja da je jedino resenje kofer i sto dalje od ovog tla tako plodnog za autokratske sisteme

Znam.Video sam ih i previse takvih koji su probali,pa jedva izdrzavali 3 meseca i tutanj nazad.
O da, gledala sam i mislila sam da me zajebavaju, bukvalno se raspadaju koliko im nedostaje srbija i sve ovde, ja nisam iz te price da sam vezana za zemlju pa mi je stvarno tesko da shvatim to stanje uma, ali ok prihvatam da su takvi i nema veze sto ne razumem, onda je najbolje da ostanu ovde i bore se na svoj nacin

Ja sam ispljuvao rodjaka koji je privatio mesto nacelnika ali uz clansku kartu.Realno ga je zasluzio ali je to bio uslov.
Tek posle kada mi je rekao sta se sve radi i kako pritiskaju ljude da cute...zgrozio sam se.
Ide se tacno do S Koreje ili Staljina...
Mojoj drugarici su nudili tako. I to ranije kada su kolone gladnih ljudi trazili clansku kartu i za obecan posao pristajali da klikcu za njih, a oni trazili pismene ljude jer nisu imali kadar. Nudili joj poziciju, golemu platu, nudili da zaposle citavu familiju, da i nesposobni muz dobije fotelju.
I odbila.
Muz molerise. Ali se ne crvene ni pred kim. Takodje, niko je nije otpustio jer je odbila. Niti ju je sprijecilo da danas napreduje daleko dalje od onog sta sns nudi.

Мени је жао што ће народ, да би схватио лудило целокупне ситуације, морати да доживи много гадне ствари.
Ево, и моја болница је од понедељка ЦЕЛА ковид. И лечићемо опет мамлазе са температуром 37.5 и позитивним пцр-ом, док ће људи умирати од свега осталог.
Sta je sa ovom novom bolnicom koju grade u Batajnici? Koja je njena sudbina kada se zvanicno rijesimo 'nevidljivog neprijatelja'?

Ma, Sofija ti razmisli o odlasku, mani se više ćorava posla ovde...
Поптпуно је политика.
Короне се нећемо решити док се не имунизујемо, природно или вакцином. А већ смо имунизовани масовно. Ово сад ће грип да хара, али народ нико не тестира на грип, само на корону непоузданим тестовима. И ко да им верује?
Народ не може да се сачува од заразе. А видимо да велика већина има благе кл. слике.
Немци су објавили у августу да око 10% захтева болнички третман. Па зар због 10% заражених да се блокира све?
АЛи ја не могу више да се нервирам, ј6г, морам да мислим на своје здравље. Мисију сам извршила, бар сам моје на одељењу натерала да се подсете заборављеног да не може нико да им продаје му6а за бубреге.

Ma, naravno. Jeste, i do mene su došle informacije o 10%. Sestra kaže da nemaju nijednog pacijenta na respiratoru, njena bolnica.
Imali su veliki skok ali u roku od dve nedelje su se organizovali.

Mislim da se radi o bazičnom ljudskom dostojanstvu. Uvek nadju nacin da nas podsete kako nam nešto poklanjaju, zdravstvo, školstvo, radno mesto ili penziju, uvek drže u strahu da za osnovno moramo moliti i da ćemo biti prepušteni nemaštini ako se ne postidimo i ako nas u tome ne posrame dovoljno.

Ti gledaj sebe, moja sestra pije Propafen dva puta dnevno i piće ga zauvek zbog takvog stresa, poput tvog sada...I koliko ljudi je zbog te igre sa umom na raznim lekovima. Nisu te vredni, to ponavljaj sebi. Jer zaista nisu, nikog od nas.

Мени је жао што ће народ, да би схватио лудило целокупне ситуације, морати да доживи много гадне ствари.
Ево, и моја болница је од понедељка ЦЕЛА ковид. И лечићемо опет мамлазе са температуром 37.5 и позитивним пцр-ом, док ће људи умирати од свега осталог.
Боооже, шта причаш!?
Тако образована жена а бави се т.о. завере.

Prestanite da se vadite na politiku. Do ljudi je. Tacka.

Sve sami izgovori.
До људи јесте највише. Јер да се опамете, политика не би имала прођу. Нема толико политичара, ни војске и полиције колико има цивила. А требало би и међу војском и полицијом бити здраворазумских људи за које ипак има нешто изнад удобности сопственог дупета. Или више нема?
Ништа више не разумем. Где мозгови исцурише? Да скупљамо и спашавамо што се спасити да :lol:

Cicak,ti i dalje ne mozes da shvatis da ima ljudi koji zive iskljucivo od svojih plata? I ako jedno od njih ostane bez posla ne mogu ni dva meseca da se protegnu,a takvih je previse u Srbiji.
Pobuna bi ala smisla samo da krene na svim nivoima i u svim takbum mestima u isto vreme.A ne zaboravi da ima brdo ljudi koji su prezadovoljni svojim poslom...Lekari na stranu, ovi dovode nesposobnjakovice samo zato sto su takvi svesni da nemaju gde i moraju da grebu i grizu za vlast...Tesko cemo se mi otresti ovih.
Cile pitanje egzistencije nije tako kako ti zamisljas, nemoj se mlatiti time, nije crno belo...pusti....mnogo gadno vreme i trajace jos pa ko ziv ko mrtav

Ja licno sam misljenja da je jedino resenje kofer i sto dalje od ovog tla tako plodnog za autokratske sisteme
A mozete li vi da shvatite koliko samo poslova ima?
I da prodaja obraza nije pod moranjem! Nikad!

Sem za zdravlje, ne postoji izgovor za koji se obraz prodaje. A da se ne lazemo, vecina ga je prodala za udobnost i sigurnost (koju sigurnost? Sta je danas sigurno?) posla.
Tako da ta prica “morala sam” ne pije vodu.
Mojoj drugarici su nudili tako. I to ranije kada su kolone gladnih ljudi trazili clansku kartu i za obecan posao pristajali da klikcu za njih, a oni trazili pismene ljude jer nisu imali kadar. Nudili joj poziciju, golemu platu, nudili da zaposle citavu familiju, da i nesposobni muz dobije fotelju.
I odbila.
Muz molerise. Ali se ne crvene ni pred kim. Takodje, niko je nije otpustio jer je odbila. Niti ju je sprijecilo da danas napreduje daleko dalje od onog sta sns nudi.
Tako je.

nista od namestanja, prvo moraju fizikalne terapije, jak je spazam i misic ne dozvoljava nikakvo pomeranje...lepo cu da se obesim o kablic za struju, onaj koji se koristi za terapije.

I odbila.

Lično znam ženu u visokoj hijerarhiji države koja nikad nikavu člansku kartu nije imala. Do te mere je stručnjak i sa stavom da nikome čak nije palo na pamet da je pita tako nešto.
Kada je otišla u penziju zaposlili su troje ili četvoro ljudi na njeno mesto jer nisu mogli da se nose sa poslom koji je ona jedna radila :lol:

Meni je nejasno da neko ko je medicinski radnik smatra da je ovo sarada.
Nama je sistem los,truo, ostao iz titovog vremena, i dalje vecina zaposlenih po bolnicama je zaposljeno po rodbinskim i politickim vezama.A da se ceo sistem menja treba vreme,novac, i dobra volja.
I da bar neko ostane ko ce mlade uciti poslu.
Али то и јесте тако још од Титовог времена.
Јуче сам се баш сетила једне баке, кума мојих кумова. Она је била професорка латинског језика и радила је на једној катедри на мед. факултету. У питању су 60-те, 70-те, 80-те године. Тад су ти ''латинци'' контролисали докторске дијагнозе које пишемо на латинском. Жена је рођена у Београду 30-их, као и њен брат који је медицину завршио у Бг-у 60-их година. Он није могао да се запосли у Бг-у још тад јер је била потребна везетина само таква. Отишао је у Швајцарску и тамо завршио две специјализације.
Кад кажем шарада, мислим исто што и ти- труо систем сасвим.
С тим што немам илузију да то могу сама да мењам. Овде још увек не постоји критична маса људи.
Људи се плаше за егзистенцију.
Лако је у Немачкој једном Волфгангу Водаргу да изађе у јавност и каже ''ово све је превра'', он води свој центар, не може му нико ништа.
А замисли у Србији где људи имају по двоје-троје деце и зависе од плате у државној фирми.
Просто, реликти комунизма су стравични, страшна ствар је кад монопол држи држава па иста падне шака манијацима.Ти ту онда немаш могућност осим дословно да уђеш у борбу на живот и смрт.
А како је мали човек овде изнурен, ја нисам оптимиста по питању те борбе.

У Пазару се десило то да је директор болнице направио огроман пропуст. Није заменио штекере за респираторе јер нису наши, класични, већ као амерички, кинески, па кад је кренуло падање, није имао спремну интензивну.
Из неког разлога то није дошло до јавности. Значи, грешка на локалном нивоу која је приписана власти.
ја их стварно не волим и сви који ме знају, знају да сам мишљења да огавније нисмо имали, али ово им заиста не може на душу.
У Пазару су политички ветрови јако гадни.
ovo je glupost, kakve veze imaju stekeri sa respiratorima, pa adapteri se mogu kupiti u svakoj prodavnici, kostaju 2-3 marke, licno imam barem 20 adaptera u kuci. imam i univerzalne za sve kontinente

Ima tu još jedna stvar - mislim da ta kritična masa o kojoj pričaš nije još porasla. Vidi, ja se sećam vremena kada je moja majka kao prosvetar imala 1000 evra platu i kada sam se ja kao klinka šetala po Evropi, a ja nisam mnogo matora. Još uvek smo u nekom polu-svesnom stanju i mentalitetu da smo ušuškani na državnoj sisi, trebaće puno vode da proteče da se mentalitet ptomeni. Kada sam majci rekla da dajem otkaz iz državne firme (plus sam ja u mojoj struci vrlo visoku poziciju imala), u urgentnom je završila. A ima mojih vršnjaka i mladjih ljudi (i to bez dece, sa sopstvenim stanom, bla bla bla, znači nije da moraju zbog dece, nemaju gde, bla bla bla) koji ćute i trpe i kukaju. Tek će možda njihova deca imati svest da treba izaći na ulice za svaku glupost koju država proba da ti servira. I u toj Francuskoj i Nemačkoj ima ljudi koji imaju decu, žive kao podstanari, preti im se otkazom, pa ne postoji to samo u Srbiji. I oni takvi opet protestuju protiv nebuloznih odluka vlade, a njihove vlade su ohoho sposobnije i brinu ogradjanima od naše.

I znam ljude honorarce, podstanare, sa decom koji su se pokupili iz nakaradnog sistema jer su tlačeni i ucenjivani i preživeli.

Nije baš sve tako. Što kaže Čičak, "ostajem u braku zbog dece". Baš zbog te dece treba da se izadje na ulice, jer sutra će ona crknuti od gladi na nekoj ulici.

Али то и јесте тако још од Титовог времена.
Јуче сам се баш сетила једне баке, кума мојих кумова. Она је била професорка латинског језика и радила је на једној катедри на мед. факултету. У питању су 60-те, 70-те, 80-те године. Тад су ти ''латинци'' контролисали докторске дијагнозе које пишемо на латинском. Жена је рођена у Београду 30-их, као и њен брат који је медицину завршио у Бг-у 60-их година. Он није могао да се запосли у Бг-у још тад јер је била потребна везетина само таква. Отишао је у Швајцарску и тамо завршио две специјализације.
Кад кажем шарада, мислим исто што и ти- труо систем сасвим.
С тим што немам илузију да то могу сама да мењам. Овде још увек не постоји критична маса људи.
Људи се плаше за егзистенцију.
Лако је у Немачкој једном Волфгангу Водаргу да изађе у јавност и каже ''ово све је превра'', он води свој центар, не може му нико ништа.
А замисли у Србији где људи имају по двоје-троје деце и зависе од плате у државној фирми.
Просто, реликти комунизма су стравични, страшна ствар је кад монопол држи држава па иста падне шака манијацима.Ти ту онда немаш могућност осим дословно да уђеш у борбу на живот и смрт.
А како је мали човек овде изнурен, ја нисам оптимиста по питању те борбе.

i opet je zemun kovid bolnica, hebem im mater...sutra ako mi zatreba neurohirurg za diska vriska gde ja da idem? :evil:

Ma, Sofija ti razmisli o odlasku, mani se više ćorava posla ovde...

Ma, naravno. Jeste, i do mene su došle informacije o 10%. Sestra kaže da nemaju nijednog pacijenta na respiratoru, njena bolnica.
Imali su veliki skok ali u roku od dve nedelje su se organizovali.

Mislim da se radi o bazičnom ljudskom dostojanstvu. Uvek nadju nacin da nas podsete kako nam nešto poklanjaju, zdravstvo, školstvo, radno mesto ili penziju, uvek drže u strahu da za osnovno moramo moliti i da ćemo biti prepušteni nemaštini ako se ne postidimo i ako nas u tome ne posrame dovoljno.

Ti gledaj sebe, moja sestra pije Propafen dva puta dnevno i piće ga zauvek zbog takvog stresa, poput tvog sada...I koliko ljudi je zbog te igre sa umom na raznim lekovima. Nisu te vredni, to ponavljaj sebi. Jer zaista nisu, nikog od nas.
Апсолутно се слажем.
Чак и у Немачкој која је велика, моћна држава, са озбиљним бројем независних интелектуалаца у свим сферама, не успевају ништа да ураде. Излазе људи да протествују, интелектуалци немају излаз у медије већ се могу чути сама на јутјуб каналима, страшно.
Живимо у много гадним временима.

ovo je glupost, kakve veze imaju stekeri sa respiratorima, pa adapteri se mogu kupiti u svakoj prodavnici, kostaju 2-3 marke, licno imam barem 20 adaptera u kuci. imam i univerzalne za sve kontinente
Па није глупост јер респиратор није миксер, ту нема импровизације. Ми имамо, рецимо, и замрзиваче који раде на -80 и -150 степени. Какви црни адаптери, морали су електроинжењери да долазе напоне да нам повећавају.
Далеко било да због адаптера стане респиратор у сред нечијег потпомогнутог дисања.
То су машине који одржавају инжењери, не мајстори.

Где мозгови исцурише? Да скупљамо и спашавамо што се спасити да :lol:

U nemacku. Vidis kako volfgang tamo sme da prica, a opet ga ne jbu dva posto, pa je nemacka u istim govnima.
Morace izgleda masa divljih da se okupi i zamahne stapom po grbi, jer od svilenih nema vajde, oni samo povisice traze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back