Rupa VI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па није глупост јер респиратор није миксер, ту нема импровизације. Ми имамо, рецимо, и замрзиваче који раде на -80 и -150 степени. Какви црни адаптери, морали су електроинжењери да долазе напоне да нам повећавају.
Далеко било да због адаптера стане респиратор у сред нечијег потпомогнутог дисања.
То су машине који одржавају инжењери, не мајстори.
adapter nije improvizacija, niti ima bilo kakvog uticaja na rad uredjaja.
ps. nisam majstor al mogu da pogledam :))

U nemacku. Vidis kako volfgang tamo sme da prica, a opet ga ne jbu dva posto, pa je nemacka u istim govnima.
Morace izgleda masa divljih da se okupi i zamahne stapom po grbi, jer od svilenih nema vajde, oni samo povisice traze.
Где ти је толеранција!? :lol: Толерантно, одговорно, послушно... да се владаш!
:zag:

Наравно, само мотика овде помаже. Лепо је Никола Алексић рекао, свако по мотику и у град. То је оруђе за рад, није оружје. Али нико не би смео да нас пипне. И само то је решење.

Наравно, само мотика овде помаже. Лепо је Никола Алексић рекао, свако по мотику и у град. То је оруђе за рад, није оружје. Али нико не би смео да нас пипне. И само то је решење.

Cuvam je za tolerantne ljude.
Inace sam azdaja. :lol:

adapter nije improvizacija, niti ima bilo kakvog uticaja na rad uredjaja.
ps. nisam majstor al mogu da pogledam :))
Пти, вероватно су по свим болницама света ретарди што машине не стављају на адаптере. :lol: Ем би им уштедео новац, ем време. Не знам како се тога нико није сетио до сад. ;)
п.с. можда је и по напона, снаге струје, шта знам....али знам поуздано да нису били припремљени. Ем што сви ми имамо по неког колегу доле, ем што имамо ипак мало и боље информације јер смо у том послу.

Што се и доказало у јулу. Ево, сад им не пада на памет да блиндирају народ у кући.

U nemacku. Vidis kako volfgang tamo sme da prica, a opet ga ne jbu dva posto, pa je nemacka u istim govnima.
Morace izgleda masa divljih da se okupi i zamahne stapom po grbi, jer od svilenih nema vajde, oni samo povisice traze.
Па кад је свуда на снази руљократија. Зато ће и да заврше тако како кажеш. Свуда је на власти најгори шљам.

Što se tiče toga kako ćete proći u profesiji zavisi i od toga kakve vam karte padnu. Moj sestrić, lekar je u CAR, ***** lepa materina, vojna baza, Ladi jaja, okolo malo ratuju, više umiru od side a ima i malarije. Ide mu plata ove koja nije loša, a tamo će da se za pola god napuni da može sebi da kupi gajbu kad se vrati, el ...malo li je....ili uzme kredit ili kako god, al start mu je mnogo bolji od mnogih njegovih vršnjaka širom EU, o Srbiji da ne govorimo..nema ni 30 god.

Пти, вероватно су по свим болницама света ретарди што машине не стављају на адаптере. :lol: Ем би им уштедео новац, ем време. Не знам како се тога нико није сетио до сад. ;)
п.с. можда је и по напона, снаге струје, шта знам....али знам поуздано да нису били припремљени. Ем што сви ми имамо по неког колегу доле, ем што имамо ипак мало и боље информације јер смо у том послу.

vjerovatno je do napona i struje a ne do stekera. misim bakar ko bakar

vjerovatno je do napona i struje a ne do stekera. misim bakar ko bakar
Вероватно...али знам да је нешто тог типа било упитању. Директор, једноставно, забаговао и збрисао.Изгледа га је Угљанин заштитио. А тај је посебна битанга.

Oni samo rade ono sto im ljudi dozvoljavaju. S obz da nisam ljubitelj ni sopstvenih izgovora, na kraj pameti mi je tudje da slusam.
разлика код тебе и мене је у полазној основи.
Ја не верујем да обичан човек може нешто да промени, све пропасти увек крећу од пропасти елите.
Тако је и сад, онда се изнедри нека нова елита која потепа стару и тако у круг од кад је света и века. мали човек само служи интересу.

Ja svoj obraz nisam htela da prodam i gle čuda, preživela sam to tell the tale ;)
Još zaradjujem 3 puta više i imam isto toliko više slobodnog vremena :zcepanje:
Pa naravno.
Oduvek je tako bilo.
Na bilo kom poslu ako zapnes, uspeces.
Znanje ti niko ne moze oduzeti. To je moc.

Pa gledam ovo moje oko dojenja.
Tacno vidis ko uci i radi i ko je strucan.
Osobe koje bi trebalo da znaju barem nesto nazalost ne znaju. I tu imas normalnih ljudi pedijatara, sestara itd koje dodju da nauce, koje nije sramota i nemaju sujetu jer zele da napreduju i rade sto bolje... a imas i onih sujetnih naravno, kojima je bitna diploma ali kad ih pitas da ti kazu bilo sta, nemaju bukvalno pojma. I nije samo do sistema, do nas je, koliko zelis da ucis.
Vec sam pisala da na seminaru najpoznatijeg pedijatra, pre par godina, odrzanom u Rumuniji, nije bilo nikoga iz Srbije. Nikoga! Toliki centri i porodilista a da nikoga ne zanima zdravlje nase dece i zena. Porazavajuce.
Ali se zato sete da komentarisu na fb... tu su jaki... :lol:
Lično znam ženu u visokoj hijerarhiji države koja nikad nikavu člansku kartu nije imala. Do te mere je stručnjak i sa stavom da nikome čak nije palo na pamet da je pita tako nešto.
Kada je otišla u penziju zaposlili su troje ili četvoro ljudi na njeno mesto jer nisu mogli da se nose sa poslom koji je ona jedna radila :lol:
Naravno.
Kad su mog druga spustili na drugi posao, u opstini. I doveli neko dete na njegovo mesto, dosla mu nacelnica da ga pita da obuci tog novog, a on joj rekao:”Pa kako ja da obucavam svog sefa, ja sad cekam da meni sef svaki dan kaze sta ja da radim.” :lol:

Ima tu još jedna stvar - mislim da ta kritična masa o kojoj pričaš nije još porasla. Vidi, ja se sećam vremena kada je moja majka kao prosvetar imala 1000 evra platu i kada sam se ja kao klinka šetala po Evropi, a ja nisam mnogo matora. Još uvek smo u nekom polu-svesnom stanju i mentalitetu da smo ušuškani na državnoj sisi, trebaće puno vode da proteče da se mentalitet ptomeni. Kada sam majci rekla da dajem otkaz iz državne firme (plus sam ja u mojoj struci vrlo visoku poziciju imala), u urgentnom je završila. A ima mojih vršnjaka i mladjih ljudi (i to bez dece, sa sopstvenim stanom, bla bla bla, znači nije da moraju zbog dece, nemaju gde, bla bla bla) koji ćute i trpe i kukaju. Tek će možda njihova deca imati svest da treba izaći na ulice za svaku glupost koju država proba da ti servira. I u toj Francuskoj i Nemačkoj ima ljudi koji imaju decu, žive kao podstanari, preti im se otkazom, pa ne postoji to samo u Srbiji. I oni takvi opet protestuju protiv nebuloznih odluka vlade, a njihove vlade su ohoho sposobnije i brinu ogradjanima od naše.

I znam ljude honorarce, podstanare, sa decom koji su se pokupili iz nakaradnog sistema jer su tlačeni i ucenjivani i preživeli.

Nije baš sve tako. Što kaže Čičak, "ostajem u braku zbog dece". Baš zbog te dece treba da se izadje na ulice, jer sutra će ona crknuti od gladi na nekoj ulici.
Многима је лакше да живе у "свом малом свету" :roll: него да помисле какв свет остављају деци, унуцима,... У фазону, шта ме брига шта ће бити када мене не буде. Па слегну раменима правдајући се како ионако ништа не могу променити. Не може појединац, може маса. Ипак је више исправних људи, за то могу руку у ватру да ставим.

И зашто се ради против породице? Зато што онда лакше прихваташ ситуацију, то ти је што ти је. Када имаш за кога да се бориш нећеш се тако лако предати и задовољити оним што ти баце.

@Софија
ovo je na temu komentara onog taksiste da lekare treba pobiti
drugarov sin, 12godina, nekih mesec dana unazad se zali na bol u stomaku
dete nije razmazeno, a oni kao roditelji posto su eliminisali upalu slepog creva i zavezana creva pokusali da promene nesto u ishrani
nije zbog skole, dobar je djak..nije ni mobing vrsnjaka, dobar je drugar
ukljucili su probiotik i laganiju hranu
posle dvadesetak dana dete se zali i dalje, a dosao je do toga da jede samo dvopek i pije caj
odvede ga drugar kod pedijatra
isprica sta ga muci, a ona mu kaze - a sto ste vi dosli kod mene, to je sigurno zbog skole
nije zbog skole
onda sigurno ne prazni creva kako treba do kraja, nije to nista
dajte mu probiotik
on poludi, bude prost i pita sina pred njom - sine, je l ti seres kako treba
dete se nasmeje, i njemu muka od doktorke i kaze - serem dobro tata
znaci nije do sranja, uradite nesto..a probiotik pije poslednjih 20 dana
sigurno mu ne dajete dobar, evo bulardi
dajem mu dobar, sta bi ste vi da zaradite proviziju kod prodavca
a sta biste vi ja da uradim, sedi ona i ne pipa dete..makar da je opipala slepo crevo, jetru, pankreas..makar da je podigla guzicu sa stolice
kaze drugar - ja bih za pocetak da skinete taj beli mantil i da se nosite u tripickelepematerine, a posle bih trazio normlanog doktora da vidi sta mi je sa detetom, dajte mi uput za specijalistu
pise ona uput, kaze ceka se dva meseca na termin
kaze on - daj mi uput, vodicu dete privatno
kaze ona - e ako cete privatno, vodite ga..
necu..da je jedini na svetu necu da ga vodim tamo gde imas procenat
isti dan na preporuku svojih prijatelja pozove da zakaze privatno, dr sa druge strane mu kaze nemojte da dolazite bezveze dva puta, evo izdiktiracu vam sta sve da uradite od analiza krvi pa se vidimo za dva dana, nemojte dete da maltretirate..ne brinite, moze da bude bakterija ili kandida, hajde da prvo eliminisemo to pre nego sto krenemo dalje sa pretragama
a doktori i jedan i drugi

ne boli me u smislu bola, ali me pece list, igra mi nerv, bocka me i tako....
Meni se često desi da me boli list, tačno jedna tačka na sredini sa spoljne strane, dugi sam mislila da je to vena. Primetila sam da kad se vraćam kući nekim stepenicama koje su nekako neravne i bzvz urađene, dva dana imam problem sa lumbalnim delom, zato i izbegavam da idem tuda kad god mogu.
Nije mi jasno zašto si se toliko natovarila.

mene je ugledni doktor zigic trovao onim nekim zelenim antibioticima 3 mjeseca, konstantno sam ih uzimao, bez prekida. meni naravno sve gore i gore, na kraju bacio tablete i uzeo pivu da pijem, malo sam vjezbao i proslo me samo od sebe. u nekoliko navrata sam u zivotu morao pobjeci od doktora, vecina su opasni debili ili psihopate.

a doktori i jedan i drugi
Samo je jedno od njih 'doktor'...
Moj sin imao pneumotoraks, i neke komplikacije zbog toga,otkrili mu i neke ciste...Pozovem privatnu kliniku u NS,covek mi kaze ako mozete da dobijete uput za Kamenicu,ja sam i tamo,da ne placate bezveze!! A na sve to vlasnik klinike mi je skolski drug, koji me je i povezao sa njim licno zbog toga,ako moze uputom.Da ne pominjem da su mi sami rekli,bilo mi je svejedno, samo da neko strucan pregleda.
Odemo u bolnicu,kao da sam usao sa bombom oko struka jbt,tek kad je slucajno prosao nacelnik hirurgije i kad je obaj skontao da je on ujak mom sinu,napise uput i pita a zasto hocete tamo,isti su lekari i ovde!!!!Samo kazem jesu mozda lekari i ovde,ali tamo su svetski poznati strucnjaci.Vi ste ovde pola dana drndali njega sa bolovima,kao da se folira da bi dobio bolovanje...
Ode u Kamenicu,kao da je dosao kod njih kuci.
U tome je razlika izmedju dve vrste lekara.I ovi kreteni su puni sebe,sujeta ih ubi...

Meni se često desi da me boli list, tačno jedna tačka na sredini sa spoljne strane, dugi sam mislila da je to vena. Primetila sam da kad se vraćam kući nekim stepenicama koje su nekako neravne i bzvz urađene, dva dana imam problem sa lumbalnim delom, zato i izbegavam da idem tuda kad god mogu.
Nije mi jasno zašto si se toliko natovarila.

pa list hoce da bode od kicme, a ne od vena. inace prvo pitaju - a jel imate vene, da te skinu s q.

meni je sad u lumbalnom delu spazam i taj spazam u stavri utice na celu nogu.

e ne pitaj me sto sam se natovarila, navikla da se natovarim ko mazga. ako se valjda ne natovarim svet bi propao.
ceo zivot nesto teglim i meni kada bi se to oduzelo osecala bih se bolesno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back