Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutros mi dosla nova koleginica na nedelju dana probni rad. Vise je vremena provela u wc-u i na telefonu, ja joj rekoh da su kamere svuda, ona kaze ne brinite, ja rekoh necu da brinem dete, al' se neces najesti hleba od ovog posla sa takvim stavom. Malo pre kaze jel mogu ja da idem posto nema vise posla. Idi sto se mene tice. Dobre sam volje danas inace bi sedela ona i pisala liste do popodne. Al moram da se izjadam u rupi. Ziva dusa.

Ja sad donijam mail da mi je reklamacija odbijena i momentalno dobijam tenziju 300. Kupila sam amsinu za sudove u maju, ista je dopremljena 01.07 u stan a stavljena u funkciju 11.08. Od tada je oprala tri puta i to na srecu jer jednostavno se ponasa kao mrtva, ne daje znake od sebe niakakve...Posto tehnomanija nema telefon negos ve ide preko reklamacije.com njima sam pislaa, zvala, poslala sve, oni me zamlacivali tri nedelje da ce proslediti dalje moju reklamaciju zavedenu pod brojem tim i tim i obavestiti me. do dana danasjeg nisu, a zvala sam bar sedam puta u medjuvremenu.
Uredno su me pitali da li ja zelim novi uredjasj, popravku ili refundaciju noca...ja samo zelim masinu koja radi.
Po protokolu mora ovlasceni servis da izadje utvrdi kvar koji je nas deset vec utvrdilo jer je vise nego ocigedan pa da sa njihovim misljejem Tehnomanija poslaje drugi aparat.

Kako stoje stvari u ponedlejak idem u Tehnomaniju pa cte citati u Kuriru nastavak....:besna::mafijas:

Sve kupuj iskljucivo online recimo bsgroup,u roku od 15 dana mozes da vratis sa bilo kojim izgovorom,2 tva sam im vratio tek treci uzeo opet kod njih ,a uzeo na cekove koje su vec proknjizili pa mi ladno dali kes,zamisli gde to ima,tehnomanija je najgora nista od njih

Ja sad donijam mail da mi je reklamacija odbijena i momentalno dobijam tenziju 300. Kupila sam amsinu za sudove u maju, ista je dopremljena 01.07 u stan a stavljena u funkciju 11.08. Od tada je oprala tri puta i to na srecu jer jednostavno se ponasa kao mrtva, ne daje znake od sebe niakakve...Posto tehnomanija nema telefon negos ve ide preko reklamacije.com njima sam pislaa, zvala, poslala sve, oni me zamlacivali tri nedelje da ce proslediti dalje moju reklamaciju zavedenu pod brojem tim i tim i obavestiti me. do dana danasjeg nisu, a zvala sam bar sedam puta u medjuvremenu.
Uredno su me pitali da li ja zelim novi uredjasj, popravku ili refundaciju noca...ja samo zelim masinu koja radi.
Po protokolu mora ovlasceni servis da izadje utvrdi kvar koji je nas deset vec utvrdilo jer je vise nego ocigedan pa da sa njihovim misljejem Tehnomanija poslaje drugi aparat.

Kako stoje stvari u ponedlejak idem u Tehnomaniju pa cte citati u Kuriru nastavak....:besna::mafijas:
mislim da neces problem imati oko te reklamacije kad se utvrdi kvar
ja sam reklamirala sokovnik koji je crkao nakon 2 godine koristenja
bio je u garanciji, nisu imali dio da poprave i ponudili su mi ili novac ili neki drugi aparat
nije nikakve frke oko toga bilo
tako da bas volim kupovati kod njih

mislim da neces problem imati oko te reklamacije kad se utvrdi kvar
ja sam reklamirala sokovnik koji je crkao nakon 2 godine koristenja
bio je u garanciji, nisu imali dio da poprave i ponudili su mi ili novac ili neki drugi aparat
nije nikakve frke oko toga bilo
tako da bas volim kupovati kod njih
Ja sam kupovala i ranije. Sada za novi stan sam kupila SVE. I ispostavilo se da mašina ne radi. Ali resavanje po njihovoj proceduri traje jako dugo. Ponudili su mi novac, popravku ili novi aparat, izabrala sam novi jer je to bilo logično ali i posle zvanja i ceknja- ništa.
U ponedeljak ću da se bavim njima.

cekaj kako su odbili reklamaciju ako nisu izlazili na teren?

inace oni su jako teski..secam se pre par godina sam kupio masinicu za brijanje i to ne bilo kakvu..top model po paprenoj ceni i nije ni radila..kako sam dosao kuci i stavio je na punjac ona nije davala znake zivota..nije se ni punila.. sutradan sam otisao u prodavnicu da je zamenim.....sine.....koja je to golgota bila..znaci sat vremena sam bio u prodavnici jer su prodavacice htele da je uzmu i posalju u servis a meni nije padalo na pamet da to radim, nego sam trazio zamenu za drugu novu ispravnu....to je bilo natezanje..trazim ja sefa..one ga zovu i odgovaraju..nece da sidje..ja popizdim..i kako ko dolazi na kasu da placa ja krenem kako ne postuju garanciju kakvi su ovakvi..onakvi..da vidis posle 10 minuta zvoni telefon i zovu prodavacicu da ode "gore" i ona se vraca i kaze..sef je odobrio zamenu uredjaja ... mislim zar covek mora da se ponasa kao kreten da bi ostvario svoja prava kod njih :dash:

nisam hteo da izadjem iz prodavnice dok mi ne zamene uradjaj..a bio sam fin i kulturan i nisu mogli da pozovu obezbedjenje da me izbaci..
samo sam stajao pored kase i pitao ih kad ce sef da sidje i usput pljuckao novim kupcima :)

mislim kapiram ja da su oni korektni..i znam da bi odradili garanciju ali brate..nov tek kupljen uredjaj ..to je bezobrazluk da ga popravljaju...kazem im..da li znaju da po zakonu mogu bez objasnjenja da im vratim uredjaj i da trazim novac, ali meni treba taj aprat i ne zelim da se zezam da trazim pare pa da idem u drugu prodavnicu..

na kraju se dobro zavrsilo :)

ali hebo ti to kad moras da se boris i nerviras da bi ostvario svoja prava....

U americi zivi nas lik koji ima para ali stalno vraca robu koju izdegustira,namestaj,kozne jakne,samo kaze nisam dao tolike pare da bi se to unistilo posle godinu dana,moralo bi da bude mnogo kvalitetnije jer se ni ne koristi svaki dan,i bez problema mu izlaze u susret

Ja u principu nisam imao takvih problema...
Vodio sam jednu vecu prodavnicu godinama,tako da znam i zakone i koja inspekcija je odgovorna za sta.Nema sta da razgovaram sa njima,nece da zameni u roku (15 dana od kupovine) samo kulturno kazem da se vracam za pola sata sa trzisnom inspekcijom.
A jesam napravio problem u jednoj radnji kad su mi drsko rekli da nemaju terminal za karticu.
A vec 15 god. je OBAVEZA cak i na tezgama na pijaci da imaju,a ne u lancu poznatih trafika.
Kako sam naduvao sefa radnje,radnica jadna nije smela da pisne,ali joj se u ocima videlo da joj je drago,neki kreten izgleda taj sef.
Najgore od svega je i ako ti uzmu na po garanciji,zakon dozvoljava 45 dana (ili 30,zavisi) da bude kod njih na resavanju reklamacije.Pa ako ti odbiju posle tog perioda,tek tad mozes da se zalis....Zacarani krug,da bi se ljudi odbili da ne podnose zahteve,a navodno smo zasticeni zakonom...
Macko,samo ostro sa njima,trazi sefa ili menadzera,obicni radnici nista ne mogu da rese.

cekaj kako su odbili reklamaciju ako nisu izlazili na teren?

inace oni su jako teski..secam se pre par godina sam kupio masinicu za brijanje i to ne bilo kakvu..top model po paprenoj ceni i nije ni radila..kako sam dosao kuci i stavio je na punjac ona nije davala znake zivota..nije se ni punila.. sutradan sam otisao u prodavnicu da je zamenim.....sine.....koja je to golgota bila..znaci sat vremena sam bio u prodavnici jer su prodavacice htele da je uzmu i posalju u servis a meni nije padalo na pamet da to radim, nego sam trazio zamenu za drugu novu ispravnu....to je bilo natezanje..trazim ja sefa..one ga zovu i odgovaraju..nece da sidje..ja popizdim..i kako ko dolazi na kasu da placa ja krenem kako ne postuju garanciju kakvi su ovakvi..onakvi..da vidis posle 10 minuta zvoni telefon i zovu prodavacicu da ode "gore" i ona se vraca i kaze..sef je odobrio zamenu uredjaja ... mislim zar covek mora da se ponasa kao kreten da bi ostvario svoja prava kod njih :dash:
Mora da se ponasa kao kreten jer dolke god ides redovnim putem i ljubazno ne resavas nista.I to je tako na svim nivoima.
Prema tome, nista vise call centri i devojcice koje primaju pozive pod opaskom da se sve snima ( a ja bas volim sto je tako) i njihovo kontaktiracemo vas.
Idem drito u radnju sa racunom garancijom i svedokom, a kazem dalje ce pisati u Kuriru.

Ja u principu nisam imao takvih problema...
Vodio sam jednu vecu prodavnicu godinama,tako da znam i zakone i koja inspekcija je odgovorna za sta.Nema sta da razgovaram sa njima,nece da zameni u roku (15 dana od kupovine) samo kulturno kazem da se vracam za pola sata sa trzisnom inspekcijom.
A jesam napravio problem u jednoj radnji kad su mi drsko rekli da nemaju terminal za karticu.
A vec 15 god. je OBAVEZA cak i na tezgama na pijaci da imaju,a ne u lancu poznatih trafika.
Kako sam naduvao sefa radnje,radnica jadna nije smela da pisne,ali joj se u ocima videlo da joj je drago,neki kreten izgleda taj sef.
Najgore od svega je i ako ti uzmu na po garanciji,zakon dozvoljava 45 dana (ili 30,zavisi) da bude kod njih na resavanju reklamacije.Pa ako ti odbiju posle tog perioda,tek tad mozes da se zalis....Zacarani krug,da bi se ljudi odbili da ne podnose zahteve,a navodno smo zasticeni zakonom...
Macko,samo ostro sa njima,trazi sefa ili menadzera,obicni radnici nista ne mogu da rese.
Stici cu ja do vlasnika ko god da je, ima licno da mi donese I zameni uredjaj :lol:
Jos se tesim do ponedeljka da je poruka koju sam dobila neka greska...a i za gresku cu tek da im se naskidam svih svetaca sa neba.
Nisam vam rekla da na fiskalnom racunu na kome je doticna masina Stoja tipa gorenje masina a ne electrolux jer izgleda nisu imali sifru da otkucaju pravi artikal. Muljaza do besvesti a to ne mozes ni da prepricas nekome koliko se gluposti u medjuvremenu od kupovine preko isporuke desilo...mislim mogu al me mrzi i nije ni bitno.
U ponedeljak podnosim izvestaj.

a sta su rekli kao obrazlozenje, zasto je odbijena garancija?
i ne rece..kako su mogli da je odbiju kad nisu ni izasli na teren?
Kazi da po informacijama koje sam im predocila nisu utvrdili nesaobraznost koju sam im reklamirala. U duhu dobrih odnosa...trala la la..kontaktirace me servis ovlasceni dakako radi detaljnog testiranja, a po zavrsenom testiranju bicu obavestena o rezultatima.
A to sam vec cula 7 puta da ce me kontaktirati no se nije desilo.
Znaci prvo su me odbili ali ce me kontaktirati...
Ja cu biti prva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back