"Romantic caffe"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece...:cao:
moze kafa romanticari nocas
coffeml8.jpg

ili neko pice

vino.jpg

Dobar dan Romantiko

Da li bi voleli da ste Supermen..samo da se razumemo ..on je bio i romantican..
Ustvari razmisljam o tome koliko je to tesko i zasto mnogi uzimaju sav zivotni teret na svoja ledja..
zar podeliti sve nije ono pravo..sto svi zelimo i trazimo

superman23306_narrowweb__300x423,0.jpg

Misao dana: Ljubav odoleva vremenu koje sve otima.Nikad nije ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna. Gete

Sudbinske veze ne mogu biti razdvojene čak ni kroz iskustvo smrti,izuzev kroz kratke periode zemaljskog vremena u sadašnjem životu.Za vreme ovakvih perioda razdvojenosti,bez obzira na dužinu njihovog trajanja,obe osobe se osecaju veoma usamljene,prazne i nekompletne.Pa ipak,i pored tih povremenih “praznih hodova”njihovog zajedništva, i tada postoji konstantna pulsirajuća veza medju njima,bez obzira da li su medjusobno udaljeni hiljadama milja.
Ovakva “čuda”se mogu objasniti zakonima metafizike.Meta je rijec grčkog porekla i znači iznad.

I pesma:

Romantiko dobar dan,

Danas me je neodoljivo privukao Djoletov tekst

O kako tuznih ljubavi ima,
bas nesto razmisljam.
Dal' je i nasa tu medju njima
brinem se ponekad.
O kako tuznih ljubavi ima,
ovaj svet je ispunjen njima,
sve vise sumnjam da neko
sretno i voli jos.

Da li i vi mislite tako..?

Ljubav je mnogo vise od običnih osećanja,ljibav je pozitivan elektroimpuls.
Čak i onda kad se otkrije Pripadajuća Duša,veoma često se pojavljuju komplikacije u vidu testiranja,koje izazivaju dugotrajni bol.Samo onda kad se kontinuirano upraznjavaju tolerancija i prastanje,bol se može izbeći.Uzvraćanje na bol,bolom,može samo da izazove još više obostranog bola,kroz karmičke uzročno-posledične efekte.

Misao za danas: Biti zaljubljen ne znaci nuzno i voleti. Biti zaljubljen je određeno stanje; voleti je cin. Stanje podnosimo, za cin se odlucujemo.

I pesma za danas.. Happy People ..

Pozdrav svim romanticharima, chekam tri drugarice koje mi dolaze u posetu, spavace kod mene, jedva chekam da stignu i mnogo se radujem:D
Taman dok ne stignu da prekratim vreme u ishekivanju i nestrpljenju , da se javim i josh jednom svima veliki pozdrav:cao::D

Romatiko dobar dan
Necu o kisnom danu..ni o tome koliko je sumoran ali cu o necem drugom..Da li znate da zelja za vlascu i nasledstvom i zelja za sinom dovodi do krvavih ruku i istoriskih odluka..Engleski kralj Henri VIII se silno voleci zene uopste i zeleci muskog naslednbika svoje Tjudor dinastije zenio sest puta..od toga je svoje dve zene pogubio..Bila su to neka druga vremena surova..danas mozda jos surovija ali prikrivena..kada vam neko oduzme zelju..iluziju..izda vas..

Misao za danas: Meni nije potreban prijatelj koji se u svemu slaze i na sve klima glavom, jer to isto moja senka moze da uradi jos mnogo bolje.Plutarh

Henri VIII Tjudor(1491-1547)vladao je Engleskom i Irskom do svoje smrti. Nasledio je svog oca Henrija VII osnivača dinastije Tjudor kojoj on pripada i majku Elizabetu od Jorka,Poznat je izmedju ostalog po tome sto se zenio sest puta i reformisao englesku crkvu ..Kada mu papa nije dozvolio pod uticajem mocne spanske katolicke crkve da se razvede od svoje prve zene Katarine od Aragona inace cerke spanskog kralja Ferdinanda i zene mu Izabele da bi ozenio ljubavnicu Anu Bolen,majku njegove kasnije cuvene kraljice ElizabeteI prekinuo je sve veze sa Vatikanom i Rimom.Zakonom o supremaciji 1534.god.proglasio se za vrhovnog vladara engleske crkve i svrstao je u protestantske, kasnije nazvana anglikanska.Takođe je ujedinio Englesku i Vels u jednu teritoriju, tj. državu 1543.god. Iako je bio ozenjen sest puta imao je samo troje dece – kćerku Mariju, kasnije englesku kraljicu Mariju I poznatu kao Krvava Meri, iz prvog braka sa Katarinom Aragonskom..zatim, drugu kćerku, kasnije slavnu kraljicu Elizabetu I iz braka sa Anom Bolen i sina naslednika Edvarda VI iz treceg braka sa Dzejn Sejmur..Opisan je kao stasit, atletski građen covek, riđe brade i izuzetnih listova, čovek od stila; uživao je u jelu, poznat kao kockar, ali vrstan sportista – teniser, mačevalac.Od njegovih sest zena dve je osudio na smrt i naredio odrubljivanje glave..Anu Bolen i Katarinu Howard..

180pxhansholbeindj049qf7.jpg

Elizabeta I Tjudor rodjena 1533 god bila je kraljica Engleske i kraljica Irske.. od 17. novembra 1558. do svoje smrti 1603.god. Ponekad nazivana Kraljica Devica (Virgin Queen) i Dobra Kraljica Bes, bila je peti, i poslednji, vladar iz dinastije Tjudora, nasledivši svoju polusestru, kraljicu Meri I. Vladala je u periodu velikih verskih previranja.Elizabetina vladavina naziva se Elizabetanskom erom ili Zlatnim dobom i okarakterisana je mnogim promenama u engleskoj kulturi. Viljem Sekspir, Kristofer Marlou i Ben Dzonson stvarali su za vreme ove ere. Frensis Drejk postao je prvi Englez koji je obišao Zemlju; Frensis Bekon je objavio svoja filozofska i politička gledišta, a počela je i engleska kolonizacija Severne Amerike pod vođstvom Ser Voltera Rejlija i Ser Hemfrija Žilbera.Elizabeta je bila plahovit i ponekad neodlučan vladar. Ova druga osobina, koja je njene savetnike činila nervoznim, često je spašavala od loših političkih i bračnih odluka. Kao i njen otac, Henri VIII, bila je pisac i pesnik. Dodelila je kraljevske privilegije nekolikim organizacijama, uključujući Triniti koledz u Dablinu i Britanskoj istočno-indijskoj kompaniji.Kraljica je bila skromna u deljenju počasti i odlikovanja. Samo devet plemićkih počasti - jedno vojvodstvo i sedam baronija engleskom, i jedna baronija irskom plemstvu - dodeljeno je za vreme Elizabetine vladavine. Elizabeta je, takođe, smanjila broj ličnih savetnika sa 38 na 19, i kasnije na 14.Virdzinija bivsa engleska kolonija u Severnoj, je nazvana u čast Elizabete I.

180pxelizabeth1englandrw2.jpg

lazak.jpg

Kako je Laza Kostic uzeo ulogu navodadzije u nameri da oženi svog prijatelja Nikolu Teslu

Pesnik Laza Kostić je, za razliku od bučnih i neodmerenih belosvetskih provodadžija, verovao da bolje poznaje naše naravi. Zato on u pismu od 12. juna 1895. godine nudi svom prijatelju Tesli i devojku koju mu je namenio:

„Dragi prijatelju, danas je, od prilike, treća obljetnica kako smo se ono sastali u Pešti i onako lijepo proveli ono nekoliko dana. Naumio sam da proslavim taj dan. Šta mislite kako? Ne biste nikad pogodili da Vam ne kažem:

Hoću da Vas oženim!

... Znam šta ćete reći, znam šta ćete pomisliti, sve znam, pa ipak! Devojka koju sam vam namenio podobna je da savlada svaku ženomrzicu. Ja mislim da bi i mrtvog oživela, ne samo mrtvog Don Huana, nego i mrtvog sveca. Zbilja:
Onomad sam je gledao u manastiru kako celiva neke mošti, suhu ruku nekog sveca, pa, u zanosu od onog tamjana i od one ljepote, čisto sam se začudio, kako da se ona mrtva ruka ne podigne da je zagrli.

- Koji je to svetitelj? Zapitao sam kaluđera do sebe.

- To nije svetitelj.

- Nego?

- To je svetiteljka, prepodobna majka Angelina.

- A? Sad razumem.

Kaluđer me pogleda kao da me je razumio, a znam da ni ne sluti moje misli.

Do sada je odbila čitavu vojsku prosaca. Roditelji se zabrinuli: ima joj 24 godine - al ne biste joj dali više do 20. Otac je moj najbolji prijatelj, te sam dakako prijatelj i njoj. Dugo sam se trudio da doznam za uzrok te nemilosti, te jedva jedvice doznam: NJen je ideal Nikola Tesla.

Ja sam joj priznao da je to i moja davnašnja misao, ali mi je navijek bilo na umu, kako ste vi do sada svu svoju ljubav posvetili velikoj ideji, pa nemate vremena ni misliti na žene, a kamoli na ženidbu. Ona se ipak uzda da bi Vas obrnula...

Toliko o devojci. A sad - (...) o imovini, o ženinstvu ili o prćiji njenoj. Ona može doneti od prilike jedan milion franaka. Ali joj otac tako stoji da bi mogao otvoriti zetu veresiju i do jednog miliona dolara, ako zatreba.

Promislite se dobro, sve mislite na jedno smislite, pa mi javite, na šta ste smislili. Ako pristajete, poslažu Vam odmah sliku moje namjenjenice i doznaćete njeno ime. Bilo kako bilo, svakojako vjerujte da ostajem navjek vaš prijatelj Laza Kostić..."

Ovo svoje pismo poslao je Laza Kostić iz manastira Krušedola, u koji se bio povukao, jer je i sam bio ne malo pritisnut da se oženi pošto je punih dvanaest godina bio verenik jedne devojke.

Pisma iz manastira Krušedol

Ali malo je Tesla mario za vlastitu sudbinu. Sve od juna pa do septembra Kostic je napeto iščekivao odgovor preko Okeana. Kad ga je dobio, nije sasvim poznato. Kako mu je Tesla odgovorio, opet ne možemo tačno znati jer pismo nije sačuvano. Međutim, sačuvano je zato pismo Laze Kostića od 4. septembra 1895. godine na osnovu kojeg je jasan i Teslin odgovor. Evo tog pisma upućenog opet iz Krusedola:

„Dragi Prijatelju, ako hoćete da Vam rečem po duši, ja se drugom odgovoru nisam ni nadao. A kad već govorim o duši i kad se dobro promislim, valja mi priznati: na vašem mestu ne bih ni ja drugojačije.

Najkrupniji razlog za vašu ženidbu bio bi, da se ne satre seme koje rađa takove detiće. Ali prvo: ne može se niko sasvim pouzdati da će imati dece, ni kad bi se oženio u najboljoj snazi, ni kad bi uzeo najzdraviju devojku.

Drugo: Ko zna kakva bi bila deca? Znam da su najgenijalniji ljudi rađali nedonoščad, ili bar sasvim obične, svakidašnje mozgove, a to je - sasvim prirodno: NJihov mozak je toliko radio, da ništa nije ostalo za njihova m... - Pomislite samo, kad bi iza vas ostala dva tri sina tupoglava, kako bi ti uludo mogli potrošiti svu slavu svoje dične očevine...

Zato nemojte misliti ni sa kakvim bolom na to da ste vi zadnji svoga roda... Jer napokon, vaše pleme, pa da je i Nemanjino ne bi se moglo lepše završiti nego takvim egzemplarom...

Napokon vam javljam da ću se ja, ako Bog da, u nedelju posle Male Gospođe (22/10. septembra) venčati sa mojom verenicom Julijom Palanačkom u Somboru. Sad je dvanaesta godina kako sam je bio isprosio... Ako niste verovali u sudbinu, to je prilika da poverujete..."

Poslednja izmena:
Romantiko ..dobar dan..

Mogla sam. Nikada necemo do kraja razumeti znacenje te fraze. Jer u svakom trenutku naseg zivota postoje stvari koje su se mogle dogoditi, a nisu. Postoje magicni trenuci koji prolaze neprimeceni i - odjednom - ruka sudbine menja citav nas svet.
Gledajuci unazad i razmisljati o stvarima koje se bas i nisu morali dogoditi, a jesu, ili o odlukama koje bas i nismo trebali doneti, ne postizemo nista, ali opet, s druge strane neko vreme gledanja unazad sluzi da bi se oci odmorile, dobile novu snagu i ucinile se spremnijima za primarnu funkciju gledanja prema napred...
Ni jedan dan nije isti kao onaj predhodni i svako jutro nosi svoje novo cudo, svoj magicni trenutak, u kojem se stari svetovi rasprskavaju i radjaju nove zvezde.
Postoji posebni, carobni i nevidljivi cup u kom se muckaju sve istine i lazi, stvarnost i snovi, a naziva se ponekad i mašta.
U tom cupu je stos...losted

Umete li da mastate..?

Misao za danas: Ko u sebi ne nosi nebo, uzalud ga trazi u svemiru

mastanjeiw0.jpg

Pesma za danas..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back