"Romantic caffe"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Divan dan ....evo i ja svratih ...[

Kuco za tebe !z:):cao:

Hvala...z:lol: ja tebi poklanjam cvece i limunadu..

cvece.jpg

Romantiko dobar dan..nocas je bilo maglovito..i mislim da nema vece osame od maglovitih zora..gde je sve tiho..belo..pusto..samo se nazire ulicna svetiljka koja prosipa kroz gustinu belila svoju zuckastu svetlost i kao da se njise nosena nevidljivim rukama i ceznjom..

maglaugradusx7.jpg

Na jednoj temi jedan nas foruimas je napisao i to je misao za danas :

Tvoja sreca,
Nije moja sreca,
Vec moja tuga.

Moja prva reakcija na to je bila da je tesko prihvatiti srecu voljene osobe koja tu srecu nije nasla sa vama i nije vise sa vama,vec sa drugom..a onda sam shvatila da to nije poruka..vec: prihvatam tvoju srecu i drago mi je da si konacno srecan/a..ali sam tuzna jer tvoja sreca nije moja..nije nasa sreca koju zelim najvise na svetu..vec moja tuga sa kojom zivim..

Sta Vi mislite ?

Kada legende pevaju zajedno to bude ovo: All For Love

Romantiko dobar dan..nocas je bilo maglovito..i mislim da nema vece osame od maglovitih zora..gde je sve tiho..belo..pusto..samo se nazire ulicna svetiljka koja prosipa kroz gustinu belila svoju zuckastu svetlost i kao da se njise nosena nevidljivim rukama i ceznjom..

maglaugradusx7.jpg

Na jednoj temi jedan nas foruimas je napisao i to je misao za danas :

Tvoja sreca,
Nije moja sreca,
Vec moja tuga.

Moja prva reakcija na to je bila da je tesko prihvatiti srecu voljene osobe koja tu srecu nije nasla sa vama i nije vise sa vama,vec sa drugom..a onda sam shvatila da to nije poruka..vec: prihvatam tvoju srecu i drago mi je da si konacno srecan/a..ali sam tuzna jer tvoja sreca nije moja..nije nasa sreca koju zelim najvise na svetu..vec moja tuga sa kojom zivim..

Sta Vi mislite ?

Kada legende pevaju zajedno to bude ovo: All For Love

prihvatam tvoju srecu i drago mi je da si konacno srecan/a..ali sam tuzna jer tvoja sreca nije moja..nije nasa sreca koju zelim najvise na svetu..vec moja tuga sa kojom zivim..

Upravo tako i ja mislim.......Sa prvim delom odnosno tvojom prvom kontatacijom se ne slazem.....vec sa ovom citiranom.....Ne znam ko je to napisao......ali niej ni bitno......Tesko je kada isprojektujes svoje zelje i pocnes duboko da verujes u nekoga,i kada te ta osoba upravo i navodi na takvo razmisljanje..pa tek onda shvatis da je sve to bila samo jedna iluzija......ali to tako mora.....ja sam doziveo slicno.......ali nisam gnevan i sl....ili ne daj boze ljubomoran...neki ljudi tada potpodanu pod okrilje mrznje,zavisti i krecu sa zatvaranjem u sebe..sto je po meni velika greska........vec trebalo da probaju nekako da pronadju ponovo oslonac i veru u sebe i svoje kvalitete,koje on/ona poseduju i da se na neki nacin prisete jedne stare narodne...Ko zna zasto je to dobro?i bice im dosta lakse.....ne kazem sada da ce time automatski otkloniti bol i tugu........ali dosta ce sebi olaksati,i napravice taj prvi najtezi korak posle pada..i krenute putem oporavka.....

:bye:

da vam i ja ispricam moju pricu..ili dve...

Pre nekih par godina..
u mojoj zgradi se preselio neki decko sa njegovom porodicom...imao je oko 19god.a ja sam tada bila recimo jako mlada(i sada sam jako mlada)...al od uvek izgledam dosta starije...
vidjala sam ga u prolazu,i od komsija sam saznala da se zove Bojan..
Svaki dan bi mi zvonio na vrata da mi zatrazi nesto...secer..kafu..
Nisam ga podnosila jer je imao naviku da u pola noci pusti muziku do daske..tako da sam dosta puta izlazila iz kreveta,rascupana,da mu kazem da smanji..
svaki put bi se samo slatko namejao..sto je mene nerviralo...
Jedne veceri mi je toliko pozlilo da sam pala u nesvest na stepenistu moje zgrade..kada sam otvorila oci,sa sam ugledala??? Ugledala sam njega...i na njemu blago zabrinuti osmeh...tada sam se upitala,kako do tada nisam ukapirala da lepsi osmeh nisam videla...nagnuo se ka meni i spustio nezan poljubac...bilo mi je drago sto je moj poljubac bio sa njim...
dugo vremena me je samo setao za ruku...setali smo dugo u noci..po blago osvetljenim ulicama...voleli smo se...
Posle par meseci nase vezi..odlucila sam da hocu da mi on bude prvi..
Tako da kada smo se nasli kod njega,predala sam mu se...i posle svega kada sam se okrenula na ledja..ugledala sam jedan grafit na njegovom plafonu..na kojem je bilo ispisano..
OVDE ZIVI MOJ ANDJEO!!!
a moja soba se nalazila tacno iznad njegove...cudila sam se kako do tada nisam videla..
rekao mi je da je to uradio prvo dana kada me je video..i da je muziku pustao samo da bih silazila da mu kazem da smanji,jer je smatrao da sam prelepa onako rascupana..
tada sam shvatila da ga volim i ne zelim nikada izgubiti...
Sada kada vise ne lezi mom zagrljaju...zahvaljujem mu sto me je naucio sta znaci voleti i biti voljen,,,i da ce onuvek ostati moj NAPUCANI!!

Dali je i ovo na neki nacin romanticno???

morning-afternoon-night-101-1.gif

Ili dobar dan, kafeeeeeeeeee, josh mi treba kafe, da josh dochekam 5-ti set Tipse, a posle, mozda i odspavam, malo popodnevna dremka:ok::klap:cetvoro nashih vec pobedilo josh Tipsa da izgura peticu:worth::ok:
Bogami 2 nedelje traje AO, javnem se ponekad, a sad Jopet kafaaaaaaaaa
002a05197aN-1.gif

:cao::D

da vam i ja ispricam moju pricu..ili dve...

Pre nekih par godina..
u mojoj zgradi se preselio neki decko sa njegovom porodicom...imao je oko 19god.a ja sam tada bila recimo jako mlada(i sada sam jako mlada)...al od uvek izgledam dosta starije...
vidjala sam ga u prolazu,i od komsija sam saznala da se zove Bojan..
Svaki dan bi mi zvonio na vrata da mi zatrazi nesto...secer..kafu..
Nisam ga podnosila jer je imao naviku da u pola noci pusti muziku do daske..tako da sam dosta puta izlazila iz kreveta,rascupana,da mu kazem da smanji..
svaki put bi se samo slatko namejao..sto je mene nerviralo...
Jedne veceri mi je toliko pozlilo da sam pala u nesvest na stepenistu moje zgrade..kada sam otvorila oci,sa sam ugledala??? Ugledala sam njega...i na njemu blago zabrinuti osmeh...tada sam se upitala,kako do tada nisam ukapirala da lepsi osmeh nisam videla...nagnuo se ka meni i spustio nezan poljubac...bilo mi je drago sto je moj poljubac bio sa njim...
dugo vremena me je samo setao za ruku...setali smo dugo u noci..po blago osvetljenim ulicama...voleli smo se...
Posle par meseci nase vezi..odlucila sam da hocu da mi on bude prvi..
Tako da kada smo se nasli kod njega,predala sam mu se...i posle svega kada sam se okrenula na ledja..ugledala sam jedan grafit na njegovom plafonu..na kojem je bilo ispisano..
OVDE ZIVI MOJ ANDJEO!!!
a moja soba se nalazila tacno iznad njegove...cudila sam se kako do tada nisam videla..
rekao mi je da je to uradio prvo dana kada me je video..i da je muziku pustao samo da bih silazila da mu kazem da smanji,jer je smatrao da sam prelepa onako rascupana..
tada sam shvatila da ga volim i ne zelim nikada izgubiti...
Sada kada vise ne lezi mom zagrljaju...zahvaljujem mu sto me je naucio sta znaci voleti i biti voljen,,,i da ce onuvek ostati moj NAPUCANI!!

Dali je i ovo na neki nacin romanticno???

Lepa,slatka i romanticna prica i prva ljubav zaborava nema a ni svaka sledeca...:zaljubljena:

Romantiko,dobar dan..ne znam kako je kod vas ali u mom gradu se sneg otopio..toplo je danas..cak se i Sunce pomalja i ako se kisni oblaci navlace,oblaci koji putuju..da li znate da svako ima svoj oblak.

Misao za danas:

Ako ne mozete biti sretni tu gde jeste, nigde ne mozete biti sretni.

Ljudi bez sopstvenog mira,saznanja o sebi sta,gde i koliko mogu i bez ljubavi nisu srecni i nigde to nece biti.Osudjeni su na lutanja..

oblaci_180408.jpg

Nebo je muskarac, a zemlja zena:zemlja uzgaja ono što nebo dopusta da padne.Kad zemlji nedostaje topline, nebo je salje, kad ona izgubi svezinu i vlagu, nebo je obnavlja. Zato mile jedan drugome poput ljubavnika, dok ne ne probaju strast i ljubav jedan od drugoga..Bez zemlje, kako bi svet i biljke cvetali..Kada je ne bi bilo sta bi tada nebeska voda i toplina proizvele?
(Rumi,pesnik i mistik)

p.s.Moj oblak iznad mene oseca tvoje vibracije..

Romantiko,dobar dan

Danas je Sv.Jovan..Svima koji slave zelim Srecnu Slavu..

Danas sam saznala da je ovaj Januar 2009 skoro isti po klimatskim zbivanjima kao proslogodisnji..u ovome je samo 4 dana duze trajao sneg..posle toga snega vise nije bilo osim neka 3 dana provejavanja..Da li vam ovo zvuci lepo..Meni da.Sneg i zima su za planine.Sada ce da me mrze ljubitelji skijanja i ostalih zimskih sportova...

9055ju2.jpg

Misao za danas:

Tri puta vode do mudrosti:
razmisljanje - ono je najplemenitije
vaspitanje - ono je najlakse
iskustvo - ono je najneugodnije

Konfucije

Ubi me Konfucije u pojam..Nikada necu biti mudra.....Prva dva puta,vaspitanje i razmisljanje su mi bliska i lagana ali put iskustva je predug..nekada mi se cini da ga nikada necu preci.. Koliko vam je iskustvo do sada pomoglo da neke stvari ne ucinite opet i opet..

i pesma ova kao poklon..za nekog..

Juce je bio rodjendan mojoj nekadasnjoj velikoj ljubavi....On sada zivi u Kanadi...Zvala sam ga i cestitala mu rodjendan...NADAmo se oboje da cemo se videti u neko doglednije vreme,ali tesko...Velika daljina je u pitanju,a i troskovi...Svako ima svoj zivot,ali ne prekidamo kontakt,jer smo ostavili veliki trag u srcu jedno drugome...Drago mi je sto u svom zivotu imam takvu ljubav,a sada prijatelja..
Ovo je bila ''nasa pesma''...Da se podsetim...

Poslednja izmena:
Tu sam ja samo gripac me savladao,
al ipak da vas Pozdravim Romanticari i zapevajmo sad...
Tereza Kesovija - Zapjevajmo prijatelji
z:girl:z:girl:z:girl:

Godine mi bjeze, godine i ljudi
Ostaju tek slike, tragovi u kosi
A sjecanje svako prvu ljubav budi
Sto se kao zalog vjecno sobom nosi

Ostala sam ista, kakva sam i bila
Nije moglo vrijeme uzeti mi dusu
Nisu mogle bure slomiti mi krila
Ni oteti snove svi vjetri sto pusu

Zapjevajmo, prijatelji, ove noci
Zapjevajmo, nek se mladost srcu vrati
Pjesma ce nam radost dati
Radost da na licu blista
Zapjevajmo drage pjesme svog djetinjstva

Ko otok sred mora cekam svoje ladje
Cekam da se vrate prijatelji dragi
Nek nas isti osmijeh, ista sreca nadje
I nek stare pjesme zvone na gitari

Zapjevajmo, prijatelji, ove noci
Zapjevajmo, nek se mladost srcu vrati
Pjesma ce nam radost dati
Radost da na licu blista
Zapjevajmo drage pjesme svog djetinjstva...
z:girl:z:girl:z:girl:

Daljine,me danas zovu.Tamo gdje su kuce poredjane ko hlebcici.Gdje se psenica talasa ko more.
Tamo gdje su moji cuperci porasli u kike koje je mama plela u pletenice,na samim krajevima mi vezala masne,koje su nestasni djecaci u prolazu skidali.Danas se svi moji putevi u jedan stapaju,danas cu sebe od tuge da branim,dok napolju padaju neke druge kise,i sve u vazduhu na snjegove mirise.
Romanticari ,dozivajte me,dugo i glasno,ucinite nesto ,brzo efikasno....

Dobro vece,Romantiko..

Cudan dan danas..topao a onda kisan sa vetrom..ulice prljave..svako negde zuri zarobljen svojim mislima.A ja razmisljam o tome da smo dobili nove clanove i ljubitelje romantike i da ih ne nabrajam..Romanticno ih pozdravljam i zelim prijatan boravak na ovom pdf-u..i puno lepih i romanticnih tekstova i misli i druzenja..Dobro dosli..:cao:

Ljubav izmedju dvoje ljudi cije se aure harmonicno stapaju,proizvodi vibracije o kojima pesnici pisu i koje mogu ispoljiti neverovatnu magicnost.Pa tako i pesnik Ermet Fox kaze:

Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti,ne postoji bolest,koju snazno projektovana ljubav ne moze izleciti,Ljubav moze izvojevati sve pobede.Ona je koncentrisana kineticka energija,najjaca sila u Prirodi.I samo kad biste mogli odrzati ljubav celog zivota,nebi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost.

srcenadlanuij4.jpg

U tom stilu setih se Ducica za misao dana:

Govoriti o ljubavi, to je vec pomalo voleti. Nikad zena ne govori o ljubavi s nekim koji joj se ne svidja kao covek, i kojeg nikad ne bi mogla voleti ili pozeleti...

I jedna pesma..

Dobar dan,Romantiko..

Ponekad se dogadja da u trenutku kad se muskarac i žena sretu,oboje instinktivno prepoznaju svoje drugo ja.Ovakvih dvoje ljudi u trenutku osete nepobitnu činjenicu da su već bili,jesu,i da će uvek biti jedno;čak i onda kada je moguće da se vekovima opiru svojoj sudbini i pokušavaju da izbjegnu jedno drugo.
Ponekad bez ijedne izgovorene reči,oni znaju da samo jedno kroz drugo mogu stici do jednistva i da samo ako su zajedno mogu biti kompletni u svakom pogledu.

Muškarac i žena ,koji su pripadajuće duše,gotovo da ne moraju da izgovaraju reci Volim te...nijedan čovek ne moze pokidati veze izmedju njih dvoje,čak ni oni sami.Sila koja je njih dvoje tako kreirala,svemoćna je i neuništiva.Veza izmedju njih dvoje moze oslabiti,njihovo konačno ujedinjenje se može odložiti,ali se ne mogu razdvojiti.Ona je utkana u točak vremena,diktirana slobodnom voljom Viših Andjela.

mos2hl5sxev1.jpg

Misao dana:
Radi kao da ti novac i nije potreban,Voli kao da ti niko nije naneo bol..
Plesi kao da te niko ne gleda....Pevaj kao da te niko ne cuje...Zivi kao da je raj na zemlji..i dusa ce ti biti zadovoljna...jer inace svaka muzika je kao skripa kada je dusa rastimovana...

i pesma..

Sigurno da je više od slučajnosti da se Pripadajuće Duše,širom vascelog zemaljskog šara,nadju u istom trenutku na istom mestu.Odredjene duhovne energije jesu tu da brinu oko njihovih susreta,sa istom sigurnošću sa kojom se brinu za migracije ptica i padove kometa i te energije jesu vodjene istim Univerzalnim Zakonom,zakonom Karme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back